kourdistoportocali.comNews DeskΜετά τον Βαληνάκη ένα ακόμη στέλεχος έρχεται να μιλήσει για νοθεία στις εκλογές που ανέδειξαν τον Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ

Η εμπλοκή INFOSOLUTIONS και Vodafone

Μετά τον Βαληνάκη ένα ακόμη στέλεχος έρχεται να μιλήσει για νοθεία στις εκλογές που ανέδειξαν τον Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ

Kάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο Donald Trump για την εκλογή του Joe Biden

Kάτι αντίστοιχο υποστηρίζει και ο Donald Trump για την εκλογή του Joe Biden.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει αναπάντητες τις αιχμές που αμφισβητούν την διαδικασία της εκλογής του. Το γεγονός είναι ότι η ΝΔ δείχνει πλέον να έχει υπαρξιακές αγωνίες.

Μετά τον κ. Γιάννη Βαληνάκη ο οποίος αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Washington ένα ακόμη καραμανλικό στέλεχος έρχεται να διατυπώσει ερωτηματικά για την εκλογή αυτή κάθε αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Ο πρώην γραμματέας Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ κ. Καραχάλιος κάνει λόγο για νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που ανέδειξαν σε αρχηγό τον κ. Μητσοτάκη.

Σαφείς κατηγορίες ότι νοθεύτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016 προκειμένου να αναδειχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος του κόμματος, εξαπέλυσε ο τ. γραμματέας Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ επί προεδρίας Κ.Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος.

Αποκάλυψε ότι ακόμα «εκκρεμεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης αγωγή/μήνυση της Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της εταιρίας που ανέλαβε να διαχειριστεί την εκλογική διαδικασία» και διερωτάται «αν η παρούσα Διοίκηση έχει υποστηρίξει την κίνηση ή αδρανεί καθώς όταν συζητήθηκε η αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας 4 χρόνια μετά (Δεκέμβριος 2019) η ΝΔ που ήδη είχε γίνει κυβέρνηση δεν έστειλε καν μάρτυρα»!

Και σημειώνει ακόμα για την διαδικασία την οποία θεωρεί ότι νόθευσε το τελικό αποτέλεσμα:

«Με την κάθοδο 3 υποψηφίων ήταν πιστεύω πως καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη την εκλογή Μεϊμαράκη από τον πρώτο γύρο. Έτσι θα κέρδιζαν δύο εβδομάδες ίντριγκας και υπόγειων συμμαχιών.

Για να κατέβει όμως ο 3ος (ο Άδωνις), παραβιάστηκαν οι κανόνες αφού η υποψηφιότητα ήταν εκπρόθεσμη…

Για λόγους σεβασμού στη μνήμη αυτού που έβαλε την 50η υπογραφή για τον Άδωνι δεν θα αναφερθώ ούτε βέβαια στο όνομα ούτε στην επαγγελματική ενασχόλησή του.

Εξ αυτών όμως τεκμαίρεται η στήριξη πανίσχυρων οικονομικών και μιντιακών παραγόντων .

Η εκλογική επιτροπή συστηματικά αγνόησε την επιτήρηση της προόδου του έργου το οποίο είχε ανατεθεί στην μικρή και σχετικά άπειρη εταιρία INFOSOLUTIONS.

Η εκλογική επιτροπή στις 6 πμ της ίδιας της ημέρας των εκλογών δεν είχε παραδώσει πλήρεις καταλόγους μελών ΚΕΦΕ για να γίνει η ενσωμάτωσή τους!

Δεν είχε στείλει καν όλα τα απαραίτητα tablets για την καταγραφή των αποτελεσμάτων στους σντιπροσώπους.

Δεν είχε μεριμνήσει να δοθούν 2 (!) γραμμές internet να διασυνδεθούν τα κεντρικά της Συγγρού με τα γραφεία της εταιρείας. Με αφορμή την εκλογική «νοθεία»:

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, όταν «έπεσε το σύστημα». Εκείνη τη στιγμή ο Μεϊμαράκης φέρεται να προηγείτο με ποσοστό 56%!!!

Ενέγραψαν μαζικά και παρατύπως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέλη στη ΝΔ.

Ο ίδιος ο σημερινός Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μάλιστα μάλλον ψήφισε παράτυπα, αφού εξακολουθούσε να είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ! Επίσης άφησε σχετικές αιχμές σε άρθρο του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα!

Η VODAFONE νομίζω δεν έκανε νοθεία στην καταγραφή των αποτελεσμάτων του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου. Αλλά έχει ενδιαφέρον η σύμπτωση της παρουσίας της Vodafone σε κάθε αρνητικό κομβικό σημείο της πορείας της ακηδεμόνευτης Κεντροδεξιάς:

Πτώση το 1993, υποκλοπές κλπ.

Ένας πολιτικός γόνος, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μόλις 115.162 ψήφους «δικούς του», εκ των οποίων το 1/3 ήταν σημιτικοί εισοδιστές , ούτε καν το 1/3 των συμμετεχόντων στις εκλογές (πήρε μόλις 28,50%) κατάφερε να αλλοιώσει τη βούληση ενός ολόκληρου κόμματος»!

Δείτε τι έγραφαν τότε η Ναυτεμπορική και το Euro2day ξεκινώντας από τη πρώτη>

Αντιμέτωπη με το φάσμα της διάσπασης βρίσκεται πλέον η Ν.Δ., αφού η χθεσινή αποτυχία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας προκάλεσε σοβαρότατο ρήγμα μεταξύ του προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη και των Απ. Τζιτζικώστα και Κυρ. Μητσοτάκη, με όλες τις πλευρές να αφήνουν υπονοούμενα ότι η χθεσινή εξέλιξη ήταν προσχεδιασμένη.

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης κάλεσαν μάλιστα τον πρόεδρο της Ν.Δ., να παραιτηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της νέας διαδικασίας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, το περιβάλλον του οποίου διαβεβαιώνει πάντως ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες.

Η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών έχει φέρει τη Ν.Δ. στα πρόθυρα του εμφυλίου, καθώς η γενικευμένη καχυποψία που επικρατούσε στη γαλάζια παράταξη έδωσε τη θέση της σε ευθείες καταγγελίες περί παρασκηνιακής δράσης και απόπειρας πολιτικής επικράτησης ερήμην των ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, άρχισαν να διακινούνται σενάρια περί εισηγήσεων που δέχονται υποψήφιοι να αποχωρήσουν από τη διαδικασία ή ακόμη και από το κόμμα σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους για άμεση διεξαγωγή των εκλογών και τήρηση του καταστατικού που προβλέπει άμεση εκλογή.

Το αρνητικό κλίμα επιβάρυναν, όμως, και οι βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του, αλλά και οι νέες φήμες που κυκλοφόρησαν περί εμπλοκής των πρώην προέδρων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση της εκλογής.

Η Ν.Δ. κινείται, πάντως, από χθες σε αχαρτογράφητα νερά, αφού ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε στο αίτημα των άλλων υποψηφίων για άμεση συνάντηση των «τεσσάρων», ενώ το περιβάλλον του παρέπεμψε για την Τετάρτη τη σύγκληση της Κ.Ο. της Ν.Δ., όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Πάντως, κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ευάγγελου Αντώναρου για ματαίωση των εκλογών και διεξαγωγή συνεδρίου και διαβεβαίωσαν ότι οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν σε δύο ή τρεις εβδομάδες, κάτι που αμφισβητείται όμως από πολλούς.

Αίσθηση, προκάλεσε, όμως και η διαρροή που υπήρξε περί πρόθεσης του κ. Μεϊμαράκη να επικοινωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή πριν υλοποιήσει τις αποφάσεις του. Κατά πληροφορίες ο κ. Καραμανλής τάσσεται υπέρ της άμεσης διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη προέδρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης απορρίπτει, πάντως, τις προτάσεις των αντιπάλων του να παραιτηθεί και να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος. «Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) Θ. Αμπατζόγλου και ξεκαθάρισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Αμπατζόγλου αντέκρουσε, επίσης, τις αιτιάσεις περί υπαιτιότητας του κ. Μεϊμαράκη και επέρριψε όλες τις ευθύνες στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο. «Ευθύνες υπάρχουν σε όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και αυτές θα τις δούμε. Να ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ» δήλωσε.

«Γαλλικά» Μεϊμαράκη

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε παράλληλα βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των δύο αντιπάλων του που του ζήτησαν να παραιτηθεί.

Η αρχή έγινε χθες το μεσημέρι όταν ο κ. Μεϊμαράκης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί λόγω του φιάσκου της αποτυχημένης εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε με πρωτοφανείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Μητσοτάκη.

Το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να αποσυρθεί και από υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέψευσαν αυτόν τον ισχυρισμό και ξεκαθάρισαν ότι ο «πολιτικός πολιτισμός» του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν θα του επέτρεπε ποτέ να προτείνει κάτι τέτοιο. Από τα βέλη του κ. Μεϊμαράκη δεν ξέφυγε, όμως, ούτε ο κ. Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη χαρακτήρισαν «άσχετο» τον κ. Τζιτζικώστα, καταλογίζοντάς του ότι από τη μία πλευρά ζητεί συνάντηση με τον κ. Μεϊμαράκη και από την άλλη ζητεί να συναντηθεί μαζί του στο πλαίσιο συνάντησης των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων.

«Ο κ. Τζιτζικώστας είναι άσχετος, οφείλει να ξέρει τα στοιχειώδη» ανέφερε στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η ΚΕΦΕ έβαλε ένα «σαπάκι» να κάνει εκλογές, με αποτέλεσμα να «σκάσει το σύστημα».

Οι κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης επέμειναν, ωστόσο, στην ανάγκη να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την αποτυχία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, αναγνωρίζοντας όμως και τις ευθύνες του κ. Παπαμιμίκου.

«Κάποιοι πρέπει αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πρέπει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος για να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής αρχηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, καθώς και όλων των μελών της» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι ο κ. Μεϊμαράκης από την αρχή δήλωνε ότι δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και ήθελε να την απαξιώσει, αφήνοντας αιχμές για το αν υπήρχε πρόθεση αναβολής των εκλογών.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε, όμως, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε σε παραίτηση τον κ. Μεϊμαράκη και πρότεινε να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία δήλωσε ότι βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο αν συμφωνήσουν και οι τέσσερις υποψήφιοι.

Επίσης πρότεινε, όπως και ο Αδωνις Γεωργιάδης (καθώς και άλλοι 15 βουλευτές του κόμματος), να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό η Κ.Ο. της Ν.Δ. με τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων προέδρων προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη άφησαν πάντως αιχμές και κατά του κ. Τζιτζικώστα για την αναβολή της διαδικασίας, συνδέοντάς τον με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει πάντως γνωστό αν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος θα υπέβαλε την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί.

Σε πολύ ηπιότερους τόνους από τους συνυποψηφίους του κινήθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε δόλος πίσω από την αναβολή των εκλογών.

«Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής, ως πρόεδρος της Ν.Δ. και εγγυητής της διαδικασίας, διενήργησε άψογες και αδιάβλητες εκλογές. Αυτό δεν συνέβη τώρα» ανέφερε. Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων για να λυθεί το πρόβλημα.

«Δεν θα διαλύσει κανείς τη Ν.Δ.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Aδωνις Γεωργιάδης και έστρεψε τα βέλη του κατά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα

Οι εκλογές στη Ν.Δ. αναβλήθηκαν λόγω σοβαρότατων τεχνικών δυσκολιών, που παρουσιάστηκαν από τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ν.Δ., το αρχικό πρόβλημα ήταν ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το λογισμικό που διέθεσε η εταιρεία Infosolutions για τη σύνδεση των φορητών υπολογιστών με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνέπεια του προβλήματος ήταν να μην καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική διασταύρωση των συμμετεχόντων στις εκλογές με τους εκλογικούς καταλόγους.

Υπήρξαν, όμως, και πολυάριθμα προβλήματα με τον αριθμό των τερματικών, με την περιορισμένη αυτονομία, αλλά και με τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Τελικά έπειτα από τέσσερις ώρες ταλαιπωρίας κατά την οποία ψήφισαν περίπου 1.500 με 2.000 άτομα με χειρόγραφο σύστημα η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε.

Ερωτήματα, πάντως, εγείρει το γεγονός ότι όλα αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν αίφνης και θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε περίπτωση που είχε προηγηθεί μια γενική δοκιμή της εφαρμογής του συστήματος.

Την αδυναμία του συστήματος να λειτουργήσει είχε παραδεχτεί, πάντως, το βράδυ της παραμονής των εκλογών το μέλος της ΚΕΦΕ Αλ. Κόκκαλης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν» ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, επιρρίπτοντας την πλήρη ευθύνη στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Στελέχη της Ν.Δ. συνέδεσαν, πάντως, την εταιρεία Infosolutions με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι είχε ανάβει την ηλεκτρονική ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου επί της κυβερνητικής του θητείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της εταιρείας Infosolutions ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία λειτουργίας του συστήματος και επέστρεψε στη Ν.Δ. την προκαταβολή που είχε λάβει.

Το δημοσίευμα του Euro2day>

Δημοσιεύθηκε: 23 Νοεμβρίου 2015 – 07:48

InfoSolutions: H OE (!) που έγινε διάσημη για τις μη-εκλογές στη ΝΔ

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, αλλά η Νέα Δημοκρατία είχε αναθέσει, μάλιστα κατόπιν ενδελεχούς έρευνας όπως έχει γίνει γνωστό (!), την τεχνολογική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας που εξελίχθηκε σε φιάσκο σε μία Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.) με έδρα τη Γλυφάδα.

Πρόκειται για την InfoSolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης – Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), η οποία μπορεί να ατύχησε με τις εκλογές της Ν.Δ., αλλά είχε επιλεγεί από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, για τη συντήρηση των τεχνολογικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε επιλεγεί από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού τον Ιούλιο του 2014, ενώ τον προηγούμενο χρόνο το ίδιο καθήκον είχε ανατεθεί σε μια άλλη εταιρεία του ίδιου ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για την ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, η οποία στα μέσα του ίδιου χρόνου είχε τεθεί σε εκκαθάριση. Μάλιστα, όποιος ψάξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για ισολογισμούς της ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ, θα διαπιστώσει πως επί δέκα χρόνια λειτουργίας δημοσίευσε μόνο έναν! Οι δύο εταίροι, οι κ.κ. Αθανάσιος Κλωνάρης και Κωνσταντίνος Γιαννής πρέπει να την απέκτησαν περίπου στα μέσα της ζωής της καθώς στο παρελθόν εμφανίζεται άλλος διαχειριστής.

Την ίδια τύχη θα έχει όποιος αναζητήσει περισσότερα στοιχεία και για την InfoSolutions καθώς ο διαδικτυακός τόπος της εταιρείας είναι «υπό κατασκευή». Ενώ χθες, παρά τις επίμονες προσπάθειες του Euro2day.gr, τα σταθερά τηλέφωνα στα γραφεία της στη Γλυφάδα δεν απαντούσαν.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία είχε θεωρηθεί ως επαρκής όχι μόνο από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από συνεργάτες των υποψηφίων. Βέβαια, όπως δήλωσαν χθες ορισμένοι (όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης), τους είχαν ζώσει τα φίδια από την Παρασκευή καθώς αναβαλλόταν συνεχώς ο δοκιμαστικός έλεγχος των συστημάτων.

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, επί των ημερών Αντώνη Σαμαρά η InfoSolutions είχε συνεργαστεί, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στη «Διαύγεια», με την Αττικό Παράκτιο Μέτωπο που διοικούσε ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αριστείδης Ματιάτος καθώς και με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εμφανίζεται, επίσης, να έχει λάβει… 30,63 ευρώ για κατοχύρωση ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από τα στοιχεία της «Διαύγειας» και την απορία των στελεχών της αγοράς πληροφορικής που κλήθηκαν να σχολιάσουν αν γνωρίζουν την εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, αρκετοί αναρωτιούνται για τα κριτήρια επιλογής των αρμοδίων. Μάλιστα τα μεγέθη που ακούγονται για την αμοιβή της (από 300.000 έως 450.000 ευρώ, αν υπήρχαν επαναληπτικές εκλογές), πρέπει να ήταν πρωτόγνωρα για την επιχείρηση!

Χθες το βράδυ κυκλοφόρησαν πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπρόσωποι της εταιρείας πρόκειται να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής που είχαν λάβει.

Χθες, πάντως, ουδείς από τους υποψηφίους για την αρχηγία της ΝΔ είχε τη διάθεση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δέχθηκαν να ανατεθεί η τεχνολογική υποστήριξη των εσωκομματικών εκλογών σε μια άγνωστη Ομόρρυθμη Εταιρεία. Ορισμένα στελέχη του κόμματος επικαλούνταν τη θετική εισήγηση του νομικού συμβούλου και το γεγονός πως μέχρι την Παρασκευή ουδείς εκ των υποψηφίων είχε θέσει θέμα επάρκειας της εν λόγω επιχείρησης.

Μάλιστα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΦΕ την «αδειάζει» από κάθε πλευρά, ενώ ετοιμάζει αγωγή διεκδικώντας 1,5 εκατ. ευρώ. Αναφέρει πως «με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται»…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary