kourdistoportocali.comNews DeskO head hunter του Ρασπούτιν

Κώστας Τσιάρας

O head hunter του Ρασπούτιν

-Θα τον ξετρυπώσω από το σκότος...

Ετοιμος να μετατραπεί σε έναν σκληροτράχηλο head hunter εμφανίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο υπουργός είναι αποφασισμένος να ξετρυπώσει τον Ρασπούτιν από το σκότος και να τον αναγκάσει να βγει στο φως. Είναι πιθανόν αυτό να χρειαστεί να γίνει άμεσα εάν δεν βγουν στην παρούσα κυβέρνηση τα σχέδια για την διάσωση της ΔΕΗ και τα Κόκκινα Δάνεια. Σ΄αυτή την περίπτωση θα χρειασθεί επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς. Ηδη οι ύαινες του Χρηματιστηρίου μυρίζονται το αίμα των τραπεζών και χτυπάνε αλύπητα τις μετοχές τους.

Δείτε στο μεταξύ τι είπε για τον Ρασπούτιν ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στη Βασιλική Κόκκαλη για το Πρώτο Θέμα.

Εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν καταγγείλει πρόσωπο της απελθούσης κυβέρνησης, τον περιβόητο «Ρασπούτιν», ως τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα σε υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη, αλλά κυρίως στην υπόθεση της Novartis. Θα ξεσκεπαστεί ο ρόλος του;

Ολα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα προέρχονται κυρίως από καταγγελίες των ίδιων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν υπονοήσει απόπειρες παρεμβάσεων στο έργο τους και ειδικά σε συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Καταγγελίες που έχουν προκαλέσει τη διενέργεια ποινικών και πειθαρχικών ερευνών στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας, στην οποία ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ. Από θέση αρχής όμως σας διαβεβαιώνω ότι και σε αυτό το ζήτημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει ούτε έμμεσες ούτε άμεσες υποδείξεις και παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών, οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι.

 

Ποιος είναι όμως ο Κώστας Τσιάρας; Ο συνεργάτης μας Πέτρος Κασιμάτης θα γράψει για τον νέο υπουργό Δικαισούνης>

Yψηλά στοιχεία πολιτισμού και δράσεις ουσιαστικής Κοινοβουλευτικής διπλωματίας δεν διαθέτουν αρκετοί βουλευτές σε ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής μας ζωης.
Κι ομως, είναι απαραίτητα για να κατακτήσεις τη συναρπαστικη ηχώ του άξιου πολιτικού λόγου, το γόνιμο εργαλείο να αναχαιτίσεις τη φθορά και δυστυχώς στους πικρούς καιρούς που διανύουμε το μοναδικό «όπλο» για να ανακόψεις την κραυγή και τον Κοινοβουλευτικό δηθενισμό!!

Παίρνω σαν παράδειγμα τον Καρδιτσιώτη «στρατηγό» της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα. Ψηλός, σαν δέντρο γιγάντιο με αρετές τη σιωπή, την πίστη του στον αρχηγό του κόμματος του και τα ψήγματα πολιτισμού που τόσα χρονια συγκέντρωνε υπομονετικά στο δισακι της προσωπικής του διαδρομής.

Τον άκουγα τις προάλλες να μιλά για την Τέχνη, τα εικαστικά και τα νεα ρεύματα δίπλα σε γνωστούς ζωγράφους της εποχής μας που ειναι φιλοι του οπως ο Γιωργος Σταθοπουλος κι ο Αλέκος Φασιανος.

Κάποτε σε εναν κορυφαίο της Ευρώπης -τον καιρό που ηταν στο ΥΠΕΞ επι κυβερνήσεως Σαμαρα-, προτίμησε να δωρίσει μια τρίγλωσση έκδοση ενός ποιητικού βιβλίου Ελληνα ποιητή κι αυτη η κίνηση του αποτέλεσε εναν ισχυρό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Ο Τσιάρας συναντά τους σοφούς της πατρίδας σε τακτά χρονικά διαστήματα κι ανταλλάσσει απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θεματα του καιρού μας. Ενας συνθέτης, δυο ζωγράφοι, ένας ποιητής, ένας γλύπτης, ένας συγγραφέας γίνονται μια παρέα -κάτι σαν μια φιλική συντροφιά στο πατάρι του Λουμίδη που τις περασμένες δεκαετίες γέμιζε ευφυείς παρεμβάσεις κι απολαυστικές στιχομυθίες των πρωταγωνιστών της σύγχρονης τέχνης.

Ο Τσιάρας διαθέτει πολιτικό πολιτισμό.

Στους καιρούς μας που οι πάντες επιχειρούν μια ωμή ανθρωποφαγία, το να είσαι λειτουργός στο στασίδι του πολιτισμού είναι αρετή που οταν συνοδεύει μια πολιτική πρακτική, της δίνει υπεραξία!!

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK