kourdistoportocali.comNews DeskΜόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα μπορούσε να αγοράσει τη μυκονιάτικη βίλα του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας

2,8 εκατ. Ευρώ ζητά ο Γιώργος Παπουτσής

Μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα μπορούσε να αγοράσει τη μυκονιάτικη βίλα του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας

Ισως και οι Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος

Μόνο ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ή ακόμη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  θα μπορούσαν να αγοράσουν την μυκονιάτικη βίλα, με θέα την Δήλο, που πουλάει το πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και πρώην  διευθύνων σύμβουλος της Διεθνικής (Εθνική Asset Management) Γιώργος Παπουτσής.

Η αποκάλυψη του Φρίξου Δρακοντίδη στο Πρώτο Θέμα προκάλεσε αίσθηση και είναι πλέον το αγαπημένο θέμα συζήτησης των τελευταίων ωρών μετά φυσικά τον γάμο της Μέγκαν και του Χάρυ.

Γιώργος Παπουτσής

Οι παράγοντες της μεσιτικής αγοράς λένε ότι τα 2,8 εκατ. Ευρώ που ζητά ο ιδιοκτήτης της βίλας και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Παπουτσής (φωτό πάνω), δεν είναι υπερβολικά.

Το κάπως ανεξήγητο στην περίπτωση της Κολομβίας των Βαλκανίων είναι το γεγονός πως μία χώρα που διαθέτει παγκοσμίου εκτοπίσματος μανατζαρέους στις τράπεζες, τα ΜΜΕ, τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς κλπ, κατάφερε να χρεοκοπήσει. Το λέμε αυτό καθότι στις Κυκλάδες και το Ιόνιο υπάρχουν χιλιάδες βίλες μανατζαρέων προιόν αμοιβών που μόνο τα στελέχη του της Apple, της Google και του Facebook μπορούν να απολαμβάνουν. Οταν η μικρή Ελλαδίτσα διαθέτει τόσα οξυδερκή στελέχη, που προκαλούν δέος στην παγκόσμια αγορά των μανατζαρέων, είναι να απορείς πως κατάφερε και χρεοκόπησε.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, σημειώνει ο Φρίξος Δρακοντίδης, βρίσκεται σε μοναδική θέση και εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη εσωτερική του διακόσμηση. Η κύρια κατοικία με επιφάνεια 317 τμ, περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και τρία ακόμη δωμάτια που έχουν ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στο ηλιοβασίλεμα.

Η βίλα χτίστηκε την εποχή της παντοδυναμίας του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, λίγο πριν το 2006, κοντά στην περιοχή Κάπαρη μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Παπουτσής εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.


Ως γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχειρίσεων αμοιβαίων κεφαλαίων της Εθνικής με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των αγορών και των χρηματιστηρίων, ο κ. Παπουτσής είδε την αγορά κατοικίας στη Μύκονο ως επένδυση, όπως πολλοί άλλωστε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν δικαιώθηκε για την απόφαση του να επενδύσει στο νησί των ανέμων δεδομένου ότι η αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα σήμερα η εν λόγω κατοικία να πιάνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, ενώ στον εξωτερικό της χώρο δεσπόζει η πισίνα υπερχείλισης με θέα που κόβει την ανάσα. Ένα μονοπάτι μέσα στη βίλα οδηγεί στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα, στοιχείο που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Το περασμένο έτος, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της ζήτησης πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε γνωστούς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, καθώς η σταθεροποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων.

Στη Μύκονο ειδικά, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, των σκανδιναβικών χωρών, των ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγ. Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν προϋπολογισμό που κινείται μεταξύ 800.000 ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ και αναζητούν βίλες όσο το δυνατόν πιο κοντά προς τη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα στο νότιο τμήμα του νησιού.

Οι ζητούμενες τιμές πώλησης κινούνται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ/τ.μ., αλλά για νεόδμητες κατασκευές υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί ακόμα και σε 10.000 ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες γίνονται αρκετές πράξεις και πολλά ακίνητα αλλάζουν χέρια καθώς η φήμη του νησιού εξαπλώνεται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σε διαφημιστική καμπάνια της Coca Cola Αυστραλίας “έτρεχε” διαγωνισμός με έπαθλο επτά ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Μυκόνου.

SHARE
MORE NEWS DESK