kourdistoportocali.comNews DeskH Tέλεια Καταιγίδα

Τράπεζες-σαπάκια και διαμέρισμα 70 τ.μ στο Κουκάκι 290.000 ευρώ!

H Tέλεια Καταιγίδα

Οι άνθρωποι συνήθως έχουν άγνοια κινδύνου ή ακόμη και όταν διαισθάνονται τον κίνδυνο στρουθοκαμηλίζουν

Η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόζι πάτησε το κόκκινο κουμπί. Προσδεθείτε! Οι άνθρωποι συνήθως έχουν άγνοια κινδύνου ή ακόμη και όταν διαισθάνονται τον κίνδυνο στρουθοκαμηλίζουν. Αυτό μάλιστα είναι το κατ΄εξοχήν “χάρισμα” των εγχώριων πολιτικών και όχι μόνο.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Πάρτε παράδειγμα τον Κωστή Χατζηδάκη που διαλαλεί ότι διεσωσε τη ΔΕΗ χωρίς ν΄απολύσει κανέναν από τους αχρείαστους υπαλλήλους.

Πως την “έσωσε” όμως ο υπουργός-Κόπερφιλντ;

Αυξάνοντας τα τιμολόγια της ΔΕΗ!!!

Απίστευτα ευρηματικός τρόπος διάσωσης ε;

Το Νομπέλ Εφηρμοσμένης Οικονομίας θα ήτο λίγο για την περίπτωσή του.

Μάλιστα η ΔΕΗ, όπως και όλοι σχεδόν οι εγχώριοι δημόσιοι οργανισμοί και οι τράπεζες, έχουν κάτι κοινό με την Thomas Cook: Tις ιλιγγιώδεις αμοιβές στα στελέχη της συμφοράς!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, κορυφαία στελέχη της Thomas Cook μοιράστηκαν την τελευταία πενταετία πάνω από 23 εκατ. ευρώ σε μπόνους.

Ο Ελβετός εκτελεστικός διευθυντής Peter Fankhauser εισέπραξε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, από το 2014 που ανέλαβε. Σε μία μόνο χρονιά, το 2015, πήρε σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι οικονομικοί διευθυντές Michael Healy και Bill Scott έχουν πάρει συνολικά περίπου 7 εκατ. λίρες απ’ το 2014.

Πάνω από 4 εκατ. λίρες εισέπραξαν στην πενταετία οι μη εκτελεστικοί διευθυντές, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος Frank Meysman που έλαβε 1,6 εκατ. λίρες.

H ζημιά στην ελληνική οικονομία από το κανόνι της εταιρίας υπολογίζεται στο μισό δις ευρώ.

Μισό δις ευρώ καλοχτενισμένο και επί τη εμφανίσει!

Αλήθεια πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν ώστε οι επενδύσεις που επιχειρεί να φέρει στην Ελλάδα ο ταλαίπωρος Αδωνις να αποφέρουν μισό δις στα κρατικά ταμεία;

Δηλαδή εάν αύριο μας κάτσει ένας σεισμός ή μια νέα τραγωδία τύπου Μάτι ή αν σκάσει κανόνι μια μεγάλη τράπεζα ευρωπαική ή ελληνική πως θα μπορούσαν να ελεγχθούν οι συνέπειες;

Πάπαλα, καμμία τύχη και όπως όλα δείχνουν η Μεγάλη Καταιγίδα πλησιάζει.

Νάτη:

Αναμφίβολα-γράφει ο Γιάννης Αγγέλης στο Capital.gr- η παρέμβαση του κ. Πάουελ την περασμένη εβδομάδα στην διατραπεζική αγορά, με την παροχή πρωτοφανούς σε όγκο ρευστότητας στο overnight από το 2008, ανακούφισε τις αγορές αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε αναπάντητα προς το παρόν ερωτηματικά.

Η “ρευστότητα” που παρείχε η Fed τέσσερις φορές μέσα σε πέντε ημέρες στην διατραπεζική αγορά, παρά το γεγονός ότι στην ίδια αγορά υπάρχει βεβαιωμένη πλεονάζουσα ρευστότητα της τάξης του 1,3 τρισ. δολ, έχει προκαλέσει μία “βουβή” ανησυχία καθώς το μοναδικό γεγονός – ανεξαρτήτως αιτίας – που μπορεί να την έχει καταστήσει αναγκαία είναι ότι η διατραπεζική “δεν εμπιστεύεται” πλέον κάποιους εταίρους της… 

Με άλλα λόγια κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες-σαπάκια, η διευκρίνιση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού) στις ΗΠΑ χρειάσθηκαν κεφάλαια για να κλείσουν τους ημερήσιους λογαριασμούς τους και οι άλλες τράπεζες δεν τους εμπιστευόταν να τους τα δώσουν παρά μόνο με απαγορευτικά υψηλά overnight επιτόκια της τάξης του 10%.

Ο κ. Πάουελ σκέπασε αυτό το ξαφνικό πρόβλημα με ένα μανδύα προσφοράς κεφαλαίων που ξεπέρασε τα 200 δισ. δολ μέσα σε λίγα 24ωρα.

Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το πως θα αντιδράσει σε περίπτωση επανάληψης του προβλήματος, ανακοίνωσε δημοπρασίες repos με διάρκεια 14 ημερών και “ανοικτή” καθημερινή παρέμβαση για όσο χρειασθεί μέχρι τις 10 Οκτώβρη.

Κάτι τέτοιο δείχνει ότι η Fed δεν έχει πρόθεση – τουλάχιστον από την πλευρά της – να κάνει λάθη για τα οποία είχε κατηγορηθεί τα πρώτα 24ωρα το 2008 μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Την ίδια στιγμή ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. του 1967 στο Κουκάκι με πάτωμα ψαροκόκκαλο της γιαγιάς και παλιά πατζούρια έχει εκτοξευθεί στις 290.000 ευρώ!!!!!

Μιλάμε για Μεγάλη Καταιγίδα, πολλές Lehman Brother κι αλίμονο σε όσους δεν βλέπουν το σκοτεινό δάσος παρά μόνο το δενδρύλιο (χα,χα) της ανάπτυξης…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK