kourdistoportocali.comNews DeskO Δήμαρχος ζητά από τον Τσίπρα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το Μυκονιάτικο ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

Μύκονος

O Δήμαρχος ζητά από τον Τσίπρα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ το Μυκονιάτικο ΠΑΚΙΣΤΑΝ!

Η ΖΟΥΓΚΛΑ των Αιγιαλών

 Είναι κάποιες αυγουστιάτικες νύχτες που οι αναθυμιάσεις από τα βοθρολύματα που καταλήγουν στις κοσμικές ακτές της Μυκόνου κοντεύουν να πνίξουν κατοίκους και τουρίστες. Το νησί δεν ήταν έτοιμο και όπως δείχνουν τα πράγματα ποτέ δεν θα είναι, να υποδεχθεί τα 2 εκατομμύρια και πλέον των τουριστών που προσγειώνονται σαν ακρίδες τον Αύγουστο.
Η Μύκονος δεν έχει τις υποδομές για όλον αυτό το κόσμο. Η αρμόδια Πολεοδομία δεν διαθέτει το προσωπικό αλλά και την θέληση να βάλει τάξη στο χάος. Το σκάνδαλο τους Τέλους Παρεπιδημούντων με τα διεφθαρμένα στελέχη του Δήμου Μυκόνου είναι πρόσφατο αλλά καθόλου διδακτικό. Οσο αφορά δε τη χρήση του Αιγιαλού από τους επιτηδευματίες εδώ κυριαρχεί το δίκιο του αούα νταβατζή.
Μάλιστα ο δήμαρχος Μυκόνου που γνωρίζει το ΧΑΟΣ και τη ζούγκλα αντί να κοιτάξει να νοικοκυρέψει την ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ που παρουσιάζουν οι μυκονιάτικες ακτές ζητά από τον Πρωθυπουργό να νομιμοποιήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το χάος!

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ανέφερε ««πως ενώ διανύουμε το μήνα Μάιο και η τουριστική σεζόν έχει πλέον αρχίσει δυναμικά, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η προβλεπόμενη εγκύκλιος για τη μίσθωση των τμημάτων του αιγιαλού, σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, αφήνοντας παράλληλα έωλα τα συμφέροντα του δημοσίου, ενώ παράλληλα έχει λήξει από τις 30.04.2017 η παράταση της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 ΚΥΑ (Β΄578), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 78/26.05.2016)».

Συνέχισε τονίζοντας «πως στην παρούσα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και την προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας και τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά το πεδίο της παροχής υπηρεσιών τουρισμού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και συγχρόνως η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και της οικονομικής ζωής δια της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού είναι επιτακτική».

Αναγνώρισε πως “η τροπολογία που ψηφίστηκε για την μίσθωση του αιγιαλού βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά επισήμανε πως έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή της, με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρχίσει η τουριστική σεζόν και οι παραλίες να βρίσκονται στον «αέρα» και οι επιχειρηματίες να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, καθότι ταυτοχρόνως έχουν αρχίσει οι έλεγχοι από το Α.Τ. Μυκόνου».

Τέλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκειμένου, να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος περί παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, καθότι κάθε μέρα που περνά χάνονται σημαντικά χρηματικά ποσά για το ελληνικό δημόσιο, οι επιχειρηματίες είναι έκθετοι και οι λουόμενοι δεν λαμβάνουν τις προσήκουσες υπηρεσίες».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Λύκος των Αγορών που αγόρασε ΟΠΑΠ μέσα στη καταιγίδα
ΕΚΤΑΚΤΟ>Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης;
Έχω οριστική λύση για τα κόκκινα δάνεια χωρίς πλειστηριασμούς
Ποιο Netflix; Oλα τα συναρπαστικά συμβαίνουν στο δρόμο
Θρίλερ με τον Κινέζο ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικόν. Είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα;
-Aπλή γρίπη ο Coronavirus, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, υποστηρίζουν οι καθηγητές Τσακρής και Τσιόδρας
Πυρηνική βόμβα Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου;
38χρονο κορίτσι το πρώτο κρούσμα του Coronavirus στην Ελλάδα
Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία
8 μήνες (όσο κυβερνά η ΝΔ) περιμένει ο Τσάκος μία υπογραφή από το ΕΤΑΔ για επένδυση στη Χίο!
Ποιο Ελ. Βενιζέλος; Μόνο ανάμεσα σε Άρτα-Ιταλία κινούνται καθημερινά 50 φορτηγά με ακτινίδια
Η κυβέρνηση έχασε τη Χίο και τη Μυτιλήνη! Τεράστια η φθορά για τη ΝΔ