kourdistoportocali.comNews DeskJoe Biden> Οι σπαρταριστοί λόγοι για τους οποίους δεν αποχωρεί. Εξαιτίας της άνοιας και του Alzheimer δεν δέχεται πλέον τις εντολές του deep state

-Φωναξέ μου τη Jill…

Joe Biden> Οι σπαρταριστοί λόγοι για τους οποίους δεν αποχωρεί. Εξαιτίας της άνοιας και του Alzheimer δεν δέχεται πλέον τις εντολές του deep state

- Ο Biden μοιάζει «με κάτι που δεν είναι από αυτή τη γη

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έρχεται με μία παγκόσμια αποκλειστικότητα να αποκαλύψει γιατί δεν παραιτείται ο Joe Biden.

Ακούστε να δείτε τι συμβαίνει. Ο Joe που υποφέρει τουλάχιστο από 3 ασθένειες (Πάρκινσον, άνοια, Alzheimer), o Joe o οποίος βρίσκεται διαρκώς κάτω από την επήρεια ψυχοφαρμάκων έχει ξεχάσει ότι φυτεύθηκε στον Λευκό Οίκο από το deep state το οποίο στο μεταξύ ανέθεσε στον Barack Obama να προσέχει τον παππού και στην ουσία να είναι εκείνος ο σκιώδης αλλά πραγματικός πλανητάρχης.

Βy Wrong Man

Ο Βiden ως τώρα άκουγε τις οδηγίες εντολές του deep state ειδικά σε ότι αφορούσε τις planδημίες και τα εμβόλια COVID-19 (ευθανασίας), τη κλιματική κρίση, το ξεχαρβάλωμα των συνόρων, τις εκτρώσεις, τη woke ιδεολογία (και τις σχετικές παρελάσεις), τα κριτήρια ESG (που έχει καταγγείλει κατ΄επανάληψη ο Elon Musk) και κάθε εργαλείο που στρέφεται εναντίον της κοστοβόρας δυτικής οικογένειας η οποία αποτελεί τον κεντρικό στόχο της γενοκτονίας μείωσης του πληθυσμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε αυτή συμμετέχουν και τα εγχώρια πολιτικά κόμματα στο σύνολό τους. Σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα ο Χάρης Δούκας ή ο Κασσελάκης θα έδιναν ομιλία που θα διοργάνωνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με παρόντες γονείς και παιδιά στη πλατεία Συντάγματος, στο Ζάππειο, κλπ. Το Κουρδιστό Πορτοκάλι πολύ νωρίς είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του ότι ακριβώς η δυτική οικογένεια βρίσκεται στο στόχαστρο της μείωσης-ερήμωσης του πληθυσμού. Κι αυτό γιατί ο δυτικός άνθρωπος (ΗΠΑ-Ευρώπη-Ισραήλ) είναι ο πλέον κοστοβόρος για τις οικογένειες που τους ανήκει ο κόσμος και οι οποίες είθισται να “κρατάνε την αγάπη εντός της οικογένειας).

Ο Biden λοιπόν τοποθετήθηκε στο Λευκό Οίκο από το deep state το οποίο έδωσε εντολή στον Οbama να έχει από κοντά το πρόεδρο. Καθώς όμως η άνοια, το Πάρκινσον και το Alzheimer προχωρούσε ο Biden άρχισε να χάνει την επαφή με το περιβάλλον και το μόνο πρόσωπο που εμπιστεύεται πλέον να είναι η σύζυγός του Jill Biden. Είναι η μόνη που αναγνωρίζει.

Καθώς ο Οbama τον πλησιάζει και του ψιθυρίζει>

-Joe, oι δικοί μας (το deep state) θέλουν να αποχωρήσεις…

.Ποιοι είναι οι δικοί μας;

-Ξέρεις, εκείνοι που μας τοποθέτησαν εδώ…

.Δεν θυμάμαι κανέναν…Που είναι η Jill; Φωναξέ μου τη Jill…

-Oι δικοί μας θα θυμώσουν… Θα δώσουν εντολή στους New York Times, στο CNN, στο AP, στο Reutes να σε ταπεινώσουν…

. Οι δικοί μας; Ο Lee Harvey Oswald δεν σκότωσε τον Kennedy, οι Δίδυμοι έπεσαν με τηλεχειριζόμενη έκρηξη κι εγώ θέλω τη Jill…Φωναξέ μου τη Jill…

-Kαλά Joe. Πάω να φωνάξω τη Jill…

.Kαι πούσαι Barack Hussein Obama…Αν ο Κύριος Παντοδύναμος κατέβαινε και έλεγε, “Joe, φύγε από τον αγώνα”, θα έβγαινα από τον αγώνα. Αλλά ο Κύριος, ο Παντοδύναμος δεν κατεβαίνει…Και κάτι ακόμη άσχετε μαυρούλη, ο Jacob είναι νεκρός, παρήλασαν και τα μαύρα άλογα στο Λονδίνο…

-Ναι αλλά τώρα κάνουν κουμάντο τα αφεντικά των εταιριών και των ιδρυμάτων τους…

.Κοίτα μαυρούλη, δώσε χαιρετίσματα στο Larry και στον Dr. R. και πέστους ότι μου πέρασε σαν εργαστηριακός ιός η ιδέα να τους κλείσω φυλακή…Yπηρέτησα τα αφεντικά τους, δεν θα με διώξουν οι θυρωροί τους…Το κατάλαβες μαυρούλη;

(Είναι γνωστό ότι η Jill Βiden μισεί ανεπανόρθωτα τον Οbama. Είναι επίσης γνωστό ότι η πρώην καμαριέρα Jill απολαμβάνει τη ζωή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, η δε οικογένεια όντας στον Λευκό Οίκο έχει υπό τον έλεγχό της την Δικαιοσύνη. Εάν χάσει το πλεονέκτημα μπορεί οι μισοί Biden να καταλήξουν στη φυλακή…)

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα εκεί έξω. Ο Biden και λόγω των ασθενειών του έχει ξεχάσει ότι υπάρχει deep state και πως αυτό τον τοποθέτησε στο Λευκό Οίκο. Πλέον δεν ακούει κανέναν εκτός από τη Jill που ήταν η καμαριέρα του πριν γίνει σύζυγος και πρώτη κυρία.

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η πραγματικότητα. Όπως όσα διαβάζετε στο Κουρδιστό Πορτοκάλι όλα αυτά τα χρόνια.

Πάμε να δούμε πως επιχειρούν να εμφανίσουν αυτή τη κατάσταση τα ελεγχόμενα από το deep state ΜΜΕ τα οποία ως τώρα είχαν μόνο διθυράμβους για τον Joe και την εμπνευσμένη ηγεσία του. Πρόκειται για τα ίδια άθλια ΜΜΕ που επέβαλαν το αφήγημα της πανδημίας και των ασφαλών εμβολίων COVID-19 με αποτέλεσμα τώρα οι άνθρωποι να σωριάζονται παντού. Στο δρόμο, στις στάσεις, στα ταξί, στο αυτοκίνητο, στα τρακτέρ καθώς οργώνουν τη γη τους…

Κορυφαία μέλη του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ είναι ανήσυχοι για την κακή υγεία του Joe Biden και κάποιοι φοβούνται ότι μια σκιώδης ομάδα είναι αυτή που τον κρατά στην εξουσία ώστε να μπορούν να τραβούν μοχλούς στα παρασκήνια, υποστηρίζεται σήμερα.

Η παραπάνω θεωρία αναφέρεται λεπτομερώς στο φιλελεύθερο περιοδικό New York Magazine. Η ρεπόρτερ του, Olivia Nuzzi, αποκαλύπτει ότι ακόμη και οι ελίτ των Δημοκρατικών είναι μπερδεμένες ως προς το πώς και γιατί επιτρέπεται στον ταχέως παρακμάζοντα 81χρονο να συνεχίζει την προεκλογική κούρσα του. Η Nuzzi γράφει ότι έχει ακούσει ερωτήσεις που τέθηκαν από υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς στην ανατολική και δυτική ακτή σχετικά με το εάν ο Biden είναι μια μαριονέτα της οποίας τα νήματα τραβιούνται από μια άλλη ομάδα μυστικοπαθών Δημοκρατικών.

Η ίδια τονίζει την ειρωνεία ότι αυτή είναι η ίδια θεωρία που υποστηρίζουν πολλοί από τους δεξιούς MAGA, με τον ίδιο τον Donald Trump να ισχυρίζεται στο παρελθόν ότι ο πρώην πρόεδρος Barrack Obama είναι η πραγματική δύναμη πίσω από τον Λευκό Οίκο του Biden.

Εξηγώντας την περίεργη σύγκλιση των πεποιθήσεων μεταξύ του Biden και των υποστηρικτών του Trump, η Nuzzi γράφει: «Τίποτα άλλο δεν βγάζει νόημα. Συμφωνούν πλήρως».

Αυτή η θεωρία ότι μια ομάδα ελέγχει τον Biden παραλληλίζεται με μια παρόμοια ιδέα που προωθεί ο Trump, ότι δηλαδή ο Barrack Obama βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τις λήψεις αποφάσεων. Σε εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος είπε: «Ποτέ δεν ήταν χειρότερη η κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα υπό τον απατεώνα Joe Biden και ειλικρινά, και του αφεντικού του, Barack Hussein Obama. Νομίζω ότι είναι το αφεντικό του».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο Obama υπηρετεί ουσιαστικά μια μυστική τρίτη θητεία ως πρόεδρος. Αλλά το γεγονός ότι τέτοιες θεωρίες συζητούνται τώρα ανοιχτά σε φιλελεύθερους κύκλους και ενισχύονται από ένα φιλελεύθερο περιοδικό υπογραμμίζει το πόσο μεγάλος είναι ο πανικός που έχει ξεσπάσει για την ικανότητα του Biden να κυβερνήσει.

Και με την Nuzzi να αποκαλύπτει ότι οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί είναι μεταξύ εκείνων που ασχολούνται με αυτό, ο Biden είναι πιθανό να αντιμετωπίσει περισσότερη πίεση προκειμένου να παραιτηθεί.

Η αριστερή συνωμοσία της σιωπής τερματίστηκε ουσιαστικά με την καταστροφική επίδοση στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας κατά του Donald Trump, όπου ο Biden κατέρρευσε επανειλημμένα. Μετά τη συζήτηση, μια χούφτα Δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν δημόσια ότι πιστεύουν πως ο Biden πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα.

H Nuzzi συνεχίζει στο ρεπορτάζ της τονίζοντας τη συνεχή εξάρτηση του Biden όσον αφορά τα ωτοκιού που του γράφουν τι να πει. Τα χρειάζεται ακόμη και σε μικρές, φιλικές συγκεντρώσεις, όπως σε έναν έρανο για 50 πλούσιους δωρητές που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Phil Murphy, το περασμένο Σάββατο, αποκαλύπτει η ίδια.

Στον ίδιο τόνο, η Nuzzi λέει ότι η φωνή και οι προτάσεις του προέδρου συχνά «διαλύονταν» σε ένα «ασυνάρτητο γουργούρισμα». Η ίδια προσθέτει ότι ο Biden πλησίασε το αναλόγιο με ένα «δύσκαμπτο βάδισμα» και παρά τα μεγάλα ηχεία που περιέβαλλαν τον χώρο, ο πρόεδρος ήταν ακόμα δύσκολο να ακουστεί.

Οι δημοσιογράφοι που είχαν προσκληθεί για να καλύψουν το γεγονός αφέθηκαν τελικά να ανταλλάσσουν σημειώσεις σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουν ακριβώς τι είχε πει ο πρόεδρος.

Οι ανησυχίες φέρεται να άρχισαν να στροβιλίζονται γύρω από την ικανότητα του Biden να συνεχίσει να είναι στην εξουσία ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. H Nuzzi αναφέρει ότι οι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι, ακτιβιστές και δωρητές έκαναν ξεκάθαρες τις ανησυχίες τους μεταξύ τους, αλλά μόνο ψιθυριστά. Η ίδια λέει ότι το έκαναν εν μέσω φόβου ότι η παραδοχή πως δεν ήταν όλα καλά θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κανείς δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος για τη βοήθεια του να επανεκλεγεί ο Trump για δεύτερη θητεία.

Σύμφωνα με τη Nuzzi, ένας σκληροπυρηνικός Δημοκρατικός έμεινε έκπληκτος όταν συνειδητοποίησε ότι ο Biden ήταν πολύ αδύναμος για να περάσει μέσα από μια δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος, αναφέρει, συνειδητοποίησε τότε ότι ίσως ήταν αρκετά πρόωρο να απορρίψει τις θεωρίες σχετικά με την ικανότητα του Biden για το προεδρικό αξίωμα ως δεξιά προπαγάνδα.

Μερικοί από τους φίλους και τους κορυφαίους υποστηρικτές του Joe Biden είναι επίσης σοκαρισμένοι με τη συμπεριφορά και τον έλεγχο που ασκεί ο εσωτερικός του κύκλος. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές κοντά στον πρόεδρο που μίλησαν στο Intelligencer, ο πρόεδρος ξεχνά τα ονόματα παλιών φίλων και χειραγωγείται εύκολα από στενά έμπιστα πρόσωπα όπως η σύζυγός του και κορυφαίοι βοηθοί του.

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, ο πρόεδρος κλήθηκε να πει ένα γεια σε έναν Δημοκρατικό μέγα δωρητή και μακροχρόνιο φίλο. Λέγεται ότι ξέχασε το όνομα του, με την Πρώτη Κυρία Jill Biden να αναγκάζεται να ψιθυρίσει έναν χαιρετισμό στο αυτί του προέδρου, τον οποίο στη συνέχεια εκείνος επανέλαβε ευσυνείδητα.

Στη Nuzzi ειπώθηκε επίσης ότι ο Biden θωρακίζεται από συνεχώς αυξανόμενα στρώματα γραφειοκρατίας που καθιστούν όλο και πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να τον προσεγγίσουν -συχνά για σημαντικά επίσημα θέματα. Πολλοί εικάζουν ότι η γραφειοκρατία χρησιμοποιείται ως μέσο για να προσπαθήσει να εμποδίζει τους ανθρώπους να μάθουν την αλήθεια για την υγεία και την ευημερία του Biden.

Αφού βρέθηκε σε σχετικά κοντινή επαφή με τον πρόεδρο, η Nuzzi βρήκε τον Biden να έχει αφύσικα διεσταλμένες κόρες και ένα αμήχανο βλέμμα καθώς δεν τον είχε δει εδώ και μήνες. «Κάτω από τεχνητό φως και στον ήλιο, είχε μια αφύσικη λάμψη», γράφει. «Έμοιαζε, καλά, φουσκωμένος. Τα μάτια του ήταν μισόκλειστα ή πολύ ανοιχτά. Έδειχναν πιο σκούρα από ό,τι κάποτε, οι κόρες του είχαν διευρυνθεί. Δεν ανοιγόκλεινε τα βλέφαρα σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Η συντάκρια αναφέρει ότι ενώ ο Biden την κοιτούσε, τα μάτια του δεν φαινόταν να είναι «εστιασμένα». Η ίδια γράφει ότι η ευρέως φημολογούμενη αισθητική επέμβαση του Biden, που λέγεται ότι περιελάβανε λίφτινγκ και λίφτινγκ ματιών, είναι μία από τις βασικές αιτίες για την παραμορφωμένη εμφάνισή του. Αλλά πιστεύει ότι η ανησυχητική του συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα συγκαλυμμένων προβλημάτων υγείας και όχι παραμορφώσεων που προκλήθηκαν από το νυστέρι ενός χειρουργού.

Η ίδια γράφει επίσης ότι ο γερουσιαστής Bernie Sanders από το Βερμόντ και ο Mitch McConnell από το Κεντάκι -και οι δύο 82- είναι επίσης ηλικιωμένοι. Ωστόσο, παραδέχεται ότι ο Biden μοιάζει «με κάτι που δεν είναι από αυτή τη γη».

Ομοίως, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Nuzzi βρέθηκε σε μια ουρά ανθρώπων για να βγάλει μια φωτογραφία με τον Biden και την Πρώτη Κυρία. Η Nuzzi αποκάλυψε ότι αυτή και ο Dr. Biden είχαν διατηρήσει μια κάπως στενή σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά λέει ότι όταν την είδε και κατάλαβε ποια ήταν, η Jill έκανε μια έκφραση «πανικού». Αυτό φαίνεται να συνέβη επειδή η Jill ήξερε πόσο άσχημα είχε καταπέσει ο σύζυγός της από την τελευταία φορά που είχε δει τη Nuzzi και ότι ανησυχούσε ότι θα το έβλεπε και η δημοσιογράφος.

Μετά από εκείνο το συμβάν τον Απρίλιο, η Nuzzi γράφει ότι ορισμένοι ρεπόρτερ είχαν επιδοθεί σε ένα κακόγουστο αστείο σχετικά με το «πόσο νεκρός» φαινόταν να είναι ο πρόεδρος, με έναν ανώνυμο δημοσιογράφο να μαντεύει «40% ». Δεν είναι σαφές εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες ήταν συντάκτης/δημοσιογράφος φιλελεύθερων εκδόσεων, ωστόσο κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν στην προστασία της αλήθειας για την υγεία του Biden.

«Αν ο Κύριος Παντοδύναμος κατέβαινε και έλεγε, “Joe, φύγε από τον αγώνα”, θα έβγαινα από τον αγώνα», είπε ο Biden. «Αλλά ο Κύριος, ο Παντοδύναμος δεν κατεβαίνει».

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου Joe Biden μετά την κατάρρευση στο debate της περασμένης εβδομάδας δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την αιμορραγία γράφει το POLITICO.

Μέλη του Κογκρέσου και κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών είπαν στο POLITICO λίγο μετά τη συνέντευξη του Biden με τον George Stephanopoulos στο ABC News ότι ο πρόεδρος ήταν πιο ενεργητικός και δυναμικός από ό,τι στη σκηνή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Donald Trump, αλλά, μάλλον, όλο αυτό δεν είναι αρκετό για να δαμάσει τον πανικό.

Και πολλοί είναι σοκαρισμένοι από την κατηγορηματική άρνηση του προέδρου σχετικά με τη θέση του στην προεκλογική κούρσα και την επανειλημμένη απόρριψη των εκτεταμένων ανησυχιών του κόμματός του. Είναι μια προσέγγιση που ορισμένοι Δημοκρατικοί την περιέγραψαν ως «επικίνδυνη».

«Ήταν πιο εμψυχωμένος και σίγουρα ενίσχυσε τη θέση του. Αλλά το ερώτημα που τέθηκε στη συζήτηση αφορά την φυσική του κατάσταση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όχι την απόδοσή του τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε ο David Axelrod, το μακροχρόνιο στέλεχος των Δημοκρατικών που βοήθησε από ηγετική θέση στις προεκλογικές εκστρατείες του Barrack Obama. «Και απλώς ο ίδιος δεν αναγνωρίζει αυτή την ανησυχία. Επίσης, αρνείται (να συνειδητοποίησει) το πού βρίσκεται ακριβώς τώρα σε αυτόν τον αγώνα».

Ένα μέλος των Δημοκρατικών της Βουλής, στον οποίο δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει ανώνυμα ώστε να είναι ειλικρινής, είπε: «Η άρνηση του προβλήματος δεν είναι μια λύση ή μια πορεία προς τα εμπρός για να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας ότι έχει την ικανότητα ή το όραμα για τέσσερα ακόμη χρόνια».

Το ξέσπασμα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος συνεχίζει να κάνει μεταστάσεις τις τελευταίες ημέρες. Λίγοι στρατηγοί των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι η συνέντευξη του προέδρου την Παρασκευή θα ανακόψει την ορμή των στελεχών και υποψηφίων που θα ζητήσουν την απομάκρυνση του Biden. Ήδη, τέσσερα μέλη έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πως ο Biden πρέπει να παραιτηθεί από υποψήφιος και άλλα δύο είπαν ότι δεν πιστεύουν πως ο πρόδρος μπορεί να νικήσει τον Trump. Και όταν το Κογκρέσο συνεδριάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα, πολλοί στο κόμμα προετοιμάζονται για περισσότερους αποστάτες.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Hakeem Jeffries, πρόκειται να συναντηθεί την Κυριακή το απόγευμα με μέλη επιτροπών των Δημοκρατικών για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον Biden, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση, στα οποία δόθηκε η δυνατότητα της ανωνυμίας για να μιλήσουν ελεύθερα για τη συνάντηση. Και ο γερουσιαστής Mark Warner (D-Va.) προσέγγισε τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας για να οργανώσει μια συζήτηση σχετικά με την πορεία του Biden προς τα εμπρός. Και τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον από τις διακοπές τους της 4ης Ιουλίου για ψηφοφορίες τη Δευτέρα το βράδυ, όταν οι ηγέτες των Δημοκρατικών θα πρέπει αναπόφευκτα να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτοπροσώπως με μέλη του κόμματος και στέλεχη του.

«Οι Δημοκρατικοί πέρασαν τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να του δώσουν χώρο και χρόνο», είπε ένας πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden. «Επειδή φαίνεται ότι έχει πεισμώσει, βλέπουμε μια προσπάθεια να ανέβει το θέμα μια-δυο βαθμίδες. Και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο από την επιχείρηση αντικατάστασης Biden και από οτιδήποτε άλλο».

Η συνέντευξη στο ABC πλαισιώθηκε από ορισμένους συμμάχους του Biden ως μια κομβική ευκαιρία για τον πρόεδρο να πείσει το κόμμα του ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον. Πραγματοποιήθηκε καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν στη χειρότερη του θέση όσον αφορά τις εκλογές του 2024, καθώς περισσότεροι ψηφοφόροι από ποτέ έχουν αρνητική γνώμη για τον Biden, πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για να είναι ξανά υποψήφιος και θέλουν κάποιος άλλος να ηγηθεί της υποψηφιότητας των Δημοκρατικών.

Ο Biden εμφανίστηκε ανυποχώρητος και την Παρασκευή, πριν την μαγνητοσκόπηση της συνέντευξης, καθώς πραγματοποίησε μια προεκλογική εκδήλωση στο Ουισκόνσιν. Είπε επανειλημμένα, τόσο στην εκδήλωση, όσο στη συνέντευξη αργότερα και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι δεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και χρησιμοποίησε το ABC για να απορρίψει τα καταστροφικά χαμηλά ποσοστά των δημοσκπήσεων και τις αυξανόμενες εκκλήσεις που δέχεται προκειμένου να παραμερίσει.

«Αν ο Κύριος Παντοδύναμος κατέβαινε και έλεγε, “Τζο, φύγε από τον αγώνα”, θα έβγαινα από τον αγώνα», είπε ο Biden. «Αλλά ο Κύριος, ο Παντοδύναμος δεν κατεβαίνει».

Οι επανειλημμένες απορρίψεις και η άρνηση του Biden να αντιμετωπίσει σοβαρά τις ανησυχίες σχετικά με την ηλικία και την πνευματική του οξύτητα χτύπησε πολλούς Δημοκρατικούς που παρακολουθούσαν με προσοχή τη συνέντευξη. Ένας αξιωματούχος των Δημοκρατικών που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Biden το 2020 είπε ότι φαίνεται πως η ομάδα του Biden «δεν είναι ειλικρινής μαζί του και αυτό είναι επικίνδυνο».

Και η βουλευτής Judy Chu (Καλιφόρνια) δήλωσε ότι βρήκε ιδιαίτερα ενοχλητική την απάντηση του Biden σχετικά με την πραγματοποίηση ενός γνωστικού τεστ. «Βρήκα την απάντηση “κάνω ένα γνωστικό τεστ κάθε μέρα” ανησυχητική και όχι ιδιαίτερα πειστική, επομένως θα παρακολουθώ προσεκτικά κάθε μέρα για να δω πώς τα πάει, ειδικά σε αυθόρμητες καταστάσεις», είπε.

Στο κόμμα, οι Δημοκρατικοί έχουν συζητήσει για τη συγκέντρωση υπογραφών μέσω επιστολών που θα καλούσαν τον Biden να παραιτηθεί. Αυτές οι προσπάθειες είναι πιθανό να αυξηθούν όταν συγκεντρωθούν ξανά στην Ουάσιγκτον. Ένας αυξανόμενος αριθμός μελών και στελεχών των Δημοκρατικών έχουν δηλώσει ιδιωτικά -και λίγοι δημόσια- ότι πιστεύουν πως ο Biden θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα τις προσπάθειές τους να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής.

«Πιστεύω ότι το προσωπικό συμφέρον των μελών στο ψηφοδέλτιο θα είναι αυτό που θα τον βυθίσει (τον Biden). Μόλις οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι θα πάρει τους πάντες μαζί του», είπε ένας βοηθός ενός Δημοκρατικού κυβερνήτη, ο οποίος μίλησε ανώνυμα για να συζητήσει με ειλκρίνεια την κατάσταση.

Ωστόσο, μια χούφτα συμμάχων του Biden βγήκαν σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστούν τον πρόεδρο. Ο γερουσιαστής John Fetterman (D-Pa.) επανέλαβε την Παρασκευή ότι ο Biden είναι ο υποψήφιος του κόμματος και ότι οι Δημοκρατικοί πρέπει «να αποκτήσουν σπονδυλική στήλη ή να αναπτύξουν ένα σύνολο». Ο βουλευτής Jim Clyburn (D-S.C.) είπε ότι ο Biden είναι «αυτός που χρειάζεται η χώρα μας», ενώ ο γερουσιαστής Chris Coons (D-Del.) μοιράστηκε δημοσίως τη συνέντευξη και είπε ότι ανυπομονεί να βοηθήσει τον Biden «να συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του Trump και να κερδίσει τον Νοέμβριο».

Παρόλα αυτά, οι θετικές κριτικές τους δεν έπεισαν συνολικά τους Δημοκρατικούς ότι ο Biden είναι σε θέση να νικήσει τον Trump.

Ο βουλευτής Mike Quigley (D-Ill.) έγινε το τελευταίο μέλος του Κογκρέσου που ζήτησε από τον Biden να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 νωρίτερα την Παρασκευή, ενώνοντας τις εκκλήσεις του με εκείνες των συναδέλφων του του Δημοκρατικού κόματος Lloyd Doggett (Τέξας), Raúl Grijalva (Αριζόνα) και Seth Moutlon (Μασαχουσέτη).

«Η κληρονομιά σας έχει οριστεί. Σας οφείλουμε το μεγαλύτερο χρέος ευγνωμοσύνης», δήλωσε ο Quigley στο MSNBC το βράδυ της Παρασκευής. «Το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να το εδραιώσετε για πάντα και να αποτρέψετε την απόλυτη καταστροφή είναι να παραιτηθείτε και να αφήσετε κάποιον άλλο να το κάνει αυτό».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK