kourdistoportocali.comNews DeskΟ Ερντογάν ανάγκασε τους ευρωπαίους απεσταλμένους να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος!

Μην τους συλλάβει κιόλας!

Ο Ερντογάν ανάγκασε τους ευρωπαίους απεσταλμένους να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος!

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Ενα ακόμη απίστευτο καψόνι του Σουλτάνου Ερντογάν προς τα ευρωπαικά όργανα.

Αυτή τη φορά θα το υποστούν ο “δικός” μας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η  Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον στη διάρκεια του ταξιδιού τους στη Τουρκία.

Υποτίθεται ότι οι Σχοινάς-Γιόχανσον θα έχουν συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Το καψόνι ακολουθεί:

Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και η επίτροπος κ. Γιοχάνσον θα επισκεφθούν την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, για να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016!!!

Oμιλούμε για την ταπείνωση της Ευρώπης ολόκληρης στα πρόσωπα των δύο.

Θα καταθέσουν στεφάνι για τα θύματα ενός πραξικοπήματος που οργάνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, ο οποίος σας θυμίζουμε, στη διάρκεια του πραξικοπήματος, δεν επέτρεψε στον πιλότο του να προσγειωθεί στην Ελλάδα.

Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την ανοχή και το o.k. της Μέρκελ στις απαιτήσεις του Σουλτάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας τη βοήθεια της ΕΕ τόνισε ότι το προσφυγικό «δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το νέο σύμφωνο για το άσυλο, το στοιχείο της αλληλεγγύης, και η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτελούν τις τρεις προτεραιότητες των Βρυξελλών τις οποίες οι νέοι αρμόδιοι κομισάριοι καλούνται να διαχειριστούν κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα τους ταξίδια γίνονται σε Αθήνα και Άγκυρα, καθώς Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στην καρδιά του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ευρώπη.

Αυτά λέει το ρεπορτάζ ο Τούρκος Πρόεδρος όμως ήταν ξεκάθαρος:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Πρωθυπουργός έθεσε ευθέως στον πρόεδρο της Τουρκίας και την μη τήρηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό από την πλευρά της Άγκυρας.

Μητσοτάκης: Το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές λιμενικές αρχές δεν συνεργάζονται, σαν να αδιαφορούν για την αύξηση των ροών ή να κλείνουν τα μάτια σαν να τις ενθαρρύνουν κιόλας. Χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν, με βάση τα όσα μετέφερε ο ίδιος σε τούρκους δημοσιογράφους.

Ερντογάν: Εσύ μου λες πως έχεις πρόβλημα με το προσφυγικό και μου λες τι να κάνω εγώ. Σε πρώτη φάση να πω πως είσαι μέλος της Ε.Ε. Πρώτα στρίμωξε την Ε.Ε., κάνε μια μεγάλη προσπάθεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε στον τούρκο Πρόεδρο ότι αν η αλλαγή στάσης στο μεταναστευτικό οφείλεται στην ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης, η Ελλάδα θα μπορούσε να στηρίξει το αίτημα αυτό.

Μητσοτάκης: Θα μπορούσε να βοηθήσει η Ελλάδα ώστε να γίνουν δομές στην Τουρκία ή να χρηματοδοτηθεί η γειτονική χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά αν η Τουρκία δεν συνεργάζεται, αν η Τουρκία δεν κάνει κάτι για να ελέγξει από το δικό της έδαφος, τις ροές, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με τούρκους δημοσιογράφους ο Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε στην επιπλέον πίεση προς την ΕΕ.

Ερντογάν: Μας στείλατε 2000 πρόσφυγες και τους πήραμε. Δεν σας τους στείλαμε πίσω. Άρα η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει με αμοιβαία υποστήριξη. Εσείς έχετε ένα πλεονέκτημα, είστε μέλος της Ε.Ε. Γι αυτό και οι συνεργάτες μας με αυτή την αμοιβαία υποστήριξη να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

Συμπέρασμα: O Tούρκος είναι σταθερός σαν βράχος απέναντι σε μια Ευρώπη που παρακμάζει εξαιτίας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών αλλά και των συμφερόντων και ειδικών σχέσεων που έχουν κράτη όπως η Γερμανία και η Ισπανία με την Τουρκία.

Η Ισπανία είναι η πρώτη σε προμήθειες όπλων στη Τουρκία ενώ γερμανικές εταιρίες δραστηριοποιούνται στη χώρα του Ερντογάν…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK