kourdistoportocali.comNews DeskΚατά 30% εκτοξεύθηκε η τιμή της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia μετά την έρευνα που έδειξε ότι οι μάσκες της προστατεύουν κατά 99,95% και από την παράλλαξη Delta

Όλες οι μάσκες παράγονται στο Ισραήλ για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ποιοτικού ελέγχου

Κατά 30% εκτοξεύθηκε η τιμή της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia μετά την έρευνα που έδειξε ότι οι μάσκες της προστατεύουν κατά 99,95% και από την παράλλαξη Delta

Η τεχνολογία της Sonovia χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να εγχέσει σωματίδια αργύρου και ψευδαργύρου στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν που σκοτώνουν βακτήρια και ιούς

Η ισραηλινή εταιρεία μάσκας Sonovia (τις αντι-covid μάσκες της οποίας παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Κουρδιστό Πορτοκάλι) δημοσίευσε μια έκθεση από ένα κορυφαίο ιταλικό εργαστήριο δοκιμών κλωστοϋφαντουργίας που δείχνει ότι το ύφασμά της εξαλείφει τα σωματίδια της παραλλαγής Delta με αποτελεσματικότητα πάνω από 99,95%.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά σχεδόν 30%, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Shuki Hershcovich, στην The Jerusalem Post την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα του στο Ramat Gan.

Συγκεκριμένα, οι μάσκες δοκιμάστηκαν από το VisMederi Textyle, το ίδιο εργαστήριο που ανέφερε νωρίτερα ότι το μοναδικό ύφασμα, το οποίο είναι επικαλυμμένο με νανοσωματίδια ψευδαργύρου, προστατεύει επίσης από τη βρετανική παραλλαγή του COVID-19 και του H1N1, αλλιώς γνωστή ως γρίπη των χοίρων.

Το εργαστήριο αναμένεται στη συνέχεια να δοκιμάσει το ύφασμα έναντι του στελέχους Mu, το οποίο φέρει αρκετές μεταλλάξεις στο γονίδιο spike και χαρακτηρίζεται ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της Sonovia Liat Goldhammer-Steinberg.
Το στέλεχος Mu δεν έχει ακόμη εισέλθει στο Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημες αναφορές, αλλά αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας έχουν προειδοποιήσει για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του.

Το VisMederi είναι ένα εμπορικό ερευνητικό εργαστήριο που βρίσκεται στην Ιταλία. Αναφέρει στον ιστότοπό της ότι η εταιρεία «λαμβάνει σήμερα παραγγελίες παγκοσμίως στον τομέα των εμβολίων, όπου διεξάγει αναλυτικούς ελέγχους βιολογικών δειγμάτων και επικυρώνει βιοαναλυτικές μεθόδους για τη φαρμακευτική βιομηχανία».

Η παραλλαγή Delta είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη παραλλαγή του κορωνοϊού παγκοσμίως. Κυκλοφορούσε εδώ και αρκετούς μήνες στο Ισραήλ. Μόνο αυτόν τον μήνα, περισσότεροι από 530 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Δέλτα.
Αυτά τα τελευταία αποτελέσματα καθιστούν την εταιρεία τον παραγωγό του μοναδικού γνωστού υφάσματος που αποδεδειγμένα εξαλείφει τα στελέχη του Alpha και του Delta COVID-19 και αποδεικνύει περαιτέρω το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι μάσκες-και συγκεκριμένα αυτές οι μάσκες-στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
Θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ασφάλεια ότι φορούν μάσκες που λειτουργούν », δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της Sonovia, Jordan Fox.

Η τεχνολογία της Sonovia χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να εγχέσει σωματίδια αργύρου και ψευδαργύρου στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν που σκοτώνουν βακτήρια και ιούς.

Η τεχνολογία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων εκτός από το σήμα κατατεθέν της SonoMask, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων καθισμάτων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αεροπλάνων, σεντόνια και μαξιλαροθήκες για τον τομέα της φιλοξενίας και ρούχα.
Ο καθηγητής Amos Adler, διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, με τον οποίο συμβουλεύεται η εταιρεία, είχε πει στο παρελθόν ότι «οι παραλλαγές του COVID-19 μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδημιολογικές ή ανοσολογικές ιδιότητες που είναι αποτέλεσμα σημειακών μεταλλάξεων σε κρίσιμες περιοχές της περιοχής σύνδεσης των υποδοχέων. Ωστόσο, η συνολική δομή και οι βιοφυσικές τους ιδιότητες του ιού είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Ως εκ τούτου, το αντιικό αποτέλεσμα που ασκούν τα υφάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με Sonovia αναμένεται να υπάρχει σε όλες τις παραλλαγές του COVID-19.
Ο Adler συμβουλεύεται επίσης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων.

Η Sonovia ιδρύθηκε το 2013 αλλά ήταν σχεδόν άγνωστη πριν από την πανδημία του κοροναϊού. Τους τελευταίους 18 μήνες, η εταιρεία έχει αυξηθεί από μια χούφτα εργαζομένων σε 60 μέλη προσωπικού και σχεδόν 200 συμβασιούχους.

Όλες οι μάσκες παράγονται στο Ισραήλ για να επιτευχθεί το υψηλότερο επίπεδο ποιοτικού ελέγχου, ανέφερε η εταιρεία.
Νωρίτερα φέτος, η Sonovia ανακοίνωσε μια συνεργασία με μια πιλοτική συμφωνία με την Delta Galil Industries, η οποία παράγει ρούχα για μεγάλες μάρκες, από τη Victoria’s Secret έως τον Calvin Klein, για να παρέχει βιώσιμα αθλητικά ενδύματα και άλλα ρούχα που αποτρέπουν την οσμή.
«Οι πελάτες μας θέλουν απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο CEO Igal Zeitun, «και αυτό τους δίνουμε».

Η ισραηλινή εταιρεία μάσκας Sonovia κυκλοφόρησε μια έκθεση που δείχνει ότι το εμπορικό σήμα SonoMask είναι εξίσου προστατευτικό έναντι της παραλλαγής Delta όπως και απέναντι στο αρχικό στέλεχος της Wuhan.

Η μάσκα δοκιμάστηκε από το εργαστήριο VisMederi για τον προσδιορισμό της αντιιικής δραστηριότητας του υφάσματος της, το οποίο είναι επικαλυμμένο με νανοσωματίδια οξειδίου του ψευδαργύρου που καταστρέφουν βακτήρια, μύκητες και ιούς. Όταν δοκιμάστηκε σε δύο νέες παραλλαγές – αν και όχι συγκεκριμένα στη παραλλαγή Delta – βρέθηκε να δείχνει “ισχυρή αντιική δραστηριότητα”, σύμφωνα με τον καθηγητή Amos Adler, διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

“Οι παραλλαγές COVID-19 μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδημιολογικές ή ανοσολογικές ιδιότητες που είναι το αποτέλεσμα σημειακών μεταλλάξεων σε κρίσιμες περιοχές του τομέα δέσμευσης υποδοχέα”, δήλωσε ο Adler σε δήλωση. «Ωστόσο, η συνολική δομή τους και οι βιοφυσικές ιδιότητες του ιού είναι σχεδόν ίδιες.

Ως εκ τούτου, το αντιιικό αποτέλεσμα που ασκείται από τα υφάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία με Sonovia αναμένεται να είναι αποτελεσματικό σε όλες τις παραλλαγές COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης παραλλαγής Delta. “

Το VisMederi είναι ένα εργαστήριο εμπορικής έρευνας που βρίσκεται στην Ιταλία. Αναφέρει στον ιστότοπό του ότι η εταιρεία «λαμβάνει επί του παρόντος παραγγελίες σε όλο τον κόσμο στον τομέα των εμβολίων, όπου πραγματοποιεί αναλυτικές δοκιμές βιολογικών δειγμάτων και επικύρωση βιοαναλυτικών μεθόδων για τη φαρμακευτική βιομηχανία».

Η Sonovia ανέπτυξε μια σχεδόν μόνιμη, τεχνολογία υπερήχων στο φινίρισμα υφάσματος για μηχανικό εμποτισμό νανοσωματιδίων οξειδίου του ψευδαργύρου σε υφάσματα. Η εταιρεία ενέτεινε τις προσπάθειες για την κατασκευή μάσκας χρησιμοποιώντας το αντι-παθογόνο ύφασμά της κατά την έναρξη της κρίσης κοροναϊού στο Ισραήλ για να βοηθήσει τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής να παραμείνουν προστατευμένοι.
Η τεχνολογία βασίζεται σε μια εργαστηριακή μονοχημική διαδικασία που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan.
Μέχρι την πανδημία, δεν είχε παράγει ούτε ένα προϊόν. Δεκάδες χιλιάδες από τις πρώτες μάσκες δωρίστηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία και επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.
Από τότε, η εταιρεία πούλησε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μάσκες σε περισσότερες από 100 χώρες.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…