kourdistoportocali.comNews DeskΟ mini Αδόλφος και η αντιστόρητη απάθεια της Παγκόσμιας Κοινότητας

Ολοταχώς προς Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο mini Αδόλφος και η αντιστόρητη απάθεια της Παγκόσμιας Κοινότητας

Ο Ερντογάν-όπως και ο Χίτλερ-παραγγέλνει από τις βιομηχανίες της χώρας του την παραγωγή οχημάτων

Πόσο υπεύθυνο απέναντι στην Ιστορία είναι να βλέπεις την Παγκόσμια Κοινότητα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να στρουθοκαμηλίζει καθώς ζούμε σε ζωντανή μετάδοση την δημιουργία ενός mini (για την ώρα) Αδόλφου;

Η απάθεια είναι το δίδαγμα της Ιστορίας μετά από 2 Παγκοσμίους Πολέμους;

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Γιατί άραγε η ανθρωπότητα δεν έχει ιστορική μνήμη;

Πως να εξηγήσεις την ανοχή στο φαινόμενο Ερντογάν;

Πόσο τρομακτικό είναι να βλέπεις τον ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών να βάζει την ουρά στα σκέλια και να δηλώνει επί λέξει:

Ας κρατήσουν εκείνοι (οι Κούρδοι) τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα”.

Οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να πολέμήσουν μόνοι τους, συνέχισε ο Τραμπ στην εκδήλωση του Σαββάτου. “Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά”.

Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του ανυπόληπτου Τραμπ η Washington Post απεκάλυπτε ότι ο Ερντογάν επίτηδες βομβάρδισε την αμερικανική βάση: Οι τουρκικές δυνάμεις που έπληξαν θέσεις κοντά στην εγκατάσταση των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία την Παρασκευή, γνώριζαν εδώ και μήνες ότι οι Αμερικανοί ήταν εκεί.

Αυτό δηλώνουν στην εφημερίδα Washington Post τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ, θέτοντας ευθέως ζήτημα αν η Τουρκία ηθελημένα έπληξε με το πυροβολικό το σημείο, επιχειρώντας να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα μακρύτερα από τα σύνορα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η επίθεση έγινε σε κοντά στο Κομπάνι και τα τουρκικά πυρά έπεσαν μερικές εκτοντάδες μέτρα από τη βάση του λόφου Mistenur, όπου βρίσκονταν μερικές δεκάδες Αμερικανοί.

Η τουρκική εισβολή στην Τουρκία επικεντρώνεται σε μια περιοχή 60 μίλια δυτικά του Κομπάνι, αλλά αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να ελέγξει ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας, σημειώνει η εφημερίδα.

Κι ενώ ο Ερντογάν παίρνει το πράσινο φως από τον αδύναμο μπροστά του Τραμπ, ολόκληρη Αμερική και ειδικότερα οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να βάλουν απέναντι στον Τραμπ έναν πολιτικό αντίπαλο άξιο λόγου. Μπορεί ο γερο-Μπάιντεν να κερδίσει τον Τραμπ στις εκλογές του 2020;

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις αφήνουν έδαφος στα σενάρια συνομωσίας που θέλουν βέβαια την επανεκλογή Τραμπ και τον πλανήτη να οδηγείται στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τους Ερντογάν, Τραμπ και Πούτιν!

Παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις, ο Ερντογάν στα ίχνη του Αδόλφου προσωπική παραγγελία του οποίου ήταν η γέννηση του Volkswagen όπως αποκαλύψαμε εδώ ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας και πλέον, έγινε γνωστό ότι το επίσημο πρωτότυπο του νέου μοντέλου θα παρουσιαστεί σε δύο μήνες.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό project, υψίστης σημασίας για τον Ερντογάν, μέσω του οποίου ο «Σουλτάνος» φιλοδοξεί να καταδείξει την “τεχνολογική υπεροχή της χώρας του” παγκοσμίως.

Εξ ου άλλωστε για την εξέλιξη και κατασκευή του υπεύθυνη είναι μια νεοσύστατη κοινοπραξία από 5 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινήτου της Τουρκίας (Anadolu Group, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding).

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου έχει ξεκινήσει πριν από 2 χρόνια και πλέον, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Mustafa Varank, το πρώτο πρωτότυπο του ηλεκτρικού αυτού αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο Varank σε δηλώσεις του που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, το αυτοκίνητο θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV, το πρώτο που θα παράγεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Δυτικής Ασίας.

Η Τουρκία όμως δεν θα μείνει μόνο στην παραγωγή αυτού του αυτοκινήτου, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε άλλα 4 ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασιστούν πάνω σε αυτό (εκτός του SUV, θα υπάρχει σεντάν, χάτσμπακ, στέισον και ένα κουπέ), δημιουργώντας έτσι μια πλήρως ηλεκτρική οικογένεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πολύ σημαντική αυτή κίνηση του Ερντογάν (η επένδυση είναι 3 δις. δολάρια) θα γνωρίζουμε τον Δεκέμβριο, όταν και μαζί με το πρωτότυπο αποκαλυφθούν επίσημα τα σχέδια για τα νέα ηλεκτρικά του «Σουλτάνου».

Η παραγωγή των νέων αυτών μοντέλων θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και θα στοχεύσει όχι μόνο στην αγορά της Τουρκίας, αλλά και σε πολλές άλλες αγορές παγκοσμίως.

Πάντως, η Τουρκία το τελευταίο διάστημα δείχνει πολύ δραστήρια στο χώρο του αυτοκινήτου από τη στιγμή που ήδη κατάφερε να πάρει το εργοστάσιο της VW Group απο τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τον Βαλκανίων – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ – κάτι που θεωρείται μία σημαντική «νίκη» του Ερντογάν έναντι των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας…

Μία από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις που έχει κάνει η Τουρκία τείνει να εξελιχθεί τo Hizir, το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που εγκαινίασε ο Ερντογάν πριν από μια 2ετία. Οι παραγγελίες από πολλές χώρες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία γεμίζοντας τα ταμεία του Τουρκικού κράτους…

Αναμφίβολα το Hiriz έβαλε δυνατά την Τουρκία στο «παιχνίδι» των στρατιωτικών εξοπλισμών. Ομως τι είναι ακριβώς αυτό;
What Car ?

Πρόκειται για μία προσωπική επιθυμία του Τούρκου Προέδρου! Είναι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληροί όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του. Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά.

Παράλληλα, μπορεί να εφοδιαστεί με ειδικό εξοπλισμό για χρήση σε συνθήκες χημικού/βιολογικού πολέμου, επίσης για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από ραδιενέργεια, μετά από πυρηνική επίθεση κ.ο.κ.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία κατασκευής του, οι πρώτες χώρες που το έχουν παραγγείλει εκτός Τουρκίας προέρχονται από την Αφρική, χωρίς –προς το παρόν– να κατονομάζονται. Υπολογίζεται ότι φέτος, οι εξαγωγές του Hizir αναμένεται να φθάσουν σε ύψος 18,6 εκατομμυρίων ευρώ, με τις επόμενες χρονιές να είναι ακόμη πιο κερδοφόρες.

Στην Τουρκία, ήδη το Hizir έχει ενταχθεί στο δυναμικό του τουρκικού στρατού για περιπολία στα σύνορα της χώρας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Katmerciler κατασκευάζει εδώ και 35 χρόνια και άλλα στρατιωτικά οχήματα, όπως και οχήματα ειδικών αποστολών, τα οποία εξάγονται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
EKTAKTO> H Pfizer παρουσιάζει τη 3η δόση. Στις ηλικίες 65 έως 85 τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Delta αυξάνονται έως 11 φορές
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!