kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΟΒΙΑ;

Η ΒILD αναζητεί ποιος πληρώνει τη χασιέντα του Manolo

ΙΣΟΒΙΑ;

Τι ακούσθηκε σε κλειστή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους της Δικαιοσύνης

Ρεπόρτερς της θρυλικής γερμανικής εφημερίδας BILD καταφθάνουν στην Αθήνα για να εντοπίσουν ποιος πλήρωνε τη βίλα του Manolo στη Βαρυμπόμπη με στόχο να αποδείξουν ότι τα λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων καταλήγουν σε ένα διεφθαρμένο κράτος-τη Κολομβία των Βαλκανίων. Γύρευε οι οξυδερκείς ρεπόρτερς της BILD που θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τη χασιέντα του Manolo στη ξακουστή Bαρυμπόμπη να εντοπίσουν ότι από το 2015 κιόλας τα παιδιά ήταν χωμένα στην μαστούρα του χρήματος της διαπλοκής καθώς ορμούσαν σαν διψασμένες ύαινες σε όποιον ολιγάρχη εντόπιζαν με τον κώλο ανοιχτό.

Γράφει ο Τότο Ριίνα

Εδώ οι Ρασπούτιν σαν τα κυνηγόσκυλα μυριζόντουσαν αίμα και στην συνέχεια έστελναν τον Manolo να αναλάβει δράση. Ναι από το 2015 (με την αιματηρή Καλημέρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου) τα παιδιά είχαν μπει στα μεγάλα σαλόνια και στα μεγάλα κόλπα της αρπαχτής. Και όχι μόνο: Eπιχείρησαν να οικειοποιηθούν δημόσιους οργανισμούς αλλά και ιδιωτικές εταιρίες οι επιχειρηματίες των οποίων είχαν νταραβέρια με την Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα με μπροστάρη το αφελές ταγαροπιτ μπουλ Τσακαλώτο λεηλατούσαν τους Ελληνες: Mέσα σε τρία χρόνια οι Ελληνες πλήρωσαν σε φόρους πάνω από 150 δισ. ευρώ, σχεδόν όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, με την υπερφορολόγηση να έχει χτυπήσει κόκκινο δημιουργήθηκαν υπερπλεονάσματα – μαμούθ. Πάνω από 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αχρείαστη λιτότητα που φορτώθηκαν τα νοικοκυριά για να υπερκαλυφθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Στο μεταξύ είχαν στηθεί τουλάχιστο 20 σκοτεινές μπίζνες (μπροστά στις οποίες η Τράπεζα Κρήτης μοιάζει παρθεναγωγείο) που μπορούν να επιφέρουν στους εμπλεκόμενους ακόμη και ισόβια. Αυτό ακούστηκε σε πρόσφατη συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με στελέχη του δικαστικού σώματος-εισαγγελείς και δικαστές σε οικία των βορείων προαστείων. Τα παιδιά έδωσαν αφορμές και το αντίπαλο σύστημα έχει αποφασίσει να τους κλείσει μέσα ισόβια. Για την ώρα οι ρεπόρτερς της BILD αναζητούν ποιος πλήρωνε τη βίλα της Βαρυμπόμπης για λογαριασμό του Manolo μια και η υπόθεση έχει και γερμανικό ενδιαφέρον-ίσως και γερμανικής προέλευσης χρήμα.

Οι ρεπόρτερς της BILD έχουν αποφασίσει να συναντήσουν ακόμη και την ανοιχτομάτα Αντζελα Δημητρίου που πήγαινε συχνά για να τραγουδήσει στη χασιέντα του Manolo στη Βαρυμπόμπη. Θα τη ρωτήσουν μήπως πήρε το μάτι της κάνα λογαριασμό ή τίποτε σκονισμένα συρτάρια με 100 χιλιάρικα για τα μικροέξοδα.

Διότι είναι αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο ένας σερβιτόρος μέχρι το 2013 με εισοδήματα ούτε 5.000 ευρώ ετησίως να λαμβάνει 377 χιλ, ευρώ τη διετία 2016-2017 και να μένει σε ένα εντυπωσιακό σπίτι σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα τέτοια σπίτια και τα δύο από αυτά να ανήκουν σε ζάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες με μακρά θητεία στο επιχειρείν.

Η υπόθεση “Μανώλης Πετσίτης” αποτελεί το κεντρικό θέμα του κυριακάτικου Τύπου, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως στην πορεία ενός ανθρώπου που επί κυβέρνησης Τσίπρα από ταπεινός ιδιοκτήτης καφέ, με εισοδήματα περίπου 5.000 ευρώ, έγινε “σύμβουλος επιχειρήσεων” με αποδοχές άνω των 200.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”, το χρονικό της ανέλιξης του Μ. Πετσίτη είναι εντυπωσιακό, όπως και οι σχέσεις του με Αρτεμίου, Μαξίμου και Λαυρεντιάδη.

-Τον Ιούλιο του 2015, το νομικό γραφείο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου (ο οποίος είχε συνταξιδεύσει με τον Νίκο Παππά τον Αύγουστο του 2013 στο Καράκας της Βενεζουέλας) αναλαμβάνει τη διαχείριση κυπριακών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank. Οι εν λόγω εταιρείες είχαν λάβει το 2010 δάνεια για την εξαγορά της εταιρείας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που σήμερα χρωστά στη ΔΕΠΑ 120 εκατ. ευρώ.

-Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακέρδισε τις εκλογές, ο Αρτεμίου ιδρύει offshore με μοναδική δραστηριότητα, σύμφωνα με το protagon.gr, ένα συμβόλαιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιπάσματα.

-Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Θ. Κιτσάκος (παλαιό στέλεχος της Νεοχημικής του Λαυρεντιάδη) αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ και κινεί τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της ELFE σε συνεννόηση με υπουργούς και το Μαξίμου.

-Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Μ. Πετσίτης εμφανίζεται να έχει εισπράξει 72.693 ευρώ από εταιρείες του Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά τα εισοδήματά του ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, με συμβάσεις τηλεοπτικών εταιρειών και επιχειρήσεων πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων. Σύμφωνα με τον Κιτσάκο, ο Πετσίτης τον επισκεπτόταν ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Επιπλέον, ο Πετσίτης είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα νομικού εταίρου του γραφείου Αρτεμίου.

-Τον Μάρτιο του 2017, η offshore που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Αρτεμίου με δραστηριότητα το συμβόλαιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για λιπάσματα, διαλύεται μία εβδομάδα μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ.

-Τον Δεκέμβριο του 2017, η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τα χρέη της ELFE και τους χειρισμούς του Λαυρεντιάδη.

Ο Πετσίτης, στη διάρκεια του 2017, έχει εισπράξει 128.500 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα του ομίλου Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά στη χρονιά είχε εισοδήματα 176.000 ευρώ από συμβάσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Μ. Πετσίτης εισέπραξε αμοιβές ύψους 380.000 ευρώ από έξι διαφορετικές εταιρείες, όπως προκύπτει από τον ΑΦΜ του.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση πως ο φίλος του Νίκου Παππά εκτελούσε χρέη μεσάζοντος στις συμβάσεις που υπεγράφησαν ανάμεσα στην ΕΡΤ και στη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας, με τους οποίους επικοινώνησε η “Καθημερινή”, επιβεβαίωσαν ότι οι αμοιβές στον Πετσίτη αφορούσαν τη μεσολάβησή του στην υπογραφή συμβάσεων, ωστόσο διέψευσαν ότι σχετίζονταν με εμπορικές συμφωνίες με την ΕΡΤ.

Στο δικό του πολυσέλιδο ρεπορτάζ, το “Βήμα της Κυριακής” αναφέρει: “Ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι πρόσωπο η δραστηριότητα του οποίου αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση, όχι μόνο τον κ. Παππά. Ο Πετσίτης εμφανίζεται να εκπροσωπεί τις offshore του συγκεκριμένου επιχειρηματία, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη λεηλασία της ΔΕΠΑ και συστάθηκαν στην Κύπρο από το δικηγορικό γραφείο Αρτέμη Αρτεμίου και Λάμπρου Πιερή. Ο Αρτεμίου ήταν το πρόσωπο που συνόδευσε τον Ν. Παππά το 2013 στη Βενεζουέλα και τον Οκτώβριο του 2016 εθεάθη να βγαίνει από το Μαξίμου. Ίσως να είναι απλή σύμπτωση, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα το γραφείο Αρτεμίου-Πιερή απέκτησε τη διαχείριση των εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank και της εξαγοράς της ELFE”.

Από την πλευρά του, το “Πρώτο Θέμα” κάνει εκτενή αναφορά στη διαδρομή του Μ. Πετσίτη, του “συμμαθητή του Νίκου”, του “οδηγού του Παππά”, όπως σημειώνει.

Προτού εισέλθει στα σαλόνια της εξουσίας, ο Πετσίτης ήταν σερβιτόρος σε ξενυχτάδικο της Συγγρού και μικροϊδιοκτήτης καφετέριας στην Καισαριανή. Το 2013, ο Πετσίτης είχε εισοδήματα 4.911 ευρώ. Το 2014 έπεσε στα 3.225 ευρώ. Το 2015 εργάστηκε σε μια ασφαλιστική και ανέβασε τις αποδοχές του στα 17.500 ευρώ. Το 2016, όμως, έρχεται το μεγάλο άλμα: τα εισοδήματά του φτάνουν τις 201.416 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί στην εξουσία και ο Πετσίτης φαίνεται ότι κερδίζει σημαντική πολιτική υπεραξία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Μαρινάκης>Μου τον κουβάλησε ο Πάνος Παπαδόπουλος της NOVA!

xo, xo, xo…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK