kourdistoportocali.comNews DeskΟ «Μάταιος» Αγώνας

Δίνω «μάταιους» αγώνες καθημερινά εδώ και είκοσι δύο έτη

Ο «Μάταιος» Αγώνας

Ολυμπία Ι.Γ. Μπαρμακέλλη, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ο «Μάταιος» Αγώνας (τη φράση δανείζομαι από τον μέντορά μου, κύριο Αλέκο Παπαδόπουλο)

«Όλα είναι μάταια! Ματαιοπονούμε! Τίποτε δε θ’ αλλάξει! Όλα είναι προκαθορισμένα από τους Έξω! Δεν πρόκειται να πάω να ψηφίσω! Όλοι είναι ίδιοι!». Αυτά δηλώνουν καθημερινά συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι σε ιδιωτικές και δημόσιες συζητήσεις.

Κι εγώ τους ρωτώ: «Τι προσδοκάτε;». Η απάντηση δηλώνεται εκ της σιωπής. «Τίποτε».

Δίνω «μάταιους» αγώνες καθημερινά εδώ και είκοσι δύο έτη. Αγωνίζομαι με ασθενείς που γνωρίζω ότι είτε θα τερματίσουν είτε θα βελτιωθούν ελάχιστα. Οι οικογένειές τους ίσως να μην προσδοκούν κάτι σπουδαίο και μεγάλο αλλά μου ζητούν να δώσουμε μαζί αυτούς τους «μάταιους» αγώνες!  Γιατί;

Επειδή ακόμη και ο «μάταιος» αγώνας πρέπει να δίδεται για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έχει μία ενωτική και όχι διαλυτική ουσία η προσπάθεια αυτή που τις βοηθά  να αντιμετωπίζουν ενωμένες την ασθένεια και τη διαταραχή!

Ο «μάταιος» αγώνας πρέπει να δίδεται, γιατί όσοι τον δίνουν αποκτούν καθημερινά όλο και περισσότερη δύναμη για δυσκολότερους αγώνες που σχεδόν απόλυτα θα ακολουθήσουν.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος, για τον οποίο έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε αυτούς τους «μάτιαους» αγώνες, είναι η φροντίδα αυτού που αδυνατεί να αγωνιστεί για τον εαυτό του!

Φαντάζεσθε τι θα σήμαινε η όποια εγκατάλειψη αυτού που περισσότερο μας χρειάζεται;

Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους και δε χρειάζεται τη δική μου πένα, για να  καταγραφεί.

Ας μου επιτραπεί λοιπόν, να κάνω έναν παραλληλισμό των προαναφερρθέντων με την  «ασθενή» Ελληνική κοινωνία.

Η περιρρέουσα απελπισία έχει κυριεύσει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν στην πλειοψηφία τους μάταιες τις όποιες προσπάθειες συμμετοχής. Συμμετοχής στα κοινά, συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες, συμμετοχής στην ανάταξη της πατρίδας/χώρας. Οι Έλληνες πια δε συμμετέχουν, δε συνέχουν και δεν εξέχουν! Απλά απέχουν!

Για ποιους έχουμε όμως την ηθική υποχρέωση να δώσουμε τον «μάταιο» αγώνα; Μα φυσικά για τις γενιές που θα έρθουν, για τα αγέννητα και γεννημένα μας παιδιά, για όσους νοιώθουν ότι δεν κοινωνούν.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ ποιος μπορεί να είναι αυτός ο «αγώνας»; Κοιτάξτε γύρω σας και θα καταλάβετε. Επιδεικνύουμε αστείρευτη ανοχή και αντοχή στην απουσία ηθικής, αξιακής, πνευματικής και αισθητικής καλλιέργειας. Εξαντλούμε τις παροχές στα παιδιά μας σε υλικά αγαθά. Περιορίζουμε τον αγώνα μας σε φράσεις-ταμπέλες στο facebook και στο twitter. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας ασκούν «πολιτική» μέσα από τα social media. Θλιβερή η εικόνα αυτής της πανέμορφης χώρας! Θλιβεροί και οι εκπρόσωποί της! Σε θλίψη οι πολίτες της!

Γιατί, όμως; Επειδή διστάσαμε ή/και αρνηθήκαμε να δώσουμε όλους τους προηγούμενους «μάταιους» αγώνες.

Ήρθε λοιπόν, η ώρα να δώσουμε έναν από αυτούς! Είναι αλήθεια πως στην αρχή θα νοιώσουμε ότι άδικα τον δώσαμε. Δίδοντας όμως τον επόμενο, θα αισθανθούμε πιο δυνατοί και στο τέλος θα διαπιστώσουμε πως πράξαμε ορθά. Και που ξέρετε, ίσως αυτός ο «μάταιος» αγώνας να ματαιώσει όλες τις «έξωθεν» ή έσωθεν προσπάθειες αυτών που επιθυμούν να μας ματαιώσουν.

Και να θυμάστε πάντα τούτο: Οι «στρατηγοί» αυτού του αγώνα πρέπει πάνω από όλα να είναι ψυχικά οργανωμένοι, ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν και να ισορροπούν το Εγώ, το Εκείνο και το Υπερεγώ!

 Ολυμπία Ι.Γ. Μπαρμακέλλη, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

[Λογοθεραπεύτρια-Ειδική Διαταραχών Σίτισης -ΚατάποσηςΕξ. Συνεργάτης Κλινικής Παίδων “ΜΗΤΕΡΑ”Επ. Υπεύθυνη Ομάδας Θεραπευτικής Υποστήριξης Λόγου & Μάθησης -“λές”]

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK