kourdistoportocali.comNews DeskΟ μπουρλοτιέρης των επενδύσεων ανακάλυψε την ανάπτυξη!

Αλέξης Τσίπρας

Ο μπουρλοτιέρης των επενδύσεων ανακάλυψε την ανάπτυξη!

Πόσο αδίστακτοι και επικίδυνοι είναι οι κυβερνώντες

Χρειάζεται πολλή-πολλή ανάπτυξη!

Αυτό δήλωνε με θράσος από την Σύρο ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ενα έργο για το οποίο πλήρωσαν και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι αλλά ο Αλέξης που είναι εξυπνάκιας φρόντισε να το αποκρύψει και να το παρουσιάσει σαν έργο Σύριζα. Ο άνθρωπος που σαν επικεφαλής των απάτσι του Σύριζα στάθηκε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης- εκτός από εκείνη στην οποία εμπλέκονται τα τσιγαράδικα και το λαθρεμπόριο των αγαπημένων του ολιγαρχών- υποδύεται τώρα τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων.

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Στις 28 Μαρτίου η βίλα του Μπάμπη Βωβού βγαίνει στο στο Παλαιό Ψυχικό βγαίνει στο σφυρί-ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Καταλυτικό ρόλο για την συντριβή της αυτοκρατορίας Βωβού έπαιξε το σαμποτάζ του έργου στο Βοτανικό από τους συριζαίους απάτσι αλλά και το ακριβό lifestyle της οικογένειας του επιχειρηματία. Με το ίδιο μένος ο Τσίπρας και ο Σύριζα καταδίωξαν και καταδιώκουν και το έργο στο Ελληνικό. Αν μάλιστα δεν υπήρχε η πίεση των δανειστών δεν θα είχε προχωρήσει τίποτε. Ακόμη τα λαφούσια των Συριζαίων θα διοργάνωναν rave πάρτυ στην τροπική βλάστηση του Ελληνικού. Ανάμεσα σε ελέφαντες, τίγρεις, ιθαγενείς και λιοντάρια προσγειώνονταν και απογειώνονταν τα αεροπλάνα της θρυλικής Ολυμπιακής. Αίφνης για τους Συριζαίους απάτσι το Ελληνικό έγινε τροπικό δάσος ώστε να αποκτήσει αξία και το επάγγελμα του κατεκλοκένταυρου δασάρχη Αμαζονίου-Πειραιά.

Βρισκόμαστε στο 2009. Ο Αντώνης Καρπετόπουλος με αφορμή το τορπίλισμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας του έργου στο Βοτανικού θα γράψει στην Καθημερινή: Η ιστορία διδάσκει ότι μετά από μεγάλες νίκες ακολουθούν μεγάλοι πανηγυρισμοί και μεθύσια χαράς. Πάνω στο μεθύσι της νίκης τους για το γνωστό θέμα της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στην ιστορία έχουν βαλθεί να τρελάνουν και τους παράγοντες και τους οπαδούς του ΠΑΟ.

Προχθές ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα περιβάλλοντας κ. Χάρης Κωνσταντάτος μιλώντας για τη γνωστή απόφαση αναστολής των έργων από το Συμβουλίου της Επικρατείας τόνισε ότι «θα συνεχίσει να πολεμάει τους εργολάβους και τους μεσίτες που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα κερδοσκοπώντας και θα αντιστέκεται στην τσιμεντοποίηση»: επειδή δηλώνει υπέρ της κατασκευής του γηπέδου υποθέτω ότι το ονειρεύεται από γυαλί και ξύλο! Την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος της κίνησης των 131 ευαίσθητων πολιτών που κατέφυγαν στο ΣτΕ, ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης προειδοποίησε ότι τα μέλη της κίνησης, (μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), θα κινηθούν και εναντίον της σύμβασης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το γήπεδο. Πριν από τρεις μέρες ο κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κλειστό του Σπόρτινγκ τόνιζε ότι είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου και ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει στο Βοτανικό. Προφανώς οι κορμοράνοι πλήττονται μόνο από το mall του κ. Μπάμπη Βωβού, ενώ στις εξέδρες μπορούν άνετα να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Ομολογω ότι κατανοώ τόσο τις οικολογικές ευαισθησίες του κ. Κωνσταντάτου, όσο και τις παρεμβατικές πρωτοβουλίες του κ. Παπαδάκη. Και οι δύο είναι απόλυτα συνεπείς στη στάση που έχει κρατήσει ο Συνασπισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» απέναντι στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στο Βοτανικό: από το 2005 που ξεκίνησε η ιστορία ο συγκεκριμένος χώρος της Αριστεράς, είτε εκφράζεται με επερωτήσεις βουλευτών, είτε με ανακοινώσεις της δημοτικής παράταξης, είτε με παρεμβάσεις στελεχών, είναι ξεκάθαρα κατά της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ. Οι άνθρωποι είναι συνεπέστατοι: το ίδιο κάνουν παντού όπου προκύπτουν ζητήματα ανάπλασης περιοχών. Στη Δραπετσώνα π.χ αντιμάχονται τη μετατροπή του παλιού εργοστασίου λιπασμάτων σε εμπορικό κέντρο – είναι δικαίωμά τους. Δεν ζητούν απλώς παντού πάρκα, γενικά τους ενοχλεί η ανάπτυξη: δεν θέλουν π.χ να γίνει εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Βάτικα Λακωνίας, όπου το πράσινο δεν λείπει. Καταλαβαίνω τη θέση τους ακόμα κι αν δεν την επικροτώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι την εμμονή του κ. Τσίπρα να μας υπενθυμίζει ότι είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στο Βοτανικό. Αν το πιστεύει ας το εξηγήσει στους Παπαδάκηδες και στους Κωνσταντάτους: αυτοί είναι που φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στο σχέδιο.

Τίγρης πετάχθηκε από το τροπικό δάσος του Ελληνικού και κατασπάραξε

οικογένεια στην Ευρυάλη Γλυφάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μια άγρια τίγρης που πετάχθηκε από την τροπική βλάστηση του Δάσους του Ελληνικού κατασπάραξε μια φιλήσυχη οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων η οποία κατοικούσε στην περιοχή της Ευρυάλης Γλυφάδας.

Την ώρα που η 50χρονη μητέρα και η 18 κόρη έβγαιναν από το γνωστό Ζαχαροπλαστείο Κατσαρός στη Γλυφάδα το οποίο βρίσκεται επί της Ελ. Βενιζέλου, η φιλελεύθερη τίγρης που καιροφυλακτούσε, με ένα τίναγμα τους έκλεισε το δρόμο και με ένα δεύτερο άρπαξε πρώτα τη μητέρα και στην συνέχεια την κόρη και τις κατασπάραξε.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πατέρας που ήταν απασχολημένος με την νόστιμη πωλήτρια του Ζαχαροπλαστείου βγήκε έξω και επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το αυτοκίνητό του.

Η δαιμονισμένη τίγρης του Ελληνικού που μπορεί να ήταν και μετεμψύχωση της πρώτης αεροσυνοδού της ΟΑ του Ωνάση πετάχθηκε από πίσω του και τον άρπαξε από τον σβέρκο. Σε δευτερόλεπτα είχε κατασπαράξει και τον μουρντάρη μπαμπά ο οποίος ήταν υπάλληλος του υπ. Μεταφορών. Η μαμά δούλευε στο υπ. Οικονομικών. Η κόρη τούς δούλευε και τους δύο.

Η τίγρης έδωσε μια κάποια λύση στο ενδοοικογενειακό πρόβλημα αλλά και επιχειρήματα στον Συριζάιο δασάρχη του Πειραιά που πιθανόν ψηφίζει Χρυσή Αυγή και Ρένα Δούρου. Πακέτο πάνε αυτά!

Μετά το θλιβερό συμβάν σε αγώνα δρόμου για να ακυρώσουν την απόφαση του Δασάρχη Πειραιά και να «ξηλώσουν» το δάσος του Ελληνικού πρόκειται να επιδοθούν μέσα στην εβδομάδα οι νομικές υπηρεσίες των φορέων που εμπλέκονται στην ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης.

Σε συναντήσεις που θα έχουν μέσα στις επόμενες ημέρες, νομικοί του ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικόν Α.Ε, θα ξεκινήσουν την σύνταξη της ένστασης κατά της απόφασης χαρακτηρισμού ως δασικών 37 στρεμμάτων στο πιο νευραλγικό σημείο του Ελληνικού- εκεί όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο ουρανοξύστης με το ξενοδοχείο -καζίνο- επικαλούμενες τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που καταλήγει στο εντελώς αντίθετο συμπέρασμα.

Αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις το έργο έχει πάει πίσω τουλάχιστον άλλους δύο μήνες. Αφενός επειδή η νομοθεσία ορίζει ότι οποιαδήποτε αίτηση αναίρεσης δεν μπορεί να κατατεθεί παρά δέκα ημέρες μετά την ανάρτηση της σχετικής απόφασης. Και δεδομένου ότι η απόφαση του Δασάρχη δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια την Παρασκευή 12 Μαΐου, η κατάθεση της ένστασης τοποθετείται για μετά τις 23 Μαΐου. Αφετέρου, γιατί ακόμη και άμεσα να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Ενστάσεων, η νομοθεσία δίνει περιθώριο δύο μηνών από την υποβολή της ένστασης για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Οταν το Κουρδιστό Πορτοκάλι παρότρυνε τον Ελληνα πρωθυπουργό να ρίξει ο ίδιος το πρώτο σκάψιμο στο Ελληνικό:

Είναι ο μόνος τρόπος να γυρίσεις σελίδα και να δώσεις το μήνυμα στις αγορές ότι κάτι αλλάζει στην αντιμετώπιση των επενδύσεων σ΄αυτή εδώ τη χώρα. Και δεν υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από το να καβαλήσεις τον εκσκαφέα και να ρίξεις το πρώτο συμβολικό σκάψιμο στην επένδυση-υπερπαραγωγή του Ελληνικού. Μια επένδυση που λιθοβόλησες-να ήταν η μόνη-σαν αρχηγός του αντιπολιτευτικού μπουλουκιού του Σύριζα.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζεις καλά ότι ο σιωπηλός Σόιμπλε περιμένει το πολιτικό σου πτώμα να περάσει από το ποτάμι.

Καραδοκεί για την στιγμή που -αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές-θα σου ρίξει την χαριστική βολή, τραβώντας μας την πρίζα. Ηδη έχεις λεηλατήσει την εγχώρια αγορά με πιο βίαιο τρόπο από την άγρια συμμορία του Πέκινπα. Μας λεηλάτησες για να βγάλεις πλεόνασμα που δεν στο ζήτησε κανείς.

Επιχείρησες με το αίμα της αγοράς να τη μπεις στον Σόιμπλε το μόνο όμως που κατάφερες είναι να στεγνώσεις το σύμπαν. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται αναγκαστικά η ώρα να πάρεις τις πρώτες κατοικίες όσων δεν πρόλαβαν να μπουν στο Νόμο Κατσέλη. Των πιο φτωχομπινέδων δηλαδή.

Καθότι oι πιο πλούσοι με τις βίλες στο Πανόραμα της Βούλας για παράδειγμα, έχουν τον τρόπο τους: Φρόντισαν να βάλουν άλλους μπροστινούς και να τις βάλουν στο Νόμο Κατσέλη έχοντας στο μεταξύ μαυρίσει στεγαστικά δάνεια που κυμαίνονται από 500.000-έως 1.000.000 εκατ. ευρώ.

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ,

Κάνε την επένδυση του Ελληνικού δικό σου-προσωπικό στοίχημα. Είσαι άλλωστε και μηχανικός βαρβάτος. Καβάλησε λοιπόν τον εκσκαφέα και δώσε το έναυσμα με το πρώτο σκάψιμο. Κάνε κάτι για να αλλάξεις το κλίμα και την διάθεση των δανειστών οι οποίοι περιμένουν απλά το νεύμα του Σόιμπλε για να τραβήξουν την πρίζα.

Υ.Γ> Πόσο γελοίο κράτος…Το πόσο αδίστακτοι και επικίδυνοι είναι οι κυβερνώντες αρχίζουν πλέον να το αντιλαμβάνονται και οι πέτρες. Ετσι στήνουν διαρκώς εμπόδια για παράδειγμα στην επένδυση του Ελληνικού και ώσπου αυτά να αρθούν περνάνε μήνες ολόκληροι και το έργο πηγαίνει διαρκώς προς τα πίσω…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK