kourdistoportocali.comNews DeskΜήπως υπήρχε κάποιο μήνυμα στη φράση "5 εκατ. ψέματα και 3 εκατ. εγκλήματα";

Τα νούμερα του Μαρινάκη

Μήπως υπήρχε κάποιο μήνυμα στη φράση “5 εκατ. ψέματα και 3 εκατ. εγκλήματα”;

Συνολικά κάνουν 8 ΕΚΑΤ. ψέματα και εγκλήματα

Κάποιοι που παρακολούθησαν με προσοχή τη συνέντευξη Μαρινάκη υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής με την αποστροφή “ο κ. Τσίπρας από τη μέρα που έγινε Πρωθυπουργός είπε 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα και παραμένει Πρωθυπουργός. Αυτό τα λέει όλα…”, θέλησε να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Η συγκεκριμένη ατάκα ειπώθηκε όταν ο Σρόιτερ είχε ρωτήσει για την υπόθεση του Noor 1.

Εάν αθροίσουμε τους δύο αριθμούς θα έχουμε συνολικά 8 εκατομμύρια ψέματα και εγκλήματα.

Σρόιτερ>Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί και τη δικαστική σας περιπέτεια σε κάθε ευκαιρία, μιλάει και για τον υπόδικο Μαρινάκη. «Νοοr1». Υπάρχει μια δίωξη και εις βάρος σας για χρηματοδότηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών… (διαβάζει κατηγορία). Εσείς λέτε ότι είναι μια σκευωρία.

Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και είναι ό,τι πιο άσχημο μπορεί να συμβεί ή να κάνει ένας άνθρωπος. Με το χέρι στην καρδιά κοιτάζοντάς σας στα μάτια, σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Για παράδειγμα: ασχολείστε με τα ΜΜΕ, εφημερίδες, κανάλι. Μια εφημερίδα αγοράζει χαρτί απαραίτητο για να τυπωθεί. Ενας τηλεοπτικός σταθμός χρειάζεται πολλές κάμερες να αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης σταθμού ή εφημερίδας διαλέγει με ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί και συμφωνεί σε ένα τίμημα για να αγοράσει χαρτί. Μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα και γίνεται η παραλαβή χαρτιού. Μετά από έναν χρόνο, η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε χαρτί, εμπλέκεται με μια υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη του καναλιού ή της εφημερίδας που αγόρασε χαρτί; Στη δική μας περίπτωση, από την εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγιναν δυο εμβάσματα σε μια εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία της εταιρείας μας τα οποία παραδόθηκαν κιόλας. Μετά από 14-15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι όλο. Αυτά που σας λέω έχουν ελεγχθεί. Πάρα πολλές φορές από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί τα παραμικρό. Πετρέλαιο αγοράζαμε, δεν είχαμε σχέση με όλα αυτά. Επίσης έχει γίνει ένα δικαστήριο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες. Το όνομα το δικό μου και της εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά. Οι αμερικανικές Αρχές που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις έχουν εκθέσεις, στις οποίες δεν αναφερόμαστε πουθενά.

Αρα δεν έχετε και κανένα θέμα να γίνει αυτή η δίκη, γιατί θα αποδειχθεί…

Ενα λεπτό, δεν υπάρχει δίκη, γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αν γίνει η δίκη.

Δεν είναι το θέμα αν θα γίνει η δίκη. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ ούτε καν σε δίκη. Πρόκειται για στημένη σκευωρία από ανθρώπους, για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν την ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα. Με το χέρι στην καρδιά, οι ρίζες μου είναι από την Κρήτη και από τον Πόντο και δεν έχω μάθει να με φτύνουν και να σκύβω το κεφάλι. Ολοι αυτοί, υπάρχουν και πολιτικοί, οι οποίοι έχουν ανάμειξη σε αυτή την ιστορία, θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα στα χρόνια που έρχονται. Και να μη βγουν αύριο και πουν «απειλή». Είναι μια υπόσχεση. Υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον συγκεκριμένων λειτουργών και συγκεκριμένων πολιτικών που σε λίγο καιρό θα βγουν αποφάσεις.

Εχετε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

Εχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό και στα ελληνικά δικαστήρια και υπάρχει και κάτι άλλο. Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο, που είναι μια κοινοτική οδηγία, ο οποίος ρητά γράφει ότι δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε μια δικαστική υπόθεση που είναι εν εξελίξει. Ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης καθημερινά δεν ακολουθούν τον νόμο, τον παραβιάζουν. Οπότε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεσή μου, για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει την ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο. Δεν μπορείς να παραβιάζεις έναν νόμο καθημερινά. Εγώ έχω οικογένεια, επιχειρήσεις, πολλούς φίλους, οπαδούς. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο και ειδικά σε έναν άνθρωπο σαν και εμένα. Δεν θα το επιτρέψω, θα δείτε σύντομα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας. Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν το εύχομαι ούτε στον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν μπορείς να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα και η κυβέρνηση καθημερινά να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένες υπηρεσίες εναντίον σου. Την Οικονομική Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, το δικαστικό Σώμα, το Λιμενικό…

Μου λέτε δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει βάλει όλους αυτούς τους φορείς να σας ψάχνουν, να σας κυνηγούν;

Ναι, είναι κάτι που δεν το συναντάς σε μια δημοκρατική χώρα. Οσο επίπονο και να ήταν για εμένα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, δεν έχουν βρει τίποτα. Ο Μαρινάκης δεν φοβάται. Αυτό όμως συμβαίνει με εμένα, όχι με άλλους επιχειρηματίες ή έλληνες πολίτες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα.

Το σχόλιό σας για τους στημένους αγώνες και την κατηγορία για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας.

Και αυτή είναι μια πονεμένη ιστορία, γιατί έχει φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο, έχουν γίνει αναιρέσεις. Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι όχι, είναι μια πονεμένη ιστορία που επανέρχεται, τελειώνει και ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου σε αυτά. Είναι κάτι το οποίο έχουμε ζήσει στο παρελθόν, έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια, ούτε εκεί υπήρξε το παραμικρό. Αρα δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

Να γίνω κακός; Μήπως δεν έχετε να φοβηθείτε γιατί μόλις γίνουν τα δικαστήρια θα καθαρίσει η ΝΔ;

Να σας απαντήσω με τη γλώσσα του κυρίου Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας από τη μέρα που έγινε Πρωθυπουργός είπε 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα και παραμένει Πρωθυπουργός. Αυτό τα λέει όλα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK