kourdistoportocali.comNews DeskΗ νύχτα που ο Τσίπρας γλίτωσε από αφανισμό

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Η νύχτα που ο Τσίπρας γλίτωσε από αφανισμό

Στην πλειοψηφία τους τα 27 μέλη του πληρώματος είναι παιδιά φτωχών οικογενειών

Κανείς Τραμπ και καμμία Μέρκελ δεν υπάρχει τις νύχτες στο Αιγαίο για να υπερασπισθεί τα ελληνικά νησιά. Παρότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ κανείς δεν δίνει δεκάρα για να ανατρέψει τις επιθετικές βλέψεις της απέναντι στην Ελλάδα. Ακόμη και η περίφημη συμμαχία με το Ισραήλ δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια συγκυρία που ο Νετανιάχου βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη της χώρας του.

 Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αυτό το συνειδητοποίησαν για τα καλά οι 27 άνδρες του Λιμενικού την Δευτέρα τα μεσάνυχτα της 12ης Φεβρουαρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Αυτό που συνέβη στα Ιμια με τους Τούρκους δεν αφήνει περιθώρια για κυβερνητικούς κατσιαπλιαδισμούς και τζάμπα μαγκιές όπως μας έχουν συνηθίσει 3 χρόνια τώρα οι κυβερνώντες.

Οι κ.κ. Παυλόπουλος, Τσίπρας και Καμμένος ρισκάρουν να ταυτίσουν το όνομά τους με οδυνηρές εθνικές απώλειες. Οφείλουν και οι 3 τους να πάρουν ένα μάθημα και να συνειδητοποιήσουν ότι τις κρύες νύχτες του χειμώνα στο Αιγαίο δεν υπάρχουν σύμμαχοι.

Είμαστε βέβαιοι πως στην πλειοψηφία τους τα 27 μέλη του πληρώματος είναι παιδιά φτωχών οικογενειών μια και τα βύσματα διασκεδάζουν στα Λονδίνα ή παριστάνουν τους καντηλανάφτες στο Λυκαβηττό.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν 27 νεκροί και ο Τσίπρας να κοντύνει μέσα σε μια νύχτα και να γίνει τόσος δα…Οπως μίκρυνε την νύχτα των Ιμίων ο Σημίτης.

Ας προσέξουμε λοιπόν, οι κωλοέλλληνες, το εμφύλιο μίσος. Ειδικά αυτή η κυβέρνηση για κάποιο λόγο άνοιξε την καταπακτή του μίσους ανάμεσα στους πολίτες την ίδια στιγμή που όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο φυλάει τις κατουρημένες ποδιές των ντόπιων ολιγαρχών οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν. Τα ίδια ξεφτιλίκια που έκαναν και οι προκάτοχοί τους.

“Φακελωμένοι” είναι σχεδόν όλοι οι υπουργοί που νταλαβερίζονται με τους ντόπιους ολιγάρχες. Ακόμη και οι άνθρωποί τους, οι αντ’ αυτού, οι μπροστινοί, οι “Λούβαροι”.

Προσέξτε γιατί οι τζάμπα μαγκιές δεν κάνουν τους ηγέτες-ούτε το μίσος που σπέρνετε στην κοινωνία. Αρκεί μια νύχτα σαν κι αυτή της 12 Φεβρουαρίου να σας εξαυλώσει και να έχει οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα.

Προσέξτε ανθρωπάκια…

Τα δραματικά λεπτά πάνω στο πλοίο περιέγραψε ένα μέλος του πληρώματος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News στο E. «Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρεναλντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά.

Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει«.

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά». 

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιγράφει με κομμένη την ανάσα το μέλος του πληρώματος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στα χέρια του βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το ελληνικό πλοίο. Αυτό, μάλιστα, το βίντεο που καταγράφει καρέ – καρέ τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου από το τουρκικό στα Ίμια, έδειξε ο Πάνος Καμμένος στο ΝΑΤΟ.

State dinner in honor of Recep Tayyip Erdogan at the Presidential Mansion in Athens, on De. 7 2017 / Δείπνο προς τιμήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 7 Δεκεμβρίου, 2017

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK