kourdistoportocali.comNews DeskΚαι ο Evan Spiegel του Snapchat προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία επιδεινώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο

Δημοσίευμα Reuters

Και ο Evan Spiegel του Snapchat προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία επιδεινώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο

Η Snap Inc. μείωσε τις τριμηνιαίες προβλέψεις της, προκαλώντας νέο ξεπούλημα μετοχών

Η Snap Inc, η πολυεθνική τεχνολογική εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι η αμερικανική οικονομία επιδεινώθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον τελευταίο μήνα και ότι η ίδια μείωσε τις τριμηνιαίες προβλέψεις της, προκαλώντας νέο ξεπούλημα μετοχών.

Από τα τέλη Απριλίου, «το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί περαιτέρω και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να αναφέρουμε έσοδα και προσαρμοσμένα EBITDA κάτω από το χαμηλό όριο του εύρους προβλέψεων του δεύτερου τριμήνου 2022», δήλωσε συγκεκριμένα ο τεχνολογικός κολοσσός.

Οι μετοχές της Snap (SNAP) υποχώρησαν 31%, η Alphabet (GOOGL) σημείωσε πτώση 3,6% και η Amazon (AMZN) κατέγραψε υποχώρηση 2,2%. Πτωτικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq, με τους traders να κατηγορούν τη Snap.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, με καθοδήγηση των κερδών από τις τράπεζες και την τεχνολογία, αλλά η άνοδος ακολουθεί το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης της Wall Street από την κατάρρευση του dotcom πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και πολλοί επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, ανέφερε στους υπαλλήλους σε ένα memo που είναι στην κατοχή του Reuters ότι η εταιρεία θα επιβραδύνει τις προσλήψεις της για φέτος, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. «Όπως πολλές εταιρείες, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυξανόμενο πληθωρισμό και τα επιτόκια, ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και διακοπές εργασίας, αλλαγές στην πολιτική της πλατφόρμας, τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και πολλά άλλα», έγραψε μεταξύ των άλλων.

Τον περασμένο μήνα, η Snap προέβλεψε αύξηση των εσόδων του δεύτερου τριμήνου κατά 20% έως 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ανακοίνωση της Snap Inc. ​​ακολουθεί τις δηλώσεις εταιρειών όπως η Uber (UBER) και η Meta Platforms (FB) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα περιορίσουν το κόστος και τις προσλήψεις.

Στο memo, ο Spiegel ανέφερε ότι το Snap θα αξιολογήσει τον υπόλοιπο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και ότι «οι επικεφαλής κλήθηκαν να επανεξετάσουν τις δαπάνες για να έχουν επιπλέον εξοικονόμηση κόστους».

Ορισμένες προγραμματισμένες προσλήψεις θα προωθηθούν για το επόμενο έτος, αν και η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει να προσλάβει περισσότερα από 500 άτομα μέχρι το τέλος αυτού του έτους, πρόσθεσε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
David Brooks> Ο εμβληματικός αρθρογράφος των New York Times αναρωτιέται για το αν τελικά η Δύση είναι στην “κακή πλευρά” της ιστορίας
O imitation Kόπολας από τα Lidl μας προειδοποίησε έγκαιρα ότι το καλοκαίρι θα έχουμε αποτελεσματικές φωτιές
Οικογένεια Κυριακοπούλου> Η παράδοση μιας σπουδαίας οικογένειας συνεχίζεται από γενιά σε γενιά