kourdistoportocali.comNews DeskOι Συριζαίοι επιχείρησαν να απαλλοτριώσουν τον μύθο του Ωνάση!

Αποκάλυψη

Oι Συριζαίοι επιχείρησαν να απαλλοτριώσουν τον μύθο του Ωνάση!

Εξαναγκάζοντας το ομώνυμο ίδρυμα να εξαγοράσει με μουσαντένιο τρόπο το Ερρίκος Ντυνάν

Tην αμαύρωση του μύθου του Ωνάση επιχείρησαν οι Συριζαίοι ανγκάζοντας το ομώνυμο Ιδρυμα να αγοράσει (με 10 εκατ. ευρώ μετρητά σε βάθος εικοσαετίας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατέβαλε το Δημόσιο), το νοσοκομειο Ερρίκος Ντυνάν.

Που να φανταζόταν ο άτυχος Αριστοτέλης ότι οι κόποι της περιπετειώδους ζωής του θα κινδύνευαν να καταλήξουν έρμαια των μπουλουκιών του Σύριζα.

Την αποκάλυψη ότι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν το Ίδρυμα Ωνάση να αγοράσει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν με 10 εκατ. ευρώ μετρητά σε βάθος εικοσαετίας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα κατέβαλε το Δημόσιο, έκανε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης η εξαγορά θα γίνονταν από μια μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης μάλιστα κάλεσε τον κ. Πολάκη να καταθέσει την συμφωνία που υποστήριξε ότι είχε κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Ωνάση λέγοντας “δεν βρήκαμε τίποτε στο υπουργείο”.

Ο ίδιος σημείωσε πως ποτέ το νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” δεν ήταν δημόσιο, ενώ η πράξη εξαγοράς του σε πλειστηριασμό ήταν μια πράξη μεταξύ ιδιωτών . Τόνισε δε πως “εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε πράξεις ιδιωτών”.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης υποστήριξε σθεναρά το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να κάνει το Ερρίκος Ντυνάν “δημόσιο” με τα 10 εκ ευρώ που θα έβαζε το Ιδρυμα Ωνάση και άλλα 100 εκ που θα δίνονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. “Εμείς θέλαμε να ενταχθεί στο δημόσιο και να γίνει ένα από τα τρία νοσοκομεία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου” είπε.

Νωρίτερα ο κ. Κοντοζαμάνης-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Νταλιάνη στο Capital.gr- αφού σημείωσε πως επειδή διετέλεσε ΓΓ του υπουργείου Υγείας το 2014 γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση αυτή , είπε: “το Ερρίκος Ντυνάν που δεν ανήκε ποτέ στο δημόσιο είχε χρέη ύψους 300 εκ ευρώ.

Είχαμε τρεις επιλογές: να ενταχθεί στο Δημόσιο μαζί με το χρέος των 300 εκ ευρώ, να πουληθεί, ή να αφεθεί στην τύχη του και να βγουν κομμάτια του σε πλειστηριασμό με ότι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους κλπ.

Επιλέξαμε την λύση που όλοι γνωρίζουν σώζοντας καταρχήν την άδεια λειτουργίας του ως νοσοκομείο, γεγονός που ανεβάζει και την αξία του γιατί αλλιώς πωλείται ένα νοσοκομείο κι αλλιώς ένα σκέτο κτίριο. Με την λύση που δόθηκε τότε σώθηκαν και οι θέσεις εργασίας”.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά η οικογένεια Rothschild και λοιποί ισχυροί του χρήματος επιτίθενται στον Κυριάκο
Εξέδωσαν 2 εντάλματα σύλληψης κατά αθώου επιχειρηματία μέλος οικογένειας εθνικών ευεργετών
Δίωξη-βόμβα κατά Τουλουπάκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης
Εφιαλτικά στοιχεία του ΣΕΒ αποκαλύπτουν ότι έχουμε ακόμη 948 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους!
-Η Γερμανία τσακίζει την Τουρκία μέσω τουρισμού
H φούσκα των κατασκευαστών και το KΡAX στην ελληνική αγορά ακινήτων
Ο Sebastian ζητά Μνημόνιο και παγώνει το αίμα στη ΝΔ που προηγείται με 20 μονάδες
Στα άδυτα της βασιλικής έπαυλης των 10.000.000 ευρώ της Αναβύσσου
-Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8
Ωδή στις χαμένες (πρόωρες) εκλογές
-Πού είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Μέρκελ στη διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας;
-Έλληνες γυμναστές, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ιδιαίτερο από τους συναδέλφους του εξωτερικού