kourdistoportocali.comNews DeskΚοσμογονικές αλλαγές στην Kellogg> Ο κολοσσός των δημητριακών σπάει σε τρεις εταιρείες

Νέα εποχή

Κοσμογονικές αλλαγές στην Kellogg> Ο κολοσσός των δημητριακών σπάει σε τρεις εταιρείες

Εξήγησε ότι η απόσχιση των εταιρειών θα "τοποθετήσει καλύτερα κάθε επιχείρηση ώστε να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητές της"

Μία από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες τροφίμων με 116 χρόνια ιστορίας, η Kellogg χωρίζεται σε τρία διαφορετικά κομμάτια-εταιρείες, κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια του κολοσσού των δημητριακών να ανανεωθεί.

Η πρώτη εταιρεία θα περιλαμβάνει τη μονάδα δημητριακών της Kellogg (K) στη Βόρεια Αμερική, η οποία περιλαμβάνει τα Raisin Bran και Rice Krispies, ενώ η μονάδα σνακ της θα γίνει δεύτερη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Cheez-Its και Pringles. Και, τέλος, θα δημιουργηθεί μια νέα, «καθαρή εταιρεία φυτικών τροφίμων» από το εμπορικό σήμα MorningStar Farms.

Τα νέα προϊόντα και brands για τα spin-offs θα ανακοινωθούν αργότερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τα σχέδια και η έδρα για τις τρεις μονάδες θα παραμείνει αμετάβλητη.

«Η Kellogg βρίσκεται σε ένα επιτυχημένο ταξίδι μετασχηματισμού προκειμένου να βελτιώσει την απόδοση και να αυξήσει τη μακροπρόθεσμη αξία των μετόχων της», δήλωσε ο CEO της Kellogg, Steve Cahillane, προσθέτοντας ότι θα δοθούν «νέοι πόροι προς τις ξεχωριστές στρατηγικές προτεραιότητες».

Ήδη, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο άνω του 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή της ενισχύεται περισσότερο από 4% για το έτος.

Η Kellogg εξήγησε ότι η απόσχιση των εταιρειών θα «τοποθετήσει καλύτερα κάθε επιχείρηση ώστε να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητές της», ειδικά καθώς η εταιρεία έχει αναπτυχθεί με εξαγορές τα τελευταία χρόνια. Η περαιτέρω εστίαση των νέων εταιρειών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τους με «οικονομικούς στόχους που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές τους αγορές και ευκαιρίες».

Με διαφορά, η επιχείρηση σνακ θα είναι η μεγαλύτερη νέα εταιρεία. Η Kellogg είπε ότι πέτυχε πωλήσεις άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και ότι είναι μια «εταιρεία υψηλότερης ανάπτυξης από τη σημερινή Kellogg Company». Περίπου το 60% των πωλήσεών προέρχεται από Pop-Tarts, Nutri-Grain, Pringles και Cheez-It.

Πέρυσι, η Kellogg ενεπλάκη σε μια απεργία 11 εβδομάδων σε τέσσερα εργοστάσια δημητριακών, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της εταιρείας, Battle Creek, στο Μίσιγκαν. Η νέα πενταετής συμφωνία περιλαμβάνει απαγόρευση οποιουδήποτε κλεισίματος εργοστασίων κατά τη διάρκεια της σύμβασης και αύξηση των αμοιβών για την προστασία των εργαζομένων από τον πληθωρισμό.

Η Kellogg εντάσσεται σε μια σειρά από εταιρείες που σπάνε σε κομμάτια προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Η Johnson & Johnson (JNJ), η Toshiba (TOSBF) και η GE (GE) ανακοίνωσαν παρόμοια σχέδια πέρυσι.

«Για να επιβιώσουν και να συμβαδίσουν με τις τάσεις της αγοράς, οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τον τομέα που θα πρέπει να αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο και να επικεντρώνονται», δήλωσε η Liz Young, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi. «Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Μερικές φορές πρέπει να τον καταρρίψεις για να τον δημιουργήσεις ξανά».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής