kourdistoportocali.comNews DeskΜια Ομάδα "Ε" μόνος του ο πατήρ Καρλούτσος

-Tι δίνετε, τι ζητάτε;

Μια Ομάδα “Ε” μόνος του ο πατήρ Καρλούτσος

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανακαλύπτει την Αμερική

 

 

Άντριου και Μάικ Μανάτος

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος

 

Με την βοήθεια του Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντούσε τον άνθρωπο-κλειδί που θα τον έφερνε σε επαφή με το πανίσχυρο ελληνοαμερικανικό λόμπυ και θα του άνοιγε τις πύλες του Λευκού Οίκου.

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος θα ήτο εκείνη η μυθιστορηματική σχεδόν φιγούρα η οποία θα αναλάμβανε να μυήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην σημασία της αγάπης και του σεβασμού προς την υπερδύναμη των ΗΠΑ. Ο διαδηλωτής ενάντια στην Πρσβεία των ΗΠΑ στις πορείες της 17ης Νοεμβρίου Αλέξης Τσίπρας, θα ανακάλυπτε την Αμερική εξίσου εντυπωσιασμένος με τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Σήμερα πλέον Αμερικανοί εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και funds κατεβαίνουν στο γραφείο του Νίκου Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου για να ακολουθήσει η ερώτηση-πεμπτουσία των επενδύσεων>

-Tι δίνετε, τι ζητάτε;

Ο επιχειρηματίας Αντριου Μανάτος με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ θα είναι ο δεύτερος άνθρωπος του πανίσχυρου ελληνικού λόμπυ που δείχνει πρόθυμο να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Πλέον έχει βρεθεί “κοινός τόπος” τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το Ισραήλ στον οικονομικό πόλεμο ενάντα στην Γερμανία.

ΟΙ ΗΠΑ για δεκαετίες ολόκληρες έβλεπαν ότι είναι αποκλεισμένες από τις μεγάλες μπίζνες στην χώρας μας. Σε όλες σχεδόν τον πρώτο ρόλο τον είχαν οι Γερμανοί και οι άνθρωποί τους στην Ελλάδα-πρωθυπουργοί αλλά και επιχειρηματίες. Ενας από τους λόγους που ο ΓΑΠ έφυγε νύχτα ήταν το γεγονός ότι οι Γερμανοί τον θεωρούσαν “αμερικανάκι”.

Στις Κάννες τον εκτέλεσαν.

Τώρα οι όροι έχουν αντιστραφεί. Η Γερμανία καλείται να πληρώσει ένα τίμημα που θα αγγίξει τα 40 δις ευρώ και δεν είναι άλλο από την υπόθεση VW. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται αποφασισμένες να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος ενώ πλησιάζει η εποχή της Χίλαρυ Κλίντον που δείχνει αποφασισμένη να κυβερνήσει (εάν εκλεγεί) δια Πυρός και Σιδήρου.

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέλεξε στρατόπεδο γι΄αυτό και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταινμάγιερ κατέφθασε αγχωμένος στην Αθήνα. Το πως θα αντιδράσουν οι Γερμανοί που δεν έχουν μάθει να χάνουν θα το δούμε προσεχώς.

Για την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας παίζει το τελευταίο του χαρτί-αυτό των ΗΠΑ-που μπορεί να αποδειχθεί και το πιο δυνατό χαρτί του.

Μόνο που οι Αμερικανοί αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές και ανθρώπους αποφασισμένους για μπίζνες.

Στις 11 και 12 Μαρτίου 2015 αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) επισκέφθηκε την Αθήνα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αξιωματούχους της Κυβέρνησης, πολιτικούς και διπλωματικούς παράγοντες, καθώς και με την ελληνοεβραϊκή κοινότητα.

Στην αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδροτης AJC Στάνλεϊ Μπέργκμαν και τον εκτελεστικό διευθυντή Ντέιβιντ Χάρις, μετείχε και ο Αντριου Μανάτος εκπροσωπώντας την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ. Στις συναντήσεις την αντιπροσωπεία συνόδευσαν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Ελληνικού Εβραϊσμού: ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο αντιπρόεδρος Μόρις Μαγρίζος και ο γεν. γραμματέας Μαρσέλ Σολομών, καθώς και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωϋσής και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαβίδ Σαλτιέλ.

Νομοθετική ρύθμιση μπορεί να βοηθήσει Έλληνες και Κύπριους να βρουν δουλειά στην Αμερική

​ Ο Άντριου Μάνατος της ομώνυμης εταιρείας προώθησης θεμάτων που αφορούν τον ελληνισμό στις ΗΠΑ, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ελληνοαμερικανικών φορέων και του νομοθετικού μηχανισμού του Αμερικανικού Κογκρέσου-γράφει η Ζωή Λεουδάκη.
 

Πως θα λειτουργήσει αυτή η προσπάθεια; «Μια ρύθμιση προστέθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο», εξηγεί ο κ Μάνατος «που, αν ψηφιστεί, θα επιτρέπει σε ελληνοαμερικανικούς να διαφημίζουν θέσεις εργασίας στην εταιρεία τους.  Ένα από τα προσόντα που θα ζητούν θα είναι γνώση της ελληνικής γλώσσας.  Αν δεν υπάρχει κανένας αμερικανός με τα συγκεκριμένα προσόντα για τη θέση, τότε θα μπορούν να προσλάβουν Έλληνες, ή Κύπριους πολίτες». 
 
Ο κ. Μάνατος επεσήμανε ότι η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής TEGA και η προώθηση της ρύθμισης έγινε για να αντιμετωπιστεί η ανεργία στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και γιατί παρατηρείται, κατά τη γνώμη του, «διάβρωση» της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών παραδόσεων στις ΗΠΑ.
 
«Επικεντρωνόμαστε», τονίζει «μόνο στο να βοηθήσουμε Έλληνες και Κύπριους που θα έρθουν εδώ και θα βοηθήσουν με τη σειρά τους την ελληνοαμερικανική κοινότητα να διατηρήσει την κουλτούρα της».
 
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνει, γίνονται επαφές με εταιρείες που ανήκουν σε ελληνοαμερικανικούς, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι και να εξασκήσουν τα ελληνικά τους και να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Μέρος των καθηκόντων αυτών που θα έρθουν με τη συγκεκριμένη βίζα (J1) θα είναι ή διδασκαλία των ελληνικών στο προσωπικό της εταιρείας ή τον διευθυντή της εταιρείας.
 
Η συγκεκριμένη μεταναστευτική νομοθεσία, αν ψηφιστεί, θα δίνει τη δυνατότητα σε ειδικευμένους επιστήμονες από χώρες, των οποίων το μεταναστευτικό ρεύμα προς τις ΗΠΑ ήταν λιγότερο από 5.000 άτομα το χρόνο που μας πέρασε, να απασχολούνται σε εταιρίες στην Αμερική για 18 μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης της άδειας αυτής εργασίας.  Το σημαντικό είναι ότι προστέθηκε, στη νομική διατύπωση του νομοσχεδίου, σημείο που αφορά την γνώση ξένης γλώσσας σαν καθοριστικό προσόν για την απόδοση άδειας εργασίας.
 
Η ευρύτερη τροπολογία υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας και παραπέμπεται για να εξεταστεί από την ολομέλεια του σώματος.  Το σημαντικό είναι ότι η τροπολογία χαίρει διακομματικής υποστήριξης.  Ο Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ (Charles Schummer), Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη, κατέθεσε την τροπολογία η οποία υποστηρίζεται επίσης και απ’ τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Λίνζι Γκράχαμ(Lindsey Graham), από τη Νότια Καρολίνα.
 
Επόμενο βήμα θα είναι να εξεταστεί το θέμα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.  Η πορεία μίας τροπολογίας είναι περίπλοκη και μακροσκελής.  Τι πιθανότητες έχει όμως να περάσει;
 
Ο κ. Μάνατος δίνει ένα 70% πιθανότητα να περάσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο στο σύνολό του και «και αν περάσει η μεταναστευτική νομοθεσία, τότε η συγκεκριμένη τροπολογία έχει πιθανότατα 80% να περάσει και εκείνη».
 
Ο κ. Μάνατος πιστεύει επίσης ότι το μεταναστευτικό νομοσχέδιο μπορεί να εγκριθεί σχετικά σύντομα, το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
 
Παράλληλα με την νομοθετική διαδικασία, έχει κινητοποιηθεί και ένας ολόκληρος μηχανισμός στα πλαίσια της Επιτροπής για την Προσωρινή Απασχόληση Ελλήνων στην Αμερική, για να προλειάνει το έδαφος σε περίπτωση που η ρύθμιση εγκριθεί.  Η επιτροπή θα συνεργαστεί με Ελληνοαμερικανικές εταιρείες και θα τις βοηθήσει στην δημιουργία θέσεων εργασίας που θα λαμβάνουν υπόψη τις πρόνοιες του νόμου.  Επίσης η επιτροπή TEGA θα βοηθήσει Έλληνες και Κύπριους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις.

 

 

Το ίδρυμα “The Washington Oxi Day Foundation” (www.oxidayfoundation.org) βρίσκεται πίσω από το εντυπωσιακό VIDEO του ΟΧΙ που δεν είναι παρά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την πληροφόρηση των φορέων χάραξης πολιτικής και του κοινού της Αμερικής, για την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και την προβολή σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες και συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία και την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Honorary Advisory Board Members

His Eminence Archbishop Demetrios, Greek Orthodox Archbishop of America

Morrie Amitay, Vice Chairman, Jewish Institute for National Security Affairs

Bill Antholis, Managing Director, Brookings Institute

George Chacalli, Ambassador of Cyprus to the United States

Jim Chanos, president and founder, Kynikos Associates

Suzan Johnson Cook, Former US Ambassador-at-Large for International Religious Freedom

Peter Economides, Founder and Owner, Strategic Brand Consultancy

Carl Gershman, President, National Endowment for Democracy

Alexander Kitroeff Professor of History, Haverford College

Tom Korologos, Former US Ambassador to Belgium

Nicholas Logothetis, Libra Group, Board of Directors

George Marcus, Founder and Chairman, Marcus & Millichap

Thomas Miller, Former US Ambassador to Greece

Andrew Natsios, Former USAID Administrator

John Negroponte, Former Director of National Intelligence / Undersecretary of State / US Ambassador to the United Nations

Peggy Sotirhos Nicholson, Executive Director, Jaharis Family Foundation

Christos Panagopoulos, Ambassador of Greece to the United States

Colonel Evangelos Papadopoulos, Defense and Military Attache, Embassy of Greece

 

Board of Directors

Leon Andris

Father Alexander Karloutsos, Greek Orthodox Archdiocese of America

Dimitri Nionakis, Admirals Bank

 

Executive Leadership

Andrew Manatos, Founder and President

Mike Manatos, Executive Director

 

 

 

2015 SPONSORS

This important activity in Washington, DC is made possible by the generous support of the following individuals and organizations:

Gold Sponsors

Anonymous

Nicholas J. & Anna K. Bouras Foundation

Jim Chanos and Kynikos Associates

Manatos & Manatos

George & Judy Marcus

James & Zoe Moshovitis


Silver Sponsors

Libra Group

Dean & Marianne Metropoulos

Michael & Robin Psaros


Bronze Sponsors

Maria Allwin

Calamos Investments

Earth Friendly Products (ECOS)

Gus Kalaris and Axios Wines

Markos & Eleni Tsakopoulos Kounalakis

Dennis & Karen Mehiel

National Hellenic Society

The James and Theodore Pedas Family Foundation

Erika Spyropoulos

Pavlos & Konstantina N. Vardinoyannis

Stephen G. & Thelma S. Yeonas


Supporters

AHEPA

Leon & Robyn Andris

AVI Foodsystems

Drake & Maria Behrakis

Chrysovalantis Kefalas

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Όταν ο αρχηγός είχε αποκαλέσει άνθρωπο των Μυστικών Υπηρεσιών τον Κουφοντίνα
Ο Λιγνάδης ανάμεσα στους 100 πιο “Επιδραστικούς” Έλληνες!
Στα άδυτα του Λιγνάδη
Η Θάτσερ δεν έκανε πίσω με τον Μπόμπι Σαντς και είχε και τον κόσμο με το μέρος της
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Πως ο Κουφοντίνας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Χρήστο Μάτη αφού πρώτα τον κέρασε γλυκά
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ
Πρωτοφανές πανευρωπαϊκό μπάχαλο με το εμβόλιο της Astrazeneca> Και για τους 65+ λένε τώρα
Αφού καταδικάστηκε για δωροδοκία τώρα κάνει πόλεμο στο γήπεδο της ΑΕΚ
Ο βιαστής, λαμπρός νέος, με τη βοήθεια του κόμματος διοριζόταν σε θέσεις-κλειδιά
7 βόμβες, 227 τόνων στη Συρία, το πρώτο ηχηρό μήνυμα Joe Biden σε Putin