kourdistoportocali.comNews DeskJoker

Η Ιστορία της L.

Joker

Πιο συναρπαστική από ποτέ με την νέα της ιδιότητα ως headhunter δανειοληπτών

Aν η επιβίωση είναι τέχνη, η Λούκα Κατσέλη ξεπέρασε και τον Πικάσο. Με την νέα της ιδιότητα ως headhunter δανειοληπτών ακυρώνει τον προηγούμενό της εαυτό ως προστάτιδα δανειοληπτών με την ίδια ευκολία που πήδηξε από το ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα και συνεχίζει. Αν ο θρύλος θέλει τα δέντρα που λυγίζουν να μην τα σπάει ο άνεμος γύρευε πόσο μεγάλη αρετή είναι όχι απλά να λυγίζεις αλλά είσαι ο άνεμος και το δένδρο σε συσκευασία ενός.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Μόνο ο Joker θα μπορούσε να υποδυθεί έναν τόσο αλλόκοτο ρόλο που ξεπερνάει τη φαντασία. Αλλά βλέπεις στην εποχή του παρασκευασμένου εργαστηριακού Coronavirus που δεν είναι παρά το προεόρτιο test του απόλυτου θανάτου που έρχεται είναι παράλογο να ξαφνιάζουν οι οβιδιακές μεταμορφώσεις των ανθρώπων που αισθάνονται παντοδύναμοι μέσα από την αναγνωρισιμότητά τους. Για κάποιους η επωνυμία είναι ταυτισμένη με την αθανασία ή έστω κάτι λιγότερο από αυτή, αισθάνονται ότι έχουν το ακαταλόγιστο. Στο κάτω κάτω το πρόσφατο καταφύγιο της Κατσέλη ήτο ο Σύριζα-το κόμμα των οβιδιακών μεταμορφώσεων με τους πολλούς μικρούς Joker. Ολα έχουν την εξήγησή τους.

Γιατί εκείνη να αποτελέσει εξαίρεση;

Η Λούκα Κατσέλη δεν τον γνώριζε προσωπικά, είχε γοητευτεί όμως από αυτά που είχε ακούσει για εκείνον. «Οταν είχα πάει το καλοκαίρι στα Ηνωμένα Εθνη για μια πρακτική άσκηση, όλοι μου μιλούσαν για εκείνον, καθώς ήταν επιφανές στέλεχος στον ΟΗΕ. Τον γνώρισα όταν τον κάλεσα εκ μέρους του Ανδρέα Παπανδρέου να μιλήσει σε εκείνο το συνέδριο. Εκανε μια καταπληκτική ομιλία, όπως πάντα άλλωστε, για τα προβλήματα υπερχρέωσης των αναπτυσσόμενων χωρών. Μένουμε εκεί. Αλλά συνεργαζόμαστε τον αμέσως επόμενο χρόνο στην ομάδα που συστήνει ο Ανδρέας Παπανδρέου για την προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος».


Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ η κυρία Κατσέλη επιστρέφει στο Πανεπιστήμιο, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης αναλαμβάνει διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Το καλοκαίρι του ’82 ο Ανδρέας της ζητά να αναλάβει τη διεύθυνση του ΚΕΠΕ και ταυτόχρονα γίνεται και ο πρώτος ανασχηματισμός. «Ο Γ. Αρσένης γίνεται υπουργός Εθνικής Οικονομίας και έτσι από τα νέα μας πόστα συνεργαζόμαστε πλέον στενά. Από το 1983 καταλάβαμε ότι πέρα από τη συνεργασία που έχουμε, είμαστε μαζί και στη ζωή. Αν θέλετε, μας συνέδεσε η πολιτική. Ο Ανδρέας έγινε κουμπάρος μας. Ημασταν άλλωστε και οι δυο στενοί συνεργάτες του και πολύ κοντά του. Νομίζω μάλιστα πως χάρηκε πολύ για το πώς εξελίχθηκε αυτή η σχέση». Ο γάμος γίνεται στις 21 Μαρτίου του 1985 στο δημαρχείο της Αθήνας.

«Μόλις είχε επιτραπεί στη χώρα μας ο πολιτικός γάμος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε μαζί με τη Μαργαρίτα και υπέγραψε ως μάρτυρας. Αν ο πρώτος γάμος μου ήταν η συνέχεια μιας δυνατής νεανικής σχέσης, ο γάμος μου με τον Γεράσιμο ήταν μια πολύ ευσυνείδητη απόφαση και γι’ αυτό -να χτυπήσω ξύλο- έχει κρατήσει έτσι όπως έχει κρατήσει μέχρι τώρα. Γιατί μας ενώνουν πάρα πάρα πάρα πολλά. Πιο πολύ από όλα είναι οι ηθικές αξίες. Βλέπουμε τη ζωή με τα ίδια μάτια. Αυτό που θεωρούμε σωστό ή όχι, έντιμο ή μη έντιμο είναι το ίδιο». Το 1985 ο Γεράσιμος Αρσένης παραιτείται και το ίδιο διάστημα λήγει η σύμβαση της κυρίας Κατσέλη στο ΚΕΠΕ. Μετά την περιπέτεια του ΕΣΚ, επανέρχεται στο Κίνημα το ’89 και ο Ανδρέας καλεί την κ. Κατσέλη να αναλάβει οικονομικός σύμβουλός του.

Το 1990 γεννιέται η κόρη τους Αμαλία, η οποία ασχολείται με το θέατρο. Ενα παιδί που βίωσε στο πετσί του όχι μόνο τις χαρές αλλά και τις πίκρες της πολιτικής. «Επαθε τη μεγάλη κρίση την περίοδο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ηταν μόλις 6 ετών, όταν έβλεπε από την τηλεόραση να καίνε το ομοίωμα του πατέρα της και ακόμα το θυμάται με τρόμο. Νομίζω ότι τώρα το έχει φιλοσοφήσει και το έχει ξεπεράσει. Είχε φτάσει σε ένα σημείο που όταν βγαίναμε έξω, φοβόταν ή δεν ήθελε να πάμε μαζί της σινεμά, να μην τη δουν ή κάποιος φωνάξει στον πατέρα της. Πήρε καιρό και συζήτηση για να καταλάβει αυτές τις επιλογές. Τώρα μάλιστα είναι περήφανη και βλέπει μέσα από το σχολείο της πως, αν αυτή η μεταρρύθμιση είχε συνεχιστεί, θα ήταν τελείως διαφορετική και η εμπειρία των παιδιών μέσα στο Λύκειο». Τότε ήταν που αποφάσισε και η Λούκα Κατσέλη να φύγει ξανά…

«Αισθανόμουν ότι πνιγόμουν. Ηθελα να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου. Τότε προκηρύχθηκε η θέση του επικεφαλής στον ΟΟΣΑ. Ημασταν 117 υποψήφιοι. Δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα τη θέση. Ο μόνος που το πίστευε ήταν ο Γεράσιμος, ο οποίος, οφείλω να ομολογήσω, έκανε αυτό που πάρα πολύ λίγοι θα έκαναν. Οχι μόνο δέχτηκε ότι θα έφευγα για το Παρίσι, αλλά ανέλαβε και την υψηλή εποπτεία και του σπιτιού και της κόρης μας κι εγώ πηγαινοερχόμουν τα Σαββατοκύριακα για τέσσερα χρόνια. Τον πρώτο χρόνο ήταν δύσκολα για την Αμαλία. Της εξήγησα πως αν δεν αισθάνεσαι δημιουργικός, δεν μπορείς να προσφέρεις και κατάλαβε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θα με κάνει να είμαι καλύτερα και στη σχέση μου μαζί της. Αποφάσισα να επιστρέψω ξανά τον περασμένο Ιούλιο. Είναι η τελευταία χρονιά της Αμαλίας στο Λύκειο. Επρεπε να ξαναβρεθούμε, να ξανασυναντηθούμε για να είμαστε μαζί ως οικογένεια. Ηταν πολύ δύσκολη απόφαση, η πιο δύσκολη γιατί το λάτρευα αυτό που έκανα. Γύρισα στις 16 Ιουλίου με την προσδοκία να ξανασυναντήσω τους φοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο και λίγες μέρες μετά μου έγινε η πρόταση από τον Γιώργο Παπανδρέου να μπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μπορεί ο σύζυγός της να μην κατάφερε να εκλεγεί στη δύσκολη περιφέρεια της Κεφαλονιάς, ωστόσο: «Μέσα στην πολιτική μαθαίνεις και να κερδίζεις και να χάνεις. Θα ήθελα να είναι στη Βουλή γιατί το αξίζει. Ηθελε σε αυτήν τη φάση να συνδέσει το όνομά του με την αναπτυξιακή πορεία του νησιού».

Η Λούκα Κατσέλη παντρεύτηκε τον Γεράσιμο Αρσένη την 21η Μαρτίου 1985. Κουμπάρος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γνωρίστηκαν το 1980 στο εξωτερικό, σε ένα συνέδριο για την ανάπτυξη των κρατών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, και από τότε είναι αχώριστοι.

Ο πατέρας της νέας προέδρου του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, ο Πέλος Κατσέλης, ήταν στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και η Λούκα σπούδασε στην Αμερική την ίδια εποχή με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ταύτισή της με το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου ήταν αυτονόητη. Η σχέση αυτή διερράγη το 2012 και δύο χρόνια αργότερα, ο Γεράσιμος Αρσένης και η Λούκα Κατσέλη αποφάσισαν να συμβουλεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα και να συμπαραταχθούν με αυτόν.

Το όνομα της Λούκας Κατσέλη έχει συνδεθεί με τον νόμο 3869 του 2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο νόμος αυτός προστατεύει την πρώτη κατοικία χιλιάδων οικονομικά ανίσχυρων συμπολιτών μας. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που σταματούν την κα Κατσέλη στον δρόμο για να την ευχαριστήσουν, επειδή χάρη στον νόμο της διατήρησαν το σπίτι τους-θα γράψει ο Χρήστος Κώνστας με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η Λούκα Κατσέλη αναλαμβάνει επισήμως την προεδρία του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Είναι μια θέση για την οποία αισθάνεται «έτοιμη από καιρό». Έχει σχέδια για τον νέο της ρόλο. Πιστεύει με φανατισμό στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και τώρα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις ιδέες της…

Στον σχεδιασμό της Λούκας Κατσέλη, αλλά και του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, η Εθνική Τράπεζα θα κληθεί να παίξει έναν στρατηγικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.

«Αν δεν αναδιαρθρωθεί η παραγωγική βάση της χώρας, αν δεν δημιουργηθούν εγχώρια προστιθέμενη αξία και νέος πλούτος, αν δεν αυξηθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ακόμα και αν μας χαριστεί όλο το χρέος, είμαστε καταδικασμένοι», εξηγεί η πρώην υπουργός στους συνομιλητές της.

Η Εθνική Τράπεζα έχει συνδέσει την ιστορία της με όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά βήματα της χώρας και αυτή την παράδοση θέλει να συνεχίσει η Λούκα. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης είναι και η πολιτιστική και μορφωτική προσφορά της Εθνικής. Οι γονείς της, ο Πέλος και η Αλέκα, ήταν καταξιωμένοι στον χώρο της τέχνης, ενώ την οικογενειακή παράδοση ακολουθεί η εγγονή τους, Αμαλία, αλλά και ο εγγονός τους, ο Δημήτρης Αρσένης, που έχει και αυτός καλλιτεχνική φύση…

Πρότυπο διαχείρισης «κόκκινων δανείων»

Η Λούκα Κατσέλη φιλοδοξεί να αναδείξει την Εθνική Τράπεζα σε πρότυπο διαχείρισης των «κόκκινων δανείων». Θέλει να επεκτείνει τη φιλοσοφία του δικού της νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις υπερδανεισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έχει ξεκάθαρη άποψη ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης προς τις υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις συνδέεται με την ορθολογική, αλλά και κοινωνικά υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Η Εθνική Τράπεζα –πιστεύει– οφείλει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με συναίσθηση του ρόλου της και της τριπλής ευθύνης απέναντι στους μετόχους, στους πελάτες και στην ελληνική κοινωνία.

Η μεγάλη της φιλοδοξία είναι να γίνει ξανά η Εθνική η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα, αλλά, συγχρόνως, και πρότυπο εταιρικής διακυβέρνησης:

«Αποστολή της τράπεζας είναι να χρηματοδοτεί με τα κεφάλαια που της εμπιστεύονται οι καταθέτες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για προαγωγή επενδύσεων και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, δεν είναι το κυνήγι των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων για τους μετόχους της και τα ανώτατα τραπεζικά στελέχη, μέσω τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων υψηλού κινδύνου».

Η πολιτική της διαδρομή

Η Λούκα Κατσέλη, στην πολιτική της διαδρομή, βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο ζωηρών αντιπαραθέσεων. Ήταν από τους πρώτους Έλληνες πολιτικούς που προειδοποίησαν για τον κίνδυνο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ενόχλησε αρκετούς και δέχθηκε την κριτική από ακόμη περισσότερους.

Όμως, φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι πολλές από τις θέσεις και τις αποφάσεις της δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Αναγνωρίζουν, επίσης, ότι είναι μια πολιτικός πρόθυμη να συγκρουστεί για τις ιδέες της και να υποστεί το πολιτικό κόστος, αλλά και έτοιμη να αναδιπλωθεί, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Αντιπαράθεση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Είναι γνωστή η σκληρή αντιπαράθεσή της με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Ο τότε παντοδύναμος τσάρος της οικονομίας διεκδικούσε το μονοπώλιο της επιρροής στον νέο πρωθυπουργό και την πιστή εφαρμογή του μνημονίου που διαπραγματεύθηκε ο ίδιος.

Η Λούκα ήταν ίσως η μόνη που, χωρίς να αμφισβητεί την ανάγκη της προσαρμογής, έβλεπε και την αναγκαιότητα παράλληλων μέτρων στήριξης όσων πλήττονταν. Ήταν η πρώτη που προέβλεψε την εκτίναξη των «κόκκινων δανείων», καθώς η ύφεση και η φορολογική επιδρομή θα μετέτρεπαν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους σε κρίση υπερχρέωσης των ιδιωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η αναστολή των πλειστηριασμών, μελετημένες και ισορροπημένες νομοθετικές ρυθμίσεις που «πέρασαν» μετά από πολλές αντιδράσεις, απέτρεψαν μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση.

Όταν, την ίδια περίοδο, σε πείσμα των προβλέψεων του μνημονίου, ο πληθωρισμός δεν μειωνόταν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στην υπουργό Ανάπτυξης, διότι δεν είχε απελευθερώσει την αγορά και τις δυνάμεις του ανταγωνισμού.

Η Λούκα, από την πλευρά της, αντέτασσε ότι ο πληθωρισμός είχε ενισχυθεί από τις απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, στον ΦΠΑ και στη φορολογία στα καύσιμα. Τελικά, ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος οδήγησε στη μετακίνησή της τον Σεπτέμβριο του 2010 στο υπουργείο Εργασίας.

Αναγνωρίζεται το έργο της

Παρά τη σύντομη θητεία της στα δύο υπουργεία, άφησε πίσω της έργο που τώρα αναγνωρίζεται. Ίδρυσε το Παρατηρητήριο Τιμών για τα φάρμακα, το οποίο ανατιμολόγησε τα φάρμακα, οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις τιμών και μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά ένα δισεκατομμύριο.

Πολεμήθηκε, τότε, άγρια από τους θιγόμενους με προβλέψεις για ελλείψεις φαρμάκων, που όμως ποτέ δεν παρουσιάστηκαν. Έφτιαξε έναν πρωτοποριακό νόμο για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα πάνω από 500 τέτοιες επιχειρήσεις να λειτουργούν στη χώρα μας.

Προχώρησε σε σημαντική απλοποίηση της διαδικασίας έναρξης και αδειοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και σε επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ. Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ το ΕΤΕΑΜ και έθεσε σε εφαρμογή το «Jeremy» και «Jessicα».

Καθώς δεν δίσταζε να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα, προετοίμασε ρυθμίσεις για τη διαφάνεια των συναλλαγών στο λιανεμπόριο, αλλά και των ενδοομιλικών συναλλαγών. Έστειλε 60 υποθέσεις για προβληματικές ενδοομιλικές συναλλαγές στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για έλεγχο.

Η Λ. Κατσέλη ήξερε και πότε έπρεπε να αναδιπλωθεί. Δέσμια των προεκλογικών διακηρύξεων του ΠΑΣΟΚ για αναστροφή των ιδιωτικοποιήσεων, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την «καυτή πατάτα» της Cosco.

Επέλεξε να επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση και να οδηγήσει τα πράγματα σε έναν έντιμο συμβιβασμό, τα οφέλη του οποίου κανείς δεν αμφισβητεί σήμερα. Προχώρησε και στην άρση του καμποτάζ, βάζοντας τα θεμέλια για την άνθηση της ελληνικής κρουαζιέρας.

Πάτησε κάλους, έκανε και εχθρούς

Στα δύο αυτά χρόνια πάτησε πολλούς κάλους, έκανε αρκετούς ισχυρούς εχθρούς, όσοι όμως τη γνώρισαν από κοντά έχουν να λένε ότι είναι ένας γοητευτικός άνθρωπος με βαθιά μόρφωση που υλοποιεί αποτελεσματικά τα έργα που αναλαμβάνει.

Τον Ιούνιο του 2011, ο Γ. Παπανδρέου στον ίδιο ανασχηματισμό με τον οποίο απομάκρυνε τον Γ. Παπακωνσταντίνου από τον υπουργείο Οικονομικών, την άφησε εκτός κυβερνητικού σχήματος. Τέσσερις μήνες αργότερα, η Λούκα αποφάσισε να καταψηφίσει το περίφημο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τα συνταξιοδοτικά.

Στις 4 Νοεμβρίου, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η τελική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, όταν καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο μαζί με άλλους 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαγράφτηκαν όλοι.

Έκλεισε, έτσι, ένας κύκλος ισχυρών δεσμών με το ΠΑΣΟΚ και την οικογένεια Παπανδρέου, που ξεκίνησε το 1976, όταν η Λούκα, 24χρονη τότε φοιτήτρια, εντάχθηκε στο κίνημα. Είχε μόλις πάρει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στα Οικονομικά από το Princeton, ενώ είχε πάρει το πρώτο της πτυχίο σε ηλικία 20 ετών από το Smith College στη Βοστώνη.

Εκείνα τα χρόνια είχε γνωρίσει και τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο συχνά έλεγε ότι ποτέ δεν της άσκησε άδικη κριτική. Από το 1977, σε ηλικία 25 ετών, δίδασκε στο Yale, όπου το 1980 έλαβε τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα καθηγήτρια.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1987 έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει από τότε μέχρι σήμερα. Όταν δίδασκε στο Yale, είχε φοιτητή τον Νίκο Παπανδρέου, ενώ ως πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2000, βοήθησε τον Αντρίκο Παπανδρέου να μετακινηθεί ως καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Αθήνα.

Στην πλούσια επαγγελματική καριέρα της είχε διατελέσει γενική διευθύντρια του ΚΕΠΕ, διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ συμμετείχε σε διεθνή συμβούλια προσωπικοτήτων, όπως το Συμβούλιο Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Σοφών για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νοσοκομειακοί γιατροί προς όλους τους Έλληνες>Εάν δεν αντιδράσετε θα πεθάνετε. Σας λένε ψέμματα
Γιατί ο Κυριάκος και όχι ο Τσιόδρας έσωσε τους Έλληνες από τα χειρότερα
Πρόωρες εκλογές χωρίς κάλπη, αντιπρόεδρος και υπερυπουργός Εθνικής Ανασυγκρότησης ο Σαμαράς
Η αναλογία αριθμού θανάτων προς τον αριθμό κρουσμάτων δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα
Να πως θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σχέδιο εξόδου με δοκιμαστική πόλη τα Ιωάννινα
-Kε καθηγητά, ποιοι κατασκεύασαν αυτή τη μηχανή θανάτου με το απρόσμενο λογισμικό;
H Eλλάδα μπροστά σε μία νέα κατάρρευση;
EKTAKTO> Ανατίναξαν το ATM αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα πράσινα!
Σωριάζονται ζωές και επιχειρήσεις καθώς ακούνε τον Τσιόδρα να τους λέει ότι έρχεται νέο κύμα Covid-19 το Φθινόπωρο
Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα
Το Μαξίμου ως αποταμευτήρας μίσους
Ασφυξία στις τράπεζες και νέο μνημόνιο με υπογραφή Κυριάκου η στρατηγική Τσίπρα