kourdistoportocali.comNews DeskRemdesivir> Mία Αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας με 100 δις χρηματιστηριακή αξία δίνει ελπίδες στη μάχη κατά του Covid-19

Gilead Sciences VS Covid-19

Remdesivir> Mία Αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας με 100 δις χρηματιστηριακή αξία δίνει ελπίδες στη μάχη κατά του Covid-19

Το αντι-ιικό φάρμακο έχει δείξει δυναμική στη θεραπεία του MERS και του SARS

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο, ο δρ. Fauci ανέφερε ότι οι δοκιμές του πειραματικού αντιικού φαρμάκου remdesivir της  Gilead Sciences έδειξαν “ξεκάθαρα θετική επίδραση ως προς τον χρόνο ανάκαμψης” των ασθενών.

Οι New York Times ανέφεραν ότι η FDA σχεδιάζει να ανακοινώσει ακόμη και εντός της ημέρας τη χορήγηση έκτακτης ειδικής άδειας για χρήση του remdesivir.

Ο εκπρόσωπος της FDA Michael Felberbaum δήλωσε στο CNBC ότι “ως μέρος της δέσμευσης της FDA να επισπεύσει την ανάπτυξη και τη διαθεσιμότητα πιθανών θεραπειών του Covid-19, ο Oργανισμός βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Gilead Sciences σχετικά με τη διάθεση του remdesivir σε ασθενείς το συντομότερο δυνατό, όπου κρίνεται κατάλληλο.”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει το remdesivir της Gilead ως πιθανή θεραπεία για τον ιό, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερους από 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ορισμένες μελέτες δοκιμάζουν το φάρμακο για να δουν εάν είναι αποτελεσματικό στο να σταματά την αναπαραγωγή του κορονοϊού, ωστόσο δεν αποτελεί ακόμη αποδεδειγμένη θεραπεία.

Η Gilead δημοσιοποίησε επίσης τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Τετάρτης από τη δική της μελέτη, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον το 50% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία πέντε ημερών με remdesivir είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται. Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 397 ασθενείς με σοβαρές περιπτώσεις Covid-19.

Η Gilead Sciences με χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 δις ευρώ είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρία που ερευνά και αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς, όπου υπάρχουν σημαντικά θεραπευτικά κενά.

“Με κάθε νέα έρευνα και ανακάλυψη θεραπειών αναζητούμε τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο. Η Gilead εστιάζεται στους τομείς του HIV/AIDS, των ηπατιτίδων Β & C και των σοβαρών καρδιοαναπνευστικών παθήσεων…”

Αυτή τη φορά, είναι το πειραματικό αντι-ιικό φάρμακο remdesivir (το οποίο παρουσιάζει ενδείξεις αποτελεσματικότητας ενάντια στη θανατηφόρα έκρηξη του κοροναϊού COVID-19) αυτό που θα φέρει στο προσκήνιο την  εταιρία, που ίδρυσε ο Michael L. Riordan-photos, το 1987 στο Foster City της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

 

 

Πρόκειται για μία πρωτοπόρο βιοφαρμακευτική εταιρία, με μία ταχύτατα διευρυνόμενη γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων και με μία αυξανόμενη ερευνητική δραστηριότητα στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Απασχολεί περίπου 7.000 εργαζόμενους και στις πέντε ηπείρους. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής χάρη στις καινοτόμες θεραπείες που έχει αναπτύξει η Gilead.

Η τιμή των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% τη Δευτέρα μετά τις δηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι το remdesivir μπορεί να είναι μια πιθανή θεραπεία.

Στελέχη του ΠΟΥ ανέφεραν ότι πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές για το remdesivir σε ανθρώπους και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός εβδομάδων.

Σύμφωνα με το CNN, η Gilead δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές στην Κίνα σε δύο κλινικές δοκιμές για ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Μια μελέτη είναι σε ασθενείς με σοβαρή ασθένεια και η άλλη περιλαμβάνει ασθενείς με μέτρια νόσο και τα αποτελέσματα αναμένονται τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Gilead.

Το Remdesivir είναι ένα πειραματικό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του ιού Ebola και έχει δείξει δυναμική στη θεραπεία του MERS και του SARS, δύο ιούς παρόμοιους με τον κοροναϊό που ξεκίνησε από τη Wuhan.

Μόλις το περασμένο μήνα (Μάρτιος 2020) η Gilead ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει τη Forty Seven, μια εταιρεία ανοσο-ογκολογικής κλινικής που βρίσκεται στο Menlo Park, CA, για περίπου 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσω της συμφωνίας συγχώνευσης, η Gilead θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της κοινής μετοχής Forty Seven για 95,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Gilead.

Μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς, η Gilead θα αποκτήσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές που δεν προσφέρθηκαν στην προσφορά μέσω μιας δεύτερης συγχώνευσης, στην ίδια τιμή με την προσφορά.

Η αποκάλυψη θα δώσει στην Gilead πρόσβαση στον εξεταζόμενο υποψήφιο παραγωγό μολύβδου Forty Seven, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα στην κλινική ανάπτυξη για τη θεραπεία πολυάριθμων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του μυελοδυσπλαστικού συνδρόμου, της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας και του διάχυτου λεμφώματος μεγάλων Β-λεμφοκυττάρων. Η θεραπεία λειτουργεί με το CD47, μια πρωτεΐνη που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να αποφύγουν την καταστροφή για να επιτρέψουν στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να εξαλείψει τα ίδια τα κύτταρα.

“Η συμφωνία αυτή βασίζεται στην παρουσία της Gilead στην ανοσολογική ογκολογία και προσθέτει σημαντικό δυναμικό στον κλινικό μας αγωγό”, δήλωσε ο Daniel O’Day (έως το 2019 Chief Executive Officer της Roche Pharmaceuticals), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gilead.

“Το Magrolimab συμπληρώνει την υπάρχουσα εργασία μας στην αιματολογία, προσθέτοντας ένα πρόγραμμα μη κυτταρικής θεραπείας που συμπληρώνει τον αγωγό κυτταρικών θεραπειών του Kite για αιματολογικούς καρκίνους. Με ένα προφίλ που προσφέρεται για θεραπείες συνδυασμού, το magrolimab θα μπορούσε να έχει μετασχηματιστικά οφέλη για μια σειρά τύπων όγκων. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την εξαιρετικά έμπειρη ομάδα στα Forty Seven για να βοηθήσουμε τους ασθενείς με μερικές από τις πιο δύσκολες μορφές καρκίνου ».

“Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για τους ασθενείς, οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν κάποια μέρα από τις μελλοντικές αντι-CD47 θεραπείες και άλλες ανοσο-ογκολογικές θεραπείες που βασίζονται στην έρευνά μας και από ένα συναρπαστικό χρόνο για τα Forty Seven, καθώς αυτό μας επιτρέπει να επιτύχουμε το όραμά μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς να νικήσουν τον καρκίνο τους “, πρόσθεσε ο Mark McCamish, MD, PhD, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Forty Seven. . “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε στη Gilead και πιστεύουμε ότι συνδυάζοντας την επιστημονική μας εμπειρία με τη δύναμη της Gilead στην ανάπτυξη θεραπειών που τροποποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τις θεραπείες μας”.

Το 2017 η Gilead Sciences θα εξαγόραζε την Kite Pharma Inc έναντι 11 δισ. δολαρίων σε μια συμφωνία με μετρητά, όπως ανέφερε η WSJ.

Η Kite είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον αναδυόμενο κλάδο των CAR-T, δηλαδή της θεραπείας με χιμαιρικό αντιγόνο υποδοχέα T-cell, που αξιοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος για να αναγνωρίζουν και να επιτίθενται σε κακοήθη κύτταρα.

H Gilead Sciences Hellas λειτουργεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 1995. Αρχικά, είχε ιδρυθεί με την επωνυμία NeXstar Pharmaceuticals Inc. και το 2001 έλαβε την επωνυμία που έχει σήμερα.

Στη χώρα μας η εταιρία διαθέτει πρωτότυπα σκευάσματα για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS, των ηπατιτίδων Β & C, των σοβαρών συστηματικών μυκητιακών λοιμώξεων και της κυστικής ίνωσης.

Η γκάμα των 18 φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάρμακα πρώτης γραμμής, όπως τα μόνα διαθέσιμα σήμερα ολοκληρωμένα θεραπευτικά σχήματα για τη θεραπεία της HIV λοίμωξης σε ένα μόνο δισκίο την ημέρα.

Ο Διευθυντής της Gilead Sciences στην Ελλάδα, κύριος Σάββας Χαραλαμπίδης-κεντρική photo, με αφορμή παλαιότερη  δωρεά προς το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα αναφερόμενος στην τριαντάχρονη πορεία της εταιρείας σημείωσε ότι «Η εταιρεία μας είναι μία πρωτοπόρος βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς με σημαντικά θεραπευτικά κενά, όπως είναι η HIV λοίμωξη, η Ηπατίτιδα Β και C, αιματολογία/ογκολογία, επανεπενδύοντας μάλιστα σημαντικό μέρος των κερδών της στον τομέα αυτό. Σήμερα γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της το 1987. Τριάντα χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τριάντα χρόνια που παραμένουμε πιστοί στο όραμα και την αποστολή μας».

Αναφορικά με την παρουσία της Gilead Science στην Ελλάδα ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε ότι «από το 2001 ως σήμερα έχουμε αποδείξει έμπρακτα την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη υποστηρίζοντας προγράμματα που έχουν στόχο να προάγουν την επιστημονική ενημέρωση στην Ελλάδα και διαθέτοντας πολύ σημαντικούς πόρους για να στηρίξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη του HIV, της Ηπατίτιδας B και C αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και διασύνδεση με τη θεραπεία ατόμων που μπορεί να είναι φορείς αυτών των ασθενειών».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Μακελειό στα εστιατόρια (-90%) και το αστείο κράτος μειώνει ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα
Εκδίκηση πάθους;
H πλάνη των μεγάλων αριθμών>Αποκαλύπτουμε γιατί δεν θα πάρεις σεντ από τα δις της Ε.Ε.
Το ηθικό κεφάλαιο μίας σπουδαίας Ελληνίδας βιομηχάνου
Οργή λαού για την αστυνομική βία> Νέα σοκαριστικά βίντεο από το θάνατο του Φλόιντ
ΣΟΚ>Δείτε τι χαρτιά ζητάει το κράτος για ανανέωση άδειας λειτουργίας φροντιστηρίου στο Γαλάτσι!
Με χολιγουντιανή διαφορά μπροστά ο Κυριάκος. Πιο ασταμάτητος και από τον Μέσι
32.5 δισ. ευρώ θέλει να μας δώσει η Κομισιόν αλλά τα 10 δισ. με Μνημόνια (δάνεια)
Δείτε πως ένας φορέας κορωνοϊού προκαλεί μακελειό σε συρμό μετρό
Η ΝΔ χάνει δύο μονάδες και την χρυσή ευκαιρία για πρόωρες εκλογές
Tο Divani Apollon Palace & Thalasso επαναλειτουργεί από 1η Ιουνίου
ΣΕΒ-ΕΚΤΑΚΤΟ>Η πανδημία μετέτρεψε το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα σε ψηφιακό