kourdistoportocali.comNews DeskLord (Jacob) Rothschild-VIDEO> Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τη Κλιματική Αλλαγή και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα..."

Πανδημία, Κλιματική Αλλαγή και AUKUS

Lord (Jacob) Rothschild-VIDEO> Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τη Κλιματική Αλλαγή και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…”

Οι συνέπειες της αντίδρασης του Emmanuel Macron στο AUKUS για το project της Kλιματικής Αλλαγής

Και ενώ οι δυτικοί ηγέτες θα έπρεπε ενωμένοι να μάχονται για την Κλιματική Αλλαγή έρχεται ο υπ.αριθμόν 1 της Γαλλικής Διπλωματίας, Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, να αντιδράσει απέναντι στο AUKUS στα όρια του “εκτός Ελέγχου” δίνοντας μεταξύ άλλων στη Κίνα την ικανοποίηση να απολαύσει μία “εμφύλια” σύγκρουση εκείνων που σχεδίαζαν ενωμένοι να στραφούν εναντίον της.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις τους δύο πρεσβευτές μας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση δικαιολογείται από την ασυνήθιστη σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ», είπε την Παρασκευή το βράδυ, σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Oι αναπάντεχες εξελίξεις έρχονται καθώς ο Επενδυτής και Φιλάνθρωπος Lord (Jacob) Rothschild δίνοντας συνέντευξη στη κόρη του Hannah Rothschild, συγγραφέα, σκηνοθέτη (και επίσης) Φιλάνθρωπο, δηλώνει πως η Πανδημία ήταν ένας περισπασμός που μας τράβηξε τη προσοχή από το μείζον θέμα της Κλιματικής Αλλαγής.

-Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον πλέον και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…”

Ο Lord (Jacob) Rothschild OM GBE CVO στην ίδια συνέντευξη για λογαριασμό του Bloomberg μιλάει για την Ιστορία του περίφημου Waddesdon Manor μία τεράστια έκταση, ένα “εξοχικό σπίτι” στο χωριό Waddesdon, στο Buckinghamshire της Αγγλίας.

Το Waddesdon Manor ανήκει στο National Trust.

Το 2019 προ κοροναιού πάνω 463.000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι του πληρώνοντας φυσικά το αντίστοιχο εισιτήριο.

Ο Lord (Jacob) Rothschild λοιπόν μιλά για το Waddesdon Manor και την εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο κόμβο για τεχνολογικά προηγμένες λύσεις Κλιματικής Αλλαγής.

Στο VIDEO που ακολουθεί αναφέρεται αρχικά στην ιστορία της οικογένειάς του.

Πως ξεκίνησε τη δημιουργία του ο Baron Ferdinand de Rothschildο σε ένα δωμάτιο με 17 άλλους και πως  η οικογένεια κατάφερε να κάνει πολλά λεφτά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα ενώ τα έφαγε το δεύτερο μισό χτίζοντας 44 σπίτια.

Μετά ήρθε ο 20ος Αιώνας πόλεμοι και φόροι άφησαν πίσω μόνο ένα από τα 44 σπίτια το οποίο δέχεται περίπου 450.000 επισκέπτες το χρόνο.

Στο Waddesdon Manor υπάρχει μεταξύ άλλων Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο γίνονται μαζέματα για το περιβάλλον, με το οποίο ασχολείται η οικογένεια από τις αρχές του αιώνα. Οι πρόγονοί τους ήταν πρωτοπόροι στα περιβαλλοντικά.

Το σπίτι με 5,5 χιλ εκτάρια είναι πρότυπο ανακύκλωσης και πράσινων καλλιεργειών και συστημάτων.

-Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον πλέον και ο ιός μας τράβηξε την προσοχή από αυτό το σοβαρό ζήτημα…

Ας πάρουμε την Κίνα για παράδειγμα τώρα που είπαμε ιός. Πριν τρία χρόνια είχε 3% εκπομπές άνθρακα και τώρα 27%.

Σε κάποιο σημείο κόρη υπενθυμίζει ότι με αυτόν το τρόπο 2.000.000.000 άνθρωποι ξέφυγαν από τη φτώχεια, αλλά ο μπαμπάς  Rothschild αναρωτιέται πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για το περιβάλλον.

Η οικογένεια δίνει το παράδειγμα για τη σημασία της πράσινης καλλιέργειας και ανακύκλωσης και πολλή πράσινη σκέψη και οργάνωση.

Η οικογένειά τους έχει τρία στοιχεία: τη γη, τα κτίρια και την ιστορία και ελπίζει να τα χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει τον κόσμο και να γίνει παράδειγμα για να βοηθήσουν όλοι στο project κλιματική αλλαγή.

Η ιστορία του Waddesdon Manor

 

 

Η ιστορία του Waddesdon Manor  ξεκίνησε ως όραμα ενός ατόμου, του Ferdinand de Rothschild και έγινε κάτι που απολαμβάνουν σήμερα χιλιάδες επισκέπτες. Δημιουργήθηκε ως χώρος για να φιλοξενήσει το διάσημο πάρτι του Βαρόνου Ferdinand de Rothschild που κρατούσε από το Σάββατο έως τη Δευτέρα.

Ο βαρόνος Ferdinand de Rothschild ήθελε ένα κτήμα όπου θα μπορούσε να δραπετεύσει από το Λονδίνο τους καλοκαιρινούς μήνες και να διασκεδάζει ταυτόχρονα την οικογένεια και τους φίλους του με τα περίφημα πάρτι του Σαββατοκύριακου.

Η περιοχή του Vale of Aylesbury ήταν ήδη γνωστή ως «Rothschildshire» για τον αριθμό των σπιτιών που ανήκαν στην οικογένεια στην περιοχή.
Όταν ήρθε στην κληρονομιά του το 1874 αγόρασε ένα γυμνό αγροτικό κτήμα με έναν παραμορφωμένο κώνο στο κέντρο του.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το 1877 και έξι χρόνια αργότερα η γη είχε μετατραπεί σε ένα όμορφο τοπίο φυτεύοντας ώριμα δέντρα, φέρνοντας την παροχή νερού από το Aylesbury και αφαιρώντας 30 πόδια χώματος για να δημιουργήσει την εντυπωσιακή προσέγγιση του σπιτιού.

«Η δυσκολία κατασκευής ενός σπιτιού είναι ασήμαντη σε σύγκριση με την προσπάθεια μετατροπής μιας γυμνής ερημιάς σε πάρκο». Ferdinand de Rothschild

Ο Ferdinand ήθελε το εξωτερικό του σπιτιού να είναι στο στυλ των French Renaissance châteaux of the Loire valley και συνεργάστηκε γι΄αυτό τον λόγο με έναν Γάλλο αρχιτέκτονα, τον Gabriel-Hippolyte Destailleur. Επειδή προτίμησε να μη χτίσει  σε ανακτορική κλίμακα, διαπίστωσε ότι έπρεπε να προσθέσει μια πτέρυγα σχεδόν στο μισό του μήκους του αρχικού σπιτιού στο δυτικό άκρο.

Το 1883 γιορτάστηκε η ολοκλήρωση του σπιτιού με το πρώτο από τα πολλά πάρτι του σπιτιού. Το τρεχούμενο νερό και η κεντρική θέρμανση υπήρχαν από την αρχή ενώ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εισήχθη το 1889.

Το red book είναι μία από τις βασικές πηγές που έχουμε σχετικά με το Waddesdon κατά την εποχή του Βαρόνου Ferdinand. Πρόκειται για ένα άλμπουμ φωτογραφιών μαζί με ένα σύντομο δοκίμιο του Ferdinand σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας του Waddesdon.

Πολύ λίγο άλλαξε μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τα δωμάτια αδειάστηκαν για να φιλοξενήσουν 100 παιδιά που εκκενώθηκαν από το Λονδίνο, την πρώτη και μοναδική φορά που τα παιδιά ζούσαν στο σπίτι.
Τέσσερα μέλη της οικογένειας Rothschild ήταν υπεύθυνα για τη δημιουργία, τη φροντίδα και την ανάπτυξη του Waddesdon.
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο James και η Dorothy Rothschild μετακόμισαν στην πτέρυγα του Bachelor, αφήνοντας το κύριο σπίτι σε παιδιά που εκκενώθηκαν από το Λονδίνο. Υπήρχαν 100 παιδιά όλα κάτω των πέντε ετών, την πρώτη και τελευταία φορά που υπήρχαν παιδιά στο Manor. Και τα τρία δωμάτια του κυρίως σπιτιού αδειάστηκαν για χρήση, με τον James και την Dorothy Rothschild να συνεχίζουν να ζουν στην πτέρυγα των εργένηδων αφότου είχε τελειώσει ο πόλεμος.

Η τελική κληρονομιά του James ήταν να διατηρήσει το Waddesdon για τις επόμενες γενιές. Όπως και οι προκάτοχοί του, πέθανε άτεκνος. Το Waddesdon κληροδοτήθηκε στο National Trust.

Χωρίς απογόνους έφτασε το τέλος της εποχής της μεγάλης εξοχικής κατοικίας και αποφάσισε να αφήσει το Manor, τις συλλογές εθνικής σημασίας και 165 στρέμματα κήπου και πάρκου στο National Trust.

Για να διατηρήσει το κληροδότημα, ο James Rothschild δημιούργησε τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει ποτέ το National Trust και εξασφάλισε τη συνεχή συμμετοχή της οικογένειας Rothschild, ορίζοντας τη σύζυγό του ως πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής.

Η Dorothy Rothschild επέβλεψε τις περίπλοκες ρυθμίσεις για το άνοιγμα του ισογείου στο κοινό το 1959, με πρόσθετες περιοχές που προστέθηκαν τα επόμενα 30 χρόνια. Το 1984 άρχισε την αποκατάσταση της Εκατονταετηρίδας με βασικές επισκευές στο Μέγαρο.


Ο σημερινός λόρδος Rothschild ανέλαβε τη διαχείριση του Waddesdon μετά το θάνατο της Dorothy και επέκτεινε σημαντικά το πρόγραμμα αποκατάστασης. Έκλεισε από το 1990 έως το 1994 για μια εκτεταμένη εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση, η οποία οργάνωσε τις υπηρεσίες και δημιούργησε εκθεσιακούς και ψυχαγωγικούς χώρους στον πρώτο και δεύτερο όροφο καθώς τα κελάρια του κρασιού.

Υπήρξε ακόμη φροντίδα του κήπου. Το Parterre αποκαταστάθηκε και άλλα χαρακτηριστικά του 19ου αιώνα αναδημιουργήθηκαν. Το 2003 τόσο η δομή των πτηνοτροφείων όσο και ο κήπος των πτηνοτροφείων ήταν ένα έργο αποκατάστασης 2 ετών. Με την ανακαίνιση του Aviary σε μπλε και χρυσό-αναφορά στα Γαλλικούς και Γερμανικούς  18th-century garden pavilions όπως αυτά των Versailles και Potsdam που πιθανότατα ενέπνευσαν το σχεδιασμό του.

 

   

Hannah Rothschild

Hannah Rothschild CBE is a British writer, documentary filmmaker, businesswoman and philanthropist. Her biography, The Baroness, was published in 2012 in the UK, US and twelve other territories. Her first novel, The Improbability of Love, published in 2015 won the Bollinger Wodehouse Prize for best comic novel and was runner up for the Bailey Women’s Prize for fiction in 2015. Her much anticipated latest novel, House of Trelawney, was published in February 2020.

Hannah’s features and interviews appear in The Telegraph, The Times (London), The New York Times and Vogue. Her documentaries have been shown on the BBC, HBO and at international film festivals. She has lectured on art, film and philanthropy at the Getty, the Royal Academy of Arts and at the Hay Festival. From August 2015 to October 2019 she was the first female Chair of the Board of Trustees of the National Gallery in London.

Hannah is actively involved in a range of organisations including the Rothschild Foundation, Waddesdon Manor, Yad Hanadiv, Illuminated River and an asset management company. In 2018, Hannah was made Commander of the British Empire (CBE) for services to Literature and Philanthropy.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον