kourdistoportocali.comNews DeskΟ Ερντογάν στέλνει στο Εξπρές του Μεσονυχτίου του 2 και τον Τσίπρα σε εκλογές

Τους πάνε για κατασκοπία

Ο Ερντογάν στέλνει στο Εξπρές του Μεσονυχτίου του 2 και τον Τσίπρα σε εκλογές

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (με λύπη μας αυτή τη φορά) δικαιώνεται καθώς ο Ερντογάν στέλνει στο Εξπρές του Μεσονυχτίου τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς και τον Τσίπρα άρον-άρον σε εκλογές (και την χώρα σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας) σε περίπτωση που οι δύο Ελληνες δεν επιστραφούν προεκλογικά στην Ελλάδα. Ηδη τα τουρκικά ΜΜΕ αρχίζουν να τους βαφτίζουν κατασκόπους!

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ «Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στην εξωτερική μνήμη των κινητών τηλεφώνων των ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλαντζη, εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο της γείτονος Ανατολή, ενώ ο έλεγχος των δεδομένων των συσκευών συνεχίζεται.
Στο τουρκικό πρακτορείο δεν γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Γράφει η Gillian Rothschild

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ, η οποία χθες αποκτήθηκε από τον όμιλο επιχειρήσεων Ντεμιρόρεν που θεωρείται προσκείμενος στον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στην εξωτερική κάρτα μνήμης του κινητού ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη-αναμεταδίδει με το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, η έρευνα στα ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται. Ωστόσο δεν υπάρχουν λεπτομέρειες προς το παρόν ως προς το τι ακριβώς ανακάλυψαν και τι εννοούν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης όταν αναφέρονται σε δήθεν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.
Η είδηση μεταδόθηκε ως έκτακτο γεγονός από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Η πρώτη αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου. Με βάση την  τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.

Ακόμη και η ενέδρα στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ήταν ένα μήνυμα στον Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές το ταχύτερο γιατί διαφορετικά θα βρισκόταν μπρος σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι σημείωνε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας:

Ποιοι αποφάσισαν να σημάνουν την λήξη της κυβέρνησης Τσίπρα;

Εκείνοι που έκαναν τον Αλέξη πρωθυπουργό και οι οποίοι βρίσκονται εντός αλλά και εκτός της χώρας. Του ζήτησαν να προχωρήσει άμεσα στις εκλογές-προσδιόρισαν μάλιστα τον Μάιο-γιατί οι εξελίξεις στο Αιγαίο θα είναι ραγδαίες-ίσως και οδυνηρές για την Ελλάδα. Οπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, οι ΗΠΑ αλλά και η Μέρκελ στηρίζουν προκλητικά τον Ερντογάν.

Το κάνουν πλέον και μέσω του ΝΑΤΟ, o Γενικός Γραμματέας του oποίου Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, υποστήριξε ότι είναι θέμα που πρέπει να λύσουν οι δύο χώρες!

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu και σε σχετική ερώτηση, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε: «Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία».
Στην ίδια συνέντευξη, ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, πλέκοντας το εγκώμιο της γείτονος χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Ο Τσίπρας βρίσκεται πιο μόνος από ποτέ στην διεθνή πολιτική σκηνή έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη της Μέρκελ αλλά και του Λευκού Οίκου.

(Η στήριξη της κυβέρνησης στον Ιβάν Σαββίδη έχει στο μεταξύ εξοργίσει τους Αμερικανούς. Ο Σαββίδης κατά πάσα πιθανότητα θα εγκαταλείψει την προεδρία του ΠΑΟΚ και θα βγει μπροστά ο Θοδωρής Ζαγοράκης.)

Ηδη το ΔΝΤ ετοιμάζει ΝΕΟ μνημόνιο για την Ελλάδα και η καθαρή έξοδος στις αγορές δείχνει πλέον εφιαλτική.

Πιέζει μάλιστα με έμφαση για άμεση ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων καθώς και για την εφαρμογή των αυξήσεων στους φόρους ένα έτος πριν, το 2019 αντί του 2020.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα ενταθούν τον Ιούνιο με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις, την ελάφρυνση του χρέους και την εποπτεία μετά το μνημόνιο. Τότε θα φανεί αν είναι αρκετός ο χρόνος ως τον Αύγουστο για να ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα, ή αν προκύψει θέμα τεχνικής παράτασης ή όπως αλλιώς ενδεχομένως ονομαστεί.

Στον Τσίπρα λοιπόν έγιναν συστάσεις να προσφύγει τον Μάιο στην λαική ετυμηγορία ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί να είναι εκείνη που θα αναλάβει να φέρει σε πέρα το μεταμνημόνιο.

Στη φάση αυτή και οι δανειστές είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος ως προς την ανάγκη λήψης προληπτικής πιστωτικής γραμμής την επομένη της λήξης του τρίτου προγράμματος, καθώς και ως προς τους όρους εποπτείας ή κατά πόσον θα είναι τελικά καθαρή η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK