kourdistoportocali.comNews DeskO ανατριχιαστικός Joe Biden και η 14χρονη εγγονή Natalie

Στο φως η διαφθορά της οικογένειας Biden

O ανατριχιαστικός Joe Biden και η 14χρονη εγγονή Natalie

VIDEO της ιταλικής τηλεόρασης χλευάζει την τραγική φιγούρα του Αμερικανού προέδρου

26 Φεβρουαρίου 2024>

Ας ξεκινήσουμε ως εξής τη περιήγησή μας στη σκοτεινή και νοσηρή φιγούρα του Αμερικανού Προέδρου.

Η ιταλική τηλεόραση μόλις μετέδωσε αυτό το σκετς που χλευάζει τη σκοτεινή και τηλεχειριζόμενη, από το deep state, φιγούρα του Joe Biden.

Ο Creepy Joe και οι 14χρονες εγγονές

Kαθώς ακόμη και ο Brian Stelter του φιλικού CNN υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden είναι «πραγματικό πρόβλημα» για τον Joe Biden και «όχι απλώς μια ιστορία των δεξιών μέσων ενημέρωσης» που μπορεί να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Βiden για το 2024 το οικογενειακό porno της οικογένειας Biden βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι η νεαρή ανιψιά και εγγονή αντίστοιχα των Hunter και Joe Biden, Natalie Biden.

Ο Ηunter εμφανίζεται να έχει τέτοια σχέση με την 14χρονη ανιψιά του Natalie ώστε να μοιράζεται και το κρεβάτι του μαζί της, ενώ η ίδια σε δημόσιες εμφανίσεις εμφανίζεται να είναι αδυναμία και του παππού της και πλανητάρχη Joe Biden η μοναδική αποστολή του οποίου-όπως όλα δείχνουν-ήταν να εμβολιάσει με τα θανάσιμα εμβόλια COVID το πληθυσμό των ΗΠΑ, να διαλύσει με εργαλείο τους μετανάστες και τους δικαιωματιστές τον κοινωνικό ιστό της χώρας του και να αυξήσει τα κεφάλαια για τη κλιματική αλλαγή.

Δεκάδες πρώην αξιωματούχοι των Υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι η ιστορία του φορητού υπολογιστή ήταν ρωσική παραπληροφόρηση ενόψει των γενικών εκλογών του 2020.

Κατά τη διάρκεια ενός τμήματος στην εκπομπή “Αξιόπιστες πηγές” του CNN την Κυριακή, ο οικοδεσπότης Brian Stelter συζήτησε το γεγονός ότι ο Hunter Biden βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα με τον καλεσμένο του Michael LaRosa, πρώην γραμματέα Τύπου της Πρώτης Κυρίας Jill Biden.

Η συζήτηση πυροδοτήθηκε όταν ο Stelter αναφέρθηκε σε μια στήλη των New York Times της Maureen Dowd που προέτρεπε τον πρόεδρο να μην είναι υποψήφιος για επανεκλογή. Στη συνέχεια ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης που εξετάζει τις εικαζόμενες φορολογικές παραβάσεις και τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter.

«Τι γίνεται με τον γιο του;» ρώτησε ο Stelter. “Τι γίνεται με τον Hunter; Ο Hunter είναι υπό ομοσπονδιακή έρευνα, οι κατηγορίες μπορεί να έρθουν ανά πάσα στιγμή, αυτό δεν είναι απλώς μια ιστορία των δεξιών μέσων ενημέρωσης. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για τους Βiden.”

«Θα μπορούσε να αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος για επανεκλογή δεδομένου του γιου του;» ρώτησε ο Stelter.

“Κοιτάξτε, παίρνουν αποφάσεις ως οικογένεια και θα πάρουν αυτήν την απόφαση όταν έρθει η ώρα”, απάντησε o LaRosa.

Ενόψει των εκλογών του 2020, η ιστορία του Hunter Biden για τον φορητό υπολογιστή χαρακτηρίστηκε ψευδώς “ρωσική παραπληροφόρηση” από δεκάδες πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών. Το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες απέκλεισαν την ιστορία εμποδίζοντας τους ανθρώπους να κοινοποιήσουν τον σύνδεσμο προς το άρθρο της New York Post που απεκάλυπτε το θέμα και ντοκουμέντα από τον υπολογιστή του Hunter.

Aνάμεσα στα ντοκουμέντα υπέρχει και άφθονο υλικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την πρώην σύζυγο του Hunter, Ηalie η οποία στο βιβλίο της ισχυρίζεται ότι ο Hunter είχε σεξουαλικά ακατάλληλη σχέση με την 14χρονη τότε ανιψιά του. Mόνο που και η ίδια παρόλο που ήταν σύζυγος του νεκρού αδελφού του βρέθηκε μετά τον θάνατο του Beau να έχει σχέση με τον Hunter!

Κατά παράβαση του νόμου υποχρεωτικής αναφοράς του Delaware για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ένας επιχειρηματικός εταίρος του Hunter Biden καθώς και ο πρώην ψυχίατρος του πρώτου γιου δεν ανέφεραν τους ισχυρισμούς της Hallie ότι ο Ηunter είχε «σεξουαλικά ακατάλληλη σχέση» με τη 14χρονη ανιψιά του κόρη του νεκρού αδελφού του.

Στις 11 Ιουλίου 2018, ο Ηunter εμφανίζεται να μιλά με τον πρώην συνέταιρό του, τον καταδικασμένο εγκληματία Devon Archer: «Ναι, φαίνεται σαν μια ατελείωτη δοκιμασία της λογικής μου. Το να μισείς τόσο πολύ όσο να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι πολύ επικίνδυνο. Η Ηalie δεν με αφήνει να δω τη Νatalie χωρίς τον πατέρα μου παρών. Μπορείς να το φανταστείς; Αυτό το γαμημένο με εμποδίζει να μιλήσω ή να βρεθώ κοντά στη Νatalie.

H Natalie βρίσκεται πολύ συχνά στο επίκεντρο των συνομιλιών του Joe Biden με τον γιο του Hunter.

Στις 14 Ιουλίου 2018, ο Hunter παραπονιέται στον πατέρα του Joe με επίκεντρο τη 14χρονη ανιψιά του: «Και παρεμπιπτόντως είπε στη Νatalie ότι μπορώ να τη δω οποιαδήποτε στιγμή, αλλά ότι θέλεις να είσαι εκεί για την προστασία της. Η Naomi δεν μπορεί να το κάνει γιατί μπορώ να χειραγωγήσω τη Νaomi μέσω εκφοβισμού και να κάνω ό,τι θέλω στη Νatalie…

Ο αείμνηστος Beau Biden, ο οποίος ήταν ο πατέρας του φερόμενου ανήλικου θύματος του Hunter, έφερε τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά των παιδιών στο επίκεντρο των οκτώ ετών του ως Γενικός Εισαγγελέας του Delaware, μετά την επιτυχή δίωξη ενός παιδίατρου που καταδικάστηκε για σεξουαλική επαφή με περισσότερα από 80 παιδιά.

Ο Beau, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, εξήγησε τα στατιστικά στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε μια ομιλία του: «Η χώρα μας πρέπει να καταλάβει ότι ένα στα τέσσερα κορίτσια υφίσταται σεξουαλική επίθεση πριν γίνει δεκαοκτώ. Ένα στα έξι αγόρια δέχεται σεξουαλική επίθεση πριν γίνει δεκαοκτώ. Μόνο ένα στα δέκα από αυτά τα παιδιά το αναφέρει ποτέ επειδή εννέα στους δέκα από τους δράστες γνωρίζουν το θύμα ή έχουν οικεία σχέση με το θύμα».

«Το Delaware έχει μια υποχρεωτική απαίτηση αναφοράς. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά δεν είναι υπεύθυνα για την προστασία του εαυτού τους – οι ενήλικες είναι. Και, γι’ αυτό, στο Delaware έχουμε έναν υποχρεωτικό νόμο αναφοράς που λέει ότι εάν υποψιάζεστε εύλογα ότι ένα παιδί κακοποιείται ή παραμελείται, έχετε υποχρεωτικό καθήκον να το αναφέρετε στις αρχές επιβολής του νόμου», συνέχισε.

«Η ευημερία και η ευημερία ενός παιδιού είναι δική μας υπόθεση… Όταν το βλέπετε αυτό, μην αποστρέφετε τα μάτια σας, ακολουθήστε το ένστικτό σας για να παρέμβετε και να βοηθήσετε και κάντε κάτι γι’ αυτό. Όχι μόνο επειδή είναι το σωστό, αλλά γιατί το επιβάλει και ο νόμος».

Πάμε στις πιο πρόσφατες επιδόσεις του δυστοπικού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Μεγάλη συζήτηση είχε προκαλέσει πρόσφατα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να πλησιάζει μια νεαρή κοπέλα μετά το τέλος εκδήλωσης στην Καλιφόρνια και να της δίνει ερωτικές συμβουλές.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο δημοσιογράφος Κάλεν Ντ’Αλμέιδα φαίνεται ο Μπάιντεν να πλησιάζει μια νεαρή κοπέλα που ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του, να βάζει το χέρι του στον ώμο της και να της λέει:

«Άκου μια ένα πολύ σημαντικό πράγμα που έχω πει στις κόρες και τις εγγονές μου: Καμία σοβαρή σχέση μέχρι να φτάσετε τα 30». Αιφνιδιασμένη η κοπέλα από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ της είχε πει κάτι τέτοιο, απάντησε εμφανώς αμήχανα «οκ, θα το έχω στο νου μου»

Ο δημοσιογράφος που κατέγραψε το βίντεο υποστηρίζει, μάλιστα, ότι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ο Creepy Joe Biden

Η συμπεριφορά αυτή του Τζο Μπάιντεν δεν είναι πάντως πρωτόγνωρη για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς στο παρελθόν έχει καταγραφεί ουκ ολίγες φορές σε παρόμοιες στιγμές με νεαρές γυναίκες με μέσα ενημέρωσης να τον χαρακτηρίζουν «creepy Joe».

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Μπάιντεν έδωσε την ακριβώς ίδια συμβουλή για τις σχέσεις σε μαθήτριες δημοτικού ηλικίας 8 ετών στη Φιλαδέλφεια προκαλώντας, τότε, αμήχανα χαμόγελα.

Joe Biden Gives Dating Advice to a 9-Year-Old Girl

Τον Μάιο του 2020 ο Τζο Μπάιντεν είχε δώσει ένα φιλί στα χείλη της εγγονής του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αϊόβα.

Joe Biden kisses granddaughter on lips during Iowa rally | New York Post

Έναν χρόνο μετά, τον Μάιο του 2021, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν καταγράψει τον Μπαίντεν να κάνει κολακευτικά σχόλια για ένα παιδί μόλις 8 ετών κατά τη διάρκεια ομιλίας σε στρατιωτική βάση στη Βιρτζίνια. «Λατρεύω τα κοκαλάκια στα μαλλιά σου. Δείτε την μοιάζει με 19 χρονών παιδί έτσι που κάθεται σαν μια μικρή κυρία με τα πόδια της σταυρωμένα» είχε ακουστεί να λέει ο Μπάιντεν.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Μπάιντεν, από τη θέση τότε του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είχε φιλήσει στο κεφάλι την ανηψιά του Μιτς ΜακΚόνελ ενώ αυτός ορκιζόταν ως επκεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία ενώ τον Φεβρουαρίο του 2015 είχε καταγραφεί να ακουμπά με παρεξηγήσιμο τρόπο την σύζυγο του τότε ορκιζόμενου υπουργού Άμυνας, Άστον Κάρτερ με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ήταν «μια στιγμή ανάμεσα σε καλούς φίλους»

Biden touching girls compilation (RAW CSPAN FOOTAGE)

Και τα σκάνδαλα που φωτίζουν την διαφθορά της οικογένειας Biden

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα ήταν σταθερές τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο τότε αντιπρόεδρος Joe Biden αποχώρησε από το Air Force Two στο Πεκίνο με έναν φαινομενικά ασυνήθιστο σύντροφο: τον γιο του Hunter. Kάπως έτσι θα ξεκινούσαν οι μπίζνες του Hunter με την Κίνα και την Ουκρανία.

Μέρες αργότερα, οι αρχές της Σαγκάης ενέκριναν τη σύσταση μιας επενδυτικής boutique, η οποία είχε ασφαλιστεί με χρήματα της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία όρισε τον Hunter Biden ως διευθυντή και αργότερα του έκοψε ένα μερίδιο ιδιοκτησίας σε μειωμένη τιμή. Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, άρχισε να κερδίζει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως για τη συμμετοχή του σε εταιρικό συμβούλιο στην Ουκρανία, μια χώρα στην οποία ο πατέρας του έδινε ιδιαίτερη προσοχή ως αντιπρόεδρος-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του James T. Areddy (συνεργάτης Aruna Viswanatha) στη The Wall Street Journal.

Ο Hunter Biden θα συνέχιζε να κερδίζει εκατομμύρια περισσότερα από μια σύντομη συνεργασία με έναν κινεζικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας και της χρηματοδότησης που προσπαθεί να εισβάλει στις ΗΠΑ.

Οι ξένες επιχειρηματικές δραστηριότητες του νεότερου Biden φαίνονται μεγαλύτερες από ποτέ μια δεκαετία μετά από αυτό το ταξίδι, με τον Πρόεδρο Biden να επιδιώκει επανεκλογή, τη σκληρή έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μια αποφασιστική έρευνα από τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου να εξετάζει πού έβγαζε χρήματα ο Hunter Biden στο εξωτερικό και τι πληρώθηκε για να κάνει .

Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς είπαν σε έναν δικαστή ότι καθώς συνεχίζουν να ερευνούν τις δραστηριότητες του Hunter Biden , αντιμετωπίζει την πιθανότητα να διωχθεί σύμφωνα με τον Νόμο για την Εγγραφή ξένων πρακτόρων, ο οποίος απαιτεί από τους Αμερικανούς που συνομιλούν με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ ή με τα μέσα ενημέρωσης για λογαριασμό ξένων μερών να το καταχωρήσουν σχέση. Μια ανασκόπηση της Wall Street Journal για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του νεότερου Biden δείχνει τους τομείς όπου αλληλεπιδρούσε με ξένες οντότητες και λάμβανε χρήματα από αυτές.

Δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Βiden επωφελήθηκε από τις διεθνείς εμπορικές προσπάθειες του γιου του, ούτε ότι ασκούσε κυβερνητική εξουσία για να τους ευνοήσει. Και ο πρόεδρος δεν είναι στόχος της έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ο Hunter Biden δεν ενέπλεξε τον πατέρα του, ούτε τον βοήθησε σε καμία από τις δουλειές του», δήλωσε εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του Hunter Biden.

Ωστόσο, ο πολιτικός κίνδυνος έχει αυξηθεί. Οι σύμμαχοι του προέδρου είχαν την ελπίδα ότι μια συμφωνία επίκλησης, με επίκεντρο τις φορολογικές επιβαρύνσεις για πλημμέλημα και μια συμφωνία να παρακάμψει εντελώς την κατηγορία για όπλα, θα ατονούσε το δημόσιο ενδιαφέρον για τον Hunter Biden. Αντίθετα, στα τέλη Ιουλίου, είδαν τη συμφωνία να καταρρέει μετά από ερωτήσεις δικαστή.

Αυτόν τον μήνα ο αμερικανός δικηγόρος David Weiss, που ηγήθηκε της έρευνας για πέντε χρόνια, διορίστηκε ειδικός εισαγγελέας, επεκτείνοντας τις αρμοδιότητές του για να ασκήσει άλλες κατηγορίες εναντίον του Hunter Biden.

Μια εκπρόσωπος του Weiss αρνήθηκε να σχολιάσει. Τα περιγράμματα του τι θα μπορούσε να ενδιαφέρει την ομάδα του Weiss προέκυψαν όταν η συμφωνία για την ένσταση ακυρώθηκε. Οι δικαστικές καταθέσεις που υπογράφηκαν και από τις δύο πλευρές έδειχναν την προηγούμενη φορολογική παραβατικότητα του Hunter Biden και διευκρίνιζαν πώς μέσα σε ένα χρόνο, το 2017, περίπου τα τρία τέταρτα των 2,95 εκατομμυρίων δολαρίων που του καταβλήθηκαν προήλθαν από συμφέροντα της Κίνας, της Ουκρανίας και της Ρουμανίας. Άτομο που γνωρίζει τα οικονομικά είπε ότι περίπου το ένα τρίτο αυτού του ποσού ήταν για συνεργάτες, αφήνοντας το ίδιο το εισόδημα του Hunter Biden εκείνη τη χρονιά μόλις 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το άρθρο βασίζεται σε συνεντεύξεις με παλαιότερους συνεργάτες του Hunter Biden και στελέχη των εμπορικών εταίρων του, καθώς και σε εταιρικά έγγραφα, στο Κογκρέσο και σε δικαστικά έγγραφα.

Για δεκαετίες, το οικογενειακό όνομα Biden έχει συνδεθεί με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Συνεντεύξεις, email και άλλες ανακοινώσεις που έχει στη κατοχή της η Journal μερικές από τον ίδιο τον Hunter Biden, υποδηλώνουν ότι η κουβέντα αποδείχτηκε δελεαστική για τους ικέτες στην Κίνα, την Ουκρανία και αλλού, οι οποίοι ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια στον Hunter Biden πριν ο πατέρας του γίνει πρόεδρος. Ο φίλος του και πρώην συνεταίρος του Devon Archer κατέθεσε σε πάνελ της Βουλής τον περασμένο μήνα ότι αυτοί οι άνθρωποι είδαν την προφανή πρόσβαση του Hunter Biden στην Ουάσιγκτον ως «brand being delivered».

Το να πληρώνονται από αλλοδαπούς δεν είναι έγκλημα, ακόμα κι αν μια υπηρεσία που αναζητούν είναι η εγγύτητα στην εξουσία. Από αυτή την άποψη, η δραστηριότητα του Hunter Biden αντικατόπτριζε εκείνη άλλων προεδρικών συγγενών όλα αυτά τα χρόνια. Με βάση όσα έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Hunter Biden αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα για το πώς απέτυχε να λογοδοτήσει για την επιχειρηματική του δραστηριότητα και όχι ότι την ανέλαβε.

Σύμφωνα με τη συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που έληξε πλέον ο Hunter Biden, παραδέχτηκε ότι δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις ή δεν πλήρωσε όσα χρωστούσε το 2017 και το 2018, όταν ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη. Το 2021, ένας συνεργάτης κάλυψε τους εκκρεμείς φόρους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων του νεότερου Biden για αυτά τα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των προστίμων, ανέφερε η συμφωνία.

Οι ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter Biden συνδυάζονται με άλλες τραγικές πτυχές του προσωπικού παρελθόντος του: κέρδιζε και ξόδευε πολλά χρήματα σε μια εποχή που η προσωπική του ζωή βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Οι ασεβείς λεπτομέρειες της χρήσης ναρκωτικών στο παρελθόν, οι σκιεροί επιχειρηματικοί εταίροι, οι εξωτικές τοποθεσίες και ένα όπλο τεκμηριώνονται από φωτογραφίες, email και υπολογιστικά φύλλα από τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden.

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, ελπίζοντας να ανακαταλάβουν τον Λευκό Οίκο, έχουν εκπονήσει χοντρές αναφορές που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ροές χρημάτων από τον πλουτισμένο Hunter Biden και άλλα μέλη της οικογένειας Biden. Τα κλητευθέντα τραπεζικά αρχεία τους έχουν εγείρει ερωτήματα, όπως γιατί ένας πολιτικά συνδεδεμένος επιχειρηματίας του Καζακστάν έστειλε στον Biden 142.300 δολάρια για μια Porsche το 2014, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, James Comer (R., Ky.), έχει πιέσει σε αυτά και άλλα σημεία, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο καταγγελιών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων που είπαν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπάθησε να περιορίσει την έρευνα στις δραστηριότητες του νεότερου Biden.

Η μαρτυρία του Archer και άλλα στοιχεία έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τους ισχυρισμούς του προέδρου ότι δεν μίλησε ποτέ για δουλειές με τον γιο του. Ωστόσο, ακόμη και όταν ορισμένοι από τους πολιτικούς αντιπάλους του Προέδρου Βiden έχουν ζητήσει την παραπομπή του με βάση τις ξένες πληρωμές στα μέλη της οικογένειάς του, δεν έδειξαν ότι είχε ουσιαστική ανάμειξη στη δημιουργία χρήματος.

Ο Hunter Biden, τώρα 53 ετών, ήταν μόλις 2 ετών όταν ο 80χρονος πλέον πατέρας του εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία και μεγάλωσε στη δημοσιότητα. Η δεμένη οικογένεια Biden υπέμεινε επίσης τραγωδίες στο προσκήνιο, ξεκινώντας από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 1972 που σκότωσε τη μητέρα και την αδερφή του Hunter Biden και τραυμάτισε σοβαρά τον Hunter Biden. Ο θάνατος από καρκίνο του εγκεφάλου του αδερφού του Beau έγινε εθνική είδηση ​​το 2015 και ο Hunter Biden έγραψε ότι η απόγνωση επιδείνωσε τη χρήση ναρκωτικών, συμβάλλοντας στο διαζύγιό του δύο χρόνια αργότερα.

Ένας δικηγόρος με σπουδές στο Yale και στο Georgetown, ο Hunter Biden έκανε τον γύρο του κόσμου ως διευθυντής και πρόεδρος του φιλανθρωπικού προγράμματος World Food Program USA, ενώ ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος. Ο πρεσβύτερος Biden βρισκόταν ακόμη σε αυτό το γραφείο όταν ο γιος στράφηκε στη συγκέντρωση κεφαλαίων για ακίνητα και άλλα εγχειρήματα, παίζοντας πίτσμαν και αφήνοντας λεπτομέρειες σε συνεργάτες, οι οποίοι συχνά μοιράζονταν τις γνωριμίες με το Yale, συμπεριλαμβανομένου του Archer.

«Ταξίδεψα τόσο πολύ για τη δική μου συμβουλευτική επιχείρηση και είχα επαφές σε μέρη τόσο ευρείας εμβέλειας που οι πελάτες μου εμπιστεύονταν τη δημιουργία του χαρτοφυλακίου τους «από τη Βαλτιμόρη στο Πεκίνο», έγραψε ο Hunter Biden στα απομνημονεύματά του το 2021.

Τα ξένα του συμφέροντα αφορούσαν κυρίως δύο έθνη: την Κίνα και την Ουκρανία.

Για περίπου πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος, ο Hunter Biden υπηρέτησε ως διευθυντής της ουκρανικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Burisma, που διευθύνεται από έναν ολιγάρχη που δεν έκρυβε την επιθυμία του να εμφανιστεί κοντά στην Ουάσιγκτον ως ένας τρόπος για να προστατεύσει τον ενδιαφέροντα στο σπίτι.

Στην Ουάσιγκτον, ο ρόλος του Hunter Biden στο Burisma πυροδότησε ανησυχίες ότι αντικατόπτριζε διπλά μέτρα και σταθμά, καθώς η αντιπροεδρία του πατέρα του παρουσίαζε μια ορμή κατά της διαφθοράς στην Ουκρανία. Στην πρόσφατη κατάθεσή του, ο Archer είπε: «Νομίζω ότι η Burisma θα είχε σβήσει αν δεν είχε την επωνυμία συνδεδεμένη με αυτήν», αναφερόμενος στο όνομα Biden.

Ενώ τα κέρδη του Hunter Biden στην Ουκρανία εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με βάση τη συμμετοχή του στην αίθουσα συνεδριάσεων, μια συμβουλευτική εταιρεία που προσέλαβε η Burisma μπορεί να χρησιμοποίησε το όνομά του στην Ουάσιγκτον το 2016 και δεν είναι σαφές ότι ο Hunter Biden γνώριζε αν το έκανε.

Δεν είναι σαφές εάν μια τέτοια κατάσταση θα απαιτούσε από τον ίδιο τον Hunter Biden να εγγραφεί ως λομπίστας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εντείνει τις προσπάθειες για την αστυνόμευση αυτού του νόμου τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από σχετικές απώλειες στο δικαστήριο, εν μέσω διαφωνιών σχετικά με το τι ακριβώς λογίζεται ως αλλοδαπός πελάτης και ποια εργασία εμπίπτει στο νόμο.

Τόσο ο Joe όσο και ο Hunter Biden έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία που σχετίζεται με την Burisma. Ο Hunter Biden είπε ότι επέδειξε κακή κρίση αποδεχόμενος τη θέση του διοικητικού συμβουλίου.

Το πώς ο Hunter Biden κέρδιζε χρήματα από την Κίνα είναι αδιαφανές. Δώδεκα ημέρες μετά την άφιξή τους στο Πεκίνο ο νεότερος Biden πήρε θέση διοικητικού συμβουλίου σε μια νεοσύστατη εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που ονομάζεται Bohai Harvest RST (Shanghai) Equity Investment Fund Management. Δεν πληρώθηκε, αλλά η Journal ανέφερε ότι μετά τη λήξη της αντιπροεδρίας του πατέρα του, ο Hunter Biden αγόρασε το 10% του ταμείου σε μειωμένη τιμή. Αργότερα παραιτήθηκε και πούλησε τη μετοχή σχεδόν χωρίς τίποτα, είπε η νομική ομάδα του.

Κανένα χρήμα από το BHR-Bohai Harvest RST δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στις αποκαλύψεις της κυβέρνησης που σχετίζονται με την απορριφθείσα πλέον συμφωνία για την ένσταση τον περασμένο μήνα. Το αμοιβαίο κεφάλαιο παρουσίασε χαμηλές επιδόσεις, αλλά ήταν αμφιλεγόμενο, επειδή στους μετόχους του περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς γίγαντες της Κίνας που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, όπως η Bank of China, και ο χρηματοδότης που ίδρυσε την BHR, Jonathan Li, συνάντησε τον αντιπρόεδρο κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στο Πεκίνο το 2013. «Ακριβώς αρκετή ώρα για να πω ένα γεια και να σφίξω τα χέρια», είπε ο Hunter Biden στα απομνημονεύματά του. Το βιβλίο ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία BHR διευθετήθηκε πριν και όχι μετά το ταξίδι στην Κίνα, το οποίο περιέγραψε ως μια ευκαιρία να συναντήσει τον πατέρα του.

Η άλλη σχέση του Hunter Biden με την Κίνα δεν αναφέρεται στο βιβλίο του. Αλλά ήταν ένα επίκεντρο των ερευνών του Κογκρέσου για τις συναλλαγές του και μπορεί να εντοπιστούν στην υπογεγραμμένη συμφωνία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον Hunter: ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων πετρελαίου και χρηματοδότησης της Σαγκάης που κυκλοφόρησε με την επωνυμία CEFC China Energy και ο free-spending πρόεδρός του Ye Jianming.

Η Journal έχει αναφέρει δεσμούς μεταξύ του Ye και του στρατού της Κίνας και τον τρόπο με τον οποίο συνδέθηκε με ένα Who’s Who διάσημων ονομάτων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων πολιτικών και των συγγενών τους. Από την Πράγα μέχρι τη Μόσχα και το Βουκουρέστι, η CEFC δέσμευσε δισεκατομμύρια δολάρια σε ενεργειακές και χρηματοοικονομικές επενδύσεις που φαινόταν να αντικατοπτρίζουν τις επίσημες προτεραιότητες του Πεκίνου για επέκταση της παγκόσμιας επιρροής του και μέχρι το 2017 η εταιρεία είχε βάλει στόχο τις ευκαιρίες των ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι ο Ye προσέφερε οικονομικά κίνητρα σε ισχυρούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – δωροδοκίες, ουσιαστικά – για να συνεργαστούν με την CEFC», σύμφωνα με τον Jeremy Garlick, αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Επιχειρήσεων της Πράγας που έχει σπουδάσει την εταιρεία.

Η CEFC και ο Hunter Biden ίδρυσαν διάφορες κοινοπραξίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με το όνομα Hudson West, σύμφωνα με επιχειρηματικά αρχεία και πρώην στελέχη. Τα γραπτά μηνύματα από το φορητό υπολογιστή του και άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση δείχνουν ότι ο Hunter έκανε προσωπικές χάρες στον Ye, ο οποίος ξόδεψε γρήγορα πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε κατοικίες στη Νέα Υόρκη, και για το CEFC καθώς περιπλανιόταν σε ενεργειακές και χρηματοοικονομικές εταιρείες που στόχευαν να αγοράσουν στη Ρουμανία και αλλού. Κάποια στιγμή, ο Ye έδωσε στον νεότερο Biden ένα μεγάλο διαμάντι.

Μέσα σε 18 μήνες, οντότητες που συνδέονται με το CEFC είχαν πληρώσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στον Hunter Biden, σύμφωνα με τα τραπεζικά αρχεία που συνέταξαν οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου.

Τότε ο Ye εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και το CEFC κατέρρευσε. Η κυβέρνηση της Κίνας αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την κατάρρευση αυτού που κάποτε γιόρταζε ως τη μεγαλύτερη ιδιωτική ενεργειακή επιχείρηση της χώρας.

Η εταιρεία δεν συζήτησε ποτέ τους δεσμούς της με τον Ηunter Biden. Ο εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του είπε για τη συμμετοχή του με την CEFC: «Ο Ηunter Biden ήταν ιδιώτης με κάθε δικαίωμα να επιδιώκει τις δικές του επιχειρηματικές προσπάθειες».

Ο θάνατος της CEFC ακολούθησε δίωξη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενός κορυφαίου εκπροσώπου της CEFC για δωροδοκία στη Νέα Υόρκη, στην οποία ο εκπρόσωπος καταδικάστηκε αργότερα. Η συμφωνία του Ηunter Biden με την κυβέρνηση λέει ότι τον Μάρτιο του 2018, το δικηγορικό του γραφείο έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για νομικές αμοιβές για να βοηθήσει τον εκπρόσωπο της CEFC. Η κυβέρνηση είπε ότι αυτό θα ήταν αρκετό για να διευθετήσει τις φορολογικές του καθυστερήσεις.
Ο Devon Archer κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της αμερικάνικης Βουλής τη Δευτέρα ότι ο πρώην συνεργάτης του, Hunter Biden, πουλούσε την «ψευδαίσθηση» της πρόσβασης στον πατέρα του, τότε Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη στις έρευνες που διεξάγονται στο Κογκρέσο υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών για τον γιο του Αμερικανού προέδρου.

Ο Matthew L. Schwartz, διευθύνων σύμβουλος της Boies Schiller Flexner LLP και δικηγόρος του Archer, αναγνώρισε ότι και οι δύο πλευρές «διεκδικούν τη νίκη μετά τη σημερινή εθελοντική κατάθεση του Archer». «Αλλά το μόνο που έκανε ο Devon Archer ήταν ακριβώς αυτό που είπαμε ότι θα έκανε: Να εμφανιστεί και να απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που του τέθηκαν», είπε ο Schwartz στη δήλωση του. «Ο κύριος Archer μοιράστηκε την αλήθεια με την Επιτροπή και θα αφήσουμε σε αυτούς και σε άλλους να αποφασίσουν τι θα κάνουν με αυτήν».

Ο εκπρόσωπος του GOP (Ρεπουμπλικάνοι), James Comer, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ανέφερε ότι η μαρτυρία του Archer επιβεβαιώνει τα ερωτήματα σχετικά με τη γνώση του Joe Biden για τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του και δείχνει ότι ο πρόεδρος δεν ήταν ειλικρινής στις προηγούμενες αρνήσεις του.

«Όταν ο Joe Biden ήταν Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συμμετείχε στα δείπνα του Hunter Biden με ξένους επιχειρηματικούς συνεργάτες του αυτοπροσώπως ή μέσω ανοιχτής ακρόασης για πάνω από 20 φορές», τόνισε ο Comer σε δήλωση του, αναφερόμενος στη μαρτυρία που οι Δημοκρατικοί έχουν επίσης αναγνωρίσει ότι έδωσε ο Archer.

«Ο Joe Biden ήταν “το προϊόν” που πουλούσε ο γιος του σε όλο τον κόσμο για να πλουτίσει την οικογένεια Biden», ανέφερε ο Comer. «Όταν ο ιδιοκτήτης της Burisma αντιμετώπιζε πίεση από τον Oυκρανό εισαγγελέα που ερευνούσε την εταιρεία για διαφθορά, ο Archer κατέθεσε ότι στελέχη της Burisma ζήτησαν από τον Hunter να “καλέσει την Ουάσινγκτον” μετά από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Burisma στο Ντουμπάι», συνέχισε ο Comer.

«Γιατί ο Joe Biden είπε ψέματα στον αμερικανικό λαό για τις επιχειρηματικές συναλλαγές της οικογένειάς του και τη συμμετοχή του;» αναρωτήθηκε. «Δημιουργείται το ερώτημα τι άλλο κρύβει ο πρόεδρος από τον αμερικανικό λαό».

Ο Comer είπε ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής «θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα οικονομικά των Bidens και να παίρνει καταθέσεις από μάρτυρες για να καθορίσει το εάν ξένοι παράγοντες έβαλαν στο στόχαστρο τους Bidens, αν ο πρόεδρος Biden συμμετείχε και το αν απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή, μία δεύτερη πηγή ανέφερε στο CNN ότι πράγματι ο Archer, ο οποίος υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings μαζί με τον Hunter από το 2014, κατέθεσε στην επιτροπή ότι ο γιος του Αμερικανού προέδρου πουλούσε την «ψευδαίσθηση» της πρόσβασης στον πατέρα του, αλλά αργότερα διευκρίνισε ότι ο Hunter πουλούσε στην πραγματικότητα την ψευδαίσθηση της πρόσβασης στην Ουάσιγκτον και τη γνώση τού πώς λειτουργούσε το σύστημα.

Ο βουλευτής Dan Goldman, Δημοκρατικός και ο οποίος ήταν παρών στην κατάθεση του Archer, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον πρόεδρο με τις εξωτερικές συναλλαγές του γιου του. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Archer είπε στο πάνελ ότι ο Hunter Biden είχε βάλει τον πατέρα του σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία επιχειρηματικών εταίρων, αλλά ότι αυτό το επιχειρηματικό ζήτημα δεν συζητήθηκε ποτέ.

Η μαρτυρία του Archer έρχεται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής φαίνεται να απομακρύνουν την εστίασή τους από την προσπάθεια παραπομπής μελών του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Joe Biden και αντ’ αυτού δίνουν προτεραιότητα στις προσπάθειες παραπομπής του ίδιου του προέδρου συνδέοντάς τον με τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του, οι οποίες αναμένεται πλέον να βρεθούν στο επίκεντρο.

Ο Goldman είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της ακρόασης ότι ο Archer ανέφερε πως ο Hunter το να βάλει τον πατέρα του σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία επιχειρηματιών ήταν «μέρος των καθημερινών συνομιλιών» μεταξύ πατέρα και γιου, προσθέτοντας: «Ο μάρτυρας ήταν πολύ σίγουρος ότι καμία από αυτές τις συνομιλίες δεν είχαν να κάνουν με οποιεσδήποτε επιχειρηματικές συναλλαγές ή συμφωνίες».

Devon Archer

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι «κάπως παράλογη υπόθεση να πιστεύει κανείς ότι ένας πατέρας δεν πρέπει να λέει γεια στους ανθρώπους με τους οποίους ο γιος του είναι σε δείπνο και πως ουσιαστικά αυτό το γεγονός είναι το μοναδικό στοιχείο της υπόθεσης».

Ο Goldman υποστήριξε επίσης ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Προέδρου Biden δεν αποτελούν σύγκρουση συμφερόντων επειδή «δεν έγιναν για την προώθηση» των επιχειρηματικών συμφερόντων του Hunter. «Πρέπει να προχωρήσουμε και αυτή η έρευνα είναι εντελώς χάσιμο χρόνου», υποστήριξε ο Goldman, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής δεν μπορούν να προσκομίσουν τεκμηριωμένα στοιχεία που να συνδέουν τον πρόεδρο με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε πώς ο Archer κατέθεσε «ότι δεν άκουσε ποτέ τον Πρόεδρο Biden να συζητά για επιχειρήσεις με τον γιο του ή τους συνεργάτες του γιου του ή να κάνει κάτι κακό». «Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής υπόσχονται αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν τις γελοίες επιθέσεις τους εναντίον του Προέδρου, αλλά από καιρό σε καιρό, συνεχίζουν να αποτυγχάνουν να προσκομίσουν κάποιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ian Sams σε δήλωση του.

Μιλώντας στο CNN τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy παραδέχθηκε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν ακόμη επαληθεύσει τους ισχυρισμούς εναντίον του Joe Biden, δηλαδή ότι ως αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης συμμετείχε σε σχέδιο δωροδοκίας με έναν ξένο υπήκοο προκειμένου να ωφελήσει την καριέρα του γιου του, ισχυρισμό που ο Λευκός Οίκος αρνείται με μανία.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι η έναρξη έρευνας παραπομπής θα δώσει πλήρη εξουσία στη Βουλή προκειμένου να προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες, αντικατοπτρίζοντας ένα επιχείρημα που προέβαλαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής όταν παρέπεμψαν τον τότε πρόεδρο Donald Trump το 2019.

Ο McCarthy, ο οποίος σύμφωνα με πηγές είχε επίσης διαβουλεύσεις με τον πρώην Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Newt Gingrich για το θέμα- έχει υιοθετήσει την ιδέα ότι είναι προτιμότερο να ελεγχθεί ο πρόεδρος και όχι μέλη του υπουργικού συμβουλίου του. Τις τελευταίες εβδομάδες, εξέφρασε την πιο ρητή απειλή του κατά του Biden, λέγοντας ότι οι έρευνες των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις επιχειρηματικές συμφωνίες της οικογένειας Biden φαίνεται να ανεβαίνουν στο επίπεδο μιας έρευνας παραπομπής.

Το Σαββατοκύριακο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε νέο αίτημα ζητώντας από έναν δικαστή να ορίσει ημερομηνία προκειμένου ο Archer να παραδοθεί και να αρχίσει να εκτίει την ποινή του ενός έτους ως αποτέλεσμα καταδίκης του σε μια άσχετη υπόθεση απάτης. Η κίνηση προκάλεσε άμεσες εικασίες μεταξύ ορισμένων Ρεπουμπλικανών ότι η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να εμποδίσει τον Archer από το να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον Hunter Biden ενώπιον της επιτροπής υπό την ηγεσία του GOP, αν και σε δικαστική κατάθεση, η κυβέρνηση ζήτησε ρητά να ξεκινήσει η ποινή του Archer αφού ολοκληρώσει την κατάθεσή του στο Κογκρέσο.

Devon Archer

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του Archer είπε ότι ο πελάτης του δεν πιστεύει πως το αίτημα του Τουργείου Δικαιοσύνης συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να μάχεται όσον αφορά τα αιτήματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της ημερομηνίας παράδοσης του πελάτη του. «Γνωρίζουμε τις εικασίες ότι το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης το Σαββατοκύριακο να παραπέμψει τον Archer στη φυλακή είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τον εκφοβίσει πριν από τη συνάντησή του με την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής τη Δευτέρα», είχε αναφέρει ο είπε ο Schwartz σε δήλωση του την Κυριακή.

«Για να είμαι σαφής, ο κύριος Archer δεν συμφωνεί με αυτή την εικασία. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνει αυτό που σχεδίαζε από την αρχή να κάνει, δηλαδή να εμφανιστεί τη Δευτέρα και να απαντήσει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που θα του θέσουν οι ερευνητές του Κογκρέσου», πρόσθεσε ο Schwartz.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK