kourdistoportocali.comNews DeskΟ Πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Το Ισραήλ φαίνεται να βρίσκεται στο τέλος του τέταρτου κύματος κορωνοϊού

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Mετά την έγκριση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA)

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών ο οποίος εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο 15ημερο του Νοεμβρίου μετά την έγκριση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).

Το Ισραήλ αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει το παράδειγμά του μετά τη δική του διαδικασία έγκρισης. Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι εμβολιασμοί για παιδιά κάτω των 12 ετών στο Ισραήλ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, οι Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν την Τρίτη το βράδυ αναμενόταν να συγκαλέσουν το ρυθμιστικό όργανο του υπουργείου Υγείας την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν τη χορήγηση των εμβολίων σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 103FM την Κυριακή, ο τσάρος του κορωνοϊού Salman Zarka είπε ότι τα μικρά παιδιά του Ισραήλ είναι πιθανό να λάβουν το εμβόλιο λίγες εβδομάδες μετά τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ.

«Εκτιμώ ότι το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου είναι μια λογική προθεσμία αφού το έχουν συζητήσει οι ειδικοί μας», είπε Zarka, ο οποίος πρωτοστατεί στις εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πριν από τη συνεδρίαση του FDA, ο οργανισμός εξέτασε μια ανάλυση από την Pfizer που έδειξε ότι το εμβόλιο – που χορηγήθηκε στα 10 μικρογραμμάρια, αντί για 30 μικρογραμμάρια όπως στις μεγαλύτερες ομάδες – ήταν 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη του συμπτωματικού COVID-19 σε παιδιά κάτω των 12 ετών και ότι εδώ δεν υπήρχαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Ο FDA δημοσίευσε επίσης το δικό του ενημερωτικό έγγραφο που περιέχει μια ανάλυση κινδύνου-οφέλους, το οποίο έδειξε ότι οι επιστήμονες του οργανισμού πιστεύουν ότι τα οφέλη υπερβαίνουν την πιο ανησυχητική πιθανή παρενέργεια για αυτήν την ηλικιακή ομάδα: μυοκαρδίτιδα ή φλεγμονή της καρδιάς.

Η πολιτική του Ισραήλ ως τώρα ήταν να ακολουθεί πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές του FDA σχετικά με τη χρήση του εμβολίου για την COVID-19, αν και έχει προηγηθεί των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ προσφέροντας ενισχυτικές βολές στον γενικό πληθυσμό πριν από την Αμερική.
Η Pfizer δημοσίευσε την Παρασκευή αποτελέσματα που δείχνουν ότι το εμβόλιο δύο δόσεων ήταν σχεδόν 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής μόλυνσης σε μικρά παιδιά. Οι ερευνητές υπολόγισαν τον αριθμό με βάση 16 περιπτώσεις COVID-19 σε νεαρά άτομα που έλαβαν εικονικά εμβόλια έναντι τριών περιπτώσεων μεταξύ εμβολιασμένων παιδιών, από μια ομάδα 2.268 παιδιών. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ασθένειες σε κανένα από τα νεαρά παιδιά, αλλά τα εμβολιασμένα είχαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα από τα μη εμβολιασμένα παιδιά.

Τα περισσότερα από τα δεδομένα της μελέτης συλλέχθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν η παραλλαγή Delta είχε γίνει το κυρίαρχο στέλεχος COVID-19.

Το Ισραήλ φαίνεται να βρίσκεται στο τέλος του τέταρτου κύματος κορωνοϊού, καθώς νέες μολύνσεις και σοβαρά κρούσματα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από τα 98.602 τεστ που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα, μόλις το 0,88% έδειξε μόλυνση.

Η τελευταία φορά που το ποσοστό ήταν τόσο χαμηλό ήταν στις 29 Ιουνίου. Συνολικά, 866 άτομα διαγνώστηκαν με COVID-19 τη Δευτέρα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρχαν 11.088 ενεργοί ασθενείς στη χώρα, εκ των οποίων οι 236 έχουν σοβαρά συμπτώματα, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 4 Αυγούστου. Ο αριθμός των βαρέως πασχόντων λαμβάνεται ως βασικός δείκτης της βαρύτητας των κυμάτων του ιού, καθώς αυτοί είναι οι ασθενείς απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, αξιοποιώντας ιατρικούς πόρους.

Ο αριθμός αναπαραγωγής του ιού, ο οποίος υποδεικνύει σε πόσα άτομα μεταδίδει τον ιό κάθε μολυσμένο άτομο, παραμένει κάτω από το 1 για περισσότερο από μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου. Ένας αριθμός μικρότερος από 1 δείχνει ότι η εξάπλωση του ιού μειώνεται και οι τιμές πάνω από το 1 δείχνουν ότι αυξάνεται. Οι συνολικοί θάνατοι από Covid-19 στο Ισραήλ έφθασαν στους 8,063.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΒΟΜΒΑ από το επιστημονικό TΗΕ LANCET> Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο τον ιό και ασθενούν πιο βαριά από τους ανεμβολίαστους!
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Θωμάς Παπασταύρου
ΕΠΙΣΗΜΟ> Ο FDA απελευθέρωσε τις πρώτες 500 σελίδες (από τις 329.000) των εγγράφων για το εμβόλιο της Pfizer. Κυριαρχούν οι “Διαταραχές του νευρικού συστήματος” ανάμεσα στις παρενέργειες
Πανεπιστήμιο του Cardiff> Βρέθηκε ο μηχανισμός που προκαλεί θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
At least 69 athletes collapse in one month, many dead
Tucker Carlson> Ζούμε μια τυραννία. Σε εξέλιξη το προαναγγελθέν παγκόσμιο πανδημικό project μείωσης πληθυσμού;
Bill Gates-Πλανήτης Γη, Δεκέμβριος 2021> H δυστοπική σχέση ενός δισεκατομμυριούχου με τις πανδημίες
Γερουσιαστής Ralph Norman> Ακούγεται σαν την αρχή ενός πολύ κακού αστείου, πως ένα εμβόλιο που λαμβάνει έγκριση σε 108 ημέρες απαιτεί τώρα 55 χρόνια μόνο για να απελευθερώσει πληροφορίες;
-Ποτέ δεν υποστήριξα τις εντολές εμβολιασμού, λέει τώρα ο Fauci
Οι ορθόδοξοι εβραίοι της Νέας Υόρκης αντιδρούν με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα σχολεία
ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός
ΣΟΚ! Ο ΕΟΔΥ παραδέχεται 20% (δηλαδή στη πραγματικότητα κάπου ανάμεσα στο 60-80%) εμβολιασθέντες ανάμεσα στους διασωληνωμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας μιλάει για κουλτούρα εμβολιασμού!