kourdistoportocali.comNews DeskMykonos>Big business σε ένα νησί 2 εκατ. ανθρώπων χωρίς Νοσοκομείο!

Η πρόταση του επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη

Mykonos>Big business σε ένα νησί 2 εκατ. ανθρώπων χωρίς Νοσοκομείο!

Το Κέντρο Υγείας "μοιράζει" τους ασθενείς στα ιδιωτικά κέντρα της Μυκόνου!

Four Seasons, Grivalia, Kόκκαλης και άλλα μεγάλα ονόματα του κατασκευαστικού κλάδου έχουν αγκυροβολήσει στη Μύκονο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και το χρήμα φέρνει χρήμα.

Είναι δηλαδή πόλος έλξης νέου χρήματος καθώς όταν οι επενδυτές βλέπουν μια Four Seasons να επενδύει στο νησί είναι λογικό να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Ένα νησί που φθάνει τον χειμώνα να έχει ακόμη και 25.000 κατοίκους εάν συνυπολογίσει κανείς και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους που συμβάλλουν στις ετοιμασίες του νησιού για την θερινή περίοδο στη διάρκεια της οποίας περνάνε πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες από τον κοσμοπολίτικο ελληνικό προορισμό.

Κι όμως αυτό το νησί δεν διαθέτει Νοσοκομείο παρά ένα Κέντρο Υγείας το οποίο “μοιράζει” τους ασθενείς στα ιδιωτικά κέντρα της Μυκόνου!

Το κενό στις υποδομές του νησιού και συγκεκριμένα στο τομέα της Υγείας φιλοδοξεί να το καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα ένας επιχειρηματίας, ο κ. Φλώριος Ασημομύτης που στο μεταξύ έχει καταθέσει πρόταση για δημιουργία Νοσοκομείου στο νησί.

ΠΡΟΘΕΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ: PROJECT Νοσοκομείο Μυκονου
Του : Ασημομύτη Φλώριου του Αναστασίου, κατοίκου Μυκόνου (ΑΔΤ: ΑΙ420058)

Κοινοποίηση:
Γραφείο Πρωθυπουργού – κύριο Μητσοτάκη
Υπουργείο Υγείας – κύριο Κικίλια
Υπουργείο Τουρισμού – κύριο Θεοχάρη
Υπουργείο Εσωτερικών – κύριο Θεοδωρικάκο
Υπουργείο Ανάπτυξης – κύριο Γεωργιάδη
Υπουργείο Υποδομών – κύριο Καραμανλή Κωνσταντίνο
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – κύριο Χατζημάρκο Γιώργο
Δήμο Μυκόνου – κύριο Κουκά Κωνσταντίνο

Όπως έχω ήδη αναφέρει, ένα από τα όνειρά μου είναι η ανάπτυξη του τομέα της Υγείας στη Μύκονο, με τη δημιουργία Νοσοκομείου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδια του εγγύς μέλλοντος.
Το όνειρο λοιπόν μετατρέπεται σε ιδέα, η ιδέα αποτυπώνεται σε ένα σχέδιο, το σχέδιο βρίσκει διέξοδο την πράξη και εν τέλει καταφέρνουμε να παράγουμε έργο.
Ως ένας ονειροπόλος λοιπόν που εξελίχθηκε σε οραματιστής και μέσα από την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation, σε συνεργασία
– με τα αρμόδια Υπουργεία,
– με την ίδια της ηγεσία της Κυβέρνησης της Ελλάδας,
– με άλλα αναγνωρισμένα Ιδρύματα
– με επιφανείς επιχειρηματίες της Μυκόνου, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού

ηγούμαι της ομάδας που έχει σαν στόχο την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού project και που έχει προχωρήσει ήδη στη δημιουργία master plan με τις παρεχόμενες μονάδες, υπηρεσίες και τη χωροθέτηση να έχουν ως εξής:

• Νοσοκομείο – συνολική έκταση περίπου 3.000τ.μ. Στις εγκαταστάσεις του θα περιλαμβάνει:
– Δωμάτια νοσηλείας
– Χειρουργεία
– Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
– Δωμάτια νοσηλευτών – γιατρών – προσωπικού λειτουργίας

• Γηροκομείο – συνολική έκταση περίπου 1.000τ.μ. Στις εγκαταστάσεις του θα περιλαμβάνει:
– Δωμάτια νοσηλευτών – προσωπικού
– Δωμάτια φιλοξενίας ηλικιωμένων
– Χώροι εστίασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των φιλοξενουμένων

• Παιδιατρικό Τμήμα
– Χώροι απασχόλησης και εξυπηρέτησης παιδιών
– Παιδότοπος και Πάρκο για παιδιά με ειδικές ανάγκες

• Εστιατόριο Κοινωφελούς Σκοπού
– Χώρος προετοιμασίας και διανομής μερίδων φαγητού για αστέγους και ευπαθείς ομάδες της νήσου

• Δικινητήριο Αεροπλάνο
– Αεροπλάνο διακομιδής ασθενών, μόνιμη διαθεσιμότητα στην υπηρεσία των Μυκονιατών και όσων βρίσκονται στο νησί της Μυκόνου, ανά πάσα στιγμή πριν και μετά την ύπαρξη της Νοσοκομειακής Μονάδας.

Στόχος μου είναι η αναβάθμιση του νησιού μέσα από δράσεις και πράξεις που αρχικά στοχεύουν στις υποδομές, έπειτα στη στελέχωση και τέλος στην παροχή. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που οι ίδιοι έχουμε θέσει λόγω της θέσης μας στην παγκόσμια κατάταξη των τουριστικών προορισμών, θα πρέπει να γίνουμε όλοι μία γροθιά και να αγωνιστούμε υπέρ του τόπου που απλόχερα μας έχει ανταμείψει. Είναι αποκαρδιωτικό να βρίσκεται η Μύκονος στην χαμηλότερη βαθμίδα όσον αφορά στην κατάταξη για την παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Στην καθοριστική για το μέλλον περίοδο που διανύουμε, βάζουμε στόχο την ενίσχυση του τομέα της υγείας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και συνεισφέροντας στην κάλυψη αυτών. Δημιουργούμε έτσι τις συνθήκες για να μπορεί ο εκάστοτε επισκέπτης να νιώσει ασφάλεια και να γίνουμε η επιλογή του. Το νησί της Μυκόνου θα αποκτήσει παγκόσμιο κύρος και εν τω βάθη θα επενδύσει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, με απώτερο σκοπό να πετύχουμε μία 12μηνη σεζόν.

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η ανάγκη είναι επιτακτική. Το θέμα αυτό χρίζει άμεσης συζήτησης και προώθησης ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες περαιτέρω ενέργειες και όλοι μαζί να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το ίσως σημαντικότερο έργο στην ιστορία της Μυκόνου.

Έχουμε όραμα❤️
Μιλάμε με έργα❤️
Σεβόμαστε τον τόπο❤️

Με εκτίμηση, για το Ίδρυμα❤️

Φλώριος Ασημομύτης

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK