kourdistoportocali.comNews DeskIΣΡΑΗΛ> Απειλούν με απεργία οι δάσκαλοι επειδή μειώθηκε η καραντίνα στους μαθητές που εντοπίζονται θετικοί

Βreaking news

IΣΡΑΗΛ> Απειλούν με απεργία οι δάσκαλοι επειδή μειώθηκε η καραντίνα στους μαθητές που εντοπίζονται θετικοί

«Στο Ισραήλ, οι στρατιώτες δεν ξεφεύγουν από τη μάχη, στο Ισραήλ οι γιατροί δεν εγκαταλείπουν τις βάρδιες στο νοσοκομείο. Στο Ισραήλ, οι δάσκαλοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους»

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να μειώσει την διάρκεια της καραντίνας στα παιδιά σήμανε συναγερμό στους δασκάλους οι οποίοι αποφάσισαν να απεργήσουν σήμερα Πέμπτη με το επιχείρημα ότι κινδυνεύουν.  Η κυβέρνηση να ζητήσει από το δικαστήριο έκτακτη διαταγή κατά της έκκλησης των δασκάλων να μείνουν σπίτι.

Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα σχέδια των δασκάλων για απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανόνες που απαλλάσσουν τα παιδιά από την καραντίνα από την Πέμπτη, αφήνοντας τους γονείς αβέβαιους για το αν θα υπάρχει σχολείο την επόμενη μέρα.

Η επικεφαλής της Ένωσης Δασκάλων του Ισραήλ, Yaffa Ben David, κάλεσε τους δασκάλους το απόγευμα της Τετάρτης να μην εμφανιστούν στην εργασία τους σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νέους κανόνες, οι οποίοι, όπως έγραψε, θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καθηγητών επιτρέποντας στα παιδιά που εκτίθενται σε φορείς του κορωνοϊού να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Η ανακοίνωση της Ben David ήρθε λίγο αφότου ο πρωθυπουργός Naftali Bennett και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz αποφάσισαν να προχωρήσουν τα σχέδια της υπουργού Παιδείας Yifat Shasha-Biton για τους νέους κανόνες καραντίνας, παρά τις αναφερόμενες εκκλήσεις από υγειονομικούς υπαλλήλους να τους καθυστερήσουν μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νοσηλεία των παιδιών.

Οι αξιωματούχοι σχεδίαζαν να υποβάλουν δικαστικές αναφορές για επείγουσα διαταγή κατά της απεργίας της αγριόγατας, είπε ο Shasha-Biton.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ben David είχε πιεστεί να αντιταχθεί στο σχέδιο από τη Dr. Sharon Alroy-Preis, επικεφαλής δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας. Τις τελευταίες ημέρες, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είχαν ανατρέψει την αρχική υποστήριξή τους για το πρόγραμμα, επισημαίνοντας ενδείξεις από το εξωτερικό ότι η ταχέως κινούμενη Omicron μπορεί να βάζει περισσότερα παιδιά στα νοσοκομεία, καθώς και ανησυχίες για το PIMS, μια σπάνια αλλά σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει παιδιά εβδομάδες μετά την ανάρρωσή τους.

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε ότι η Alroy-Preis πίεσε την Ben David να προκηρύξει την απεργία (αλλά μάλλον αυτό συνέβη), αλλά επιβεβαίωσε ότι οι δυο τους είχαν μιλήσει για το σχέδιο κατάργησης της καραντίνας νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η Shasha-Biton, η οποία έχει συγκρουστεί με την Alroy-Preis στο παρελθόν και ζήτησε την απόλυσή της, επέκρινε την Ben David για αυτό που αποκάλεσε «ισχυρές πολιτικές κινήσεις στις πλάτες των παιδιών του Ισραήλ».

Ο επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Γονέων και Δασκάλων μίλησε επίσης κατά των σχεδίων του σωματείου εκπαιδευτικών για απεργία.

«Στο Ισραήλ, οι στρατιώτες δεν ξεφεύγουν από τη μάχη, στο Ισραήλ οι γιατροί δεν εγκαταλείπουν τις βάρδιες στο νοσοκομείο. Στο Ισραήλ, οι δάσκαλοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους», έγραψε ο Merom Shiff στο Facebook, σε μια ανοιχτή επιστολή προς την Ben David. «Οι πόλεμοι σας, τα παιχνίδια εξουσίας σας, τα ταξίδια του εγωισμού σας και το στρίψιμο των χεριών σας δεν πρέπει να γίνονται εις βάρος των παιδιών που δεν έκαναν τίποτα και των οποίων η πιο τρομερή αμαρτία είναι η επιθυμία τους να μάθουν μετά από δύο φρικτά χρόνια».

Η Ben David  είπε στις ειδήσεις του Channel 12 ότι οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στα σχολεία, με το 40%  του διδακτικού προσωπικού να απουσιάζει ήδη λόγω απαιτήσεων καραντίνας ή ασθένειας, κάτι που θα επιδεινωνόταν μόνο από το νέο σχέδιο.

«Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο την Πέμπτη και θα υπάρξει τεράστιο χάος επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό», είπε.

Το υπουργείο Παιδείας είπε ότι θα επιτρέψει στα σχολεία επιπλέον 60 ώρες ωρών αναπληρωτών καθηγητών για να διασφαλίσουν ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν, με κόστος 40 εκατομμύρια NIS (12,6 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Army Radio αργά την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όλοι οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουν δύο οικιακές εξετάσεις αντιγόνου την εβδομάδα, την Κυριακή και την Τετάρτη, και να αναφέρουν αρνητικά αποτελέσματα σε μια πύλη του Υπουργείου Παιδείας.

Τα παιδιά που βγαίνουν θετικά στον COVID-19 στο σπίτι θα πρέπει να κάνουν επίσημο τεστ αντιγόνου σε κρατική εγκατάσταση και να απομονωθούν για πέντε ημέρες εάν και αυτό δείξει θετικό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση άφησε ασαφές εάν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για τη μη εξέταση μεταξύ των εμβολιασμένων μαθητών, καθώς η απαίτηση καραντίνας αφορά μόνο όσους δεν κάνουν test και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όσοι βρίσκονται σε στενή επαφή ενθαρρύνονται, αλλά δεν απαιτείται, να κάνουν καθημερινά τεστ για πέντε ημέρες.

Τα σχολεία σε πολλές τοποθεσίες είχαν ήδη προγραμματιστεί να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη λόγω μιας χειμερινής καταιγίδας-η Elpis έφτασε και στο Ισραήλ- που έφερε ισχυρό χιόνι στην Ιερουσαλήμ, το βόρειο Ισραήλ και τμήματα της Δυτικής Όχθης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
ΙΣΡΑΗΛ> Τα εμβόλια δεν φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι 3 φορές εμβολιασμένοι. Καθηγητής παγώνει το υπουργικό συμβούλιο. Πατέντα εμβολίου του 2016 της Moderna έχει κοινή ακολουθία με τον ιό COVID
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories