kourdistoportocali.comNews DeskJames Gorman (Morgan Stanley)> "Ιδρύματα σαν το δικό μας δεν είναι ανόητα. Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του Elon Musk"

Δημοσίευμα Reuters

James Gorman (Morgan Stanley)> “Ιδρύματα σαν το δικό μας δεν είναι ανόητα. Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του Elon Musk”

Την ίδια στιγμή, η «παρεξήγηση» σχετικά με τη πιθανή κατάργηση του Twitter από το App Store της Apple Inc φέρεται να «επιλύθηκε»

Ένα θερμό υποστηρικτή έχει βρει το Twitter του Elon Musk στο πρόσωπο του James Gorman, διεθύνοντα συμβούλου της Morgan Stanley, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla Inc. στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και έκανε μια μεγάλη αναφορά σε αυτό.

Άλλωστε η Morgan Stanley είναι επικεφαλής μια ομάδας τραπεζών που χορήγησαν δάνειο 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Musk προκειμένου να τον βοηθήσουν να αγοράσει το Twitter και τώρα αντιμετωπίζει μια πρόκληση να υποβάλει αυτό το χρέος στους επενδυτές.

«Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του Elon Musk», είπε ο Gorman την Πέμπτη σε διάσκεψη του Reuters στη Νέα Υόρκη, αποκαλώντας το Twitter «μια σπουδαία εταιρεία» και τον Musk «εξαιρετικό στέλεχος». «Ιδρύματα σαν το δικό μας δεν είναι ανόητα. Δεν βρισκόμαστε πίσω από αυτό το είδος της επιχείρησης και αυτού του είδους τις ευκαιρίες, εκτός αν είναι αληθινές —και είναι πολύ αληθινές», τόνισε ο ίδιος.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Musk κατατάσσεται μαζί με τον Steve Jobs και τον Bill Gates στους πιο ενδιαφέροντες επιχειρηματίες των τελευταίων 50 ετών. «Ποιος δεν θα ήθελε να συναλλάσσεται με ένα άτομο που έχει αυτό το είδος ικανότητας; Ντροπή σε ένα ίδρυμα που θα έφευγε από αυτό».

Οι μεγαλύτεροι αγοραστές δανείων με μόχλευση έχουν ήδη επιβαρυνθεί από τα χρέη των τεχνολογικών εταιρειών και η ασυνήθιστη προσέγγιση του Musk στη λειτουργία του Twitter έχει καταστήσει δύσκολο για τους επενδυτές να εκτιμήσουν την εταιρεία στο μέλλον. Οι τράπεζες που βρήκαν την ευκαιρία να βοηθήσουν έναν σημαντικό πελάτη αντιμετωπίζουν τώρα ζημίες που φτάνουν τις εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το απούλητο χρέος που βρίσκεται στους ισολογισμούς τους.

Να σημειώσουμε ότι από την ημέρα που ο Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter Inc, η πλατφόρμα είναι σε μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων: μαζικές απολύσεις, απολύσεις εργαζόμενων που στη συνέχεια ανακλήθησαν, εταιρικοί λογαριασμοί που έκλεισαν και στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν, πειράματα με τη συνδρομή, διασημότητες που επανήλθαν στο κοινωνικό δίκτυο και διασημότητες που το εγκατέλειψαν. Και εν μέσω όλου αυτού του χαοτικού κλίματος πολλοί πλέον αμφισβητούν τις διαχειριστικές ικανότητες του ίδιου του Musk, λέγοντας ότι το εγχείρημα του Twitter δεν θα του βγει.

Την ίδια στιγμή, η «παρεξήγηση» σχετικά με τη πιθανή κατάργηση του Twitter από το App Store της Apple Inc φέρεται να «επιλύθηκε», όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε ανάρτηση του Musk στην προσφιλή του πλατφόρμα. Ο ίδιος έγραψε ότι πήγε στα κεντρικά γραφεία της Apple και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

«Ο Tim ήταν ξεκάθαρος ότι η Apple δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει», ανέφερε σε tweet ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Tesla Inc. Και μάλιστα ανέβασε ένα βιντεάκι από μια λιμνούλα στις εγκαταστάσεις της Apple.

Η συνάντηση σηματοδοτεί μια σημαντική αποκλιμάκωση, μερικές ημέρες μετά τον καταιγισμό tweets από τον Musk, με τα οποία κατηγορούσε την Apple ότι απείλησε να αποσύρει την εφαρμογή Twitter από το App Store. Μάλιστα, κάποια στιγμή δημοσίευσε στη εν συνεχεία διέγραψε ένα meme στο οποίο έγραφε ότι προτιμούσε «να πάει στον πόλεμο» παρά να πληρώσει το 30% των τελών της πλατφόρμας της Apple.

Η Αpple έχει δαπανήσει περίπου 131.600 δολάρια σε διαφημίσεις στο Twitter το διάστημα μεταξύ 10 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου, έναντι 220.800 δολάριων την περίοδο 16 Οκτωβρίου και 22 Οκτωβρίου, την εβδομάδα πριν ο Musk κλείσει τη συμφωνία με το Twitter, σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης διαφημίσεων Pathmatics. Μια σειρά από επιχειρήσεις από την General Mills έως την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία Audi of America έχουν σταματήσει ή διακόψει τη διαφήμιση στο Twitter μετά την εξαγορά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK