kourdistoportocali.comNews DeskMε λένε Γιώργο Στάσση και θα κάνω στη ΔΕΗ τον 13ο Αθλο του Ηρακλή!

Προανήγγειλε αυξήσεις στα τιμολόγια

Mε λένε Γιώργο Στάσση και θα κάνω στη ΔΕΗ τον 13ο Αθλο του Ηρακλή!

Γελάει ακόμη ο Ρίζος Ρίζος με το κόκκινο γυαλί το επενδυτικό, το καλλιτεχνικό, το μεταμεσονύχτιο, το μπαρόβιο

Μπροστά στον φόβο της σίγουρης πανωλεθρίας η οποία πηγάζει απο την απουσία ενός τολμηρού σχεδίου εξυγίανσης του οργανισμού και με την λογική του δεν σπάω αυγά (μέσος όρος  μισθών στη κρατικοδίαιτη ΔΕΗ τα 3.000 ευρώ) ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ανεβάζει τα εκατομμύρια που χρειάζεται για να διασωθεί η ΔΕΗ των Ρίζου Ρίζου και Φωτόπουλου στα 800 Εκατ. Ευρώ.

Από τον Ιan Ford

Μπορεί και στα 900, ίσως και 1 δις. Μιλάμε για στραγάλια. Εάν προσθέσετε σ΄αυτά τα δάνεια της ΔΕΗ στις τράπεζες (καμμιά 10αριά δις) και τα χρέη των πελατών προς την ίδια αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το παληκάρι ο Στάσσης, εάν δεν έχει κάποιο σχέδιο που το κρατάει μυστικό, μπορεί να καταλήξει ανέκδοτο μανατζαρέου στις καφετερίες της επικράτειας.

Θα λένε ρουφώντας τον φραπέ οι σαγιοναρέοι εμπρηστές-σατυροβαρκάρηδες:

-Ηταν κάποτε ένας υπουργός τσαχπινογαργαλιάρης, ο Κωστής ο Χατζηδάκης, που ανέθεσε σ΄ένα τεκνό την διάσωση της ΔΕΗ και ξέρετε τι έγινε στη συνέχεια; Γελάει ακόμη ο Ρίζος Ρίζος με το κόκκινο γυαλί το επενδυτικό, το καλλιτεχνικό, το μεταμεσονύχτιο, το μπαρόβιο στις παρυφές της Λεωφ. Αλεξάνδρας…

-Βασικός στόχος μας είναι να γυρίσει σε αναπτυξιακή τροχιά η ΔΕΗ, είναι αδιανόητο η επιχείρηση να είναι εγκλωβισμένη στο παρελθόν, θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα παίζει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά, τόνισε τη Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 που ήταν παχιές οι μύγες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, η τοποθέτηση του οποίου εγκρίθηκε από την έκτακτη οξυδερκή ΓΣ της επιχείρησης-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χάρη Φλουδόπουλου που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον Γιώργο Στάσση, τον νεαρό Κόπερφιλντ του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο ίδιος αποκάλυψε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι το ταμειακό πρόβλημα της επιχείρησης είναι μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί. Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και δηλώσεις περί ταμειακού προβλήματος ύψους 750 εκατ. ευρώ, ο κ. Στάσσης έκανε λόγο για μεγαλύτερο κενό σε ορίζοντα 12μηνου που ίσως ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ.

Εκανε λόγο για “κάβο ρευστότητας που η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ξεπεράσει. “Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε τον κάβο, είναι μονόδρομος” τόνισε ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει σχετική σημείωση των ορκωτών ελεγκτών στις καταστάσεις της εταιρείας στις 24 Σεπτεμβρίου και θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τον δανεισμό της επιχείρησης.

Όπως είπε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το συνολικό πακέτο που θα αποκαθιστά το πρόβλημα: αυτό θα περιλαμβάνει αλλαγές στα τιμολόγια.

Ωστόσο τόνισε ότι οποιαδήποτε αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων θα ισοσκελιστεί και δεν θα φέρει επιβάρυνση για τους καταναλωτές από τις μειώσεις στους φόρους και στο μη ανταγωνιστικό σκέλος.

(Μιλάμε για το απόλυτο μαγικό κόλπο. Μεγάλος ματζίσιαν ο Στάσσης. Τι εννοεί όμως ο καλλιτέχνης με αυτό το πολυδαίδαλο σχήμα: Oποιαδήποτε αύξηση στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων θα ισοσκελιστεί και δεν θα φέρει επιβάρυνση για τους καταναλωτές από τις μειώσεις στους φόρους και στο μη ανταγωνιστικό σκέλος.)

Ω, ρε συ μεγαλείο σκέψης και ανάλυσης… Πούρο Συριζέικο…

Ο ίδιος δεν δεσμεύτηκε για ποσοστά αυξήσεων: το βασικό είναι να λυθεί η ταμειακή δυσκολία, με ποιο μείγμα θα γίνει αυτό θα βρεθεί. Η κατάσταση είναι δραματική ταμειακά μετά θα συζητήσουμε για ο,τιδήποτε άλλο.

(Με απλά λόγια θα αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι πελάτες θα καθήσουν και θα περιμένουν να υποστούν ολόκληρη την νέα μικρασιαστική καταστροφή χωρίς να αποδράσουν για άλλους παρόχους.)

Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η επιχείρηση, ο κ. Στάσσης ανέφερε:

1) θα προχωρήσει με διάλογο (πιάσε το αυγό και κούρευτο) η απολιγνιτοποίηση με γνώμονα την προστασία των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που σήμερα εξαρτώνται από τον λιγνίτη

2) το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα επιδιωχθεί σε συμφωνία με τους θεσμούς να μην πέσει στο 50% όπως είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ο στόχος να αυξηθεί στο 60 με 65%-τι λες τώρα ρε συ Τιτάνα του μάνατζμεντ;

3) θα υπάρξει νέο επιχειρησιακό σχέδιο με έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και στις νέες τεχνολογίες (Ο Φωτόπουλος εισέρχεται στις νέες τεχνολογίες)

4) θα υιοθετηθεί νέα εμπορική πολιτική με νέα σύγχρονα προϊόντα και όχι οριζόντια προσέγγιση όλων των πελατών

5) θα υπάρξει ανελέητο κυνήγι (έρχεται πρόσληψη στρατού από head hunters) των στρατηγικών κακοπληρωτών και παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα για τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες (Δύο σε ένα)

6) θα προχωρήσει με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η μερική ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής

Ο ενεργειακός κλάδος έχει τρομακτική ανάπτυξη, δεν είναι δυνατόν να απέχει η ΔΕΗ, θα εργαστώ με πάθος ώστε η ΔΕΗ να γίνει ένας παίκτης που θα συμμετέχει επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης.

(Στη κυριολεξία σχέδιο-σχεδία Αλεξάνδρα μου…)

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ΓΣ η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ Αλ. Σδούκου (δώστα όλα κορίτσι μου) μετέφερε το μήνυμα στήριξης του υπουργείου προς τη ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής και εργοδότης της χώρας.

-Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα να σώσουμε τη ΔΕΗ και να δώσουμε προοπτικές νέας ανάπτυξης, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία εντός και εκτός της χώρας, ανέφερε.

Κατά την τελευταία του παρουσία ως επικεφαλής της ΔΕΗ ο απερχόμενος πρόεδρος Μ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι τα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης είναι πρόσκαιρα, ενώ υπερθεμάτισε υπέρ των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για κατάργηση των ΝΟΜΕ, μη πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων αλλά και για το μη τεμαχισμό της ΔΕΗ.

(Κι εσύ μεγάλε Παναγιωτάκη, ήσουνα ο πρώτος ματζίσιαν. Αφού σε είχε διορίσει ο Λαφαζάνης που είναι αρχηγός του Κινήματος Δεν Πληρώνω...)

Παιδιά μιλάμε για κράτος-σούργελο, δεν σωζόμαστε με τίποτε…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE