kourdistoportocali.comNews DeskΟι εφοριακοί με περίσσευμα θράσους αρνούνται να αξιολογηθούν

Ντελαμαγκέν ντε Βοτανίκ

Οι εφοριακοί με περίσσευμα θράσους αρνούνται να αξιολογηθούν

Διέγραψαν από τον Σύλλογο τον προϊστάμενο του ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ

Oι εφοριακοί αρνούνται να αξιολογηθούν και δεν έχουν πάει ακόμη σπίτια τους!

Ο Σύλλογος λέει των εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων έφτασε στο σημείο να διαγράψει τον προϊστάμενο του ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ Αθανάσιο Μάρα, από το σύλλογο.

Για τέτοιες τραμπούκικες διαδικασίες μιλάμε και περιμένετε εσείς ν΄αλλάξει αυτό το βαθιά διαβρωμένο πελατειακό κράτος.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε ανοικτή σύγκρουση για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οδεύουν οι συνδικαλιστές των εφοριακών και των τελωνειακών και η ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομού Αττικής και Κυκλάδων όχι μόνον αποφασίσθηκε η μη συμμετοχή των εφοριακών στη διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκε και η διαγραφή του προϊσταμένου του ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ Αθανάσιου Μάρα, από το σύλλογο.

Να σημειωθεί πως το 90% των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ οι εφοριακοί έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Διοίκησης της ΑΑΔΕ.

Όπως υποστηρίζουν, το σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών υπαλλήλων, το οποίο επιχειρεί να εφαρμόσει η ΑΑΔΕ, είναι πρωτόγνωρο και δεν συνάδει με τον δημόσιο χαρακτήρα των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, αφού διαφοροποιεί τους υπαλλήλους τους από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι εφοριακοί θεωρούν πως η επιχειρούμενη αξιολόγηση εισάγει διαδικασία ατομικής στοχοθεσίας με τελικό σκοπό την καθιέρωση ατομικού μισθού, ενώ αναφέρουν πως δεν λαμβάνει υπόψη τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, στις οποίες δεν υπάρχει ομοιογένεια λειτουργιών αλλά υφίστανται πολλές και διαφορετικές λειτουργίες και παροχές.

Οι εφοριακοί υποστηρίζουν ότι το σύστημα της αξιολόγησης μετατρέπει τους εργαζομένους σε «κυνηγούς κεφαλών», μέσω της σύνδεσης των αμοιβών, της μετακίνησης ή και της απόλυσής τους, με την επίτευξη κυρίως των ποσοτικών στόχων, με αποτέλεσμα είτε να βεβαιώνονται πρόστιμα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κατά προφανή καταστρατήγηση της εμπιστοσύνης που έχουν οι πολίτες στο κράτος, είτε να μην επιτυγχάνονται οι στόχοι, με ολέθριες συνέπειες στους εργαζομένους.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο κ. Πιτσιλής χαρακτηρίζει την αξιολόγηση ως «καθήκον» της ΑΑΔΕ και υποστηρίζει πως έχουν προβλεφθεί «ασφαλιστικές δικλείδες» για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Δεν φοβόμουν να πεθάνω, μέχρι που πήγα σε ένα κρεματόριο στο Νοβοσιμπίρσκ, στην κηδεία της μητέρας ενός φίλου
Έκαψαν το εστιατόριο του Μακρόν στο Παρίσι
– Ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε
Μπορεί ο Ερντογάν να έχει την τύχη του Καντάφι;
Eνας χρόνος χωρίς το θηρίο…
Τον διοικητή της ΕΥΠ κατηγορεί ο Σύριζα για την κυβερνοεπίθεση από Τούρκους χάκερς
To real estate είναι το απόλυτο σχολείο. Τα μεγαλύτερα deals τα έχω κλείσει στο δρόμο, όλα είναι δρόμος…
Ο Αντώνης δεν ψηφίζει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Πάει ΗΠΑ και επιστρέφει με πατριωτικό κόμμα;
Η τσάντα-σάκος στην πλάτη, τα ακουστικά στ’ αυτιά, η νευρωσική χρήση του κινητού, oι σπασμωδικές χειρονομίες
Ζέρβας-Ιμάμογλου φέρνουν ακόμη πιο κοντά Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη
Ντου της Δίωξης Ναρκωτικών σε “χιονισμένη” κατοικία στους πρόποδες της Πάρνηθος
Oι τζιχαντιστές του Ερντογάν και η οργή της Μέρκελ για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου και Κύπρου