kourdistoportocali.comNews DeskΙΡΛΑΝΔΙΑ> Νέο lockdown και 3η δόση με 90% εμβολιασμένους. ΙΣΡΑΗΛ> Τα αντισώματα και της 3ης δόσης δεν κρατάνε πάνω από 4-5 μήνες. ΒOURLA-PFIZER>Συνέντευξη για την mRNA τεχνολογία και τη θεραπεία στα λάθη του ανθρώπινου DNA

Breaking Bad

ΙΡΛΑΝΔΙΑ> Νέο lockdown και 3η δόση με 90% εμβολιασμένους. ΙΣΡΑΗΛ> Τα αντισώματα και της 3ης δόσης δεν κρατάνε πάνω από 4-5 μήνες. ΒOURLA-PFIZER>Συνέντευξη για την mRNA τεχνολογία και τη θεραπεία στα λάθη του ανθρώπινου DNA

«Η κατάσταση επιδεινώνεται και θα επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί»

Και τώρα περισσότερη δράση. Σύμφωνα με το AΠΕ-ΜΠΕ, bar, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στην Ιρλανδία (με το 90% των ενηλίκων να είναι πλέον εμβολιασμένο) από μεθαύριο Πέμπτη θα υποχρεούνται να κλείνουν νωρίτερα, έως τα μεσάνυχτα, ενώ οι αρχές θα εντείνουν τους αναμνηστικούς εμβολιασμούς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων της Covid-19 στον πληθυσμό της χώρας, συντριπτικό μέρος του οποίου έχει εμβολιαστεί, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα.

Πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αλλά οι αριθμοί μολύνσεων έκτοτε αυξήθηκαν ξανά φτάνοντας σε επίπεδα κοντά στα ρεκόρ που καταγράφονταν τον περασμένο Ιανουάριο, παρόλο που πάνω από το 90% των ενηλίκων είναι πλέον εμβολιασμένο.

Από την Πέμπτη, νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια πρέπει να κλείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υπάρχει σύσταση για τηλεργασία, σε όποιες δουλειές αυτό είναι εφικτό, ανέφερε το κόμμα Φιάνα Φέιλ του πρωθυπουργού Μίχολ Μάρτιν σε ανάρτηση στο Twitter.

Η κυβέρνηση είχε άρει στις 22 Οκτωβρίου το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 23:30 το βράδυ και ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν σταδιακά στους χώρους εργασίας τους.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται και θα επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί», είπε ο Μάρτιν σε δημοσιογράφους ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα επικυρώσει τους νέους περιορισμούς, αφού επικεφαλής υγειονομικών αρχών προειδοποίησαν για σημαντική πίεση στα νοσοκομεία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού μετά από μήνες ως έναν βασικό παράγοντα για την αναζωπύρωση των ποσοστών Covid, λέγοντας ότι ήταν λιγότερο επιτυχημένη από ό,τι ήλπιζαν στο να αποτρέψουν τα εμβολιασμένα άτομα να μεταδίδουν τον ιό. Πολλοί επέκριναν την κυβέρνηση ότι ήρε πρόωρα τους περιορισμούς.

Το Δουβλίνο θα ανακοινώσει επίσημα τους νέους περιορισμούς ακολουθώντας μια τάση επιστροφής περιοριστικών μέτρων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού, που απαιτείται ήδη για την είσοδο σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα, θα απαιτείται και για κινηματογράφους και θέατρα στο πλαίσιο των νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδίαζε να αρχίσει να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών.

Χθες η Άνι Ο’ Κόνορ, Διοικητική Γενική Διευθύντρια της ιρλανδικής υπηρεσίας υγείας προειδοποίησε ότι το σύστημα των νοσοκομείων της Ιρλανδίας πιέζεται καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση των ασθενών με Covid-19, πολλοί εκ των οποίων χρειάζονται εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 4.570 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 622 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εξ αυτών 117 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς αφότου εκδηλώθηκε το τρέχον κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ιρλανδία, στα μέσα του Ιουλίου, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε ημερήσια βάση αυξήθηκε αλματωδώς σε πάνω από 1.000. Και αυτό παρότι έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 το 75,5% του πληθυσμού.

Μετά το Ιρλανδικό θαύμα, ακολουθεί και το Ελληνικό>

Albert Bourla> Mε την mRNA τεχνολογία θεραπεύουμε τους ανθρώπους που γεννιούνται  με λάθος στον κώδικα του DNA τους»

Ο Albert Bourla, στις 9-11-201, εμφανίστηκε σε μια ζωντανή συνέντευξη με τον Frederick Kemp, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Atlantic Council

Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Bourla αποκάλυψε κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Όταν ο Frederick Kemp τον ρώτησε «ποια άλλα ιατρικά προϊόντα δούλευε η Pfizerμε βάση αυτή την τεχνολογία mRNA, αφού τα εμβόλια mRNAγια την COVID-19 ήταν τόσο επιτυχή;», ο κ. Bourla απάντησε:

«H τεχνολογία mRNA μπορεί θα χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα για τον καρκίνο και για τη θεραπεία ανθρώπων που γεννιούνται με λάθος στον κώδικα του DNA τους».

To θέμα του Bourla που μόλις διαβάσατε το δανεισθήκαμε από τη Zougla.gr

(Σχόλιο> Όπου νάναι οι μπαγάσηδες θα μας αποκαλύψουν και ποιοι αμολύσανε τον ιό στην ανθρωπότητα)

Τα άτομα που εμβολιάστηκαν με δύο εμβόλια με το εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είχαν 51% αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό τον Ιούλιο σε σύγκριση με εκείνους που εμβολιάστηκαν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, έδειξε μια νέα ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications.

Η ομάδα ερευνητών από το KI Institute συνεργάστηκε με γιατρούς από το KSM Research and Innovation και χρησιμοποίησε δεδομένα που παρέχονται από τις Maccabi Health Services για τη διεξαγωγή μιας αναδρομικής μελέτης κοόρτης που συγκρίνει τα ποσοστά συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων και νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID-19 μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν προς την αρχή του η εκστρατεία της χώρας (Ιανουάριος και Φεβρουάριος) και οι εμβολιασθέντες προς τα μεταγενέστερα στάδια (Μάρτιος και Απρίλιος). Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια αρχεία.

Όπως σημειώθηκε, ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν σημαντικά υψηλότερος για τα άτομα όσο νωρίτερα εμβολιάζονταν, με επιπλέον τάση για υψηλό κίνδυνο νοσηλείας. Τα αποτελέσματα, είπαν οι ερευνητές, είναι συνεπή με άλλες μελέτες για το θέμα που δείχνουν μείωση των επιπέδων αντισωμάτων και των ενώσεων του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από τέσσερις έως έξι μήνες.

Επιπλέον, οι ηλικίες των ανθρώπων δεν είχαν καμία επίδραση στη μείωση του εμβολίου, πράγμα που σημαίνει ότι το εμβόλιο εξασθενούσε για όλους και όχι μόνο για τους ηλικιωμένους.
«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται εξίσου για όλους, σύμφωνα με τη μελέτη», είπε ο Δρ Barak Mizrahi, ερευνητής στην υπολογιστική υγεία του KI Institute που ηγήθηκε της μελέτης.

Το Ισραήλ έθεσε μια πολιτική για τη χορήγηση ενός τρίτου εμβολίου σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες και τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να χορηγείται το τρίτο εμβόλιο μόνο σε άτομα που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό ή να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια.
Περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει μια ενισχυτική βολή. Τα αποτελέσματα ήταν ότι το ποσοστό μόλυνσης μειώθηκε σημαντικά.

Ο Mizrahi-photo, εξήγησε ότι το εμβόλιο εξασθενούσε περισσότερο όσο απομακρύνονταν από την αρχική δεύτερη δόση, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από κορωνοϊό από τα άτομα που εμβολιάστηκαν τον Φεβρουάριο και ούτω καθεξής.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε καθώς η παραλλαγή Delta έκαιγε σε ολόκληρη τη χώρα και πολλοί πίστευαν ότι η παραλλαγή μπορεί να είναι η αιτία αυξημένης μόλυνσης στο Ισραήλ.

Ο Mizrahi είπε ότι η μελέτη δείχνει ότι η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ ήταν πιθανότατα λιγότερος παράγοντας από ό,τι υποτίθεται – αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Θα διαρκέσει περισσότερο η τρίτη δόση;
Ο Mizrahi είπε ότι είναι δύσκολο να το πει κανείς σε αυτό το στάδιο. Έχουν αρχίσει να συλλέγονται πολύ προκαταρκτικά δεδομένα σε διάφορες μελέτες που δείχνουν ότι τα αντισώματα μειώνονται μετά την τρίτη λήψη, επίσης. Ωστόσο, είπε ότι το επίπεδο των αντισωμάτων δεν είναι ο μόνος παράγοντας όσον αφορά την ανοσία. Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να δουν εάν οι μολύνσεις αρχίζουν να αυξάνονται και στη συνέχεια να καθορίσουν την πολιτική εμβολιασμού ανάλογα, είπε ο Mizrahi.
«Δεν νομίζω ότι θα μας πάρει τόσο πολύ για να μάθουμε», κατέληξε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK