kourdistoportocali.comNews DeskOrlando Bravo> Θα υπάρξει σύντομα περισσότερος πόνος για τις εταιρείες τεχνολογίας

Δηλώσεις στο CNBC

Orlando Bravo> Θα υπάρξει σύντομα περισσότερος πόνος για τις εταιρείες τεχνολογίας

Οι μετοχές του Netflix και του Zoom έχουν υποχωρήσει περίπου 63% και 70%, αντίστοιχα

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον τομέα των επενδυτικών κεφαλαίων, ο 52χρονος Πορτορικανός Orlando Bravo, έχει μια ζοφερή προειδοποίηση για τον κλάδο της τεχνολογίας. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει περισσότερος πόνος στη συνέχεια», ανέφερε ο ιδρυτής της φίρμας εξαγορών που ειδικεύεται σε τομείς υπηρεσιών λογισμικού και τεχνολογίας, Thoma Bravo , στο «Squawk Box Europe» του CNBC την Πέμπτη.

Για χρόνια, ο τομέας της τεχνολογίας ηγείται του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft να αναδεικνύονται σε κάποιες από τις πιο πολύτιμες σε αξία στον κόσμο. Ωστόσο, το 2022, οι μετοχές της τεχνολογίας αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα καθώς οι κεντρικές τράπεζες κινούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτύχουν να δαμάσουν τον πρωτοφανή πληθωρισμό. Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πραγματοποίησε την Τετάρτη την πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από το 1994.

Οι υψηλότερες τιμές καθιστούν τα μελλοντικά κέρδη των εταιρειών που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη λιγότερο ελκυστικά, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας, ειδικά εκείνες που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια, τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της βραχυπρόθεσμης κερδοφορίας.

«Όταν αυτές οι εταιρείες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των επενδυτών τους, στην πορεία προς την κερδοφορία, δεν πρόκειται να αισθάνονται καλά με αυτό που συμβαίνει γύρω τους», τόνισε με νόημα ο Bravo, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

«Σήμερα απαιτούνται πολλές μειώσεις κόστους, αρκετός πόνος», πρόσθεσε. «Και είναι δύσκολο να εκτελεστεί σωστά αυτό, ειδικά σε τέτοιο περιβάλλον».

Έντεκα μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν δει τις αποτιμήσεις τους να μειώνονται τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές αγορές το τελευταίο διάστημα, με τις εταιρείες που επωφελήθηκαν από τις κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 να πλήττονται περισσότερο από άλλες.

Οι μετοχές του Netflix και του Zoom έχουν υποχωρήσει περίπου 63% και 70%, αντίστοιχα. Η Peloton, η εταιρεία εξοπλισμού γυμναστικής, έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας της.

Οι επιπτώσεις του sell-off σε μετοχές τεχνολογίας γίνονται αισθητές και από ιδιωτικές εταιρείες, με την Klarna του «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα», σύμφωνα με πληροφορίες, να περικόπτει την αποτίμησή της κατά ένα τρίτο, σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η Thoma Bravo κάποια στιγμή φημολογήθηκε ότι ενδιαφέρθηκε να κάνει μια αντιπροσφορά στην προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Elon Musk για να αγοράσει το Twitter. Η Bravo δεν ασχολήθηκε με τις φήμες, αλλά ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει «καθήκον να εξετάζει κάθε μεγάλη συμφωνία λογισμικού».

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν αγωγό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ευκαιριών ανάληψης ιδιωτών και προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες από αυτές θα προσφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά απόδοσης στους επενδυτές μας», είπε ο Bravo.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Nίκος Δένδιας> Ο δρόμος μπροστά μας είναι εξαιρετικά μακρύς και γεμάτος εμπόδια
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Ο καθηγητής του Columbia Jeffrey Sachs και ο Αρχηγός των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι ο ιός COVID-19 είναι κατασκευασμένος