kourdistoportocali.comNews DeskΙσχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ φέρνει το Όραμα 2020

Ντάμιαν Κόουπ

Ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ φέρνει το Όραμα 2020

H δραστηριότητα των VLTs συνέχισε την ανοδική της πορεία και στο πρώτο εξάμηνο του 2019

Την αισιοδοξία της διοίκησης ότι θα υλοποιηθούν με επιτυχία οι στόχοι που έχουν τεθεί για το σύνολο του έτους εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου.

Επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου συμπίπτουν χρονικά με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του Οράματος 2020, του στρατηγικού πλάνου που προβλέπει την καθιέρωση του ΟΠΑΠ ως εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου, ο κ. Κόουπ ανέφερε πως η υλοποίηση του σχεδίου, μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων, οδηγεί τόσο στην εξέλιξη του ΟΠΑΠ, όσο και σε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν στα 198,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 26,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 39,0%, φτάνοντας στα 91,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ αυξήθηκαν κατά 5,7% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 779,6 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε πως η δραστηριότητα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) συνέχισε την ανοδική της πορεία και στο πρώτο εξάμηνο του 2019, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να διαμορφώνονται στα 139,9 εκατ. έναντι 89,4 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σήμερα, περίπου 20.300 VLTs έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά, με τον κ. Κόουπ να αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα λειτουργούν περί τα 22 – 23 χιλιάδες παιγνιομηχανήματα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο τζακ ποτ που εισήχθη στο δίκτυο των παιγνιομηχανημάτων στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, κάτι που έχει συναντήσει την ανταπόκριση των πελατών και συνεργατών. Παράλληλα, προανήγγειλε πως η εταιρεία θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της για την εισαγωγή νέων παιχνιδιών κατά το προσεχές διάστημα.

Για τη δραστηριότητα του αθλητικού στοιχηματισμού, η διοίκηση σημείωσε πως συνέχισε τη θετική της πορεία, παρά την απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων κατά τη θερινή περίοδο. Όπως τόνισε ο κύριος Κόουπ, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη σημαντική βελτίωση του στοιχηματικού προϊόντος και ιδιαίτερα στην ενίσχυση των προϊόντων στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων (live) και στην αυξανόμενη διείσδυση των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs).

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και ήδη περισσότερα από 300 νέα ή ανακαινισμένα καταστήματα ΟΠΑΠ είχαν ανοίξει έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Όπως σχολίασε ο κύριος Κόουπ, τα τελευταία τρία χρόνια, ο ΟΠΑΠ έχει καταφέρει να ανανεώσει ή να αναβαθμίσει περισσότερο από το ένα τρίτο του δικτύου καταστημάτων του σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η μέση προμήθεια των πρακτόρων του ΟΠΑΠ αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα Retail Excellence 2020 θα συνεχιστεί δυναμικά τους επόμενους μήνες, με στόχο να καταστήσει τα καταστήματα ΟΠΑΠ ελκυστικούς προορισμούς διασκέδασης, μέσω της αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών, νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τους συνεργάτες της εταιρείας.

Τέλος για την online δραστηριότητα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να αναπτύσσει τη διπλή στρατηγική του για την online αγορά, εστιάζοντας τόσο στην ανάπτυξη της δικής του δραστηριότητας (ΟΠΑΠ online), όσο και στην επένδυση στο Stoiximan Group.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον