kourdistoportocali.comNews DeskJohns Hopkins> Στο 32,7% τo ποσοστό του παγκοσμίου εμβολιασμού, στο 28,6% στη Ρωσία. Θετικά νέα από τα φάρμακα remdesivir και Ronapreve

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει 388 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων SARS-CoV-2

Johns Hopkins> Στο 32,7% τo ποσοστό του παγκοσμίου εμβολιασμού, στο 28,6% στη Ρωσία. Θετικά νέα από τα φάρμακα remdesivir και Ronapreve

Η γενική τάση στους παγκόσμιους ημερήσιους εμβολιασμούς συνεχίζει να μειώνεται

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του Johns Hopkins>

O Πίνακας ελέγχου COVID-19 του ΠΟΥ αναφέρει 229,9 εκατομμύρια αθροιστικά κρούσματα και 4,71 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως ως τις 23 Σεπτεμβρίου. Η παγκόσμια εβδομαδιαία επίπτωση μειώθηκε κατά 5,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και η θνησιμότητα μειώθηκε κατά 3,1%.

Παγκόσμιος εμβολιασμός

Ο ΠΟΥ ανέφερε 5,87 δισεκατομμύρια αθροιστικές δόσεις εμβολίων SARS-CoV-2 που χορηγήθηκαν παγκοσμίως ως τις 23 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 3,36 δισεκατομμύρια άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση και 2,43 δισεκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Η ανάλυση των δεδομένων παγκοσμίως δείχνει ότι η γενική τάση στους παγκόσμιους ημερήσιους εμβολιασμούς συνεχίζει να μειώνεται, σε λιγότερες από 28 εκατομμύρια δόσεις την ημέρα*.

To ποσοστό του παγκοσμίου εμβολιασμού βρίσκεται στο 32,7% αλλά βαίνει καθημερινά μειούμενο λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά τη πάροδο 5-6 μηνών τα αντισώματα εκλείπουν και οι πλήρως εμβολιασθέντες μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία από τη Ρωσία. Εδώ έχουν χορηγηθεί 88,6 εκατ. δόσεις. Πλήρως εμβολιασμένοι στη Ρωσία είναι 41,3 εκατ. κάτοικοι, ποσοστό 28,6%.

ΗΠΑ

Το αμερικανικό CDC αναφέρει 42,5 εκατομμύρια αθροιστικά κρούσματα COVID-19 και 680,688 θανάτους. Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει την κορύφωση όσον αφορά την καθημερινή επίπτωση. Το πιο πρόσφατο υψηλό ήταν 160.200 νέα κρούσματα την ημέρα την 1η Σεπτεμβρίου και η τάση άρχισε να μειώνεται ελαφρώς πριν από το Σαββατοκύριακο των γιορτών της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο τρέχων μέσος όρος είναι περίπου 121.532 νέα κρούσματα ημερησίως και φαίνεται να μειώνεται. Η ημερήσια θνησιμότητα συνεχίζει να αυξάνεται αργά, τώρα έως και 1.556 θανάτους την ημέρα – ο υψηλότερος μέσος όρος από τις 27 Φεβρουαρίου. Εάν η ημερήσια επίπτωση κορυφωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, η θνησιμότητα θα μπορούσε να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα περίπου*.

Εμβολιασμός στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει 388 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων SARS-CoV-2. Η καθημερινή τάση εμβολιασμού συνεχίζει να μειώνεται από την πιο πρόσφατη αιχμή στις 29 Αυγούστου, ανησυχώντας ορισμένους αξιωματούχους καθώς πλησιάζει η περίοδος της γρίπης.

Υπάρχουν 212,6 εκατομμύρια άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον 1 δόση, που ισοδυναμεί με το 64,0% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Μεταξύ των ενηλίκων, το 76,7% έχει λάβει τουλάχιστον 1 δόση, καθώς και 14,4 εκατομμύρια έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών. Συνολικά 182,6 εκατομμύρια άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα, που αντιστοιχεί στο 55% του συνολικού πληθυσμού. Περίπου το 66,2% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, καθώς και 11,6 εκατομμύρια έφηβοι ηλικίας 12-17 ετών.

Ενισχυτικές δόσεις

Τρίτες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech SARS-CoV-2 συνιστώνται τώρα για ορισμένους πληθυσμούς των ΗΠΑ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την αρχική σειρά 2 δόσεων. Μετά την έγκριση του αμερικανικού FDA για τρίτες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech στις 22 Σεπτεμβρίου, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC των ΗΠΑ για πρακτικές εμβολιασμού (ACIP) ψήφισε στις 23 Σεπτεμβρίου για να συστήσει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις προσωρινής φροντίδας, άτομα ηλικίας 50-64 ετών με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και άτομα ηλικίας 18-49 ετών που έχουν υποκείμενα ιατρικά προβλήματα.

Το ACIP απέρριψε την πρόταση να προσφερθούν πλάνα σε άτομα ηλικίας 18-64 ετών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο COVID-19 επειδή ζουν ή εργάζονται σε επαγγελματικούς και θεσμικούς χώρους υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των εκπαιδευτικών.

Αργότερα την ίδια μέρα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η διευθύντρια του CDC Δρ. Rochelle Walensky αδιαφορώντας για την εισήγηση των επιστημόνων παρενέβη εκ της θεσεώς της και ευθυγράμμισε τη σύστασή της με την εξουσιοδότηση του FDA αντί των συστάσεων της επιτροπής CDC, να συμπεριλάβει όσους εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου για να είναι επιλέξιμοι για αναμνηστικές λήψεις. Αρκετά μέλη του ACIP εξέφρασαν την έκπληξή τους για την απόφαση του Δρ Walensky, η οποία επισημαίνει τις συνεχιζόμενες διαιρέσεις και σύγχυση μεταξύ των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών, αξιωματούχων της διοίκησης Μπάιντεν και εξωτερικών συμβούλων σχετικά με τις προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας.

Αποτελεσματικότητα REMDESIVIR

Η αντιιική θεραπεία της COVID-19 της Gilead Sciences, γνωστή και ως ρεμδεσιβίρη, φάνηκε να μειώνει τη νοσηλεία σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με υψηλό κίνδυνο εξέλιξης της νόσου όταν χορηγείται νωρίς στην ασθένεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών Φάσης 3 που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί ή αξιολογηθεί από ομοτίμους. Η τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια μιας θεραπείας 3 ημερών ρεμδεσιβίρης, η οποία χορηγείται ενδοφλεβίως. Μεταξύ των 562 ασθενών που έλαβαν ρεμδεσιβίρη ή εικονικό φάρμακο, η ομάδα της ρεμδεσιβίρης παρουσίασε στατιστικά σημαντική μείωση 87% του κινδύνου νοσηλείας που σχετίζεται με τον COVID-19 ή θανάτου από όλες τις αιτίες μέχρι την ημέρα 28 σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Η ομάδα θεραπείας είχε επίσης 81% μείωση του κινδύνου για ιατρικές επισκέψεις λόγω COVID-19 σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Δεν υπήρξαν θάνατοι στη μελέτη έως την ημέρα 28. Το προφίλ ασφάλειας μεταξύ ρεμδεσιβίρης και εικονικού φαρμάκου ήταν παρόμοιο, με τα πιο συνηθισμένα ανεπιθύμητα συμβάντα στην ομάδα ρεμδεσιβίρη να είναι πονοκέφαλος και ναυτία. Το Veklury ήταν η πρώτη θεραπεία για τον COVID-19 που έλαβε πλήρη έγκριση από τον FDA, για χρήση σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει διαμάχη σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, με τις κλινικές δοκιμές να δείχνουν διαφορετική επιτυχία του φαρμάκου. Αν και τα αντιιικά τείνουν να λειτουργούν καλύτερα νωρίτερα στην πορεία της νόσου, η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου παρουσιάζει υλικοτεχνικές προκλήσεις για τη χρήση του σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19

RONAPREVE/REGEN-COV

Ο ΠΟΥ πρόσθεσε τη συνδυασμένη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων, γνωστή ως Ronapreve, ή REGEN-COV στις ΗΠΑ, στον κατάλογο των συνιστώμενων θεραπευτικών του COVID-19 και κάλεσε τις εταιρείες παραγωγής και τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την υψηλή τιμή και την περιορισμένη παραγωγή του φαρμάκου, το οποίο περιέχει casirivimab και imdevimab. Ο ΠΟΥ προέτρεψε την Regeneron Pharmaceuticals με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το συνδυασμένο φάρμακο, να μοιραστεί την τεχνολογία για να επιτρέψει την ευρύτερη παραγωγή και είπε ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ διαπραγματεύονται με τη Roche, η οποία αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το φάρμακο για διανομή με χαμηλότερο κόστος. εστίαση σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMIC). Ο ΠΟΥ έκανε συστάσεις υπό όρους για τη συνδυαστική θεραπεία-η οποία επιτρέπεται για χρήση στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο-για χρήση σε ασθενείς με μη σοβαρό COVID-19 που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νοσηλείας και άτομα σε σοβαρή κατάσταση αλλά χωρίς προυυπάρχοντα αντισώματα

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον