kourdistoportocali.comNews DeskL' AMOUR ET LA RÉVOLUTION>Ντου στις βίλες Μυκόνου-Πάρου σχεδιάζει ο Ρουβίκωνας

Οπως Pablo Iglesias και Irene Montero

L’ AMOUR ET LA RÉVOLUTION>Ντου στις βίλες Μυκόνου-Πάρου σχεδιάζει ο Ρουβίκωνας

Αφού τις απαλλοτριώσει θα τις παραδώσει στους συντρόφους του Σύριζα

Οι ένοπλοι σύντροφοι του Ρουβίκωνος μετά από μία ακόμη πετυχημένη εικαστική παρέμβαση (εκείνη στο το ΣτΕ-σχετικό VIDEO) πρέπει να ξεκουράσουν το πνεύμα τους απολαμβάνοντας στιγμές έρωτα και επανάστασης. Ετσι την Παρασκευή 25 Μαίου θα απολαύσουν την προβολή της ταινίας  L’ AMOUR ET LA RÉVOLUTION (Ερωτας & Επανάσταση) | Κ*ΒΟΞ του Ελληνογάλλου κινηματογραφιστή Yannis Youlountas (Γιάννη Γιουλούντα).

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη

Ο Γιάννης Γιουλούντας γεννήθηκε το 1970, κοντά στη Μασσαλία, από πατέρα Έλληνα εργάτη και μητέρα Γαλλίδα, καθηγήτρια με πτυχίο στη φιλοσοφία. Αν κι έζησε μερικά χρόνια στην Ελλάδα, επέλεξε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ήταν ένας από τους ηγέτες του κινήματος των cafe-philo, προσφέροντας και προτείνοντας τη φιλοσοφία σε όλους. Συγγραφέας πολλών βιβλίων για τις σχέσεις μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και της δημοκρατίας, έγραψε στίχους για τη νεολαία και το σενάριο ενός κόμικ για την ανακάλυψη της φιλοσοφίας. Έγραψε ποιητικές συλλογές, ελευθεριακές κι ερωτικές, ένα θεατρικό έργο με θέμα την τηλεόραση και πολλά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής έκδοσης του περίφημου “Imagine” του John Lennon.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει και τη νουβέλα “Les Levres d’Athenes”: η οδύσσεια ενός νεαρού άνδρα γαλλοελληνικής καταγωγής, ενώ αναζητά νόημα σ’ έναν κόσμο που εκ πρώτης όψεως φαντάζει απελπιστικός και παράλογος. Έχει συμμετάσχει σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες στη Γαλλία, όπως ενάντια στο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι με τον Ζοζέ Μποβέ και στις πρώτες ενέργειες αντιδιαφήμισης με τους Casseurs de pub. Πάντα κοντά στο αναρχικό κίνημα, έκανε μια εξαίρεση το 2007, υποστηρίζοντας τον φίλο του Ζοζέ Μποβέ, διάσημο ανυπότακτο οικολόγο, στις προεδρικές εκλογές, ως εκπρόσωπος του στα ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας ήταν το βιβλίο “Πίσω από τις λέξεις”, μέσω του οποίου ο συγγραφέας τολμάει μια καυστική κριτική, συχνά με χιούμορ, ενός συστήματος που το γνώρισε από μέσα, ιδιαίτερα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου και στα παρασκήνια των τηλεοπτικών στούντιο. Ως δημοσιογράφος στη σατυρική εφημερίδα “Sine-Mensuel” που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Sine αλλά και σε άλλες αντιεξουσιαστικές εφημερίδες, καλύπτει επί του παρόντος τα γεγονότα στην Ελλάδα κι επισκέπτεται τακτικά την Αθήνα. Οργάνωσε το πρώτο φεστιβάλ “Αλληλεγγύη” στον ελληνικό λαό στις αρχές του Ιανουαρίου 2012 στη Μασσαλία και στη συνέχεια δεκάδες συζητήσεις και διαδηλώσεις υποστήριξης.

Στην συνέχεια και μετά την κινηματογραφική πανδαισία οι Ενοπλοι Σύντροφοι του Ρουβίκωνα κάτω από τις οδηγίες του επικεφαλής του ενόπλου τμήματος του Μεγάρου Μαξίμου θα αποβιβασθούν σε φουσκωτά (που έχουν ήδη απαλλοτριώσει) με προορισμό νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Τήνος, η Τζια κλπ.

Εδώ οι ένοπλοι σύντροφοι του Ρουβίκωνα θα κάνουν νου σε βίλες γνωστών μιζαδόρων, εκδοτών, δημοσιογράφων και πάσης φύσεως λαμογίων της μεταπολιτεύσεως και αφού τις απαλλοτριώσουν θα τις παραδώσουν στα στελέχη του Σύριζα για τις ανάγκες των θερινών διακοπών τους.

Το πιο πιθανό είναι αυτές να μην επιστραφούν ποτέ στους ιδιοκτήτες τους που τις έφτιαξαν με τα κλεμμένα.

Οι συριζαίοι κατσιαπλιάδες θα κάνουν με τη βοήθεια των συντρόφων του Ρουβίκωνα θα κάνουν ρεσάλτο στις βίλες των λαμογίων της μεταπολίτευσης που έγιναν με τα κλεμμένα. Θα πρόκειται για μια Σεισάχθεια ακινήτων ώστε να μπορέσουν και ο Τζανακόπουλος με την Αχτσιόγλου να ζήσουν όπως ο Pablo Iglesias και η IreneMontero των ταγαρο-Podemos. Oι ένοπλοι σύντροφοι του Σύριζα αυτό το διάστημα είναι πανευτυχείς καθώς ο σύντροφος Νικολά Μαδούρο κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εκλογές στην Βενεζουέλα μετά την ψηφορία των οξυδερκών Βενεζουελάνων.

SHARE
MORE NEWS DESK