kourdistoportocali.comNews DeskΟ πιο βρώμικος λαός της Ευρώπης επιστρέφει στο κλεινόν άστυ

Διακοπές τέλος

Ο πιο βρώμικος λαός της Ευρώπης επιστρέφει στο κλεινόν άστυ

Ο Μήτσος φίτσουλας ευχαριστεί τη Σούλα Παρτόλη για την αποδοχή στο facebook

Oπως μπορείτε να διαπιστώσετε όσοι κινείστε στις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής ο πιο βρώμικος λαός της Ευρώπης επιστρέφει στο κλεινόν άστυ. Η Κυριακή 26 Αυγούστου ήταν για πολλούς οξυδερκείς συμπολίτες μας η τελευταία μέρα των διακοπών.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Στο μεταξύ στη διάρκεια της θερινής σεζόν απολαύσαμε τα κατορθώματα της φυλής στις διακοπές της μια και κάθε πατσαβούρα και ο κάθε κατσιαπλιάς κοινοποιούσε στους υπόλοιπους φωτογραφικά ενσταντανέ από τα μέρη της Ελλάδας που βρώμιζε με την παρουσία του καθώς κοιτούσε με λάγνα ηδυπάθεια την κάμερα του κινητού. Αυτός ο οξυδερκής και πεντακάθαρος λαός θα εκλέξει σε λίγους μήνες την επόμενη κυβέρνησή του. Οι υπόλοιποι καλό είναι να αναζητήσουμε από τώρα τα υπόγεια καταφύγια καθότι η επικινδυνότητα της ψήφου των οξυδερκών πεντακαθαρίδηδων είναι πλέον αποδεδειγμένη.

Μια από τις πιο γελοίες ατάκες του βλαμμένου λαού είναι όταν ο Μήτσος φίτσουλας ευχαριστεί τη Σούλα Παρτόλη για την αποδοχή στο facebook. Λες και τον φιλοξένησε σε 5άστερο στο Μανχάταν. Αυτός ο βλαμμένος λαός ετοιμάζεται μετά την ανάπαυλα του θέρους για νέες επιτυχίες.

Για όσους έχουν αμφιβολίες για τη ποιότητα του οξυδερκούς Ελληνα λαού αφιερώνουμε το ρεπορτάζ που ακολουθεί>Eίμαστε και με επίσημα στοιχεία ο πλέον βρωμιάρης, ο πλέον απολίτιστος, ο πλέος κατσιαπλιάς λαός της Ευρώπης. Ενας λαός για τον οποίο η χρεοκοπία είναι μια φυσική κατάληξη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τον πιο βρώμικο και απολίτιστο λαό της Ευρώπης. Να γιατί: Στην περισυλλογή 13,5 τόνων απορριμμάτων, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν αποτσίγαρα και πλαστικά, προχώρησαν οι εθελοντές της HELMEPA στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας το διάστημα 6 – 15 Μαΐου 2016.

Συνολικά 6.036 εθελοντές της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (hellenic marine environment protection assosiation) οργάνωσαν 126 δράσεις καθαρισμού σε παραλίες, βυθούς, όχθες ποταμών και λιμνών, δάση, πάρκα και άλλες φυσικές περιοχές σε έκταση μήκους 91 χλμ..

Aπό τους 13,5 τόνους απορριμμάτων που περισυνελέγησαν, οι 2,5 τόνοι ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστήριξε πανελλαδικά τις δράσεις.

Tα 10 πολυπληθέστερα απορρίμματα που συνέλεξαν οι εθελοντές της δράσης, είναι τα εξής: Αποτσίγαρα 14.488 τεμάχια, κομμάτια πλαστικού κάτω των 2,5 εκατοστών 6.808 τεμάχια, πλαστικά μπουκάλια 5.598 τεμάχια, συσκευασίες τροφίμων 5.053 τεμάχια, καλαμάκια 4.219 τεμάχια, πλαστικά πώματα μπουκαλιών 4.163 τεμάχια, πλαστικά σακούλες 3.961 τεμάχια, πλαστικά καπάκια συσκευασιών 2.499 τεμάχια, κουτιά αλουμινίου 2.436 τεμάχια και κομμάτια φελιζόλ κάτω των 2,5 εκατοστών 2.374 τεμάχια.

Τα υπόλοιπα απορρίμματα που συνελέγηααν, συνδέονται κυρίως με δραστηριότητες αναψυχής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, 2.833 χάρτινα και πλαστικά πιάτα/ποτήρια, 1.602 συσκευασίες τσιγάρων/καπνού, 1.598 χάρτινες σακούλες, 1.175 γυάλινα μπουκάλια, 1.368 μέτρα σχοινιού και 669 μέτρα πετονιάς, 435 οικοδομικά υλικά, 426 μπαταρίες όλων των ειδών, 271 ελαστικά και σαμπρέλες οχημάτων, 71 ηλεκτρικές συσκευές, 42 βαρέλια, 10 μοκέτες, 5 κάδοι σκουπιδιών, 2 σωσίβια, 3 φουσκωτές βάρκες, 10 κώνοι οδικής σήμανσης και μία στολή δύτη!

Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού συμμετείχε και πάλι δυναμικά η εκπαιδευτική κοινότητα, με 87 νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στα οποία κυρίαρχο στοιχείο ήταν παιδιά και νέοι μέλη των προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».

Καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λιμενικές αρχές, το εταιρικό μέλος της HELMEPA, AllSeas Marine S.A., άλλες εταιρείες και οργανισμούς, φορείς προστατευόμενων περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους, ναυτικούς ομίλους, πρωτοβουλίες πολιτών και δύτες.

Η HELMEPA σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς, τους εκπαιδευτικούς, τις εταιρείες και οργανισμούς για τη συνεργασία στην υλοποίηση των δράσεων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την πολύτιμη υποστήριξη και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και φέτος διαδίδοντας το διαχρονικό μήνυμα της HELMEPA «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK