kourdistoportocali.comNews DeskΟ διάδοχος του Τσίπρα ετοιμάζεται

Γιώργος Χουλιαράκης

Ο διάδοχος του Τσίπρα ετοιμάζεται

Εχει μόνο καλά λόγια για την Εκθεση του ΔΝΤ

Kι όμως: O υποψήφιος να διαδεχθεί τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα-όπως απεκάλυψε το Κουρδιστό Πορτοκάλι-φροντίζει να τα έχει καλά με τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας. Το παιδί (ο Γιώργος Χουλιαράκης) έχει μέλλον σε αντίθεση με τον Τσίπρα που πλέον έχει μόνο πολιτικό παρελθόν.

Γράφει ο Ian Ford

Ο Χουλιαράκης λοιπόν συμφωνεί με την έκθεση του ΔΝΤ. Το αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η Δήμητρα Καδδά στο Capital.gr: Εξαιρετικά ήπια είναι η στάση που τηρεί το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), το συμβουλευτικό όργανο του ΥΠΟΙΚ με επικεφαλής τον κ Γ. Χουλιαράκη, για την έκθεση του ΔΝΤ. Στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του για τον  μήνα Αύγουστο περιλαμβάνει πολύ “κομψή” κριτική για τις θέσεις του Ταμείου, σε πολύ διαφορετικό ύφος από  την επιστολή του κ. Ψαλιδόπουλου, αλλά και από την κριτική που ασκήθηκε από κυβερνητικές πηγές και μέσα από την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Το δελτίο που αναρτάται στον ΟΔΔΗΧ (σ.σ. και ουσιαστικά είναι “φτιαγμένο” για τις αγορές), περιγράφει τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας με πρώτο απ’ όλα την έκθεση του ΔΝΤ. Περιέχει πέρα από το θέμα βιωσιμότητας χρέους και μία άλλη πτυχή της έκθεσης: την θέση του Ταμείου για “τη μετάβαση σε ένα μείγμα φιλικότερης προς την ανάπτυξη και χωρίς αποκλεισμούς δημοσιονομικής πολιτικής για τη μακροπρόθεσμη στήριξη της ανάπτυξης”.

Ενδιαφέρον έχει το πώς παρουσιάζεται αυτή η θέση του Ταμείου.  Όπως αναφέρεται στο δελτίο του ΣΟΕ το ΔΝΤ τονίζει ότι “η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά μια στροφή προς ένα φιλικότερο για την ανάπτυξη και χωρίς αποκλεισμούς μείγμα δημοσιονομικών πολιτικών, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο πολιτικής της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής των (ελληνικών) αρχών”.

Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on January 14, 2016 / Συνεδρίαση του Eurogroup, στα Γραφεία της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 14 Ιανουαρίου 2016.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, σε προηγούμενη ανάρτησή μας, εξηγούσε πως ο Χουλιαράκης πήρε το χρίσμα:

Kάθε άλλο παρά τυχαίο το δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt η οποία εκτιμά ότι θα αποβεί καταστρεπτική για τον Τσίπρα η τραγωδία στο Μάτι. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή σε κέντρα λήψης αποφάσεων που καθορίζουν ακόμη κι αυτές τις τύχες των ηγετών.

Στο μεταξύ και το ιερατείο του Σύριζα είναι πλέον ανήσυχο για το μέλλον του κόμματος μια και διαπιστώνει ότι οι μετοχές του σημερινού πρωθυπουργού έχουν γίνει κάρβουνο. Το ιερατείο του κόμματος και οι χορηγοί του ετοιμάζονται ήδη για την μετα-Τσίπρα εποχή για να μην πούμε ότι είναι ήδη έτοιμοι.

Πριν μερικά 24ωρα στην έπαυλη γνωστού επιχειρηματία που βρίσκεται καμουφλαρισμένη πίσω από την πυκνή βλάστηση του Παλαιού Ψυχικού οι συνδαιτημόνες δεν έκρυβαν την δυσφορία τους για τους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπουργών ενώ τα βέλη σημάδευαν τον πρωθυπουργό για τις επιλογές των σαρδανάπαλων υπουργών του.

Ο οικοδεσπότης πήρε το λόγο:

-Aυτή η κυβέρνηση των καφενόβιων άφησε να γίνουν στάχτη 100 νοματαίοι. Ο Τσίπρας έχει τελειώσει…

.Μα τώρα ανακάλυψες ότι πρόκειται για καφενόβιους; Συμφωνήσαμε να τους στηρίξουμε γιατί με αυτούς κάναμε πιο καλά τη  δουλειά μας…

Τον διέκοψε κάπως απότομα ο Ελληνας Μπερνάντο Προβεντσάνο. Ο θρυλικός αρχηγός της Ελληνικής Μαφίας που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει μια και ποτέ δεν ανακατεύτηκε με τα πίτουρα, δηλαδή με το ποδόσφαιρο, ποτέ δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις και ο θρύλος λέει ότι η επιβλητική κατοικία του είναι μια πετρόχτιστη αετοφωλιά σε μια κορυφή του Σουνίου. Κρύβεται ανά περιόδους πίσω από φήμες ότι είναι ήδη νεκρός, αλλάζει συνέχεια κρησφύγετα και δεν χρησιμοποιεί ποτέ κινητά τηλέφωνα. Δίνει τις διαταγές του μόνο μέσω των διάσημων pizzini, τον κώδικα επικοινωνίας που είχε επινοήσει ο ίδιος.

Πρόκειται για τσιγαρόχαρτα με ειδικό κώδικα γραφής, τα οποία διπλώνονται δεκάδες φορές ώστε να χωρούν ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, τυλίγονταν με σελοτέιπ και διακινούνταν μέσω ενός μεγάλου δικτύου αγγελιαφόρων. Είχε αριθμήσει τους συνεργάτες του από το 2 έως το 164, κρατώντας ο ίδιος το νούμερο 1. Οι περισσότεροι συνεργάτες του δεν γνώριζαν ποιος κρυβόταν πίσω από κάθε αριθμό.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι ακατανόητη, μεταξύ άλλων περιέχει αριθμούς, γράμματα της αλφαβήτου, περικοπές από τη Βίβλο και αναφορές στον Ιησού. Αμήν. Με τον ίδιο τρόπο ο Ελληνας Προβεντσάνο επικοινωνεί με τη γυναίκα της ζωής την οποία δεν μπορεί επί σειρά ετών να δει, καθώς παρακολουθείται διαρκώς από τις Αρχές. Ο Ελληνας αρχιμαφιόζος κυβερνά τον στρατό από πολιτικούς με μοναδικά μέσα δύο γραφομηχανές, εκ των οποίων μόνον η μία ηλεκτρική, ένα λεξικό και ένα αντίτυπο της Βίβλου…Αμήν.

.Πρόκειται για καφενόβιους στους οποίους για να έχουν μέλλον πρέπει να βρούμε έναν νέο αρχηγό…Ο Τσίπρας πρέπει να βγει στη σύνταξη…Θα φροντίσουμε να τον βγάλουμε εμείς…Θα του εξασφαλίσουμε πολυτελή διαβίωση όπως και στους προκατόχους του που έκαναν τις δουλειές μας.

-Αρχηγέ, ξέρεις ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θάλεγες για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

.Κόψε το χιούμορ Γιώργο…Αυτός είναι ένας γραφικό φρικιό της Carnaby street. Eνας απλός διασκεδαστής…Χρειαζόμαστε έναν Σημίτη για τον Σύριζα και τη χώρα…Αυτόν που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη στις μεθεπόμενες εκλογές. Νομίζω ότι τον βρήκα…Πρέπει να τον καλέσουμε  στην επόμενη σύναξή μας και να μας δώσει όρκο πίστης. Αυτός είναι ο Γιώργος ο Χουλιαράκης…Φρόντισε να βρίσκεται εδώ την επόμενη φορά…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία αντεπιτίθεται> Η Valneva με ένα “παραδοσιακό” εμβόλιο κατά της Covid-19
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον