kourdistoportocali.comNews DeskPayzy by COSMOTE> O κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε μία από τις πιο συναρπαστικές παρουσιάσεις νέου προιόντος έκανε disrupt στον εφησυχασμό

Breaking news

Payzy by COSMOTE> O κ. Μιχάλης Τσαμάζ σε μία από τις πιο συναρπαστικές παρουσιάσεις νέου προιόντος έκανε disrupt στον εφησυχασμό

Έρχεται να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές-πολίτες σε αυτό που σύντομα θα γίνει η (ψηφιακή) ρουτίνα τους

Σε μία από τις πλέον συναρπαστικές παρουσιάσεις που έχουμε παρακολουθήσει από τον ΟΤΕ η ηγεσία του Ομίλου παρουσίασε κάτι παραπάνω από μία ηλεκτρονική τράπεζα, κάτι παραπάνω από ένα προιόν που ήρθε και τα σπάει. Παρουσίασε στη πραγματικότητα το όραμα ενός αενάως ανήσυχου ανθρώπου ο οποίος κάνει διαρκώς disrupt στον εφησυχασμό ακόμη και όταν βρίσκεται στη κορυφή.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτός είναι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ και αυτή τη φορά δεν παρουσίασε απλά ένα νέο προιόν-το Payzy by COSMOTE-αλλά στην πραγματικότητα τη προβολή του πως θα λειτουργούν στο κοντινό μέλλον οι ανθρώπινες κοινότητες των πολιτών-καταναλωτών.

Το Payzy by COSMOTE έρχεται να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές-πολίτες σε αυτό που σύντομα θα γίνει η (ψηφιακή) ρουτίνα τους.

Αυτό που έχει τεράστια σημασία στη προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ με την οποία οι καταναλωτές αγκαλιάζουν τα προιόντα του Ομίλου ΟΤΕ. Κι αυτό είναι επίτευγμα του σημερινού ηγέτη του. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που μία εταιρία-ο Όμιλος ΟΤΕ- εμπνέει αντίστοιχη εμπιστοσύνη με θεσμούς που είναι άρρηκτα δεμένοι με την ύπαρξη του κράτους όπως για παράδειγμα οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η χθεσινή παρουσίαση του Payzy by COSMOTE για όσους μπορούσαν να διαβάσουν πίσω από αυτό που έβλεπαν ήταν αποκαλυπτική της επίπονης και μεθοδικής δουλειάς που είχε προηγηθεί πριν ακόμη ο Όμιλος υποβάλλει (το 2018) αίτηση για άδεια λειτουργίας ηλεκτρονικής τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η παρουσίαση του Payzy by COSMOTE δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τις αντίστοιχες της Apple όσο αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Τα στελέχη του Ομίλου που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την παρουσίαση ήταν εξαιρετικοί κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για το ακροατήριο-δλδ τους δημοσιογράφους οι οποίοι με ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν την νωθρότητα και την διαφορά φάσης που έχει η πλειοψηφία των δημοσιογράφων εντός και εκτός της χώρας από όσα συμβαίνουν στο κόσμο.

Όχι δεν είναι μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι που έχουν μετατραπεί σε “δημοσίους υπαλλήλους”, αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και καθόλου τυχαίο. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι διαθέτουν πλέον χρόνο για να μελετούν και να ερευνούν με κρύο αίμα, με πάθος, χωρίς φανατισμό, χωρίς κομματικές ταμπέλες, αναλαμβάνοντας το ρίσκο των κινδύνων που συνεπάγεται αυτή η επιλογή και σε πολλές περιπτώσεις το τίμημα της μοναξιάς.

Μετά από αυτή τη μικρή “δημοσιογραφική” παρένθεση επανερχόμαστε στο πάθος για δημιουργία του κ. Τσαμάζ και των συνεργατών του στον Όμιλο. Είναι αυτό το διαρκές disrupt που εκπλήσσει ακόμη και την Deutsche Telekom AG.

(Η Deutsche Telekom ιδρύθηκε το 1994 ως πρώην κρατικό μονοπώλιο που ιδιωτικοποιήθηκε)

Πολύ πρόσφατα η ανακοίνωση μίας ακόμα μεγάλης επένδυσης της Deutsche Telekom, βασικού μετόχου του ΟΤΕ, πριν από λίγες μέρες, ήρθε να επιβεβαιώσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στην ηγεσία του κ. Τσαμάζ και στη χώρα-χάρη στον Όμιλο ΟΤΕ-COSMOTE.

Πρόκειται για το Telekom IT hub, το νέο κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού της Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία είχε δηλώσει την πίστη της στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψη του CEO της εταιρείας, Tim Höttges, στον Πρωθυπουργό.

Μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ανακοίνωσαν στην πολιτική ηγεσία το επενδυτικό πλάνο άνω των 3 δισ. ευρώ, που θα φέρει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) στα 2/3 της χώρας μέχρι το 2027. Δύο μόλις μήνες μετά, ο κ. Höttges βρέθηκε στην Ελλάδα, και παρακολούθησε έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Για τη σημασία υλοποίησης της επένδυσης από την Deutsche Telekom, βασικό μέτοχο του Ομίλου ΟΤΕ ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ,είχε υπογραμμίσει “η επένδυση αυτή καθιστά τη Θεσσαλονίκη κέντρο τεχνολογίας, δημιουργώντας αξία, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τη χώρα”.

Στο Telekom IT hub, θα εργάζονται συνολικά 500 στελέχη και ΙΤ Experts. Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την ολοκληρωμένη στελέχωσή του. Μέσα στο 2023, όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν σε ανακαινισμένο, υπερσύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον κτίριο του Ομίλου ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φέροντας εις πέρας αυτό το τεράστιας σημασίας έργο, ο Όμιλος ΟΤΕ θα καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, απαντώντας στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες και δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εν λόγω στρατηγικού πλάνου, η δέσμευση της Deutsche Telekom στο όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας επιβεβαιώθηκε εμπράκτως, μέσα από επίσκεψη του κ. Höttges, σε έργα εγκατάστασης FTTH στην Ελλάδα.

Πάμε να δούμε τώρα τι είναι το Payzy by COSMOTE

Ένας νέος κόσμος πληρωμών στο κινητό

Mία νέα εποχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ελλάδα, έναν νέο τρόπο πληρωμών, χωρίς πορτοφόλι, φέρνει η νέα mobile εφαρμογή “payzy by COSMOTE”. Tο νέο app είναι μια ολιστική λύση, εντελώς ψηφιακή, για όλους αυτούς που θέλουν ευελιξία και απλότητα στην καθημερινότητά τους.

Το payzy by COSMOTE, που παρουσιάστηκε επίσημα στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Διοικητικό Μέγαρο του Ομίλου ΟΤΕ, είναι προϊόν της COSMOTE Payments, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος. Το payzy επιτρέπει στον χρήστη να καλύπτει καθημερινές αγορές και λογαριασμούς, κάνοντας παράλληλα συναλλαγές με τους δικούς του ανθρώπους, μέσα από το κινητό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ προσαρμοζόμαστε συνεχώς στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας είναι να μπαίνουμε σε νέες αγορές και, με τη δύναμη της τεχνολογίας, να δίνουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ σε έναν digital services provider που δεν θα παρέχει μόνο τηλεπικοινωνίες και κορυφαία συνδεσιμότητα στον πελάτη, αλλά σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας. Σε αυτό πλαίσιο κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, και με το payzy by COSMOTE μπαίνουμε δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE Payments, κ. Χρήστος Φουσκούδης

Τι είναι το payzy by COSMOTE και τι προσφέρει

To payzy by COSMOTE είναι μια πρωτοποριακή λύση για όλες τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές. Μέσω εφαρμογής στο κινητό (iOS & Android), ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσει χρεωστική VISA κάρτα (ψηφιακή ή/και φυσική ) και να κάνει όλες τις αγορές του σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Χωρίς κόπο και με ασφάλεια. Επίσης, με το payzy μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς στη στιγμή.

Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει και καινοτόμες λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, όπως η δυνατότητα του χρήστη να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του μέσω chat, άμεσα, μέσω του Chat & Pay. Μπορεί ακόμα να μοιράζεται κοινά έξοδα με τους δικούς του ανθρώπους μέσω του Split it. Για παράδειγμα μπορεί να μοιράζεται τα έξοδα με τους φίλους του ή την οικογένειά του στο φαγητό, στο σινεμά, σε ένα ταξίδι. Και όλα αυτά μέσα από το κινητό, σε μια μόνο εφαρμογή.

«Το payzy by COSMOTE έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος κάνει τις συναλλαγές του. Προσφέρει την πιο σύγχρονη, την πιο ψηφιακή, την πιο social και φιλική προς το χρήστη εμπειρία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μια πρωτοποριακή fintech λύση, που σχεδιάστηκε με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που διέπει τις υπηρεσίες COSMOTE», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE Payments, κ. Χρήστος Φουσκούδης.

Ανταμοιβή με ευρώ – Φόρτιση χωρίς προμήθεια

Το payzy by COSMOTE αποτελεί το μοναδικό mobile app στην ελληνική αγορά που ανταμείβει με χρήματα τον χρήστη, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε θέλει και όπου θέλει. Έτσι ο χρήστης κερδίζει χρήματα, όσο περισσότερο χρησιμοποιεί το payzy.

Το payzy by COSMOTE είναι εξολοκλήρου ψηφιακό και απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες καταναλωτές, ανεξάρτητα από τον τηλεπικοινωνιακό τους πάροχο. Ο χρήστης μπορεί να τα πληρώνει όλα και όλους από το κινητό του, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια κατά την φόρτιση του ΙΒΑΝ λογαριασμού του. Είναι διαθέσιμο στο Google Play και το App Store.

Διαδικασία εγγραφής με απλά βήματα

Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ εύκολη, διαρκεί λίγα λεπτά και ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί το smartphone του, το email και τον αριθμό του κινητού του. Κατά τη διάρκεια της εγγραφής χρειάζεται να έχει την ταυτότητά ή το διαβατήριό του, ενώ η διαδικασία μπορεί να απαιτήσει και μία βιντεοκλήση με εξουσιοδοτημένο υπάλληλο της COSMOTE Payments.

Απεριόριστα data για 1 μήνα με κάθε νέα εγγραφή

Οι συνδρομητές κινητής COSMOTE, με κάθε νέα εγγραφή στο payzy by COSMOTE, κερδίζουν απεριόριστα data για 1μήνα.

COSMOTE Payments>

Η COSMOTE Payments ιδρύθηκε τo 2018 και είναι 100% θυγατρική του ΟΤΕ. Εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ για επέκταση σε νέες αγορές.

Milestones>

Τον Ιούλιο του 2020 πήρε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως «Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνει περίπου ό,τι και μία τράπεζα, με εξαίρεση την πίστωση, άρα και τα δάνεια.
Τον Ιούνιο του 2021, ξεκίνησαν οι πρώτες εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας σε επίπεδο Β2Β, όπως η εκκαθάριση ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες (το λεγόμενο acquiring services). Αρχικά καλύπτονταν οι ανάγκες των ψηφιακών καναλιών του Ομίλου ΟΤΕ (όπως COSMOTE App, BOX, WHAT’S UP App, germanos.gr, cosmote.gr) και μετά προστέθηκαν τα φυσικά κανάλια πωλήσεων (τα καταστήματα δηλαδή του Ομίλου), με την εγκατάσταση φυσικών τερματικών (POS). Αρχικά, δηλαδή, η εταιρεία λειτουργούσε μόνο για τις ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ.

Xθες 4 Οκτωβρίου, η COSMOTE Payments μπαίνει στην λιανική με το payzy by COSMOTE. Μια καινοτόμα εφαρμογή για κινητά, εντελώς ψηφιακή, που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, για όλες τις καθημερινές ανάγκες πληρωμών και συναλλαγών.

Κατά την περίοδο Ιουνίου-Δεκέμβριου 2021 από τα τερματικά της COSMOTE Payments, φυσικά και ηλεκτρονικά, πραγματοποιήθηκαν 9,2 εκατ. συναλλαγές, με αξία €226εκατ.

Αντίστοιχα, την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 έχουν πραγματοποιηθεί 25,9 εκατ. συναλλαγές, με αξία €679 εκατ.

Πλέον η COSMOTE Payments εκκαθαρίζει για όλα τα κανάλια του Ομίλου ΟΤΕ μηνιαίως πάνω από 3 εκατ. συναλλαγές.

Ο κύκλος εργασιών της από αυτή τη δραστηριότητα και μόνο θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ για το 2022. Αυτό επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να επιτύχει αντίστοιχες συνέργειες μείωσης λειτουργικού κόστους.

Αγορά e-payments στην Ελλάδα

Βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα την χρονιά που πέρασε (2021) πραγματοποιήθηκαν ~1,5 δισ. ηλεκτρονικές πληρωμές με τη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικού χρήματος συνολικής αξίας ~49 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των συναλλαγών αυτών έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα νούμερα του 2017, ενώ η αντίστοιχη αξία των συναλλαγών έχει υπερδιπλασιαστεί. Από αυτές τις συναλλαγές, μόλις το 3% έχει γίνει με ηλεκτρονικό χρήμα (δηλαδή eWallets), όταν τα αντίστοιχα νούμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι πάνω από 11%.

Αντίστοιχα, με εσωτερική έρευνα του Ομίλου ΟΤΕ, τον περασμένο Δεκέμβρη για τα e-payments, έχει διαπιστωθεί ότι οι υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού έχουν περιορισμένη χρήση. Από την άλλη, όπως ήταν αναμενόμενο, διαπιστώθηκε η σχεδόν καθολική χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, του web banking και μικρότερη του mobile banking.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι η διείσδυση του ηλεκτρονικού χρήματος θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια και η αύξηση αυτή θα προκύψει αντικαθιστώντας τη χρήση μετρητών.

Καινοτόμες λειτουργικότητες payzy by COSMOTE

Το payzy by COSMOTE περιλαμβάνει καινοτόμες λειτουργικότητες που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει καθημερινά συναλλαγές με τους δικούς του ανθρώπους μέσα από το κινητό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Λειτουργικότητες που δεν έχουν καμία χρέωση, είναι πολύ απλές και κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, όπως το Chat & Pay και το Split it.

Chat & Pay

To Chat & Pay είναι μια καινοτόμα λειτουργικότητα του payzy by COSMOTE, με την οποία ο χρήστης μπορεί να ανταλλάσσει χρήματα με τους φίλους του -που έχουν επίσης payzy- μέσω chat, άμεσα και χωρίς χρέωση.

Συνδυάζοντας την επικοινωνία με την ανταλλαγή χρημάτων σε μία λειτουργικότητα, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί με τους φίλους του για να ανταλλάξουν στη στιγμή μηνύματα και φωτογραφίες και ταυτόχρονα να ζητήσουν ή να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, μέσω chat. Και όλα αυτά μέσα από το κινητό, σε μια μόνο εφαρμογή: το payzy by COSMOTE.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης πηγαίνει στο σπίτι ενός φίλου του να παρακολουθήσουν έναν αγώνα. Στη διαδρομή σταματάει στο περίπτερο να αγοράσει αναψυκτικά και μπύρες που του ζήτησε ο φίλος του, επειδή θα μαζευτούν πολλοί. Τα χρήματα, όμως, του χρήστη δεν είναι αρκετά και ζητάει από τον φίλο του να του στείλει €20.

Διαδικασία: Η αποστολή χρημάτων σε άλλους χρήστες του payzy μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από το κεντρικό κουμπί της αρχικής σελίδας. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να το κάνει μέσα από το chat με κάποιον χρήστη πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο χρημάτων. Στη συνέχεια, μπορεί να πληκτρολογήσει το ακριβές ποσό αποστολής, καθώς και να επιλέξει εάν θα συνεχίσει χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο του πορτοφολιού του ή αν θα προχωρήσει με μια από τις αποθηκευμένες κάρτες του.

Split It

Με την υπηρεσία Split it του payzy by COSMOTE, ο χρήστης μοιράζεται αυτόματα τα κοινά έξοδα με την παρέα, την οικογένεια ή τους φίλους του. Ένα έξοδο μπορεί να μοιραστεί ισομερώς ή με ακριβές ποσό ανά άτομο. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς υπολογισμούς.

Με το Split It, που μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές εφαρμογές στην καθημερινότητά μας, το μοίρασμα των εξόδων γίνεται πιο εύκολο από πότε.

Από το μοίρασμα ενός μοναδικού εξόδου όπως ποτά/φαγητό, σινεμά, μέχρι όλα τα έξοδα των διακοπών με την παρέα μας, ή ακόμα και το μοίρασμα των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να μοιραστεί κανείς ένα έξοδο:
Mέσω του «Quick Split» στην αρχική οθόνη, όπου μπορεί ο χρήστης να ορίζει τα άτομα που θα μοιραστούν το έξοδο και το ποσό.
Για παραπάνω από ένα έξοδα ο χρήστης, επιλέγοντας «Split it» από την αρχική οθόνη της εφαρμογής, επιλέγει “Νέο Group” ορίζει το όνομα της ομάδας κι έπειτα προσθέτει τις λεπτομέρειες των εξόδων που έχουν γίνει.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK