kourdistoportocali.comNews DeskΚΑΤΑΡΡΕΕΙ στα χέρια του η χώρα!

Τελειώνουν όλα!

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ στα χέρια του η χώρα!

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου

Kι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ήδη μήνυμα στους εταίρους πιστωτές μας ότι δεν υπάρχει ανάγκη κουρέματος του χρέους, ο μουτζούρης μένει στα χέρια του Τσίπρα. Η χώρα καταρρέει, το δείχνουν τα σημάδια που πυκνώνουν και μια εθνική τραγωδία θα μπορούσε να είναι το κερασάκι στην τούρτα των κατσιαπλιάδων που λεηλάτησαν τα πάντα στο πέρασμά τους για να αφήσουν ανέγγιχτο το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και μια χούφτα ολιγάρχες.

Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πάρει κούρεμα του χρέους αυτό πλέον είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Την ίδια στιγμή τόσο η πραγματική οικονομία όσο και το πεπετζίδικο χρηματιστήριο καταρρέουν. Στο δε χρημτιστήριο αναμένονται νέα χτυπήματα από γεράκια της παγκόσμιας αγοράς όπως συνέβη με την Folli Follie.

Το μεσημέρι της Τετάρτης με  δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις διαρροές ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλο με τον οποίο περικόπτονται οι συντάξεις και ανακοίνωσε ότι απέρχεται της θέσης του πριν την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση η οποία μεταδόθηκε σε απ’ευθείαε τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων που όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων».

Με μια αιχμηρή αναφορά, ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.
Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Εκανε λόγο για πλήρη κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποάεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση δαπανών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη.

Κι ενώ η χώρα καταρρέει ο Τσίπρας στο νέο VIDEO παραγωγής Μαξίμου μιλάει για κανονικότητα με την ανοχή των ξιπασμένων εταίρων δανειστών που συμμετέχουν στην μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Το χρέος (317,4 δις ευρώ) έχει εκτιναχθεί στο 179,8% του ΑΕΠ από 126,7% πριν την κρίση. Το χρέος είναι υψηλότερο παρά ποτέ. Και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της Κομισιόν, υπό μη ευνοϊκές συνθήκες το ποσοστό του χρέους μπορεί να εκτιναχθεί μέχρι το 2060 στο 244%.

Σε κανένα άλλο “ανεπτυγμένο” κράτος της Ευρώπης δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο στην Ελλάδα σε δύο πολύ κρίσιμα πεδία: σε αυτό των κόκκινων δανείων που προκαλούν πιστωτική ασφυξία, αλλά και της εκροής κεφαλαίων (η οποία συνδέεται με την αποεπένδυση αλλά και με το πολύ μεγάλο επί σειρά ετών έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο). Αυτό αναφέρει το ΔΝΤ στη νέα του έκθεση “Regional Economic Outlook” που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα είναι επίσης, σύμφωνα με το Ταμείο, το κράτος με τη μεγαλύτερη επιδείνωση των προσδοκιών για άνοδο του ΑΕΠ φέτος και το 2019 και ένα από τα δύο μόνο κράτη της Ευρώπης που θα τα πάνε χειρότερα στο πεδίο της ανάπτυξης από ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Επιδείνωση καταγράφει και στην πορεία της εγχώριας ζήτησης.

Σχεδόν το 50% του συνόλου των δανείων της Ελλάδος είναι “κόκκινα”. Ο λόγος για την υψηλότερη αναλογία μεταξύ των “ανεπτυγμένων” οικονομικά κρατών της Ευρώπης σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Το μόνο κράτος της Ευρώπης που έχει πιο υψηλή επιβάρυνση κόκκινων δανείων σε σχέση με την Ελλάδα ανήκει στα αναπτυσσόμενα και είναι η Ουκρανία (στο 55% του συνόλου). Στη δική της, όμως, περίπτωση -εν αντιθέσει με την Ελλάδα-  το πρόβλημα δεν είναι στην κορύφωσή του αλλά λειαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2017 που επικαλείται το ΔΝΤ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK