kourdistoportocali.comNews DeskJerusalem Post ΤΩΡΑ> Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με σπάνια ασθένεια αίματος (αυτοάνοσο σύνδρομο)

Τι έδειξε έρευνα

Jerusalem Post ΤΩΡΑ> Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με σπάνια ασθένεια αίματος (αυτοάνοσο σύνδρομο)

Το TTP είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων αίματος σε διάφορα όργανα του σώματος

Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (TTP), μίας σπάνιας διαταραχής του αίματος, ανέφεραν Ισραηλινοί ερευνητές.

Το TTP είναι ένα αυτοάνοσο σύνδρομο που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων αίματος σε διάφορα όργανα του σώματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να περιορίσουν ή να εμποδίσουν τη ροή αίματος σε βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά και η καρδιά, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir δήλωσαν ότι είχαν ειδοποιηθεί για το πρόβλημα αφού είδαν μια ξαφνική αύξηση του TTP στη χώρα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις σε ένα μήνα σε σύγκριση με δύο ή τρεις περιπτώσεις ετησίως.

Η ιατρική ομάδα ανέφερε ότι βρήκε μια «χρονολογική σύνδεση» μεταξύ του εμβολιασμού ασθενούς και της έναρξης των συμπτωμάτων της νόσου. Τόνισαν ότι αυτοί είναι δύο νέοι ασθενείς στους οποίους η ασθένεια εξαπλώθηκε μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αξιολογεί επί του παρόντος την έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, η ιατρική ομάδα, με επικεφαλής την Dr. Maya Koren-Michowitz, επικεφαλής του Εργαστηρίου Αιματολογίας και Μεταφραστικής Αιματολογικής Ογκολογίας, συνέστησε στα άτομα που είχαν TTP να εμβολιαστούν μόνο με ειδική άδεια από το γιατρό τους και εάν το κάνουν να τεθούν για παρακολούθηση και κλινική αξιολόγηση.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου τόνισε ότι αυτή η μελέτη, η οποία ήταν πολύ μικρή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό και να ενθαρρύνει οποιονδήποτε που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη να κάνει τις δόσεις.

«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κλινικά συμπτώματα: Αδυναμία, κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, αιμορραγία και πόνος στο στήθος», δήλωσε η ομάδα σε ανακοίνωση.

Κάλεσαν επίσης «υγιείς ανθρώπους» που έχουν εμβολιαστεί να είναι προσεκτικοί και να ζητούν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανιστούν συμπτώματα. Η έγκαιρη διάγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες αύξησαν το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών TTP από 10% στο παρελθόν σε 80% σήμερα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών