kourdistoportocali.comNews DeskO τζιχαντιστής του Έβρου

Εικόνες

O τζιχαντιστής του Έβρου

Επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν

Επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν ο οποίος αρχίζει πλέον ν΄αφήνει ελεύθερους τζιχαντιστές λίγο πριν συνατηθεί με τον Τραμπ. Ετσι ένας Αμερικανός πολίτης έχει παγιδευτεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη νεκρή ζώνη, λίγες ώρες πριν επισκεφθεί τις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για άντρα που συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης». Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι Αμερικανός υπήκοος που είχε μπει στις τάξεις του ISIS. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από την απόφαση της Αγκυρας να εκδοθούν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους.

Η Τουρκία μετέφερε τον άντρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όμως οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν.
Διαφήμιση

Οι κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν απηχούν το δόγμα του Ντόναλντ Τραμπ για επαναπατρισμό των τζιχαντιστών στις χώρες καταγωγής τους και υλοποιείται με απέλαση Αμερικανικής καταγωγής τρομοκράτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στέλνοντας μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν και Ευρωπαίοι. Παράλληλα, όμως, γεννά ανησυχία γιατί πολλοί είναι οι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και ιδιαίτερα από το Κόσοβο.

Η τακτική του Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί σημειολογική ένδειξη ότι είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις απειλές του για απελευθέρωση των τρομοκρατών προς την ΕΕ. Παράλληλα, όμως, στέλνει μήνυμα συμπόρευσης στον Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την άσκηση πίεσης στην Ευρώπη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανοίξει νέο κεφάλαιο στον εμπορικό πόλεμο με τις Βρυξέλλες.
Διαφήμιση

Πολιτικά, ο Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο με την Αθήνα, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ζητά την επιτάχυνση του επαναπατρισμού μεταναστών, καταδεικνύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποβάθμιση της κρίσης του προσφυγικού, το οποίο ενεργοποιεί την ΕΕ, σε μεταναστευτικό, που καθίσταται πλέον διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Πως οι Τούρκοι κομμάντος σχεδιάζουν να μεταφέρουν στη Τουρκία δεμένους χειροπόδαρα Παυλόπουλο και Μητσοτάκη!
Τραμ τέλος! Αφού πετάξαμε ένα σωρό λεφτά τώρα πάει το Μετρό στη Γλυφάδα
Ο Κυριάκος έτοιμος να βομβαρδίσει τη Μέρκελ με πρόσφυγες και μετανάστες
Ο ΟΤΕ τούς προσφέρει 215.000 ευρώ αποζημίωση αλλά εκείνοι παραμένουν γατζωμένοι στις θέσεις τους!
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας
Συγκλονίζει η δημοσκόπηση της MRB>Το 56% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, μειώνει τη διαφορά ο Σύριζα!
Ξηλώνεται το Ευρωπαϊκό πουλόβερ
Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Iστορική Εθνική Τράπεζα
2021>Ζεις μονάχα μία φορά και χρωστάς μία Επανάσταση στον εαυτό σου
Στυλ και φιλοξενία από τη Μαρέβα
TAKEN No3>O σκληρός Boyko Borissov παίρνει το μέρος της Τουρκίας
Οι σοβαροί και υπεύθυνοι επιχειρηματίες συνειδητοποιήσαμε ότι η επιχειρηματικότητα είναι δεμένη με την κοινωνία