kourdistoportocali.comNews DeskO ιστότοπος kalami.us οδηγεί τον Μητσοτάκη σε ανασχηματισμό

Η παραίτηση Διαματάρη με το καλημέρα

O ιστότοπος kalami.us οδηγεί τον Μητσοτάκη σε ανασχηματισμό

Σύλληψη στελέχους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής γιά κατάχρηση/κλοπή χρημάτων που προσφέρει η Ομογένεια;

O ιστότοπος kalami.us κατάφερε και παραίτησε τον υφυπουργό Διαματάρη για τον οποίο όπως όλα δείχνουν τώρα ξεκινάει μία νέα περιπέτεια με τις αρχές των ΗΠΑ!

Δείτε σχετικά δημοσιεύματα>

Κι άλλη ”μεγάλη ζημιά” για υφυπ. Διαματάρη: Χάνει την αμερικάνικη υπηκοότητα;
”Section 349 of the INA (8 U.S.C. 1481), as amended states that U.S. nationals are subject to loss of nationality if they perform certain specified acts voluntarily”. (title 8 ”Alliens and Nationaity”, Dec. 29, 1981, page 464). Η 4η παράγραφος του νόμου αναφέρει συγκεκριμένα: ”accepting employment with a foreign government after the age of 18 if (a) one has the nationality of that foreign state or (b) an oath or declaration of allegiance is required in accepting the position (Sec. 349 (a) (4) INA)”.

……………………

O υφυπ. Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του ”ΚΑΛΑΜΙ”
Διαματάρης: ”Σπούδασα στο Columbia αλλά δεν πήρα τίτλο (πτυχίο)”. «Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς, λόγοι οικονομικοί, δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, σε ανακοίνωή του (2 Δεκ. ’19), δίνοντας διευκρινίσεις, μετά την αποκάλυψη του ”ΚΑΛΑΜΙ” ότι δεν διαθέτει ”μάστερ” από το πανεπιστήμιο ”Κολούμπια”. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ”παπατζής”, αφού σε συνεντεύξεις του (π.χ. εφημερίδα ”Καθημερινή” 22 Μαίου 2017), δηλώνει ”ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ του Columbia” με… ”μάστερ”.

……………..

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ως διαχρονικός συνεργάτης-αυλοκόλακας της οικογένειας (και αποδέκτης εκατομ. από την Ελλάδα, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας), ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, απόφυγε να επιβεβαιώσει από ποιό ”Columbia University”, πήρε ”μάστερ” στην ”διοίκηση επιχειρήσεων” ή σε οτιδήποτε άλλο.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (βιογραφικό του) και σε δημοσιεύματα αθηναϊκών (έντυπων και ηλεκτρονικών) ΜΜΕ, παρουσιάζεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Απόδημους, ως ”απόφοιτος” του φημισμένου πανεπιστήμιου Columbia Νέας Υόρκης και μάλιστα με ”μάστερ” (master) στην ”δοίκηση επιχειρήσεων” (ΜΒΑ).

Αφού δεν υπήρξε απάντηση-επιβεβαίωση από τον υφυπουργό της κυβέρνησης ”άριστων, καλύτερων και εξυπνότερων” (όπως γραπτά την περιγράφει ο ίδιος), αυτήν την δίνει το ”ΚΑΛΑΜΙ”, με επίσημο έγγραφο που έλαβε στο ερώτημα που υπόβαλε εκεί που έπρεπε, όπως δεσμεύτηκε να πράξει.

Δείτε σε φωτογραφία το ουσιαστικό μέρος του έγγραφου:

‘Ετσι, πιστοποιείται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νέας Υόρκης και γιά 40 χρόνια εκδότης της, κορόϊδευε και εξαπατούσε βασικά την Ομογένεια στις ΗΠΑ, ως ”σπουδαίος” και… ”απόφοιτος του Κολούμπια”. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε αποφοίτησε. Τελευταία, κορόϊδεψε-εξαπάτησε τον πρωθυπουργό και τον λαό στην Ελλάδα, παρουσιαζόμενος ως κάτι που δεν ήταν.

Ο υφυπουργός, παραμένει ακόμα ως ”CEO και υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο” της εφημερίδας του, κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη γνώση γιά να καταλάβει ότι ο υφυπουργός, από τον τρόπο που ομιλεί ή γράφει, δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται. Ακόμα και σε ζητήματα απόδημου Ελληνιισμού, αν και ζει 50 χρόνια στις ΗΠΑ, είναι ημιμαθής.

Χρήσιμες σημειώσεις, γιά να θυμόμαστε:

– Ενδεικτική η δήλωση του υφυπουργού σε συνέντευξη (εφημερίδα ”Καθημερινή”, 22 Μαίου 2017): «….Σεπτέμβριο του 1979… είχα μόλις τελειώσει την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια».

– ΕleftherosTypos.gr (8 Ιουλίου 2019): «…Κατάγεται από το χωριό Θάνος της Λήμνου. Το 1968 μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1977 αποφοίτησε από το περίφημο πανεπιστήμιο Columbia».

alphatv.gr (8 Ιουλίου 2019): «…O Αντώνης Διαματάρης είναι από το 1979 εκδότης του ”Εθνικού Κήρυκα” (Αστόριας, Νέας Υόρκης). Γεννήθηκε το 1950 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University…».

(Και πολλά άλλα συναφή δημοσιεύματα σε ΜΜΕ Ελλάδας).

Στην ανάρτηση γιά τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον κυβερνητικό ιστότοπο, αναφέρεται ο υφυπουργός ως ”κάτοχος ΜΒΑ”. Στην ανάρτηση έγινε διόρθωση 2 Δεκ. ’19, μετά τις αποκαλύψεις του ”Κ” και αφαιρέθηκε η φράση περί ”μάστερ από Κολούμπια”. Το μόνο μικρό λάθος που παραμένει είναι η ημερομηνία γέννησης, η ορθή είναι 1950.

Τώρα, ειδικά τα ΜΜΕ Ελλάδας, που άθελά τους παραπληροφόρησαν το κοινό τους ως θύματα ενός ”παπατζή”, οφείλουν -δεοντολογικά- να κάνουν την διόρθωση. Αν και αμφιβάλουμε ότι θα το πράξουν, γνωρίζοντας ότι η διαπλοκή είναι… κανόνας στην Ελλάδα.

1 Δεκ. 2019

Σημ. 1: Ο υφυπουργός, μετά το 2 εβδομάδων τουριστικό ταξιδι του στην Β. Αμερική, χωρίς μία συνάντηση με αξιωματούχο ΗΠΑ ή Καναδά (έστω τοπικό) γιά να προωθήσει την Ελλάδα, συνεχίζει με 10ήμερο τουριστικό ταξίδι στην Αυστραλία, γιά να προωθήσει κι εκεί, όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη (προσωπικά) και τα συμφέροντα της εφημερίδας του. Πιστοποιεί έτσι, το…”ήθος” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σημ. 2: Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης, πιστεύει (ναι, πιστεύει και πράττει ανάλογα) ότι στον απόδημο Ελληνισμό, ΜΟΝΟ ένα ελληνόφωνο ΜΜΕ υπάρχει και αυτό είναι η… εφημερίδα του ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας Νεας Υόρκης !!! Με αποτέλεσμα, να ενώσει όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ στις ΗΠΑ… εναντίον του, ενώ τελευταία, ακόμα και Δεξιοί, δεν λέγουν καλά λόγια γιά τον πρωθυπουργό, επικρίνοντάς τον γιά την λαθεμένη-αστεία επιλογή του.

Σημ. 3: Ο υφυπουργός, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Σε 4 μήνες να ενώσει σχεδόν όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ ΗΠΑ, εναντίον του και εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται γιά μοναδικό επίτευγμα.

…………..

Μία από τις πολλές επιστολές:

«Ο Διαματάρης και το ανύπαρκτο πτυχίο του
Το ζήσαμε κι αυτό: επιδημία ψεύτικων πτυχίων στα “ανώτατα” αστοριανά στρώματα της Ομογένειας! Πρώτα ο νέος διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, ένας Κουρλαμάνης από την Αστόρια, που καμαρωτός κορνίζωνε ένα πτυχίο ντοκτοράτου στο γραφείο του και δήλωνε επίσημα “ντόκτορ”, ενώ αποδεδειγμένα δεν είναι.

Τώρα και ο έκδότης της αστοριανής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” (γνωστότερης ως “Εθνικός Κόραξ”) που από χρόνια πλασάριζε τον εαυτό του ως “μάστερ” κάτι σπουδών για “διοίκηση επιχειρήσεων” στο ξακουσμένο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ καταφανώς δεν είναι. Υποτίθεται ότι και οι δυο αυτοί τύποι αποτελούν πρότυπα ανθρώπων πετυχημένων, μοντέλα για κάθε έλληνα μετανάστη, υποδείγματα προς μίμηση.

Τι απογοήτευση! Οι δήθεν ”καθοδηγητές” της ομογένειας, ο ένας στο ανώτερο σχολικό περιβάλλον και ο άλλος με την εφημεριδοειδή φυλλάδα του σε ευρύτερο πλαίσιο, να χρησιμοποιούν ανέντιμα και εξαπατητικά μέσα για κοινωνικό σκαρφάλωμα και προώθηση των προσωπικών τους συμφερόντων! Θάταν υπερβολή αν στην περίπτωση αυτή μιλούσαμε για κοινωνικά αποβράσματα;

Πάντως, η διαπίστωση του κοινωνικο-ομογενειακού αυτού φαινόμενου, όπου δεν παραπλανάται αλλα κυριολεκτικά εξαπατάται η κοινή γνώμη, είναι αποκαρδιωτική. Ταυτόχρονα όμως ενέχει και πολλούς κινδύνους για το υγιές μέλλον της ομογένειας που με κανένα τρόπο δεν μπορεί να κτιστεί πάνω στο ψέμμα και την απάτη.

Λυπηρά όλα αυτά. Άραγε θα ζήσουμε ακόμη και άλλα τέτοια;

Χαρ. Νταγάκης Glen Cove, NY»

……….

Σχετικό άρθρο…
Ασυμβίβαστο και διαπλοκή: Παραμένει CEO στην εφημερίδα του, ο υφυπ. Αντ. Διαματάρης

 

Με την σύλληψη ενός ακόμα στελέχους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής γιά κατάχρηση/κλοπή χρημάτων που προσφέρει η Ομογένεια γιά να λειτουργεί η Εκκλησία, αποδείχτηκε ότι μόνο οι ομοπονδιακές αρχές ΗΠΑ θα κάνουν την κάθαρση στην βρώμικη Αρχιεπισκοπή, ”θυγατρική επιχείρηση” του εξαγοράσιμου, φιλοχρήματου πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τα ”λόγια” του πράκτορα της Τουρκίας (όπως έχει καταγγελθεί γραπτά χωρίς ποτέ να αντιδράσει) και υπερ-προβεβλημένου διαπλεκόμενου αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, από εξαγορασμένα ΜΜΕ Ομογένειας και ”παπαχελάδες” Ελλάδας, περί δήθεν ”κάθαρσης” και ”διαφάνειας”, ήταν απλά ψεύτικα λόγια, ενώ οι πράξεις του με την αναβάθμιση του διεφθαρμένου ”φάδερ ‘Αλεξ” (που η θέση του είναι στην φυλακή και όχι στην Αρχιεπισκοπή), δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Τα οικονομικά συμφέροντα του ”νάρκισσου” ιδιοκτήτη της μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας ”Εθνικός Κήρυξ” Αστόριας (παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη, που επωφελήθηκε με εκατομ. από την Ελλάδα, χάρη στην μεσολάβηση της οικογένειας) και υφυπουργού-αυλοκόλακα του πρωθυπουργού, πάντα επέβαλαν ”κουκούλωμα”, με αντάλλαγμα χρήμα (καταχωρήσεις, χορηγίες κ.ά.), με άγρια παραπληροφόρηση και προβολή ”φελλών” και ”λαμόγιων” με την γραφή βασικά του εκκλησιαστικού συντάκτη της εφημερίδας.

Ποιός είναι ο ”καλύτερος αρχιεπίσκοπος” γιά τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας και υφυπουργό;;; Μα φυσικά ο Ελπιδοφόρος, που διπλασίασε τις καταχωρήσεις στην εφημερίδα, με τα 2.500 φυλ. κυκλοφορίας.

Η εφημερίδα, γιά παράδειγμα, ουδέποτε άγγιξε το ”λαμόγιο φάδερ ‘Αλεξ” και πάντα προβάλει οικονομικούς υποστηρικτές της, έστω και αν αυτοί κάνουν ζημιά στην Ομογένεια. Ουδέποτε ”αγγίζει” βρώμικους και αρπαχτικά, αν κάνουν καταχωρήσεις στις σελίδες της, διασύροντας-εξευτελίζοντας κάθε έννοια δημοσιογραφίας. Πάντα στηρίζει ζημιογόνους καρεκλοκένταυρους (”ψώνια”) απαίδευτους και αστοιχείωτους σε ομογενειακές Οργανώσεις (π.χ. Ομοσπονδίες Νέας Υόρκης και Βοστώνης), επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα οικονομικά της συμφέροντα, αδιαφορώντας προκλητικά γιά τα συμφέροντα της Ομογένειας.

Από κοντά, ως ”συνεργοί” στην αποβλάκωση της Ομογένειας και στην επιδρομή στο χρήμα της, γελοίοι διαπλεκόμενοι διπλωμάτες Ελλάδας.

Η εφημερίδα, με την προβολή ”φελλών” της καταστροφής και απάτης, με αντάλλαγμα καταχωρήσεις, έκανε τεράστια ζημιά στην Ομογένεια. Αρχιεπισκοπή και ”Εθνικός Κήρυξ” έπεσαν με τα μούτρα στο χρήμα της Ομογένειας.

Η Ομογένεια ΗΠΑ ”τελείωσε”. Την κατάστρεψαν, την ρήμαξαν τα ”αρπαχτικά” Αρχιεπισκοπή και ”Εθνικός Κήρυξ”. Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και Αντ. Διαματάρης, αναδείχτηκαν σε αυτόκλητους ”νταβατζήδες” της Ομογένειας, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

– Τις επόμενες εδομάδες, το ”ΚΑΛΑΜΙ” θα κάνει τα… ”αποκαλυπτήρια” Αρχιεπισκοπής και ”Εθνικού Κήρυκα”, που συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν 4 δεκαετίες, με στόχο την αποβλάκωση και το χρήμα της Ομογένειας. Τις συνέπειες τις πληρώνουμε τώρα με βαρύ τίμημα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK