kourdistoportocali.comNews DeskΜία ακόμη επιτυχία του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Mετά την Αρετή η Σταυρούλα

Μία ακόμη επιτυχία του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Ο ίδιος όπως όλα δείχνουν θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Νovartis

Mετά και την αποφυλάκιση της συζύγου του Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος  έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχής.

Η συμμετοχή του σε τεράστιες υποθέσεις, όπως αυτή του Βίκτωρα Ρέστη, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του συγχωρεμένου Θέμου Αναστασιάδη, του Γιώργου Κουρή, της Αρετής Τσοχατζοπούλου, των Κεντέρη-Θάνου, και ο τρόπος που τις έχει χειριστεί για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους εντολείς του, δικαιολογημένα τον έχουν ανεβάσει στην κορυφή-σημείωνε το 2015 η εφημερίδα Αποψη, σε ένα αφιέρωμα που παραμένει διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μια και οι επιτυχίες του Δημητρακόπουλου διαδέχονται η μία την άλλη. Ο ίδιος όπως όλα δείχνουν θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση Νovartis.

Το ξεκίνημα…
Εξάλλου από το 1987, όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ίδρυσε το γραφείο του, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Όπως επίσης και η μακρά οικογενειακή νομική παράδοση από το έτος 1941, όταν ο πατέρας του Αναστάσιος Δημητρακόπουλος εγγράφηκε για πρώτη φορά στο μητρώο του Δ.Σ.Α.

Το δικηγορικό γραφείο μετατράπηκε σε δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «Μιχάλης Α. Δημητρακόπουλος Δικηγορική Εταιρεία» το έτος 2007. Η μεταβολή αυτή κρίθηκε αναγκαία, έτσι ώστε η δικηγορική εταιρεία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της εποχής. Η εταιρεία στελεχώνεται από τον ιδρυτή της Μιχάλη Α. Δημητρακόπουλο, εταίρους, μόνιμους συνεργάτες, διοικητικό προσωπικό και ασκούμενους δικηγόρους. Συνεργάζονται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, με ειδικούς επιστήμονες (οικονομολόγους, φοροτεχνικούς, μηχανικούς, ιατρούς κ.λπ.), για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις. Προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των πελατών και των υποθέσεων, υπάρχει συνεργασία με μεγάλες νομικές εταιρείες του εξωτερικού και με έμπειρους δικηγόρους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ηταν ο δικηγόρος που αποφυλάκισε την Αρετή Τσοχατζοπούλου. Σε αυτή την υπόθεση ο Mιχ. Δημητρακόπουλος, όχι μόνο τόνισε πως η κόρη δεν γνώριζε και δεν ευθύνεται για τις πράξεις του πατρός της, αλλά πέτυχε την αποφυλάκισή της, αφού κατάφερε να πείσει τη Δικαιοσύνη αφενός μεν για τους κοινωνικούς λόγους (τα ανήλικα παιδιά της), αφετέρου δε να επιστρέψει ένα σπίτι που της είχε γράψει ο πατέρας της (προϊόν των μιζών για τα εξοπλιστικά) στο Δημόσιο.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι έχει εκτίσει ένα σημαντικό τμήμα της ποινής της, έχει τρία ανήλικα παιδιά που χρειάζονται τη φροντίδα της και, επιπλέον, με ανέκκλητη εντολή έχει συναινέσει στην εκχώρηση υπέρ του Δημοσίου όλων των περιουσιακών της στοιχείων που δεσμεύθηκαν από τις δικαστικές αρχές. Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της», ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να αγκαλιάσει την κόρη του εμφανώς συγκινημένος.

Άλλη μία επιτυχία είναι η αποφυλάκιση του Βίκτωρα Ρέστη. «Η Δικαιοσύνη εκτιμώντας ορθά τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, σε συνδυασμό με ουσιώδη νεότερα στοιχεία και δικονομικές ενέργειες του κ. Ρέστη, έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιχ. Δημητρακόπουλος. «Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνισθεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητά του και συγχρόνως θα συνεχίσει μαζί με τους χιλιάδες εργαζομένους του την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.

Βέβαια, ο Μιχ. Δημητρακόπουλος έχει επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σε άλλες περιπτώσεις. Όπως, για παράδειγμα, τις αποφυλακίσεις των επιχειρηματιών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, αυτή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ προ ετών έδωσε μάχη και πέτυχε την αθώωση της Κατερίνας Θάνου και του Κώστα Κεντέρη. Η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, μετά τη λήξη της διαδικασίας, έχει μείνει στην ιστορία: «Οι Ολυμπιονίκες μπορούν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά»…

Mε την αποφυλάκιση και της Σταυρούλας Κουράκου ίσως να μην υπάρχει άλλος δικηγόρος στην Ελλάδα με τόσες αποφυλακίσεις πελατών του…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK