kourdistoportocali.comNews DeskΟ εφιάλτης της Covid-19 επιστρέφει στη Β. Αγγλία> 722 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στο Μπόλτον

Σε 15 μέρες

Ο εφιάλτης της Covid-19 επιστρέφει στη Β. Αγγλία> 722 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης στο Μπόλτον

Οι αρχές πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για ενημέρωση και τεστς

Ανησυχητικά είναι τα νέα από τη Βρετανία που εδώ και ένα μήνα περίπου άρει σταδιακά τα αυστηρά μέτρα προστασίας καθώς έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της. Ωστόσο, το Bolton, στη βόρεια Αγγλία, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Manchester, είναι πλέον το hotspot για το νέο στέλεχος της Covid 19 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, μία μετάλλαξη που αποκαλείται ήδη «παραλλαγή ανησυχίας».

Επείγοντα μέτρα για τη συγκράτηση της παραλλαγής βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων τεστ και μίας εκστρατείας εμβολιασμού που παροτρύνει τους ανθρώπους να λάβουν έστω την πρώτη δόση.

Οι περιοχές εντός του ταχυδρομικού κώδικα BL3 στο Bolton του Manchester κατέγραψαν 520 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από 202 την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας τις αρχές σε εκτεταμένα τεστ. Ήδη, υγειονομικοί πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα σε κάποιες περιοχές και έχουν ενισχύσει τις προσπάθειες ανίχνευσης των επαφών των κρουσμάτων.

Τα κέντρα δοκιμών Surge, με τεστ Lateral Flow Device (LFD), δηλαδή με επίσχρισμα μύτης, έχουν δημιουργηθεί σε χώρους που περιλαμβάνουν και έναν ινδουιστικό ναό, αλλά πραγματοποιούνται και μοριακά τεστ που δίνουν κατά 100% το αποτέλεσμα.

Εκτός από την ινδική παραλλαγή, το Bolton κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης Covid στη χώρα με περιπτώσεις που συνεχίζουν να αυξάνονται, κυρίως στο Hyndburn και στο Lancashire.

Τα εβδομαδιαία στοιχεία δείχνουν ότι η πόλη είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό περιστατικών Covid-19 στην Αγγλία για τις επτά ημέρες έως τις 3 Μαΐου, έως 89 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα, δηλαδή μία αύξηση 78% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και αυτό, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στη χώρα που ανέρχεται σε 20,6 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα για την ίδια περίοδο.

Μια περιοχή, το Rumworth South, έχει σημειώσει αύξηση των περιπτώσεων κατά 500%, με ποσοστό μόλυνσης 359,3 ανά 100.000 άτομα. Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να εξηγήσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκτυλίσσεται στην πόλη.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι βρέθηκε ένας «μικρός αριθμός περιπτώσεων της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική (Β.1.351) και ένα σύμπλεγμα περιπτώσεων της παραλλαγής Β.1.617.2 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία».

Η πλειονότητα των ινδικών περιπτώσεων παραλλαγής είναι στη Βορειοδυτική Αγγλία, κυρίως στο Bolton αλλά και στο στο Λονδίνο, όπου υπήρξε επίσης αυξημένη μετάδοση.

Η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Συμβουλίου της πόλης, Δρ. Helen Lowey, ανέφερε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι παραλλαγές προκαλούν σοβαρότερη ασθένεια. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι η ινδική παραλλαγή εξαπλώνεται πιο εύκολα από τις άλλες παραλλαγές Covid-19, επομένως είναι αυτή που θέλουμε να σταματήσει και να συγκρατηθεί.

Συνεργαζόμαστε στενά με τους ανθρώπους μας σε ολόκληρη την κοινότητα για να εντοπίσουμε άτομα που έχουν τον ιό, να αυξήσουμε τον αριθμό των κατοίκων μας που έχουν κάνει το εμβόλιο και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Covid δεν έχει φύγει.

Αυτά τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο του ιού, αλλά υπάρχουν βασικά πράγματα που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να σταματήσουμε τη διάδοση της Covid. Πλένετε τα χέρια σας τακτικά, φορέστε κάλυμμα προσώπου, διατηρήστε κοινωνικές αποστάσεις, διατηρήστε τις περιοχές με καλό αερισμό και κάντε το εμβόλιο όταν σας προσφέρεται» συμπλήρωσε.

Η Δρ. Helen Wall, Ανώτερος Υπεύθυνος του Προγράμματος Εμβολιασμού Covid-19 στο Μπόλτον, δήλωσε: «Είναι αποδεδειγμένο ότι ο εμβολιασμός έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εξάπλωση και τη σοβαρότητα του ιού, οπότε θα λάβουμε μέτρα για την παροχή πρόσθετης χωρητικότητας σε αυτούς τους τομείς.

Έχουμε ένα καλό ιστορικό εμβολιασμού και ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα που υπάρχει ήδη στο Μπόλτον και στοχεύουμε να το αξιοποιήσουμε με κάποια στοχευμένη εργασία εμβολιασμού για να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό για να προστατέψουμε όλους στο Μπόλτον.

Είμαστε τόσο κοντά στο να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό. Ας διατηρήσουμε τη δυναμική και να σταματήσουμε να διαδίδεται αυτός ο ιός».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης