kourdistoportocali.comNews DeskΟ Βρούτσης και η αξία της σιωπής

Με bitcoin τους συνταξιούχους

Ο Βρούτσης και η αξία της σιωπής

Ο υπουργός έκανε τη δήλωση του αιώνα στον Αυτιά

Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό. Η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν…

Ενας συγκινητικός Γιάννης Βρούτσης στην τακτική του επικοινωνία με τον Γιώργο Αυτιά βάζει την υπογραφή του στη δήλωση του αιώνα: Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων!

Στον υπόλoιπο πλανήτη απογειώνονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ενώ Πούτιν και Ερντογάν στα πλαίσια της πρόσφατης συμφωνίας για τη Συρία συζήτησαν την ένταξη των τουρκικών τραπεζών στο σύστημα μεταβίβασης δεδομένων για διεξαγωγή συναλλαγών της Κεντρική τράπεζας της Ρωσίας.

-Mιλήσαμε για μία σημαντική συμφωνία η οποία προβλέπει την ενεργό αξιοποίηση του ρουβλίου και της τουρκικής λίρας στις εμπορικές συναλλαγές, αλλά και την διεύρυνση της αποδοχή των ρωσικών καρτών Mir στην επικράτεια της Τουρκίας και την σύνδεση των τουρκικών τραπεζών και εταιρειών στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών της Τράπεζας της Ρωσίας».

Στο μεταξύ ο Ζάκεμπεργκ ετοιμάζει κρυπτονόμισα για τους χρήστες του facebook οι οποίοι θα μπορούν να στέλνουν χρήματα με το δικό τους νόμισμα.

Την άποψη ότι πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις εξέφρασε εκ νέου μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πολ Τόμσεν:

Για να πετύχει η Ελλάδα ένα καλύτερο «δημοσιονομικό μείγμα» είναι κρίσιμο να υπάρξει μεταρρύθμιση στις συντάξεις που είναι πολύ μεγάλες και διεύρυνση της φορολογικής βάσης (το 60% των πολιτών είναι στο αφορολόγητο, δήλωσε).

«Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν και γι’ αυτό ήταν λάθος που δεν προχώρησαν οι περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί».

Τα προγράμματα έδωσαν χώρο για «αναπνοή». Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει υψηλούς μακροπρόθεσμους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά πρέπει να αναλάβει τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που προαναφθέρθηκαν, σημείωσε.

Σε ότι αφορά τον Ηρακλή δήλωσε ότι το Ταμείο συμφωνεί με την ιδέα να υπάρχει ένα σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια «αλλά δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες».

Ολα τα παραπάνω αφήνουν αδιάφορο τον υπουργό Εργασίας όπως επίσης και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση άτυπου πολέμου που εξαιτίας των βλέψεων της Τουρκίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας.

Από αυτή την άποψη είναι πολύ σωστή απόφαση η επανίδρυση της Εθνοφυλακής.

Επειδή λοιπόν η χώρα είναι κινούμενη άμμος και με 24% φορολογικό συντελεστή, προκαταβολές φόρου, τέλος επιτηδεύματος, κλπ δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη (φαίνεται άλλωστε και από την ανάλυση της S&P- πέρα από τις κολακείες των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση), ο Βρούτσης και οι υπόλοιποι υπουργοί θα πρέπει να κάνουν αθόρυβα τη δουλειά τους αντί να βγαίνουν στα κανάλια για μεγαλόστομες δηλώσεις που σύντομα είναι πιθανόν να δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου.

Μπορεί ο καλός φίλος Γιώργος Αυτιάς να έγινε νοματαίος κολακεύοντας δεκαετίες τώρα τους συνταξιούχους αλλά δεν είναι δουλειά των υπουργών να παριστάνουν τα τηλεπαράθυρα του Γιώργου.

Στα λόγια λοιπόν ο υπουργός βλέπει αύξηση του εισοδήματος των συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και μισθωτών από 1ης Ιανουαρίου 2020 μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και αύξηση στις επικουρικές για συντάξεις από τα 1.300 ευρώ και πάνω από την ημέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, περιλαμβανομένων των αναδρομικών, με βάση την απόφαση του ΣτΕ ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε ότι «το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις».

«Το στοιχείο της ανταποδοτικότητας έχει μεγάλη αξία κινητροδοτεί κάποιον να παραμένει στη δουλειά» τόνισε. Θα δώσουμε τα αναδρομικά με βάση τις αντοχές της οικονομίας διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου. Θα διορθώσουμε τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου» τόνισε. «Το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι» ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης.

Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου

«To εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό» σημείωσε.

Για τις επικουρικές ανέφερε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω, 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ, και θα δουν πραγματικά αύξηση.

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν» διαβεβαίωσε.

Κρατήστε αυτά τα λόγια και το σχετικό VIDEO του Βρούτση…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Φιλέλληνας, λάτρης της τζαζ και με γαλλική παιδεία ο νέος Αμερικανός ΥΠΕΞ
Eρμητικά κλειστό το καλοκαίρι του 2021. Το 2024 θα επιστρέψουμε στο καλοκαίρι του 2020!
Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, ξεσπαθώνει> Αντίο Ντόναλντ και καλά ξεκουμπίδια
Ο Ερντογάν ταπείνωσε ξανά τη Μέρκελ> Σοβαρό επεισόδιο γερμανικής φρεγάτας στη Λιβύη
Τον Έλληνα διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» ανοιχτά της Λιβύης κατηγορούν οι Τούρκοι
Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο θάνατος ενός υγιέστατου 25χρονου από κορωνοϊό
Το έγκλημα στις Σπέτσες, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, το ΚΚΕ και η υπόθεση Πάφου
Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης προειδοποιεί για τα εμβόλια
Τρεις ένοχοι για τα ίδια αδικήματα. Μόνο ο ιερέας φυλακή!
Τι δεν μας λένε για τα εμβόλια> Οι άγνωστοι ασυμπτωματικοί που εμβολιάστηκαν
Χλωμός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
-O SARS-CoV-2 δεν είναι ένας νέος ιός που ξεφύτρωσε από το πουθενά