kourdistoportocali.comNews DeskΟ Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν θέλει ουρανοξύστες στο Ελληνικό!

Ουρανοξύστες και Αχαμνοξύστες

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν θέλει ουρανοξύστες στο Ελληνικό!

Δεν έκανε προσφυγή η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων

Είναι πιθανόν οξύμωρο ή μάλλον είναι ίδιον της Ουγκάντα και πιο ακριβέστερα της Κολομβίας των Βαλκανίων: Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η Ολομέλεια του ΣτΕ ενέκρινε την επένδυση στο Eλληνικό κάτι εξάλλου το οποίο ήταν ένα από τα 110 προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης.

Τότε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την 111 σελίδων γνωμοδότησή της (29/2018) και με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την “έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής” (έκταση 6.000 στρεμμάτων) και  έκανε μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Εν ολίγοις η επένδυση των 6 δισ. ευρώ μπορούσε να προχωρήσει.

Τι άλλαξε και την περασμένη βδομάδα η Ολομέλεια του ΣτΕ ασχολήθηκε και πάλι με το θέμα; Τίποτα, απλώς οι ουρανοξύστες του Ελληνικού, το καζίνο και άλλα συναφή θέματα αποτελούν το αντικείμενο μιας ακόμα προσφυγής που απασχόλησε την Ολομέλεια.

Ουσιαστικά δηλαδή για τα ίδια νομικά δεδομένα συγκλήθηκε η Ολομέλεια, καθώς μια ομάδα κατοίκων και οργανώσεων επιχειρούν και πάλι να μπλοκάρουν την επένδυση του σχήματος  υπό την εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση. Τι θα συμβεί αν γίνει δεκτή η προσφυγή; Μα απλώς το Ελληνικό θα είναι το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, της Ελλάδος.

Τη νέα προσφυγή υπογράφουν 550 περίπου κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού (Κάτω και Άνω Ελληνικό, Άγιος Κοσμάς, Αργυρούπολης και όμοροι Δήμοι), όπως και νομικά πρόσωπα (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Οικολογική Συνεργασία, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης).

(Γύρευε κάποιος δικηγόρος από τον Σύλλογο Σαλονίκης να έχει βιλάρα στο Πανί Αλίμου και να φοβάται μην του απομειώσουν την αξία της οι ουρανοξύστες.)

Επίσης λοιποί πεπετζήδες οικολόγοι-αχαμνοξύστες!

Είμαστε ένα ατέλειωτο κολομβιάνικο κρατικοδίαιτο μπουρδέλο….

Εάν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μείνουν 12 μήνες χωρίς μισθό αυτό το κολομβιάνικο παράπηγμα δεν θα γίνει ποτέ κανονικό κράτος!

Παρέμβαση υπέρ του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος έκαναν το ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες  Ελληνικό Α.Ε.,  Helliniko global, κ.λπ.

Ακόμη, ανέφεραν ότι στην επίμαχη περιοχή των 6.000 στρεμμάτων δημιουργείται μια ολόκληρη πόλης των 44.000 κατοίκων, η οποία θα έχει διπλάσιο συντελεστή δόμησης, δηλαδή συντελεστή “μαμούθ”, αφού ο γενικά επικρατέστερος συντελεστής δόμησης είναι 0,80 στην επίμαχη περιοχή του Ελληνικού προβλέπεται από 0,86 έως 1,80.

Η απόφαση θα εκδοθεί προσεχώς.

Τους κατασπάραξε τίγρης από το Δάσος του Ελληνικού!

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μια άγρια τίγρης που πετάχθηκε από την τροπική βλάστηση του Δάσους του Ελληνικού κατασπάραξε μια φιλήσυχη οικογένεια.

Την ώρα που η 50χρονη μητέρα και η 18 κόρη έβγαιναν από το γνωστό Ζαχαροπλαστείο Κατσαρός στη Γλυφάδα το οποίο βρίσκεται επί της Ελ. Βενιζέλου, η φιλελεύθερη τίγρης που καιροφυλακτούσε, με ένα τίναγμα τους έκλεισε το δρόμο και με ένα δεύτερο άρπαξε πρώτα τη μητέρα και στην συνέχεια την κόρη και τις κατασπάραξε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας που ήταν απασχολημένος με την νόστιμη πωλήτρια του Ζαχαροπλαστείου βγήκε έξω και επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του.

Η δαιμονισμένη τίγρης του Ελληνικού που μπορεί να ήταν και μετεμψύχωση της πρώτης αεροσυνοδού της ΟΑ του Ωνάση πετάχθηκε από πίσω του και τον άρπαξε από τον σβέρκο. Σε δευτερόλεπτα είχε κατασπαράξει και τον μουρντάρη μπαμπά ο οποίος ήταν υπάλληλος του υπ. Μεταφορών. Η μαμά δούλευε στο υπ. Οικονομικών. Η κόρη τούς δούλευε και τους δύο.

>Aπό τον πρόεδρο Δ.Σ της πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημ.Υπαλλήλων κ. Νίκο Μπόκαρη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω εποστολή με την οποία μας διαβεβαιώνουν πως οι δασολόγοι δεν έχουν ουδεμία εμπλοκή με τη νέα προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό:

Διαπιστώσαμε ότι στο ιστολόγιο σας υπάρχει δημοσίευμα για την υπόθεση της επένδυσης του Ελληνικού

Επειδή η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων δεν έχει ουδεμία σχέση με τη δικαστική προσφυγή που αναφέρετε (δεν έχει κάνει καμιά προσφυγή στο ΣΤΕ για την υπόθεση αυτή) ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ για την διόρθωση του συγκεκριμένου  άρθρου σας σε ότι μας αφορά.
Παρεμπιπτώντως και επειδή ο συντάκτης σας έχει μπερδέψει (να πάρω την πιο ανώδυνη εκδοχή) τις δίκες, θα ήθελα να σας  πληροφορήσω ότι ούτε το WWF Ελλάς συμμετείχε σε αυτή τη δίκη . Προφανώς ο συντάκτης της είδησης αυτής μπλέχτηκε διότι την ίδια μέρα συνεκδικάστηκαν στην μείζονα ολομέλεια του ΣτΕ και άλλες υποθέσεις  όπως πχ οι Οικιστικές Πυκνώσεις .Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί δημοσιογραφικά να μας αποδίδετε με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή μας στην υπόθεση του Ελληνικού. 
Για τους παραπάνω λόγους ή κατεβάστε την ανάρτηση διότι θεωρούμε ότι μας συκοφαντεί (δεδομένου ότι δεν είναι αληθής) ή απαλείψτε από το δημοσίευμα ότι μας αφορά καθώς και τα σχετικά σχόλια σας
Νίκος Μπόκαρης
πρόεδρος Δ.Σ πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημ.Υπαλλήλων
τηλ.6937883012

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK