kourdistoportocali.comNews DeskΝτέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Documento!

Σύγκρουση των χορηγών στο παρασκήνιο

Ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Documento!

Kόκκαλης>Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με το Δήμο...

Με μια μεγάλη δημοσκόπηση που προαναγγέλει κλείσιμο της ψαλίδας με την NΔ κυκλοφορεί το Σάββατο το Documento. “Μεγάλη δημοσκόπηση. Ντέρμπι για την πρωτιά. Οι ανατροπές, οι συσπειρώσεις. Τι θα κρίνει τον νικητή”.

Στο 2,3% καταγράφεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Documento στις 18-20 Μαρτίου 2019. Η διαφορά είναι σταθερά μονοψήφια και σε χαμηλό δείκτη σε 4 διαδοχικές έρευνες Documento/Vox Pop.

Παράλληλα εδραιώνονται το ισχυρό δίπολο και η πεντακομματική Βουλή.

Την ίδια στιγμή ο Πέτρος Κόκκαλης στην αποχαιρετιστήρια συνένετυξη τύπου υποστήρξε ότι ο:

O Mαρινάκης σπάνια ερχόταν στα κοινά του Δήμου (προφανώς εννοεί τα δημοστικά συμβούλια). Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε. Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με το Δήμο…,

Συνεργάστηκα με τον εφοπλιστή προκειμένου να προμηθεύονται με φαγητό οι πρόσφυγες που ζούσαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις του λιμανιού την περίοδο έξαρσης της προσφυγικής κρίσης. Αυτή ήταν η μόνη μου συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη…

Ο ίδιος θα κάνει λόγο για  πολιτικοποίηση της ποδοσφαιρικής αποτυχίας του Ολυμπιακού και στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος ασχολούταν με την ΠΑΕ τα πρωταθλήματα χάνονταν λόγω κακής ομάδας. «Δεν καταλαβαίνω τη μεταστροφή του Ολυμπιακού και δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του εκβιασμού» σχολίασε για την ανυπόγραφη -όπως την χαρακτήρισε- ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που του ζητούσε την παραίτηση του σε περίπτωση που φλερτάρει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Έλεγαν ότι ήταν η παράταξη ήταν υπερκομματική, αλλά αποφάσισαν να βάλουν απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε και συμπλήρωσε πως εκείνος δεν βλέπει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανέναν άλλον ως εχθρό. «Εγώ πρεσβεύω τη συνεργασία και το διάλογο. Όχι τον τσαμπουκά, την απολυταρχία και το σκεπτικό “αποφασίζω και διατάζω”».

Οι αιχμές του κατά του Μαρινάκη είναι προφανείς. Αλλωστε είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ των Παραπολιτικών που έβαζε στο στόχαστρο τον Πέτρο Κόκκαλη (και την οικογένειά του) για την εμπλοκή τους στα περίφημα Panama papers. Tα στρατόπεδα πλέον είναι ξεκάθαρα: H οικογένεια Κόκκαλη στηρίζει τον Σύριζα και ο Μαρινάκης την ΝΔ. Αυτή η σύγκρουση αν υπολογίσεις το εκτόπισμα των αντιπάλων θα δώσει πολλά συναρπαστικά επεισόδια ως τη Κυριακή των εθνικών εκλογών.

Το θέμα είναι ποιες δημοσκοπήσεις θα δικαιωθούν: Toυ Documento που δίνει ντέρμπυ ή οι υπόλοιπες που θέλουν την ΝΔ να προηγείται ακόμη και με 10 μονάδες;

Πάντως καθώς κυλάνε οι μέρες ο Αλέξης Τσίπρας διαπιστώνει ότι η επιλογή να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Θα δώσει χρόνο στους θανάσιμους αντιπάλους του να διοργανώσουν πολλές καζούρες σε βάρος υπουργών του όπως συνέβη με τον Νίκο Παππά στη Μακεδονία. Το πιο πιθανό είναι να αναγκασθεί ο πρωθυπουργός να επισπεύσει τις εκλογές.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK