kourdistoportocali.comNews DeskΗ Μαρέβα πίσω από την offshore της εφημερίδας ΑΥΓΗ!

Kαταιγιστική δράση

Η Μαρέβα πίσω από την offshore της εφημερίδας ΑΥΓΗ!

Στο σπίτι του Βολταίρου θα μείνει ο νεαρός Ερνέστο Τσίπρας

To Kουρδιστό Πορτοκάλι συνεπές στην συνταγή τoυ Χάους που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να διασωθεί προχωρά σε μια αποκάλυψη-βόμβα: Πίσω από την offshore της εφημερίδας ΑΥΓΗ Καταπιστευματική βρίσκεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο λόγος που της επιτίθεται ο Σύριζα είναι γιατί η γυναίκα κουράστηκε να πληρώνει για τη χασούρα της καλής εφημερίδας και αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές της στον Ευκλείδη Τσακαλώτο!

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Documento που ακολουθεί και άμα βγάλετε άκρη γράψτε μας.

(Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η Μαρέβα θα δωρίσει το σπίτι του Βολταίρου στη Περιστέρα Μπαζιάνα ώστε να μείνει εκεί σαν φοιτητής ο μικρός Ερνέστο Τσίπρας πριν προσληφθεί στην επενδυτική τράπεζα Rothschild & Co)

 Σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως ενημερώθηκε για την επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, από «τα αντίστοιχα sites». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, η επιστολή -που διάβασε σε sites- έχει την αντίφαση να ξεκινά μεν αποδεχόμενη τη μη κατάθεση πόθεν έσχες για το προηγούμενο έτος από την πλευρά της κ. Μητσοτάκη, αλλά παρόλα αυτά για το διάστημα που δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες η κ. Γκραμπόφσκι της ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες. Το παράδοξο με τα λεγόμενα του κ. Τσιάρα είναι πως κανένα διαδικτυακό Μέσο δεν έκανε λόγο για επιστολή, με τον γραμματέα της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει από μόνος του στην εν λόγω αποκάλυψη.

Επίσης, ενώ ο κ. Τσιάρας θέτει ζήτημα διαρροής των μυστικών συνεδριάσεων της Επιτροπής, παράλληλα κοινοποιεί δημοσίως πως η προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής έβαζε τον έκτακτο έλεγχο στο αρχείο. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Documento διαψεύδουν τον κ. Τσιάρα, καθώς η προηγούμενη απόφαση σε καμία περίπτωση δεν έβγαζε «λάδι» την κ. Μητσοτάκη. Αυτό που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής επί του θέματος, ήταν να μην γίνει έκτακτος έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία της κ. Μητσοτάκη που δεν δηλώθηκαν, αλλά ο έλεγχος αυτός να μετακυλιστεί στον τακτικό έλεγχο που είθισται να γίνεται στους αιρετούς κάθε χρόνο.

«Το χειρότερο είναι -και λυπάμαι γι’ αυτό- πως η εμπιστευτικότητα που δεσμεύονται όλα τα μέλη της Επιτροπής, προφανώς στη λογική αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει» είπε δηκτικά ο κ. Τσιάρας, συμπληρώνοντας με νόημα πως πρόσφατα υπήρχε το αίτημα για άρση ασυλίας των κ.κ. Λάππα και Χριστοδουλοπούλου για αντίστοιχο περιστατικό. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία αναφορικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Κλείνοντας με πολιτικό σχόλιο, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για αντιπερισπασμό και πολιτική διέξοδο της κυβέρνησης που επιστρέφει σε κλεισμένες υποθέσεις. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θέμα» απάντησε ο κ. Τσιάρας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τη δήλωση του πόθεν έσχες της κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που παρείχαν κύκλοι της Βουλής, η επιστολή με το αίτημα περαιτέρω στοιχείων επί της δήλωσης της Μαρέβας Μητσοτάκη δεν προήλθε από πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά από ορκωτό λογιστή που ζήτησε τα στοιχεία για να διεξάγει ενδελεχή έρευνα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε ότι η μαλακία πάει σύννεφο και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

«Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή. Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κος Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι».

Αυτό δηλωνει η προέδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν η κ. Χριστοδουλοπούλου διέρρευσε επιστολή της Mαρέβα Γκραμπόφσκι.

Με την ανακοίνωσή της, η κ. Χριστοδουλοπούλου διευκρινίζει ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. «Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κος Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», υπογραμμίζει η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η  προέδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής επαναλαμβάνει «προς κάθε κατεύθυνση», ότι τηρεί ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανε χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσει σκοπιμότητες.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε νωρίτερα ότι, «μετά από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες, αναζήτησε ανεπιτυχώς να επικοινωνήσει με την πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει επιστολή προς τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, με την οποία ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία για την περιουσιακή της κατάσταση την περίοδο που δεν υπέβαλε κοινή δήλωση με τον κ. Μητσοτάκη». Καθώς «δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του με την πρόεδρο της επιτροπής Πόθεν Έσχες», ο κ. Τσιάρας, κατά δήλωσή του, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την πλευρά του παραλήπτη. Κατόπιν τούτου ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με όσα διακινούνται από διάφορα sites σχετικά με μια επιστολή της προέδρου της επιτροπής Πόθεν Έσχες προς την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ξεκινώ επισημαίνοντας πως εγώ ο ίδιος, ως μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ενημερώθηκα από τα αντίστοιχα sites. Όπως πληροφορήθηκα, η επιστολή έχει την απίστευτη αντίφαση να ξεκινάει αποδεχόμενη ότι η μη κατάθεση πόθεν έσχες από την πλευρά της κυρίας Μητσοτάκη, αποφασίστηκε ως ορθή ομόφωνα, από όλα τα μέλη της επιτροπής, αλλά παρ’ όλα αυτά, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν υπέβαλε κοινή φορολογική δήλωση-πόθεν έσχες, ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής δεν ενημέρωσε κανένα από τα μέλη της Επιτροπής. Απέστειλε τη συγκεκριμένη επιστολή, αλλά το χειρότερο είναι – και λυπάμαι γι΄αυτό – πως η εμπιστευτικότητα με την οποία δεσμεύονται όλα τα μέλη της Επιτροπής, προφανώς, στη λογική αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει.

Μόλις πριν λίγες ημέρες υπήρξε αίτημα άρσης ασυλίας των δύο συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς επειδή δεν τήρησαν την εμπιστευτικότητα με την οποία όλοι δεσμευόμαστε. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η τακτική των επιλεκτικών διαρροών προφανώς είναι κυρίαρχο στοιχείο μιας συγκεκριμένης πολιτικής αντίληψης.

Νομίζω πως είναι η στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία σχετικά με τη σοβαρή λειτουργία της επιτροπής Πόθεν Έσχες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οσμή σκανδάλων με πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, Προϋπολογισμός που δεν πετυχαίνει κανέναν απολύτως στόχο, προαπαιτούμενα που σε λίγο θα έρθουν να ψηφιστούν εκ νέου. Το να επιστρέφει κανείς σε κλεισμένες υποθέσεις θεωρητικά, που ομόφωνα αποφάσισε επαναλαμβάνω η επιτροπή Πόθεν Έσχες, προφανώς είναι διέξοδος πολιτικής.

Και αν θα έπρεπε να αστειευτώ, με τον ίδιο πιθανώς τρόπο θα έπρεπε κανείς να ξανανοίξει την υπόθεση πόθεν έσχες του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα, του υπουργού κ. Φλαμπουράρη, του υπουργού κ. Σταθάκη. Είναι στιγμή, μετά το κλείσιμο κάποιων κύκλων, να δείξουμε και την αναγκαία σοβαρότητα».

Ο κ. Τσιάρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς ενημερώθηκε τελικά για το περιεχόμενο της επιστολής προς την κ. Γκραμπόφσκι. «Αναζήτησα τηλεφωνικά την κ. Χριστοδουλοπούλου χωρίς αποτέλεσμα. Αναγκάστηκα να την αναζητήσω στην πλευρά του παραλήπτη», είπε ο κ. Τσιάρας σημειώνοντας ότι υπάρχει δημοσίευμα στο left.gr. «Το left.gr είναι ο ιστότοπος που μπορεί να λέει ο καθένας οτιδήποτε. Για εμάς δεν υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία, αλλά υπάρχει ηθικό ζήτημα για το γεγονός ότι παραβιάστηκε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των μελών της και γιατί, ενώ τα μέλη της επιτροπής δεσμεύονται με εμπιστευτικότητα, βρίσκεται μια υπόθεση καθημερινά κρεμασμένη», είπε ο κ. Τσιάρας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK