kourdistoportocali.comNews DeskΛειτουργoύμε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Ο όμιλος απασχολεί 520 εργαζόμενους

Λειτουργoύμε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Aνακοίνωση-απάντηση στον Ρουβίκωνα εξέδωσε ο Όμιλος Figura-Eonia

Aνακοίνωση-απάντηση στον Ρουβίκωνα εξέδωσε ο  Όμιλος Figura-Eonia.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής>Ο Όμιλος Figura-Eonia  δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 πάντα σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας και τις έννομες αρχές και κανόνες που διέπουν τη σχέση του ομίλου με τους πάνω από 500 εργαζόμενους του. Ο Όμιλος αξιοποιεί τα επιτεύγματα της τεχνολογίας στον χώρο της ιατρικής αισθητικής και σε συνεργασία με το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό του αποδίδουν ποιοτικές υπηρεσίες με συνέπεια, ήθος και αποτέλεσμα επί 13 συναπτά έτη. Παράλληλα, δημιουργεί κάθε χρόνο νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας την τοπική και εθνική οικονομία με ενδεικτικές τις 135 νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν εντός του 2019. Οι ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης παρά την υποτιθέμενη ακτιβιστική τους φύση, αποτελούν ουσιαστικά μια αντίστροφη μορφή mobbing, ήτοι ηθική παρενόχληση των εργαζόμενων στον χώρο εργασίας

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της παρέμβασης ακτιβιστικών οργανώσεων να ενεργοποιούνται όταν αποδεδειγμένα διαπιστώνονται παραβατικές συμπεριφορές εργοδοτών. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα άκριτα, χωρίς καμία διασταύρωση στοιχείων, να καθίσταται αυτόκλητος τιμωρός και να απειλεί, τρομοκρατεί οποιονδήποτε σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Τίθενται εύλογα τα εξής ερωτήματα:

– η εργαζόμενη για λογαριασμό της οποίας πραγματοποιήθηκε η “τρομοκρατική” έφοδος στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, προσέφυγε σε οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή (Επιθεώρηση Εργασίας, Συνήγορος του Πολίτη κλπ) ή σε οποιοδήποτε Εργατικό Δικαστήριο, προκειμένου να αναζητήσει, όπως πράττει το σύνολο των εργαζομένων που θεωρούν ότι αδικούνται, το “δίκιο” της και την “τιμωρία” του εργοδότη. Πόσο μάλλον όταν αναφέρονται τέτοιας μορφής παράνομες συμπεριφορές του εργοδότη.

– διασταυρώθηκαν οι ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες της με οποιονδήποτε άλλο τρίτο εργαζόμενο της εταιρίας ή η “οργάνωση” τις αποδέχθηκε, θεωρώντας τις δεδομένες, διότι αυτό ακριβώς συνέβη.

– χάνουν την ιδιότητα του εργαζόμενου αυτοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά τη στιγμή της “εφόδου” και γίνονται αποδέκτες απειλών, υβριστικών εκφράσεων, στιγματίζονται ονομαστικά (τακτικές φασιστικές που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές όχι μόνον της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και της παγκόσμιας).

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. ο όμιλος απασχολεί 520 εργαζόμενους,
  2. σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ομίλου δεν έχει υπάρξει καμία καταδικαστική απόφαση εργατικού Δικαστηρίου,
  3. ο όμιλος έχει υποστεί πολυάριθμους αλλεπάλληλους ελέγχους από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες και δεν έχει διαπιστωθεί έως σήμερα καμία απολύτως παραβατική συμπεριφορά αναφορικά με την τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας,
  4. δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία εργαζόμενου στην Επιθεώρηση Εργασίας για παράβαση διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας,
  5. δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία στο ΙΚΑ για μη νόμιμη ασφαλιστική τακτοποίηση.

Ο όμιλος όλα τα χρόνια λειτουργίας του λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με πιστή επακριβή τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά την εμπρόθεσμη καταβολή των νομίμων αποδοχών, τα χρονικά όρια εργασίας, ποτέ δε δεν εξάρτησε την πρόσληψη οιουδήποτε εργαζόμενου από την εμφάνιση, τη θρησκεία, το φύλο, τις πολιτικές πεποιθήσεις και από οποιεσδήποτε άλλες ιδιαιτερότητες.

Ανεξάρτητα από το τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί η ενέργεια της συγκεκριμένης οργάνωσης τη δεδομένη χρονική στιγμή, δηλώνεται σε όλους τους τόνους ότι θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο να προστατευθούν κυρίαρχα οι εργαζόμενοι της από άδικες επιθέσεις, διότι στον όμιλο μας πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι εργαζόμενοι.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τιτανικός στον Ωκεανό της σπατάλης η Iστορική Εθνική Τράπεζα
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας
Γιάννης Στουρνάρας>Η χρυσή εφεδρεία για την Οικονομία και τη Δημοκρατία
Ο Κώστας Στούπας ενθουσιασμένος με το Rebrain Greece του Γιάννη Βρούτση
Ρεσάλτο Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικό πλοίο
Απελπιστικά απογοητευτική η απουσία στήριξης της Μέρκελ στην Ελλάδα
2021>Ζεις μονάχα μία φορά και χρωστάς μία Επανάσταση στον εαυτό σου
200 χρόνια πελατειακό κράτος, κοτζαμπάσηδες, δημαγωγοί πολιτικοί, δημόσιο και καφετερίες
Kατανυκτική τελετή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»
Aγωνία για τον Δημήτρη
Ο δήμαρχος αναγκάσθηκε να δώσει στο λαό το κιτς που του ζήτησε
Ο νεαρός μουσουλμάνος έριξε στη σύντροφό του μια δυνατή αγκωνιά στο θώρακα