kourdistoportocali.comNews DeskΟ Manolo μέτοχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρανομούσε

Τι συνέβη στο Κολωνάκι

Ο Manolo μέτοχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που παρανομούσε

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Φωτογραφική» διάταξη σε νομοσχέδιο για τη λειτουργία νυκτερινών κέντρων διασκέδασης εμφανίζεται να διευκολύνει το 2016 τον «εξ απορρήτων» του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Κάτι που αποτελεί δείγμα των προσβάσεων που είχε – παρά τις προσπάθειες αποκήρυξής του – ο πρώην σερβιτόρος από την Καισαριανή-σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ.

Ο κ. Πετσίτης, την ώρα που φωτογραφιζόταν στο «πόντιουμ» του πρωθυπουργικού γραφείου, συμμετείχε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μπαρ – εστιατορίου στην περιοχή του Κολωνακίου, ενώ επεδίωκε και άλλες επενδύσεις σε νυκτερινά κέντρα στην Καισαριανή, στο Μετς κ.λπ. Η συμμετοχή του σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου καταγράφεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό της 30ής Οκτωβρίου 2015, όπου φέρεται να έχει ποσοστό της τάξης του 10%. Το άνοιγμα και η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως και ορισμένων άλλων στην γύρω περιοχή, είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Το εστιατόριο όπου συμμετείχε ο Μ. Πετσίτης είχε δημιουργήσει «μπάρα» σερβιρίσματος ποτού στο ισόγειο, δίπλα από… το ασανσέρ που εξυπηρετούσε τους υπόλοιπους κατοίκους του κτιρίου! Ακόμη είχε επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα στον γειτονικό πεζόδρομο, προχωρούσε σε παραβιάσεις του ωραρίου λειτουργίας κ.λπ.

Οπως ανέφεραν ορισμένοι εκ των κατοίκων της περιοχής, «οι παραβιάσεις ήταν εξόφθαλμες. Μας είχε κάνει τεράστια εντύπωση ότι υπήρχε χαρακτηριστική αδράνεια από την ΕΛ.ΑΣ. και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες. Είναι ενδεικτικό ότι 100 κάτοικοι είχαμε κάνει καταγγελία σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για την ασυδοσία αυτή και έκπληκτοι μάθαμε ότι μας είχε κάνει μήνυση ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. γιατί εκτιμούσε ότι αφήναμε υπονοούμενα για τον ρόλο των αστυνομικών. Τότε υπήρχαν πολλές αναφορές καταστηματαρχών ότι έχουν κυβερνητική προστασία και από έναν άνθρωπο του Μαξίμου, ενώ μας είχαν μνημονεύσει και το όνομα του κ. Παππά – ως υψηλή γνωριμία. Ομως δεν γνωρίζαμε τότε ακριβώς τι συνέβαινε. Τώρα μαθαίνουμε ότι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εστιατορίου κρυβόταν ο πρώην συμμαθητής του κ. Παππά. Τότε το όνομα του κ. Πετσίτη που βλέπαμε στα καταστατικά δεν σήμαινε για εμάς τίποτα. Τώρα όμως λύσαμε πολλές απορίες μας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πετσίτης φαίνεται να διατηρούσε γνωριμία με δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. (έχουν πλέον αποχωρήσει από το Σώμα) που εξετάζεται αν τον είχαν βοηθήσει ώστε να υπάρχει πλημμελής έλεγχος.

Στις αρχές του 2016 οι περίοικοι είχαν προχωρήσει σε σειρά ένδικων μέσων με στόχο τον περιορισμό ή το «κλείσιμο» του καταστήματος. Στις 20 Απριλίου 2016 διαπιστώνεται  ότι ο κ. Πετσίτης με μια γυναίκα από τη Ραφήνα (λογίστρια του επιχειρηματία που είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στο εστιατόριο) δημιουργούν μια εταιρεία που έχει τη διεύθυνση του  μπαρ. Προκαλώντας απορίες γιατί δημιουργούνταν μια άλλη εταιρεία που φαινόταν να εκπροσωπεί το ίδιο κατάστημα.

Οπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, «ήταν για εμάς προφανές ότι επρόκειτο για ένα τρικ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία ιδιοκτήτρια του καταστήματος και έτσι όλα να ξεκινήσουν εκ του μηδενός, καταρρίπτοντας τα εμπόδια που είχαμε ορθώσει. Προχωρήσαμε σε νέα ένδικα μέσα σε βάρος υπεύθυνων δημόσιων υπηρεσιών που θα αποδέχονταν αυτή τη νέα μεθόδευση. Ομως είχαμε μια απορία. Πώς θα κατόρθωναν με τη νέα εταιρεία να πάρουν νέα άδεια λειτουργίας αφού δεν πληρούσε καμιά προϋπόθεση για τη σχετική αδειοδότηση;».

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουγαν τότε εκμυστηρεύσεις καταστηματαρχών ότι «θ’ αλλάξει ο σχετικός νόμος προκειμένου να διευκολυνθούν». Ακόμη, άτομα από το περιβάλλον Πετσίτη υποστήριζαν ότι ο «σύμβουλος» του Μαξίμου συχνά κομπορρημονούσε ότι «άλλαξα υγειονομική διάταξη για να σώσω το μαγαζί».

Εκπληκτοι διαπίστωσαν ότι στον νόμο 4442/2016 για «απλούστευση και προτυποποίηση των διοικητικών διαδικασιών γνωστοποίησης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος» περιέχονται ευνοϊκές ρυθμίσεις και για την περίπτωση του καταστήματος στο Κολωνάκι.

Το άρθρο 28 προβλέπει ότι η άδεια μπορεί να εκδοθεί με μια απλή «γνωστοποίηση» των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών  εστιατορίων και  μπαρ. Αιωρείται έτσι το ερώτημα αν αυτές οι «προτιμήσεις» και οι συνεργασίες του «συμβούλου» του Μαξίμου οδηγούν συνολικά σε μια ασυδοσία στον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης σε βάρος της ποιότητας ζωής χιλιάδων πολιτών.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK