kourdistoportocali.comNews DeskΣτο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα

-Γειασάν του Manolo του Petsitis

Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα

Το θρίλερ με τα 30 σκάφη από τη Γαλλία

Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα οι οποίοι απέπλευσαν αρχές Μαρτίου από τη δυτική Γαλλία και έπειτα από ταξίδι διάρκειας τριών εβδομάδων προσέγγιζαν σταδιακά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ακτές της Αττικής.

Ο υπαστυνόμος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άφιξη 30 ιδιωτικών σκαφών στην Ελλάδα από το τέλος Μαρτίου, με τα πληρώματά τους να τίθενται σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 ημέρες ενώ τους επιβλήθηκαν και κυρώσεις.

Καθώς όμως από τις 19 Μαρτίου απαγορεύεται ο κατάπλους σκαφών αναψυχής σε οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι λόγω κορωνοϊού, δεν είχε επιτραπεί στα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών να δέσουν σε μαρίνα της Αττικής ή της Περιφέρειας.

Αυτή όπως γράφαμε ήταν η μία πλευρά του φεγγαριού, μόνο που υπάρχει και μία άλλη, πιο σκοτεινή, πιο συριζέικη, πιο ΠΑΣΟΚ, πιο μερακλίδικη.

Φυσικά κι εδώ πρωταγωνιστεί το κράτος που επί Σύριζα μοίρασε επιδοτήσεις έως και 50% για την αγορά μεγάλων σκαφών, κυρίως καταμαράν, αξίας έως και 400.000 ευρώ.

Δόθηκαν δηλαδή «δώρο» 200.000 ανά σκάφος. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στη Καθημερινή τα πράγματα έχουν ως εξής:

Μια περίεργη και μια παλιά ιστορία αποκαλύπτει το θρίλερ με τα περίπου τριάντα νεότευκτα ιστιοπλοϊκά σκάφη που ξεκίνησαν από τη Γαλλία και έφτασαν στις ελληνικές ακτές εν μέσω αυστηρότατων απαγορεύσεων κατάπλου για τον περιορισμό του κορωνοϊού COVID-19.

Πολλά εξ αυτών των σκαφών, στην πλειονότητά τους καταμαράν, έχουν κάνει τον διάπλου της Μεσογείου χωρίς νηολόγηση, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στο υπουργείο Ναυτιλίας και επιβεβαιώνουν πηγές της αγοράς.

Επιπλέον, ένας πολύ μεγάλος αριθμός από αυτά έχει χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ σε ποσοστό της τάξης του 50%, σε μια αμφιλεγόμενη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που έχει δημιουργήσει σημαντικές στρεβλώσεις ανταγωνισμού στην αγορά επαγγελματικών σκαφών αναψυχής.

Το πρόβλημα αναδύθηκε στα μέσα της εβδομάδας, με την παράνομη –και επεισοδιακή– είσοδο δύο σκαφών στη μαρίνα Αλίμου κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και των προσωρινών περιορισμών που έχει λάβει η πολιτεία. Μάλιστα, στη μία από τις δύο περιπτώσεις οι επιβαίνοντες λογομάχησαν σε σημείο εξύβρισης με τις λιμενικές και άλλες αρχές (ένα άτομο μάλιστα φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να αναζητείται), εκπέμποντας μια θλιβερή εικόνα για ένα κατά τα άλλα υπαρκτό και ουσιαστικό ζήτημα, με ανθρωπιστικές διαστάσεις: πολλοί από τους επιβαίνοντες αυτής της μικρής αρμάδας, που ακόμα δεν έχει καταπλεύσει στο σύνολό της, βρίσκονται στη θάλασσα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες περισσότερο από δύο εβδομάδες. Είναι άγνωστο όμως πού έχουν προσεγγίσει κατά το ταξίδι τους και εάν είναι φορείς ή όχι της επιδημίας COVID-19 και, όπως όλοι, πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Πόσα από αυτά τα ιστιοπλοϊκά όμως έχουν όλα τα προβλεπόμενα χαρτιά; Οχι όλα, απαντούν ορισμένοι από την αγορά, αλλά και το υπουργείο. Από την κυβέρνηση εξηγούν πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι και όπου διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν όλα τα διοικητικά πρόστιμα και θα βεβαιωθούν τυχόν τελωνειακές και φορολογικές παραβάσεις. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποια από αυτά φέρονται να είναι… πειρατικά. Δηλαδή, δεν έχουν σύννομα αναρτημένη σημαία ούτε και νηογνώμονα. Είναι βεβαίως καινούργια. Αλλά σε αυτή τη λεπτομέρεια κρύβεται ο ένας «διάβολος» της ιστορίας. Οπως εξηγούν οι επαΐοντες, όταν κάποιος παραλάβει από το εξωτερικό ένα σκάφος και θέλει να το μεταφέρει στην Ελλάδα, έχει δύο επιλογές: είτε να το φορτώσει σε κάποιο πλοίο ή φορτηγό (αν το επιτρέπει το μέγεθός του) και να το φέρει ως εμπόρευμα περνώντας όλους τους απαραίτητους ελέγχους είτε να το φέρει με ίδια μέσα. Δηλαδή πλέοντας. Για να βγει στη θάλασσα όμως ένα σκάφος, απαιτείται η νηολόγησή του. Οι επιλογές για όσους παρέλαβαν σκάφη από ναυπηγεία, όπως αυτά της Beneteau στη Γαλλία, είναι διάφορες. Μπορούν να κάνουν νηολόγηση στη Γαλλία, σε άλλο κράτος ή στην Ελλάδα ή ακόμα και προνηολόγηση στην Ελλάδα, όπως εξηγούν νομικές πηγές. Επί πολλά έτη όμως, πολλοί, που δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν τη γραφειοκρατία που αυτό συνεπάγεται ή τα έξοδα που απαιτούνται, φέρνουν τα σκάφη με μόνο χαρτί το τιμολόγιο αγοράς. Προφανώς λοιπόν και χωρίς επαρκείς ασφαλιστικές καλύψεις, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Γιατί όμως καταπλέουν ταυτόχρονα τώρα τόσα καινούργια σκάφη καταμαράν στις ελληνικές ακτές; Κατ’ αρχάς λόγω έναρξης της θερινής περιόδου είχαν προγραμματιστεί έτσι ώστε να μη χαθεί η φετινή σεζόν ναυλώσεων. Είναι όμως και πολλά, διότι είναι μέρος των περίπου διακοσίων (ή σχεδόν το 10% των ενεργών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών) που έχουν αγοραστεί με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενας στόλος, που επιδοτήθηκε γενναία ύστερα από σχετική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπολογίζεται πως διοχετεύθηκαν σχεδόν 100 εκατ. ευρώ σε αυτή τη δράση. Πρόκειται για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», που «έτρεξε» τα προηγούμενα χρόνια. Μοίρασε επιδοτήσεις έως και 50% για την αγορά μεγάλων σκαφών, κυρίως καταμαράν, αξίας έως και 400.000 ευρώ. Δόθηκαν δηλαδή «δώρο» 200.000 ανά σκάφος.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η απαγόρευση κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια τους βρήκε ενώ ήταν εν πλω για την Ελλάδα

Δύο σκάφη που αντιμετώπιζαν προβλήματα κατέπλευσαν προ ημερών στη μαρίνα του Καλαμακίου με σκάφος του Λιμενικού να τα καταδιώκει. Τα πληρώματα είναι σε καραντίνα και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ένα άλλο σκάφος πήγε Λευκάδα και εκεί ασκήθηκαν διώξεις. Ο καπετάνιος ενημέρωσε ότι είχε προβλήματα γιατί του έσβηνε η μηχανή. Και όπως δήλωσε στέλεχος του κλάδου θαλασσίου τουρισμού, στα νεότευκτα σκάφη πάντα εμφανίζονται «παιδικές ασθένειες»

Η διοίκηση της μαρίνας Olympic Marine στο Λαύριο έδωσε άδεια να δέσουν για λόγους ασφαλείας και ανθρωπιστικούς έξι συνολικά σκάφη αναψυχής-καταμαράν και τώρα είναι αντιμέτωπη με τον νόμο. Πήγαν οι Λιμενικοί και ενημέρωσαν τα πληρώματα ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ σε δύο κυβερνήτες έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις και έρχονται και για τους άλλους. Τα πληρώματα και εδώ είναι μέσα στο σκάφος σε καραντίνα και περιμένουν κάποιον να δώσει λύση.

Ο Σπύρος Πάσχος κυβερνήτης σε ένα από τα σκάφη αυτά μίλησε στο protothema.gr

«Περίπου 30 σκάφη πλέουν στη Μεσόγειο με ρότα γα Ελλάδα και κάποια από αυτά όπως το δικό μας έχουν δέσει σε μαρίνες και έχουν σχηματισθεί σε βάρος των κυβερνητών δικογραφίες. Εχει δοθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας ένα αναλυτικός κατάλογος με τα ονόματα σκαφών και πληρωμάτων και περιμένουμε. Είναι θέμα ασφάλειας. Κινδυνεύουμε με τον καιρό να χειροτερεύει και να φάνουν οι άνεμοι σε ένταση τα 40 μίλια». Στη συνέχεια διηγείται τα όσα έχει περάσει με το πλήρωμά του μέχρι σήμερα:

«Η διαδικασία παραλαβής των σκαφών ολοκληρώθηκε γύρω στις 15 Φεβρουαρίου και για κάποιους λίγο αργότερα γιατί παρουσιάστηκαν προβλήματα. Τους περισσότερους από εμάς τους έπιασαν οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας ενώ πλω. Την πρώτη απαγόρευση την πετύχαμε στην Πορτογαλία όπου βάλαμε πετρέλαιο και στη συνέχεια στο Γιβραλτάρ. Όταν μπήκαμε στη Μεσόγειο στις 15 Μαρτίου πήγαμε Ισπανία όπου αρχικώς υπήρξαν περιορισμοί και στη συνέχεια πλήρης απαγόρευση. Εφοδιαστήκαμε και φύγαμε λίγο πριν την απαγόρευση εν μέσω πάντοτε αυστηρότατων περιορισμών αφού κανείς δεν επιτρεπόταν να αποβιβαστεί παρά μόνο για αγορές τροφίμων και φαρμάκων από τα καταστήματα της μαρίνας.

Στη συνέχεια χαράξαμε ρότα κατευθείαν για Ελλάδα. Όλοι προσπαθήσαμε να αποφύγουμε την Ιταλία. Από την Αλμερία που αποπλεύσαμε εμείς η απόσταση ήταν 1.400 ναυτικά μίλια. Ταξιδέψαμε «μονόμπρατσα» δηλαδή χωρίς καμία στάση.

Καταπλεύσαμε στην Κόρινθο και μέχρι σήμερα το πρωί πιστεύαμε ότι με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε για την περίπτωση του «Ελ.Βενιζέλος» θα δέναμε χωρίς πρόβλημα στη μαρίνα του Λαυρίου.

Μόλις δέσαμε όμως μάθαμε ότι ήδη είχαν ασκηθεί διώξεις στους προηγούμενους από εμάς για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, ενώ θα μας επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα όπως ενημερωθήκαμε από τους Λιμενικούς οι οποίοι πρέπει να πω ότι είναι ευγενέστατοι. Κάνουμε ενέργειες αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Καταπλεύσαμε στη μαρίνα γιατί πλέον λόγω του άσχημου καιρού κινδυνεύουμε και εμείς και τα σκάφη. Είμαστε όλοι μέσα στα σκάφη και περιμένουμε».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Μακελειό στα εστιατόρια (-90%) και το αστείο κράτος μειώνει ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα
Εκδίκηση πάθους;
H πλάνη των μεγάλων αριθμών>Αποκαλύπτουμε γιατί δεν θα πάρεις σεντ από τα δις της Ε.Ε.
Το ηθικό κεφάλαιο μίας σπουδαίας Ελληνίδας βιομηχάνου
Οργή λαού για την αστυνομική βία> Νέα σοκαριστικά βίντεο από το θάνατο του Φλόιντ
ΣΟΚ>Δείτε τι χαρτιά ζητάει το κράτος για ανανέωση άδειας λειτουργίας φροντιστηρίου στο Γαλάτσι!
Με χολιγουντιανή διαφορά μπροστά ο Κυριάκος. Πιο ασταμάτητος και από τον Μέσι
32.5 δισ. ευρώ θέλει να μας δώσει η Κομισιόν αλλά τα 10 δισ. με Μνημόνια (δάνεια)
Δείτε πως ένας φορέας κορωνοϊού προκαλεί μακελειό σε συρμό μετρό
Η ΝΔ χάνει δύο μονάδες και την χρυσή ευκαιρία για πρόωρες εκλογές
Tο Divani Apollon Palace & Thalasso επαναλειτουργεί από 1η Ιουνίου
Με γιατρό, γρήγορα τεστ και ειδικά δωμάτια καραντίνας τα ξενοδοχεία στα νησιά